26 Ιουνίου 2012

Ο δάκος είναι φίλος μας

για να μην παραπληροφορώ το κοινό του blog, αυτό είναι τετράνυχος

Δάκος και μουχρίτσα έχει πέσει στη νεοσύστατη κυβέρνηση. Οι φερέλπιδες εκπρόσωποί της, οι επίλεκτοι της εγχώριας τρόικας (αν και με το Βαν-κελη ανάμεσα τους πιο πολύ σε βοϊδοκινούμενο αραμπά φέρνουν) έχουν επιδοθεί σε ένα άτυπο συναγωνισμό παραίτησης και αποποίησης ευθύνης.

Πρώτος, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ άτακτης φυγής από κυβερνητικό σχήμα ο Βασίλης Ράπανος. Ραπανάκια για την όρεξη για κάτι τύπους σαν και μένα, που βλέπουν πρόθεση από πίσω (και όχι την οικογένεια Μητσοτάκη όπως έσπευσαν να κατηγορήσουν ορισμένοι κακοήθεις συν-μπλόγκερ, ξέρουν ποιοι είναι αυτοί). Τελευταία αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Big Tony, αυτή του κκ Βερνίκου.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Διαβάζω αλλού τον πύρινο λόγο του Τερενς Κουικ κατά του νέου υπουργού οικονομικών (αυτός περιέργως είναι ακόμη στα πόδια του..σήμερα...αύριο είναι μία άλλη μέρα) ο οποίος είναι-λέει-εκπρόσωπος-των-τραπεζώνενενε. Σώπα. Evil bankers. Bitches.

Σε αντίθεση με τους καλούς εφοπλιστές (αυτούς που ζήλεψαν το ρόλο του diCaprio στο "Catch me if you can". Νιενιενιενιενιεεε) που είναι παιδιά δικά μας και θέλουν το καλό μας, είναι και πατριώτες ευεργέται πολλοί από αυτούς (σόρι αυτό το τελευταίο είναι από άλλο κόμμα). Δε φταίω εγώ, οι προγραμματικές συγκλίσεις.



Με τον Κουικ και τους Ανελ δεν θα ασχοληθούμε περεταίρω (σε αυτό το πόστ). Εκτός της γραφικότητας που χαρακτηρίζει τον πολιτικό τους λόγο (κάτι ανάμεσα σε οργισμένο ψευτοπατριωτισμό και ερασιτεχνική συνωμοσιολογία) προσωπικά αισθάνομαι ότι μπορείς εύκολα να αντικρούσεις ολόκληρο το "πρόγραμμά" τους με  μία δύο φράσεις. Όσοι πήραμε αρκετή προεκλογική δόση από πάνελ (όσοι πανελιάσαμε, πάθαμε pan-elίαση κτλ κτλ) το διαπιστώσαμε και με τη βοήθεια της κας Κουντουρά. Η οποία συν τοις άλλοις ήταν τόσο τηλεοπτικά οργισμένη απέναντι στους μέχρι πριν -από -τόσο -λίγο "συντρόφους" της, που έλεγες ότι την είχαν τόσα χρόνια κλειδαμπαρωμένη στη Ρηγίλης, να κοιμάται πάνω στις ακαθαρσίες της. Κωσταντώνι..

Και ενώ οι Έλληνες (κυβερνητικοί) πολιτικοί έχουν κάνει το σκατό τους παξιμάδι και ταξιδεύουν σε οικονομική θέση, μαζί με το λαό..η Μέρκελ δηλώνει ότι το ευρω-ομόλογο, αυτή η αριστερή ριζοσπαστική πρόταση (!!) θα πραγματοποιηθεί μόνο πάνω από το πτώμα της. Οβερ μάι ντεντ μπόντι!
Έτσι να χουμε να λέμε για την κακιά Μερκελ που δε θέλει το καλό μας ευρωομόλογο και είναι αυτή το πρόβλημα και κάποιες άλλες δυνάμεις στην ΕΕ (που δεν είναι Ευρώπη γενικά και αόριστα, αλλά μία συμπαθητική γελάδα που την βιάζει ο Δίας) που είναι κακές ενώ υπάρχουν και καλές που μυρίζει η ανάσα τους δυόσμο κτλ κτλ

Ναι ναι. Οικονομική θέση ο Παπούλιας και οι λοιποί. Ανεπίσημες πληροφορίες (το βαθύ λαρύγγι που έχουμε αναφέρει σε άλλη ανάρτηση, εξωτερικός συνεργάτης του Blog) λένε ότι ο Κάρολος ήθελε σώνει και ντε να ταξιδέψει με τις βαλίτσες ή έστω στη σκευοφόρο μαζί με τα οικόσιτα ζωντανά, για να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με ανούσια έξοδα, αλλά απετράπει τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση του Αντώνη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε "Πρόεδρε μη το κάνεις. Θα σκάσεις και δεν έχουμε μείνει και πολλοί".

Τώρα που συνειδητοποίησα πόσο ευσυνείδητοι είναι οι Έλληνες αστοί πολιτικοί, μπορώ να φάω τις βραδινές φακές μου με ανακούφιση και να ελπίζω στο να έχουμε ανάπτυξη σύντομα, για να μπορώ να πάρω και κασέρι.

Εβίβα!

