14 Ιουνίου 2012

Στήριξη στο ΚΚΕ, από υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από τον Ριζοσπάστη μέσω του Red River 


Στέφανος Κάλφογλου
Πρώην υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Καβάλας

«Στις σημερινές συνθήκες, που η χώρα βαδίζει σε νέες εκλογές και μπροστά στους εργαζόμενους μπαίνει το ζήτημα της ψήφου "για τη διακυβέρνηση", μάλιστα σε συνθήκες εμβάθυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, είναι αναγκαίο να παρθεί υπόψη κάθε εργαζόμενου, ανέργου, αυτοαπασχολούμενου τι αποδείχτηκε μέχρι σήμερα και τι αναμένεται στο εξής.

Είναι γεγονός ότι η πορεία προς στις εκλογές αναπαράγει ακόμη πιο εκβιαστικά τα κάλπικα διλήμματα για την ανάδειξη κυβέρνησης είτε "κεντροδεξιάς" με τη ΝΔ είτε "κεντροαριστεράς" με το ΣΥΡΙΖΑ και οπωσδήποτε εντός ΕΕ και Ευρωζώνης. Η αστάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος ανησυχεί την αστική τάξη της Ελλάδας και τους συμμάχους της. Δεν είναι μόνο η αδυναμία να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 Μάη. Η αστική τάξη, το κεφάλαιο, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα του καπιταλισμού, την οικονομική κρίση που βαθαίνει σε Ελλάδα και ΕΕ. Επομένως η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού αποκτά στρατηγική χροιά για τη διαχείριση της κρίσης σε όφελος της αστικής τάξης.

Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος της οποίας ήμουν στις προηγούμενες εκλογές, δε λέει κουβέντα γι' αυτή την επιχειρούμενη αναμόρφωση και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης. Δε λέει κουβέντα, πολύ περισσότερο για την προσπάθεια να ανακοπεί η τάση ριζοσπαστικοποίησης και απεγκλωβισμού από την αστική πολιτική και ιδεολογική επιρροή.


Ολίσθησε στο μετεκλογικό παζάρι με το ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, με στόχο να καλλωπίσει το προφίλ της σοσιαλδημοκρατίας και να εγκλωβίσει εργαζόμενους που αισθάνονται ριζοσπάστες αριστεροί. Οι πανηγυρισμοί για την "εκλογική νίκη της Αριστεράς" σπρώχνουν και νέες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σε ένα κόμμα που συγκρατεί την αγανάκτηση εντός ΕΕ - ευρώ με αναμφισβήτητη την κυριαρχία του κεφαλαίου. Η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην "κυβερνώσα αριστερά" είναι ανάλογη με τη στάση που είχε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η κεντροαριστερά είναι εν δυνάμει φιλολαϊκή. Επωμίζονται λοιπόν σοβαρές ευθύνες, κατά τη γνώμη μου, για τον αποπροσανατολισμό και την καλλιέργεια αυταπατών που δεν σκοπεύω να μοιραστώ μαζί τους.

Με τη στάση τους συμβάλλουν να διαμορφώνεται κλίμα προσδοκιών και αναμονής, ύφεσης της ταξικής πάλης, σε μια περίοδο που είναι αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα του κινήματος και η οργανωτική προετοιμασία του για ανώτερες μάχες.

Η επομένη των εκλογών πρέπει να βρει τους εργαζόμενους σε θέση μάχης, όποια κυβέρνηση κι αν έχουν απέναντί τους. Η κρίση στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα βαθαίνει, ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας υπαρκτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα το κρύβουν από το λαό. Νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα πρόκειται να έρθουν, για να βγει το κεφάλαιο ισχυροποιημένο από την κρίση φορτώνοντας στο λαό τα βάρη.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, δηλώνω ότι συστρατεύομαι με το ΚΚΕ και καλώ κάθε έναν που αισθάνεται ριζοσπάστης αριστερός να συμπορευθεί μαζί του, συνειδητοποιώντας ότι την επομένη των εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αν δεν υπάρξει ένα ρωμαλέο εργατικό λαϊκό κίνημα, με μπροστάρη ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, αποφασισμένο να έρθει σε ρήξη με την οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων. Ολα τ' άλλα αποτελούν τραγικές και ασυγχώρητες αυταπάτες.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει και να καθοδηγήσει την πάλη του λαού ενάντια στους εκμεταλλευτές του, ενώ οι κομμουνιστές βουλευτές μπορούν να δώσουν ανυποχώρητα τη μάχη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό νόμο μέσα στη βουλή χωρίς να παίζουν παιγνίδια πίσω από την πλάτη του. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι κρίσιμη για την πορεία του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας με πανευρωπαϊκή και διεθνή σημασία.

