1 Ιουνίου 2012

Οι ευεργέτες εφοπλιστές

Ευεργέτες λοιπόν, αποτελούν ορισμένοι απο τους Έλληνες εφοπλιστές σύμφωνα με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινοβραδινή συνέντευξη του στον Νίκο Χαντζηνικολάου. Ευεργέτες οι εκμεταλλευτές της εργασίας των ναυτεργατών, αυτοί που κατέκλεβαν τα δημόσια ταμεία μέσω παροχών, επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών, αυτοί που θησαύριζαν με κάθε ναυάγιο πάνω απο τα πτώματα των ελλήνων ναυτεργατών, αυτοί που δεν έχουν δουλέψει ούτε μισό λεπτό στην ζωή τους ...

Να φανταστώ πως ανάμεσα στους ευεργέτες της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Σταύρο Νιάρχο και τον Σταύρο Λιβανό ?


Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα απατεώνας. Μιλάει για πατριώτες αστούς και μη πατριώτες αστούς, όταν είναι γνωστό σε όλους πως το "Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα", παρά μόνο εκεί που η αναπαραγωγή του θα γίνει με υψηλές αποδόσεις κερδοφορίας. Οι μύθοι του, περι υγιείς επιχειρηματίες και πατριώτες αστούς, δεν διαφέρει σε τίποτα απο τα φληναφήματα της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αθωώσει ένα κοινωνικό σύστημα που παράγει και τελικώς ανταμείβει, μόνο κερδοσκόπους.

 Για το ίδιο απόσπασμα, βρήκα δημοσίευμα σήμερα και στον Ριζοσπάστη.


Παρακάλια στους αστούς
Βροχή τα μαργαριτάρια σε χτεσινή διαδικτυακή συνέντευξη

Χτες, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο διαδικτυακό «enikos.gr». Σε ερώτηση για το αν θα καταργήσει μια «κυβέρνηση της αριστεράς» την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, για να μη φεύγουν κεφάλαια και επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν μπορούμε». Ποιος τους δεσμεύει; Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν και τώρα υπερασπίζονται, αφού είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Για τους εφοπλιστές είπε ότι με δική τους πρωτοβουλία θα έπρεπε να δώσουν χρήμα στη χώρα. Αρα, αέρας κοπανιστός τα περί φορολόγησης των εφοπλιστών.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την αστική τάξη ότι δεν είναι τόσο πατριωτική όσο η ιταλική, επειδή εκεί οι αστοί αγόρασαν ομόλογα του κράτους, ενώ εδώ δε βάζουν το χέρι στην τσέπη, παρά το γεγονός ότι «σε κρίσιμες στιγμές, οι εφοπλιστές υπήρξαν ευεργέτες». Αρα, παρακάλια στους καπιταλιστές να γίνουν ευεργέτες! Ετσι, προφανώς, θα τους παρακαλάει μεθαύριο και για να δώσουν αυξήσεις στους μισθούς, να μην επιβάλουν ατομικές συμβάσεις και πάει λέγοντας. Κοροϊδία στο τετράγωνο για τους εργαζόμενους, χάδια και κλείσιμο του ματιού στο κεφάλαιο. Εξ ου και η δέσμευση σχετικά με το ΝΑΤΟ και το ενδεχόμενο της αποδέσμευσης, ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς «δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες». Αρα, μέσα στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του, τώρα μάλιστα που ζεσταίνει τις μηχανές για επιθέσεις στη γειτονιά μας.