6 σχόλια:

  1. Έχεις μια κυβέρνηση στην οποία έχουν παραιτηθεί 2 υπουργοί σε τρεις μέρες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ακινησία και ο Υπ. Εξ νομίζει ότι είναι αρχηγός του κράτους. Την ίδια ώρα την κυβέρνηση στηρίζουν τρία κόμματα στα οποία: στο ένα τον πρόεδρο δεν τον στηρίζει κανείς, στο άλλο δεν υπάρχει κανείς για να στηρίξει τον προέδρο και στο τρίτο παραιτείται ο Χατζησωκράτης, υπεύθυνος οικονομικών, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του κόμματος κατα την τριφασική συνάντηση των κομμάτων. Makes perfect sense....

    Κατά τα άλλα δεν είπαν ακόμα στον Σαμαρά ότι παραιτήθηκε ο Βερνίκος γιατί φοβούνται μην αρχίσει να κλαίει και μουσκέψει το έμπλαστρο. Όσο για τους ΑνΕλλ. -και μιλάω σοβαρά τώρα- αν εξαιρέσεις την γραφικότητα του Καμμένου, ο κόσμος που τους ψήφισε είναι πολύ πιο τίμιος και πολύ πιο "ελπιδοφόρος" απο κάτι γελοίους που σύρθηκαν στην "εντολή για λύση" της ΔΗΜΑΡ, και απο κάτι λάτρεις του αριστερού κυβερνητισμού! Δεν τρέφουν τις ευρώ-αυταπάτες των φιλελεύθερων και μου φαίνονται περισσότερο τίμιοι και λιγότερο φασίστες απο τους νεοφιλελευθεροναζιστές....

    Τι άλλα νέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καμμένος όμως κατηγορεί το μνημόνιο αλλά το πρόγραμμα του είναι παρόμοιο με αυτό.Η μόνη ουσιαστική διαφωνία είναι ότι θέλει να το εφαρμόσει αυτός χωρίς να είναι γερμανικό προτεκτοράτο...Κατά άλλα πέρα από τον χυδαίο λαϊκισμό του θεωρώ ότι στα δύσκολα θα έμπαινε άνετα στην κυβέρνηση σαν νέος Κουνέλλης ή καρατζαφύρερ.
      Αυτοί που τον ψήφιαν για μένα θέλουν πολλοί δουλειά ακόμα.Ελπιδοφόρος δεν θα τους έλεγα με τίποτα.Γιατί θεωρούν ότι είμαστε από γερμανική κατοχή και ότι είναι η νέα τάξη πραγμάτων κάποιων Εβραίων που κινούν την παγκόσμια οικονομία και τους πολιτικούς.Βάζοντας τους σε λέσχες τους κάνουν ότι θέλουν..
      Αυτά δεν τα λες ελπιδοφόρα.Αυταπάτες τα λες και παραπλάνηση.

      Και να συμπληρώσω ότι έχει μεγάλη διαφορά να είσαι σε κατοχή από το γερμανικό κράτος με στρατό κτλπ και μεγάλη διαφορά να είσαι υπό κατοχή της Ε.Ε που την ελέγχει το γερμανικό κεφάλαιο προς όφελος του..

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ redpower αυτή είναι η Ελλάδα! Θεωρίες συνωμοσίας για τους εβραίους κυκλοφορούσαν πάντα, οπότε δεν θα μπορούσαν να λείψουν τώρα. Και οι θεωρίες αυτές αγγίζουν πολύ περισσότερο κόσμο απο όσο νομίζουμε. Αν εμείς θεωρούμε χάσιμο χρόνου το να αποκρούσουμε αυτές τις θεωρίες (ότι πχ. φταίνε οι Εβραίοι τραπεζίτες και όχι το τραπεζικό-καπιταλιστικό σύστημα) τότε αφήνουμε χώρο για να ανθίσουν παρατάξεις τύπου Καμμένου που εκμεταλλεύονται αυτή την υπάρχουσα αντίληψη ταίζοντας τους με αυταπάτες για να αφήσουν το σύστημα στο απυρόβλητο

      Διαγραφή
  2. για τους ψηφοφορους της ΔΗΜΑΡ δε θα διαφωνησω. Καπου διαβασα (νομιζω στου Αντωνη) μια εκτιμηση την οποια την αποδιδω με δικα μου λογια ως εξης :
    οτι ειναι φραγκατοι αριστεροι των σαλονιων (κατι αναμεσα σε οπαδους του Μπωντλερ με ευαισθησιες τυπου μητερας τερεζα--εκ του μακροθεν ομως) που εκαναν μια καθαρη ταξικη επιλογη.

    Για τους Ανελ ψηφοφορους, αν κρινω απο μερικους που ξερω, ειναι απογοητευμενοι νδημοκρατες, φαν του Καραμανλη οι περισσοτεροι (αρα τους φταιει ο Αντωνης, που δεν κανει το παιδι και οχι το συνολο). Απο αυτους που γνωριζω, μαλλον στις 17 ψηφισαν παλι ΝΔ με βαρια καρδια, ας ειναι καλα το διπολικο συνδρομο (pun intended)

    Βασικα πλη των ψηφοφορων της ΧΑ (δευτερες εκλογες) ολοι αλλοι νομιζω οτι ειναι "κουβεντιασιμοι"

    : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/17_24.html

      βασικα εχει ενδιαφερον ολοκληρο

      Διαγραφή
    2. Δεν τίθεται θέμα ότι είναι δεξιοί. Αλλά θεωρώ πιο εύκολο να κάνεις έναν καλόπιστο, τίμιο δεξιό κομμουνιστή, παρά έναν σαλονάτο, βολεμένο, ευρωπαϊστή, πρώην κομμουνιστή νυν "ορθολογικό" "αριστερό" κομμουνιστή...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.