Αριστερά σχήματα και κόμματα έρχονται και παρέρχονται όσο κρατά η ιδεολογική διαπάλη. Αυτό που συνεχίζει να πλανιέται πάνω από την υφήλιο είναι το φάντασμα του κομμουνισμού που στοιχειώνει τους αστούς και επιζητεί τη δικαίωσή του. Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει ελπίδα να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνία χωρίς ανθρώπινη εκμετάλλευση».


Νίκος Στεφάνου
Δικηγόρος - εφοριακός, πρώην μέλος του ΝΑΡ
«ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ;

Ηδη από την αρχή της κρίσης, το ΚΚΕ έδωσε μια πολύ συγκεκριμένη ερμηνεία για το χαρακτήρα της κρίσης, πράγμα που είχε ιδιαίτερη σημασία αφού ανάλογα με την ανάλυση της κατάστασης που κάνει κανείς καταλήγει και σε αντίστοιχη πολιτική γραμμή: Το ΚΚΕ λοιπόν μίλησε για κρίση υπερσυσσώρευσης, για συγχρονισμένη κρίση του καπιταλισμού, την ίδια ώρα που δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσαν την κυρίαρχη αστική γραμμή της κρίσης χρέους, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αμφιταλαντευόταν.

Με βάση αυτήν το ΚΚΕ κατέληξε στη διατύπωση της μοναδικής πολιτικής πρότασης που βάζει τη στρατηγική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και της πάλης γι' αυτήν, για την αντικαπιταλιστική προοπτική και το σοσιαλισμό στο προσκήνιο σαν ανάγκη του σήμερα επειδή ο καπιταλισμός έχει σαπίσει και δεν μπορεί να δώσει τίποτα πια στην εργατική τάξη πέρα από βάθεμα της εκμετάλλευσης. Ετσι φτάνει το ΚΚΕ να συνδέει την επαναστατική τακτική της υπεράσπισης των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων στο σήμερα με τη στρατηγική της κοινωνικής απελευθέρωσης, βάζοντας τη στρατηγική στο τιμόνι.

Το ΚΚΕ έβαλε θέμα μονομερούς διαγραφής του χρέους - από τη στιγμή που δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γι' αυτό αλλά το κεφάλαιο - τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από άπειρους ελιγμούς και κωλοτούμπες πέρασε από την πρόταση για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (που στήριξε αρχικά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και που σημαίνει αυτόματα και αναγνώριση ενός έστω μέρους του χρέους στην πρόταση για κανονική αποπληρωμή του (αφού πρώτα έρθει η ανάπτυξη).

Η πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους μπαίνει "πακέτο" από το ΚΚΕ με το στόχο πάλης για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Εδώ ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κινείται όχι απλώς μίλια μακριά, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση, αφού διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους τα αφεντικά ότι δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την "ευρωπαϊκή πορεία της χώρας". Η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τη φαινομενικά "αντικαπιταλιστική" ρητορεία, στην καλύτερη περίπτωση θέτει θέμα εξόδου από την ΕΕ σήμερα, στο έδαφος του καπιταλισμού, με την κρίση να παροξύνεται, και με το λαό απροετοίμαστο για τα χειρότερα που έρχονται (ενώ βέβαια ταυτόχρονα στο εσωτερικό της υπάρχουν και ισχυρές τάσεις που αρκούνται και στην έξοδο από το ευρώ καταρχήν και την επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή, κάτι που προτείνεται ως ...φιλολαϊκή διέξοδος).

Τη στιγμή που εντείνονται οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού και την αλλαγή βάρδιας από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, παρά τις έντονες πιέσεις που προσπαθεί ολόκληρος ο αστικός συνασπισμός εξουσίας να ασκήσει στο ΚΚΕ, αυτό ξεκαθάρισε ότι άλλο η κυβέρνηση κι άλλο η εξουσία: Σήμερα, στον καπιταλισμό, την εξουσία την έχει το κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές και η (όποια) κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό προώθησης των συμφερόντων τους και αντιμετώπισης-καταστολής των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων. Γι' αυτό και σήμερα το ΚΚΕ δε χωράει σε καμιά κυβέρνηση, γιατί θα κληθεί να παίξει θέλοντας και μη αυτόν το ρόλο. Γι' αυτό είναι αναγκαίο να συνειδητοποιηθεί πλατιά ότι ο αγώνας πρέπει να αφορά την ίδια την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του κεφαλαίου και όχι να αρκείται στην υπόσχεση λίγων ψίχουλων (κι αυτών αμφίβολων και υπό αίρεση) από τη διαχείριση της αστικής εξουσίας. Την ίδια στιγμή, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει και άμεσο συμφέρον, την ίδια τακτική πίεσης προς το ΚΚΕ που "δε συνεργάζεται" εφαρμόζει άλλωστε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σπέρνοντας αυταπάτες για τις "δυνατότητες μιας αριστερής κυβέρνησης", δηλητηριάζοντας τη συνείδηση ακόμη και του ίδιου του κόσμου της και προσφέροντάς τον απευθείας βορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ υιοθέτησε σταθερά και με συνέπεια μια ταξική εργατική οπτική τόσο για την ανάλυση της πραγματικότητας της κρίσης όσο και (κυρίως) για την απάντηση σε αυτήν. Ετσι αντιτάχθηκε στα αστικά ιδεολογήματα της "εθνικής ενότητας", της "εθνικής οικονομίας" και της "κοινωνικής συνοχής" (στα οποία υποκλίνεται σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ), προτάσσοντας την ενότητα της εργατικής τάξης σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των αφεντικών, την ώρα που δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγλειφαν τις διαταξικές υπό μικροαστική ηγεμονία "πλατείες"...