Η αποθέωση του κομπογιαννιτισμού ήρθε όταν μίλησε για το ΚΚΕ. Είπε ότι τον λυπεί (!) η δημοσκοπική του πτώση και η «ακατανόητη από το λαό στάση του», ότι θα απευθυνθεί στο ΚΚΕ για κυβερνητική συνεργασία, παρά τις ξεκάθαρες θέσεις του Κόμματος, και κατέληξε λέγοντας ότι η στάση του ΚΚΕ θα του επιφυλάξει την τύχη που είχαν άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα, σε χώρες όπου το λαϊκό κίνημα τράβηξε μπροστά και τα ΚΚ έμειναν πίσω. Εφερε, μάλιστα, σαν παράδειγμα την Κούβα, «όπου το ΚΚ διαλύθηκε και σχηματίστηκε νέο», και τη Βενεζουέλα, «όπου το ΚΚ δεν παίζει σοβαρό ρόλο»!

Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει την ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης και το ρόλο του τότε ΚΚ στην κοινή πάλη με το «Κίνημα 26 Ιούλη» για τη νίκη του λαού, που οδήγησε στη συνέχεια στην ενοποίηση των δύο κομμάτων και στη δημιουργία του σημερινού ΚΚ. Αλλά και το ρόλο που παίζει σήμερα το ΚΚ Βενεζουέλας, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες και εχθρικές συνθήκες. Οσο για το σοσιαλισμό - σοσιαλιστική είναι η Κούβα - τον εχθρεύεται σαν τους αστούς. Ας αφήσει, λοιπόν, τις λαθροχειρίες.

Αν ήθελε να μιλήσει για την τύχη ΚΚ που έμειναν στα χαρτιά, αν δε χάθηκαν, ας κοιτάξει αυτά που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις της σοσιαλδημοκρατίας και άλλα διαχειριστικά σχήματα και να δείξει τους Γάλλους και Ιταλούς εταίρους του στο ΚΕΑ. Οπου πρώην κραταιά ΚΚ ενσωματώθηκαν, χαντάκωσαν το κίνημα, συνέβαλαν στη συντηρητική στροφή των κοινωνιών (στη Γαλλία κάποτε έφτασαν να ψηφίσουν μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες τον «δεξιό» Σιράκ για να μην εκλεγεί ο Λεπέν) και σήμερα λειτουργούν ως δυνάμεις του συστήματος.

9 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..

    "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ=ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ..
    ΑΦΟΥ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΡΕ ΚΛΟΟΥΝ ΨΕΥΤΟ"ΑΡΙΣΤΕΡΕ" ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,,
    ΥΓ: ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΘΑ ΛΕΡΩΝΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..
    ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει το τελευταίο θα μπορούσες να το κόψεις. Υπάρχει πληθώρα πολιτικών χαρακτηρισμών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, δεν χρειάζονται υβριστικοί χαρακτηρισμοί.

      Διαγραφή
  2. ναι θα μπορούσα να το κόψω αλλά δεν το πρόσεξα..μου άρεσε η τοποθέτηση απλή κ με αγανάκτηση...ΌΜΩΣ δικαιολογώ την οργή του κόσμου που πιστεύει ακόμα στην ταξική πάλη και το βίντεο είναι άκρως εξοργιστικό και αποκαλυπτικό γιατί βγαίνει το εξής..
    εδώ οι αστοί παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες του λαού..παίζουν με την ΠΕΙΝΑ και τη δυστυχία της εργατικής τάξης και έχουν βάλει ξεκάθαρα μπροστά αυτό το υποκείμενο να τάζει ψαροκόκαλα..ένα πιάτο φαι οπως λέει τουλάχιστον για το λαό..ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ...
    εξοργιζει και παραπλανά ΚΑΙ με ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ..
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΧΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ" ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ(βλ.ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΧΑ), ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ..ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΔΥΣΩΔΙΑ .. ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ..
    ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως να ήταν υβριστική η τελευταία φράση του topaz patra, αλλά δεν ήταν άδικη. Νομίζω έφθασε η ώρα να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους άθλιους προβοκάτορες όχι πλέον με πολιτικά επιχειρήματα (δεν το αξίζουν αυτό όσοι μιλάνε μόνο για να κοροϊδεύουν), αλλά με τον τρόπο που πραγματικά τους αξίζει. Είναι απαράδεκτοι και αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους "διανοούμενοι" της κακιάς ώρας και όσοι πολιτικοί φορείς ή πρόσωπα, τους δίνουν άλλοθι να αυτοαποκαλούνται αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι διευκρινίζω ότι το πρώτο σχόλιο μου ήταν copy + paste το σχόλιο κάποιου φίλου στου you tube..γιατί πολιτικά ήταν ορθότατο αλλά πέρα από τη διγλωσσία που επισημαίνει του Τσίπρα για τη διακίνηση κεφαλαίων που ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ και κοροιδεύουν το λαό(ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ)..μ αρεσε και πως σχολίασε την πατριωτική συνείδηση που ζητάει να επιδείξουν οι κεφαλαιοκράτες.. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ..
      επίσης επαναλαμβάνω και συμφωνώ και μαζί σου ότι είναι αγανάκτηση δικαιολογημένη απόλυτα πλέον γιατί οι ΑΣΤΟΙ έχοντας ως μαριονέτα τον Τσίπρα δίνουν μια ψευδαίσθηση στο λαό ότι βγήκε από το μαντρί ενώ του δείχνουν το δρόμο να ξαναμπεί από την άλλη πόρτα..εμποδίζουν την ριζοσπαστικοποίηση του Λαού για να μην πληγεί η τάξη τους..!απλά πράγματα..

