8 Ιουνίου 2012

Τι διακυβέρνηση χρειάζεται ο λαός;

 
Η συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιούνη επανέρχεται τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη συζήτηση για το μετεκλογικό ενδεχόμενο να μη σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και σε αυτό το πλαίσιο - όπως έκαναν και πριν τις εκλογές της 6ης Μάη αλλά και κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών - ζητούν από το ΚΚΕ να πει εάν θα συμμετάσχει. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη, όπως ήταν και πριν την 6η Μάη. Δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν θα ανακουφίσει το λαό, αλλά με δεδομένο το βάθεμα της κρίσης και τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Ούτε φιλολαϊκά μέτρα θα πάρει, ούτε ανακούφιση θα φέρει, ούτε θα λύσει λαϊκά προβλήματα.
 
Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα καταργήσει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που όντας ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πώς θα παράγεται. Ετσι θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες, θα καταργήσει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και οι ασθενείς θα παίρνουν τα φάρμακά τους όταν πρέπει και όχι όταν θέλουν οι φαρμακοβιομήχανοι. Και για να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση, προϋποθέτει ο εργαζόμενος λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του.
 
Τι σημαίνει αυτό;
  • Η εργατική τάξη να κάνει κουμάντο εκεί που παράγεται ο πλούτος, να έχει ανατραπεί ο υπέρτατος νόμος που είναι πάνω από οποιονδήποτε νόμο ψηφιστεί στη Βουλή, αυτός του κέρδους για το κεφάλαιο.
  • Εξουσία που θα ασκείται μέσω της οργάνωσης των εργαζομένων πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς. Η συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού στη διεύθυνση της παραγωγής, στη διακυβέρνηση και τον έλεγχο. Στις αποφάσεις και στην υλοποίησή τους. Στην ανάδειξη λαϊκών αντιπροσώπων σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας.
  • Αμεση αξιοποίηση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών του τεράστιου πλούτου που παράγεται στη χώρα και σήμερα μεταφράζεται σε κέρδη στο χρηματιστήριο, καταθέσεις στην Ελβετία, επενδύσεις στα Βαλκάνια και στο Λονδίνο, νέα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα.
  • Απελευθέρωση των αναξιοποίητων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας, που είναι πλούσια σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενεργειακές πηγές, ορυκτό πλούτο, που έχει τη βάση για μεγαλύτερη αγροτική και βιομηχανική παραγωγή.
  • Οργανα αντιπροσωπευτικά που δε θα αποτελούνται από επαγγελματίες βουλευτές, αλλά από εκπροσώπους των εργατών, αιρετούς και ανακλητούς, χωρίς κανένα υλικό προνόμιο γι' αυτή τη συμμετοχή τους. Στρατός και δυνάμεις ασφαλείας και περιφρούρησης της λαϊκής εξουσίας υποταγμένες στα εργατικά - λαϊκά όργανα. Ο φιλολαϊκός προσανατολισμός αυτών των δυνάμεων εξασφαλίζεται στην πλήρη ενσωμάτωσή τους στους σκοπούς και στόχους της λαϊκής εξουσίας.
  • Εξουσία και διακυβέρνηση αποδεσμευμένη από τις συνθήκες και τους σχεδιασμούς όλων των διεθνών ιμπεριαλιστικών διακρατικών συμμαχιών και διεθνών συμβάσεων, την ΕΕ, τους στρατιωτικούς σχηματισμούς, το ΝΑΤΟ.
Στη διακυβέρνηση αυτής της λαϊκής εξουσίας το ΚΚΕ θα έχει αποφασιστικό και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή την πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας προβάλλει το ΚΚΕ στο λαό.
 
Δεν είναι πρόταση για τη «δευτέρα παρουσία». Για τη δευτέρα παρουσία είναι η αντίληψη ότι το κράτος των μονοπωλίων, του κεφαλαίου εκδημοκρατίζεται και γίνεται φιλολαϊκό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ούτε στιγμή να παραπλανηθούν από την αναβίωση του παλιού και απατηλού συνθήματος «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία»... Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που λέει καθαρά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρεθεί στο δρόμο της οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης, της ισχυροποίησης του εργατικού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας στην προοπτική για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, είναι που θα κρίνει τη θέση στην οποία θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα.
 

1 σχόλιο:

  1. Ας κανουμε εμεις στους αλλους προταση με τους δικους μας ορους να δουμε αν την αποδεκτουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.