Βασική πτυχή της γραμμής του ΚΚΕ είναι η αντιπαράθεση στις λογικές της "ανάθεσης" και των κάθε λογής "σωτήρων", προτάσσοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν οι ίδιοι τον αγώνα και τη ζωή τους στα χέρια τους.

Τους επόμενους μήνες η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, με τα ενδεχόμενα μιας άτακτης χρεοκοπίας ή ακόμη και μιας πολεμικής εμπλοκής να είναι περισσότερο πιθανά από ποτέ: Σε αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη ενός δυνατού ΚΚΕ είναι αναντικατάστατη. Δείγματα της αντίληψής του, όπως εκφράστηκαν και μέσα στο εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια από το ΠΑΜΕ ή από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές είναι πολύτιμη μαγιά για την ακόμα πιο σκληρή περίοδο αγώνων που ανοίγεται μπροστά μας: Ο ηρωικός αγώνας των απεργών στη "Χαλυβουργία" και στη "Phone Marketing", οι μάχες των ναυτεργατών, η έμπρακτη αμφισβήτηση της αστικής νομιμότητας όταν αμφισβητεί το νόμο του δίκιου του εργάτη όπως με την ανυπακοή απέναντι στα χαράτσια είναι ψήγματα από τις μάχες του μέλλοντος...

Ακόμα και η θέση των διάφορων δυνάμεων της αριστεράς απέναντι στην εμφάνιση στο προσκήνιο του φασιστικού φαινομένου αποτελεί κριτήριο - η άνοδος της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής δεν έρχεται σε αντίθεση με τον καπιταλισμό που σαπίζει, την κρίση του και την αστική δημοκρατία, αλλά αντίθετα γεννιέται απ' αυτήν, όπως παραφράζοντας τον Μπρεχτ "ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους, έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά". Ετσι δεν μπορεί να σταθούν ανάχωμα στο φασισμό οι αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκό φτιασίδωμα της αστικής εξουσίας και του καπιταλισμού, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα ρωμαλέο, μαζικό και ταξικά προσανατολισμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα ενώνει ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους, που θα ξέρει ότι "μπορεί χωρίς αφεντικά" και θα παλεύει να γίνουν οι εργάτες που παράγουν τον πλούτο ιδιοκτήτες του.

Κλείνοντας και συμπληρωματικά: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ο κόσμος της αριστεράς δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μεταλλάσσεται ταχύτατα σε νέο ΠΑΣΟΚ, που ήδη άρχισε να τα "μαζεύει", λέγοντας ότι θα παραλάβει καμένη γη, άρα μην περιμένετε και πολλά και πάντως όχι πριν έρθει ανάπτυξη, που μιλάει κεκλεισμένων των θυρών με τους G-20, που υμνεί την "υγιή επιχειρηματικότητα" και θέλει να την ενισχύσει. Την ίδια στιγμή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λειτουργεί συμπληρωματικά ως συνεχές του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρύτερο φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας, με αντινεοφιλελεύθερα ρεφορμιστικά αιτήματα, ακολουθώντας πολιτική ουράς στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ στο εργατικό κίνημα. Πολιτική στήριξη, υπερψήφιση και συμπόρευση με το ΚΚΕ με οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που ετοιμάζουν για μας - χωρίς εμάς, για να διεκδικήσουμε όχι μόνο την επιβίωση όταν θα παλεύουμε για το ψωμί και τα φάρμακα, αλλά όλο τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν τα αφεντικά, τον κόσμο ολόκληρο!

Κέρκυρα, 11/06/2012».

34 σχόλια:

  1. αυτό έχει δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www1.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=6900221&publDate=14%2F6%2F2012&textOnly=true

    http://www1.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=6900305&publDate=14%2F6%2F2012&textOnly=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν νομίζω ότι ήρθε επειδή συμφωνεί με το κόμμα αλλα για να αλλάξει συσχετισμούς κάτι τέτοιους πρέπει να τους προσέχουμε.