      Διαγραφή
  4. υπαρχει συγκεκριμενη γραμμη προφανως στους συριζαιους, που σκανε στα κιοσκια και αρχιζουν να φωναζουν διαμαρτυρομενοι, οτι αρνουμαστε την συνεργασια και θα παμε στο 3%, μαλιστα εμφανιζονται ως πρωην ψ/ροι που τσατιστικαν και εφυγαν.
    ειναι τοσο μπετοβλακες βεβαια που νομιζουν οτι αν πανε στο κιοσκι του μενιδιου ενω αυτοι ειναι απο την φυλη π.χ. δεν θα τους γνωρισει κανεις.
    εμενα προσωπικα η υπομονη μου με ολα αυτα εχει φτασει στο οριο και μαλλον αυτο θελουν να ξεσπασει κανενας σ/φος για να το αξιοποιησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λυπάμαι πολύ γι αυτό το παλικάρι....
    Από τις εκλογές του Μάη ήθελα κατά βάθος να κάνουμε λάθος σύντροφοι....
    Αλήθεια έλεγα αν είναι για το καλό μας ας έχει κρίνει το κόμμα λάθος....
    Ας είναι απλά ένα ψώνιο ο αλέξης ψώνιο εξουσίας που θα θελήσει μέσα στην ε.ε να ναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση...
    Τελικά μέρα με την μέρα δεν ξέρω ποιος είναι ποιο επικίνδυνος....
    Αυτός ή ο Σαμαράς...
    Τουλάχιστον Ο ένας δεν κρύβει τις θέσεις του και υπερασπίζετε τους αφέντες του μέχρι τελικής πτώσης...
    Όσο για τους Συριζαίους σύντροφοι μην τους δίνετε σημασία σε 4 μήνες θα γυρίσουν στα γνώριμα γι αυτούς ποσοστά...
    Και φυσικά θα ψάχνουμε με τα κιάλια να τους βρούμε..
    Δεν θα πάρει 30 χρόνια να τους καταλάβουν όπως τους πήρε με το μπατσοκ....
    Εκτός και αν το σύστημα δουλέψει γι αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, η μεγάλη μερίδα των πρώην μελών έχει στραφεί στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διάβασα τα σχόλια, διακρίνω ένα επίπεδο, ΙΚΑΝΟ για πολιτική αντιπαράθεση.Δεν χρειάζεται ΔΥΝΑΜΙΚΗ- ο νοών νοείτω- αντιπαράθεση. Αυτό επιδιώκουν. Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Δήμαρχος Κουνενάκης, έδωσε εντολή να ξηλώσουν τις αφίσες του ΚΚΕ-και κανά δυο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Εμείς σε δυο ώρες θα τις ξαναβάλουμε. Από 14 χρονών μετέχω των κοινωνικών αγώνων της Ελλάδας. Εκτός από την περίοδο της Χούντας, τέτοιο μίσος, μένος για το ΚΚΕ, όσο αυτό που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η αμαρτωλή δεξιά δεν έδειξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ topaz αλλά και άλλοι φίλοι μη κράζετε γενικά το κόσμο του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ. Καλά δε μιλάω για τα και καλά στελέχη, ή τους, τοπικούς παράγοντες (μη χ…σω) που ξέρω, αυτοί είναι μέχρι τα μπούνια χωμένοι μεσα σε προγράμματα της Ε.