      Διαγραφή
    2. Τί πάει να πει "κάτι τέτοιους" βρε παιδιά ( καλησπέρα καταρχήν) Το κίνημα για να υπάρξει θέλει συνεργασίες. Οι συνεργασίες βέβαια δοκιμάζονται. Αλλά ξεκινάν με καλή πίστη

      Διαγραφή
    3. Αυτοί δεν φύγαν απο το κκε γιατί διαφώνησαν?
      Τι τους εμποδίζει να ξαναλακίσουν?

      Διαγραφή
  3. Δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε του ναρ ούτε του ανταρσύα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί είμαστε οπορτουνιστές, φαντάζομαι και θέλουμε να διαλύσουμε το ΚΚΕ. Κρίμα, σ/φοι. Μπήκαμε σε μια εποχή που όλοι θα κριθούμε όχι από τη στάση μας απέναντι σε ένα ή άλλο κόμμα, αλλά αν υπηρετήσαμε με συνέπεια , αυταπάρνηση και μεγαλοψυχία το μοναδικό σκοπό για τον οποίο είμαστε κομμουνιστές : την ανατροπή αυτού του άθλιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αγάπης και ομορφιάς, τον κομμουνισμό. Μην ανησυχείς, σ/φε, έχω πλήρες ωράριο στον αγώνα επιβίωσης και αντίστασης μεσα σε αυτό το κωλοσύστημα που δε μου μένει χρόνος για προβοκάτσιες.Κρίμα...

      Διαγραφή
    2. Όχι είσαστε ουρά του σύριζα.
      Αποφασίστε τι θέλετε να τα δούμε τα πράγματα.

      Μπήκαμε σε μια εποχή που όλοι θα κριθούμε όχι από τη στάση μας απέναντι σε ένα ή άλλο κόμμα, αλλά αν υπηρετήσαμε με συνέπεια , αυταπάρνηση και μεγαλοψυχία το μοναδικό σκοπό για τον οποίο είμαστε κομμουνιστές : την ανατροπή αυτού του άθλιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αγάπης και ομορφιάς, τον κομμουνισμό.
      Εώς εδώ συμφωνούμε.
      Θα μου επιτρέψεις όμως να έχω τις αμφιβολίες μου.

      Διαγραφή
  4. δηλωση στηριξης ειναι Θοδωρε αν δεν κανω λαθος (δεν το διαβασα το κειμενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εννοώ ότι είτε στήριξη δίνουν είτε κάτι άλλο δεν μπόρεις να τους εμπιστευτείς.Το γιατί το ξέρεις φαντάζομαι

      Διαγραφή
  5. οσοι διαβαζουν τον "οχετο" μου κατα καιρους απεναντι σε αυτο το μορφωμα καταλαβαινουν οτι δεν ειμαι και απο τους ανθρωπους που βλεπω θετικα τον χωρο αυτο.
    ομως...αυτοι οι ανθρωποι "εκτεθηκαν" δημοσια λεγοντας οτι στηριζουν ΚΚΕ και καταχεριαζοντας τον πρωην πολιτικο σου χωρο.

    δεν τους ξερω προσωπικα για να ξερω την σταση τους πριν απο την δηλωση.ξερω ανθρωπους τιμιους που στηριζουν την ανταρσυα, τρεφοντας ακομα ελπιδες οτι μπορει να μεταμορφωθει σε συνεπη κομμουνιστικο (κομμα δεν θα το ελεγα, κατι κομμουνιστικο τελος παντων) κατι και δεν ειναι με το ΚΚΕ γιατι εχουν τις οποιες διαφωνιες τους αλλα δεν ειναι εμετικοι αντιΚΚΕ.
    δεν λεω να τους θεοποιησουμε, αλλα αυτη την στιγμη αυτοι οι ανθρωποι κανανε το βημα για το οποιο εμεις μιλαμε.
    ο καθενας ετσι και αλλιως κρινεται απο τις πραξεις του.
    εγω λοιπον δεν τους βλεπω με καμια προδιαθεση, τους βλεπω ακριβως οπως ειναι.
    πρωην μελη/οπαδοι του ναρ/ανταρσυα που διαφωνησαν ανοιχτα με την υπογραφη και την φατσα τους και φυσικα θα τους θελω στην αλυσιδα διπλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει και να καθοδηγήσει την πάλη του λαού ενάντια στους εκμεταλλευτές του, ενώ οι κομμουνιστές βουλευτές μπορούν να δώσουν ανυποχώρητα τη μάχη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό νόμο μέσα στη βουλή χωρίς να παίζουν παιγνίδια πίσω από την πλάτη του. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι κρίσιμη για την πορεία του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας με πανευρωπαϊκή και διεθνή σημασία."