Ε., εργολαβίες δημόσιων έργων, γραφεία αέρα πάτερα μελετών, προγράμματα επιμόρφωσης εργατικού δυναμικού με θέμα …την αναπαραγωγή της κατσαρίδας, επιδοτήσεις και τα ρέστα. Είναι τελειωμένοι πραιτοριανοί της ΕΟΚ και σωστά κοιτάζουν το συμφέρων τους. Μιλάω για τον απλό εργατόκοσμο που έχει ρίζες μεσα στην αριστερά, μεσα στο ΚΚΕ, που είχε στραβώσει με τις ανατροπές το 89-91 και την είχε δει διαφορετικά. Εντάξει με όσους κουβεντιάζω υπάρχει πολύ θολούρα, πολύ μπέρδεμα σε αυτούς και χι μόνο, αλλά με το καραγκιοζλίκι και το ξεβράκωμα που έχει πέσει μετά τις εκλογές στις 6 Μαΐου έχουν πάρει ανάποδες στροφές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κολλητός μου, που σκοτωνόμασταν εδώ και 15+ χρόνια και από τις 6 Μαΐου και εδώ έχει έρθει σε δυο εκδηλώσεις του ΚΚΕ και έχει σκυλιάσει να βοηθήσει. Στη τελευταία ήταν και ο πατέρας του, παλιός Λαμπράκης, εξόριστος στη χούντα και όλη η οικογένεια, καθαροί άνθρωποι, στο μαγαζάκι του παλεύει χρόνια… Με αυτούς τους ανθρώπους είχα να βρεθώ στην ίδια πολιτική εκδήλωση από το 89-90 όταν ήμουν παιδάκι, τα πατρικά μας σπίτια δεν είναι περισσότερο από 50 μέτρα μακριά, μεγάλωσα στο σπίτι τους, με τον κολλητό μου(καθηγητή Μ.Ε.) σκοτωνόμασταν χρόνια, δε σου κρύβω πως ώρες, ώρες κλαίω από τη συγκίνηση με αυτό που συμβαίνει. Θέλει προσοχή με αυτό το κόσμο, δε πρέπει να του κουνάει κανένας το δάχτυλο και να του λέει ‘εγώ στα έλεγα μ…’ την έχουν πάρει γραμμή τη δουλειά, με τις όποιες αδυναμίες τους. Αυτό που λέτε για κόσμο που την κάνει για ΑΝΤΑΡΣΙΑ μεριά είναι αλήθεια αλλά με βάση αυτά που βλέπω εγώ έχει να κάνει περισσότερο με …νέο ‘Αριστερούς’ με ρίζες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεριά που ‘κάπου έχασαν το δρόμο τους’ στην εφηβεία, στις σπουδές…
    Προσωπικά δε θα με χαλάσει καθόλου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές αλλά το ΚΚΕ να αναδεχτεί κυρίαρχη δυναμη στην αριστερά πέρα από κάθε αμφιβολία… Οκ πήρα φόρα, αυτό που λέω θέλει δουλειά, αλλά το να μη μαλώνεις πια με τον άνθρωπο που είναι κολλητός σου από παιδί, όσο να πεις είναι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.