    Και πότε οι "σ." κατάλαβαν ότι μόνο το ΚΚΕ κλπ, μεταξύ της 6 Μάη και 10 Ιούνη; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. 1ο Να δέχτηκαν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος λόγω και των ημερών, 2ο να λειτουργούσαν μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις συνιστώσες που ανήκαν εισοδιστικά, πραχτόρικα, προβοκατόρικα, σαμποταριστικά.
    Επειδή για ένα Μαρξιστή το 1ο είναι αδύνατο τότε συνμβαίνει το 2ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παίζει δηλαδή το ενδεχόμενο Κουτβή ...
      οι ανακοινώσεις της Ανταρσυα περι νίκης της Αριστεράς και το ανοιχτό φλερτ με τον νέο πυλώνα της σοσιαλδημοκρατίας, να ήταν το κερασάκι σε μια τούρτα διαπιστώσεων, που φυσικά δεν εγκλωβίζεται μέσα στις τελευταίες 3 εβδομάδες ?

      Διαγραφή
  7. οπως ειπα και ποιο πανω, σε αυτο το μορφωμα δεν υπαρχει κατι το ενιαιο σε πολιτικη σκεψη γραμμη κτλ.
    υπαρχουν ανθρωποι λοιπον μεσα εκει που τρεφουν ελπιδες και παντα γινεται ενα "κατι" για να φυγουν απο κει.
    τωρα αν υπονοεις οτι το ΚΚΕ προωθει τετοιες ενεργειες πες το μας για να ξερουμε τι να απαντησουμε.
    αλλωστε, αλλων χωρων τα μελη κανουν τετοιες δουλιες και μαλιστα για να γινουν ποιο πειστικα δεν αρκουνται στις πολιτικες επαφες, αλλα και σε αλλες μπας και αποσπασουν καμια πληροφορια.
    για αυτο αλλου τα σαπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΡ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΚΕ!ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΡ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ !ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ YΠΗΡΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΡ ΠΧ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ! ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ίδιοι ζήτησαν να δηλώσουν την στήριξή τους στο ΚΚΕ, μέσω του Ριζοσπάστη !!

      Τώρα τα υπόλοιπα που λες, μου θυμίζουν οργισμένη αντίδραση εφήβου ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί τις συστάσεις της μάνας του.

      Καλό θα ήταν λοιπόν να μην βλέπουμε την ιστορία ως μια στατική εικόνα. Ειδάλλως θα μείνετε μια ζωή κολλημένοι στο 1990.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη πηγαν μια μερα στο ριζοσπαστη και ηπαν εμεις θελουμε να πουμε οτι μεχρι 6 Μαιου ημασταν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τωρα ειδαμε την αληθεια και ημαστε ΚΚΕ.Το δεχομαι οτι εγιε αυτο !Αυτο που λεω ειναι οτι κατι τετοιο γινεται δυο-τρεις μερες πριν τις εκλογες για ενα και μονο σκοπο!Με την ιδια λοογικη το ΠΡΙΝ και η ΑΥΓΗ θα επρεπε να εχουν την επιστολη του γιου του Χαλβατζη που εκθετει ανεπανορθωτα το ΚΚΕ πρωτοσελιδο!

      Διαγραφή
    3. Ζαν, αν εστελνε ο ιος Χαλβατζη (ή οποιος αλλος) στην αυγη ή στο πριν επιστολη στηριξης φυσικα και θα την εβαζαν. Και ειναι απολυτως θεμιτο.
      Ο ριζος εχει ολες αυτες τις μερες επιστολες στηριξεις απο διαφορους, απο καλλιτεχνες κτλ κτλ

      Το να βαλει η αυγη ή το πριν ενα κειμενο που εχει δημοσιευτει στο νετ απο τον ιο Χαλ ή απο όποιον αλλο, δεν καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ διαφορετικο (και ανηθικο και αντιδεοντολογικο) και φυσικα δεν θα το εκαναν ποτε.

      Αν πχ εγω γραψω ενα λιβελο αντι-στηριξης για το συριζα πρεπει να το βαλει ο ριζος?

      Ελπιζω να με πιανεις?

      Διαγραφή
    4. Καθόλου δεν μας εκθέτουν οι απόψεις του υιού Χαλβατζή.
      Αντιθέτως, τον ίδιο εκθέτουν ...

      Εξάλλου το κείμενο των 11.000 λέξεων χρησιμοποιήθηκε δεόντος, και απο τον ΣΥΡΙΖΑ και από μέλη της Ανταρσύα ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ απο το Βήμα, τα Νέα, το Έθνος κλπ ... Χεστηκε λοιπόν η φοράδα στ'αλώνι που δεν δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ, μιας και αναδημοσιεύθηκε απο όλες τις φυλλάδες του συστήματος.

      Και απο την άλλη αν ζητούσε απο το ΠΡΙΝ και την Αυγή αναδημοσίευση, ας την έβαζαν, κανένα πρόβλημα. Μόνο που τα γραφόμενα Χαλβατζή δεν συμφέρουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς οι θέσεις και των 2 βρίσκονται πολύ πιο δεξιά, απ'οτι οι εκ των δεξιών διαφωνίες του υιού Χαλβατζή.

      Διαγραφή
    5. Δε με ενοχλει οτι ο ριζοσπαστης εβαλε καποιες επιστολες καποιων που διαφωνουν με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεμιτο ειναι να γινεται αλλα οτι ενω ολοι οι αλλοι εχουν ως παρουσιαση τραγουδιστης η οτι αλλο αυτοι παρουσιαζονται ως πρωην μελη ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΤΛ εκει διαφωνω οπως και το οτι κατι τετοιο γινεται στοχευμενα 2 μερες πριν τις εκλογες για τη δημιουργια εντυπωσεων !Δε ειναι κακο που οι συντροφοι κανουν κριτικη ισα ισα που μπορει να διορθωσουμε κατι αν κρινουμε οτι αυτη η κριτικη ειναι σωστη!Αλλα ο χρονος και ο τροπος χανουν το καλοπροαιρετο χαρακτηρα της κριτικης και γινεται κακοπροαιρετη και δειχνει μια εκδηκιτικοτητα!

      Διαγραφή
  9. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς την διαφορά, τοτε σου συνιστώ να ψαχτείς λιγάκι.

      Γράφει λοιπόν ο Ριζος

      Επιμένει στα βρώμικα μέσα για την αποδυνάμωση του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, η «Αυγή» δημοσιοποίησε επιστολή κάποιου Τ. Παϊραμίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει: «Είμαι 69 ετών και όλα μου τα χρόνια τα έζησα μέσα στην αριστερά (...) από το 1975, στο ΚΚΕ (...) Το 1975 ήμουν γραμματέας της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ». Αναφέρεται, μάλιστα, και στην ιστορία αγώνων του πατέρα του για να καταλήξει: «Θέλω να πω σε κάθε αγωνιστή να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του καθεστώτος, όπως και στο ΚΚΕ και να δώσει τη μάχη στις εκλογές (...) να βγάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα», γιατί «ο κομμουνιστής πρέπει να ελίσσεται».

      Απ' την επιστολή αυτή συμπεραίνει κανείς πως ο εν λόγω ανήκει ή σχετίζεται με το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη. Απ' τη δεκαετία του '90, ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ. Για μια περίπου εικοσαετία είναι διαγραμμένος απ' αυτό και διαγράφτηκε γιατί στις δημοτικές εκλογές άλλοτε στήριζε τους επίσημους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τους ανεπίσημους. Σήμερα, προφανώς για τους ίδιους λόγους που άλλοτε στήριζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του φυσικά. Αλλά δεν έχει δικαίωμα (ούτε ο ίδιος, ούτε η «Αυγή») να αφήνει να εννοείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ, ούτε να εκμεταλλεύεται την ιστορία του πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» με το ΚΚΕ στην καρδιά του. Η Λαλιώτικη τεχνική της προπαγάνδας έχει κοντά ποδάρια...

      Διαγραφή
    2. Γράφει ο Ρίζος δηλαδή

      "Σήμερα, προφανώς για τους ίδιους λόγους που άλλοτε στήριζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του φυσικά."

      και συνεχίζει ...

      "Αλλά δεν έχει δικαίωμα (ούτε ο ίδιος, ούτε η «Αυγή») να αφήνει να εννοείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ, ούτε να εκμεταλλεύεται την ιστορία του πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» με το ΚΚΕ στην καρδιά του. Η Λαλιώτικη τεχνική της προπαγάνδας έχει κοντά ποδάρια..."

      Τώρα μήπως, καταλαβαίνεις την διαφορά ?

      Διαγραφή
    3. Γιατι να μη πει οτι ηταν πρωην μελος της ΚΝΕ αφου ηταν και ωραια για τα δικα του συμφερντα παλιοτερα στηριζε ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ καταλαβαινω οτι ο ανθρωπος ειναι οπορτουνιστης που αλλαζει καθε τρεις και λιγο χωρους και τρεχει να το δημοσηοποιησει αλλα και κει προεκλογικα χρησιμοποειται και στο ριζοσπαστη!Βεβαια παλι το"Σήμερα, προφανώς για τους ίδιους λόγους που άλλοτε στήριζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του φυσικά." μπορεις να το γραψεις και για τη ΚΑΝΕΛΛΗ με την ιδια λογικη αν και εγω διαφωνω ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

      Διαγραφή
  10. Να μαθεις να διαβαζεις ολη την ειδηση και οχι οτι σε συμφερει.
    τα πρωην μελη του/ναρ ανταρσυα θελησαν να δηλωσουν την αλλαγη σταση τους και την πολιτικη τους διαφωνια με το μορφωμα.
    εμεις δεν καθομαστε να κανουμε ισοδισμους και μλκς τετοιες, αυτα οπως ειπα και ποιο πανω αλλοι τα κανουν και μαλιστα με δηθεν αποχωρησεις και προσχωρησεις στην ΚΝΕ και για να το κανουν και ποιο πιστευτο την πεφτουν και σε οποιο κνιτη βρουνε.
    λοιπον η καταγγελια του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ειναι τελειως διαδορετικη. αν ηταν νυν μελος του ΚΚΕ που αποφασιζε σημερα να αλλαξει σταση δεν θα υπηρχε προβλημα δεοντολογικο και δεν θα λεγαμε και κουβεντα. περα απο το λιποψυχισμα.

    το συγκεκριμενο δημοσιευμα της αυγης αναφερετε στον τυπο σαν ΤΩΡΙΝΟ μελος του ΚΚΕ που εφυγε ΤΩΡΑ.
    η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτος δεν εχει σχεση με το ΚΚΕ απο το 90 και το ολο δημοσιευμα υπαρχει για να δημιουργησει θεμα απο το πουθενα.
    καταλαβαινεις την διαφορα ή οχι;

    εκτος απο ελαχιστους που εχουν μεινει πλεον στο ΝΑΡ, οι ηλικιες απο 35 και κατω δεν εχουν καμια σχεση με το ΚΚΕ.
    οσο για το ποιοςαηδιαζει με ποιον.
    ολοι αυτοι φυγανε γιατι δεν αξιζαν να ειναι μελη του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. επειδη συνεχιζεις να διαβαζεις οσα θελεις, γραφει λοιπον οτι ο ενας απο αυτους ειναι μεταλειολογος, εκλεγμανος κτλ ΚΑΙ πρωην μελος.
    λασπη για τετοια δεν μπορεις να ριξεις στο ΚΚΕ.
    οσο για τον χαλβατζη. ο τυπος δεν μπορει σε καμια περιπτωση να εκθεσει το ΚΚΕ.
    ακομα και η αστικη ταξη καταλαβε οτι με αυτα που λεει δεν τσιμπαει ανθρωπος και τον κρατανε εφεδρεια σε κανα 5αρι χρονια που καποιοι θα τον εχουν ξεχασει να τον ξαναβγαλουν απο την ναφθαλινη. για να φαει την ιδια παντοφλα που εχει φαει και η Λουλε.
    παντως για καλοπροαιρετος για την κουβεντα της αριστερας, πολυ ευκολα πετας ολες τι προβοκατορικες κατηγοριες για το κομμα οταν ζοριζεσαι.
    σταλιν,χαλβατζης, αηδιασαν με αυτα που εβλεπαν κτλ.
    αν νομιζεις οτι θα τσιμπησεις κοσμο με πρωτογονο αντικομμουνισμο, πλανασαι.
    τραβα να σου μαθουν κανα καινουργιο επιχειρημα.
    ααα και στις 18 να ξανασυναντηθειτε με τον τσιπρα, για να καταλαβουν και αλλοι τι κουμασια ειναι οι διαφοροι δελαστικ (που ντρεπετε να πει οτι ειναι στο ΝΑΡ και παρουσιαζεται ως αρθρογραφος αστικης εφημεριδας, ουτε καν του πριν), παπακωνσταντινου κλπ.
    αληθεια...τοση ωρα κανεις σχολια για την πραξη, για αυτα που σουρνουν στην ανταρσυα θα πεις τπτ ή τουμπεκι ψιλοκομενο;
    γιατι για τον χαλβατζη π.χ. εμεις απαντησαμε και τον καναμε και ρομπα, εσεις τι εχετε να πειτε.
    αλλα οσο και να με πιεσεις δεν θα σου πω για το ποιος/ποια πηγε να κανει εισοδισμο, δεν προκειτε να σου πω οτι ειναι στις λιστες των υποψηφιων και οτι ειναι αεργος/η εισοδηματιας με τα λεφτα του μπαμπα, που νοικιαζει σπιτια, ενιοτε και ποιο μεγαλα.
    αντε γιατι καποια στιγμη αν προκαλεσετε και αλλο θα τα πουμε και με ονοματα!
    μια απορια εχω επισης, που γινεται στοιχειοθεσια και που τυπωνονται οι "αντικαπιταλιστικες εφημεριδες";
    και αν θες ερχονται και αλλα, "αγνοι" επαναστατες της φακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανος Κάλφογλου
      Πρώην υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Καβάλας

      Διαγραφή
  12. ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΙΝ?ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΡΟΜΠΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΑΣΤΟ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ!ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!Αλλα πες και ποιος τυπωνει τοσα χρονια καπιταλιστικα εντυπα και πλεον κανει αιτηση με -18,7 εκ. ευρω στο αρθρο 99 με απολυμμενους υπαλληλους και με μειωμενους μισθους απο τα φεσια που του εριξε ο καπιταλισμος!Γιατι κκαλη η θεωρεια να βλεπουμε καιποιοι μετατρεπουν τα οργανα σε επιχειρησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδια pweeez μην παιζετε με την αντοχη μου : ]]
    το θεμα της αναρτησης δεν ειναι ουτε το πριν, ουτε ο ιος Αλ Χαλ.
    stay focused

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειναι στανταρ τακτικη σε καθε οπορτουνιστη οταν στριμωχνεται να το παει αλλου.
    παλιοτερα οποτε καποιος απο δαυτους δεν μπορουσε να πει κατι αλλο ελεγε ''ναι καλα αλλα τι κανατε στην τσεχοσλοβακια" και αλλα τετοια.
    αν γουσταρετε τετοια κουβεντα μπορω να την κανω ωρες και πιστεψτε με ξερω παρα πολλα με διευθυνσεις και ονοματα ειδικα για το μορφωμα που λεγετε ανταρσυα για ολες τις συνιστωσες.

    ετσι λοιπον μαθηματα δεοντολογιας απο αυτους που δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο προκειμενουν να χτυπησουν το ΚΚΕ με ψεματα και λασπη δεν παιρνω
    και οποιος ξεφευγει να ειναι σιγουρος οτι θα εχει την αναλογη απαντηση.
    επι του θεματος.
    ο αγαπητος "τρανο ζαν" οταν δεν μπορουσε να πει τπτ αλλο αρχισε την παπατζα με τον υιο χαλβατζη και το δημοσιευμα της αυγης και επι του θεματος, δλδ απαντηση στην κριτικη των πρωην ανταρσυα, δεν εδωσε αλλα προτιμησε να αρχισει την λασπη.
    αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσωπικά εγώ δεν βρίσκω τίποτα το παράξενο σε όλα αυτά. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αντικαπιταλιστική κυβέρνηση όπως λέει και του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία δεν διαφέρουν η μία με την άλλη έχουν ρεφορμιστικό περιεχόμενο και οι δύο. Καταρχάς είναι κυβερνητικές προτάσεις που διεκδικούνται μέσω των αστικών εκλογικών διαδικασιών. Και για τις δύο περιπτώσεις αρκεί μόνο η ενίσχυση του ενός ή του άλλου ή στις εκλογές ή στους χώρους δουλειάς ή στο δρόμο και παέι λέγοντας. Δεν μπαίνει ως προϋπόθεση σε καμία περίπτωση ούτε η βίαιη ένοπλη προλεταριακή επανάσταση, ούτε η ανατροπή της αστικής τάξης και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, ούτε η συντριβή και το τσάκισμα του αστικού κράτος και βέβαια ο ένας μιλά για Λαϊκή Εξουσία (τι μου θυμίζει...α το κράτος όλου του λαού του Χρουτσώφ) και ο άλλος για αντικαπιταλιστική εξουσία άρα δεν αγωνίζονται για δικτατορία του προλεταριάτου δηλαδή σοσιαλισμό(τον αληθινό εννοώ) οπότε οι εξουσίες τους είναι αστικού τύπου. Ένα αλλο ζήτημα είναι η ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Κανένας από τους δύο δεν αναγνωρίζει οτι η αστική τάξη της χώρας είναι εξαρτημένη από τους ιμπεριαλιστές και δεν κατανοούν έτσι οτι ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του λαού για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ και για εθνική ανεξαρτησία είναι τωρινός και άμεσος. Το δε ΚΚΕ εγκατέλειψε αυτή τη θέση και μιλά για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ(ΟΧΙ ΕΞΟΔΟ) όταν θα έχει λαΙκή εξουσία δεν το θέτει δηλαδή ως άμεσο αίτημα και το εντάσσει σε κυβερνητικά πλαίσια ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ λεέι και θέτει τώρα ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ (αλλά όχι από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) το εντάσσει σε κυβερνητικά(αστικά όπως εξήγησα πριν) πλαίσια ενώ η πραγματικότητα είναι οτι η έξοδος θα έρθει μόνο μέσα από ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών στρωμάτων(αγώνας που ναι συνδέεται με τον αγώνα για σοσιαλισμό).Πρέπει να προβάλλουμε ως άμεσο στόχο την ΕΞΟΔΟ από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όχι ενταγμένο σε διάφουρου τύπου εξουσίες αλλά με ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την ανατροπή της εξάρτησης και για εθνική ανεξαρτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατηγορείς το ΚΚΕ ότι "δεν αναγνωρίζει" πως η αστική τάξη της Ελλάδας (και κατά συνέπεια και η χώρα) είναι εξαρτημένη από τους ιμπεριαλιστές, ενώ στη συνέχεια αυτοαναιρείσαι μη παραδεχόμενος ότι η ελληνική αστική τάξη (και κατά συνέπεια και η χώρα) είναι δεσμευμένη στην ΕΕ. Εξού και απορρίπτεις την "αποδέσμευση" από την ΕΕ, μιλώντας απλώς για έξοδο.
    Είσαι μπερδεμένος, μέσα στο αντιΚΚΕ μένος σου, δεν νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.