5 Ιουνίου 2012

Μάχη νύχτα μέρα με πείσμα να τους χαλάσουμε τα σχέδια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ


Μάχη νύχτα μέρα με πείσμα να τους χαλάσουμε τα σχέδια
Σε συγκέντρωση με εργαζόμενους στον κλάδο της Βιομηχανίας μίλησε την Πέμπτη το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Στην κατάμεστη από εργαζόμενους στον κλάδο της βιομηχανίας αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ» στην πλ. Καραϊσκάκη στην Αθήνα, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Μεταξύ άλλων, ο Δ. Γόντικας σημείωσε στην ομιλία του:

«Οι εργάτες και οι εργάτριες της Βιομηχανίας είναι η καρδιά της εργατικής τάξης και του κινήματός της και ταυτόχρονα και η καρδιά του Κόμματος, του ΚΚΕ.

Για το λόγο αυτό στη σημερινή συγκέντρωση, δε σας καλούμε απλώς να ψηφίσετε το Κόμμα, το δικό σας Κόμμα. Σας ζητάμε πολύ περισσότερα. Να γίνεται πρωταγωνιστές, φλογεροί και ανυποχώρητοι μαχητές και να ξεσηκώσετε κυριολεκτικά τα εργοστάσια, εργοστάσιο το εργοστάσιο, οικογένεια την οικογένεια, άνθρωπο τον άνθρωπο, στον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές.

Στα εργοστάσια, στις γειτονιές που ζείτε ή στα χωριά που ψηφίζετε, να δώσετε μάχη να μην παγιδευτεί κανένας τίμιος άνθρωπος στο βρώμικο και ύπουλο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει τα αφεντικά, ντόπια και ξένα και τα τσιράκια τους, για να συρρικνώσουν και να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Να αντιστρέψουμε το κλίμα εκβιασμών, τρομοκρατίας και ψεύτικων ελπίδων. Να σηκώσει κεφάλι, να βρει τη δύναμη να αντισταθεί και να μην είναι φτερό στο άνεμο. Οι εκλογές αυτές είναι μια σκληρή ταξική μάχη. Να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να βγει το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα πιο δυνατό και πιο ετοιμοπόλεμο, για την άλλη μέρα των εκλογών.


Σας ζητάμε να γίνετε πρωταγωνιστές σε ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης, για να μπορέσουμε όλοι και εσείς και όλος ο περίγυρός σας, την άλλη μέρα να κοιταζόμαστε στα μάτια με τιμή, περηφάνια και αξιοπρέπεια και όχι με σκυμμένο κεφάλι.

Να γίνουμε σε αυτή τη μάχη όλοι Χαλυβουργοί. Να παλέψουμε για το Κόμμα, όπως παλεύουν οι Χαλυβουργοί, απέναντι σε ολόκληρη την τάξη των καπιταλιστών. Αλύγιστοι.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Τι ζητάνε από την εργατική τάξη και το ΚΚΕ;
Ο,τι ακριβώς ο Μάνεσης και κάθε Μάνεσης. Να σκύψουμε το κεφάλι. Να παραιτηθούμε από κάθε αγώνα και να αποδεχθούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από την υποταγή στην ΕΕ, να βάλουμε όλοι πλάτη για να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές, οι εκμεταλλευτές μας, την κρίση τους και να προσφέρουμε νέες θυσίες στο βωμό του κέρδους.

Μας ζητάνε να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνον αυτή. Μας ζητάνε δήλωση μετανοίας και υποταγής. Να βάλουμε πλάτη με τη συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση για να ξελασπώσουμε το σύστημα από τα αδιέξοδά του.

Και να αφήσουμε κατά μέρος απεργίες, αγώνες, εμπρηστικά και ανατρεπτικά συνθήματα. Να γίνουμε όλοι απεργοσπάστες και συνομιλητές της καπιταλιστικής εργοδοσίας, για να ξεπεραστεί η κρίση κερδοφορίας τους.

Αυτά ζητάνε. Αυτό το σκηνικό στήνουν όλοι μαζί, αξιοποιώντας ως μοχλό τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε ψήφος που δεν πάει στο ΚΚΕ, πρέπει να 'ναι καθαρό, στηρίζει αυτά ακριβώς τα σχέδια. Επομένως, έχουμε κάθε λόγο να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να δώσουμε τη μάχη νύχτα μέρα με πείσμα, να μη χαθεί ψήφος για το ΚΚΕ, να συσπειρώσουμε σε αυτόν τον αγώνα όσο γίνεται περισσότερους εργάτες και εργάτριες και τις οικογένειές τους.

Κριτήρια ψήφου για τον εργάτη

Τι πρέπει να κάνουμε.
Να διαμορφώσουμε εμείς τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίζει ο εργάτης και η εργάτρια.

Αφετηρία μας είναι τα εξής: 

Πρώτο:
Τι Κόμμα είναι το ΚΚΕ, τι Κόμμα είμαστε. Είμαστε Κόμμα εργατικό, λαϊκό, επαναστατικό.
Παλεύουμε νύχτα μέρα, με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια για να ανυψώσουμε τη συνείδηση και την οργάνωση της εργατικής τάξης, για ένα εργατικό κίνημα που θα διεκδικεί. Θα αντιστέκεται απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, μέχρι την πλήρη κατάργηση των παράσιτων που καταστρέφουν παραγωγικές δυνάμεις και δυνατότητες της χώρας, μέχρι την πλήρη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Είναι ανεπίτρεπτο για το Κόμμα μας να υποβαθμίζει και να υποβιβάζει αυτόν τον αγώνα στα όρια που θέλουν κάθε φορά οι αντίπαλοί μας.
Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω και γι' αυτό σκυλιάζουν. Εχουμε δώσει μεγάλους αγώνες για να υπάρχει αυτό το Κόμμα και θα το υπερασπιστούμε με κάθε θυσία.
Γι' αυτό είναι χρέος κάθε εργάτη και εργάτριας να υπερασπίζεται με σθένος το Κόμμα τους και στη δουλειά και στην κάλπη. 

Δεύτερο:
Να μην ξεχνάμε ούτε στιγμή ποιος είναι ο αντίπαλός μας, τα σχέδιά τους, τις επιδιώξεις τους και τους ελιγμούς τους. Αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, η ΕΕ, το κράτος τους και οι μηχανισμοί που έχουν, τα κόμματα που τους υπηρετούν.
Είναι πανούργος, αδίστακτος, ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το διάβολο για να χτυπάει το κίνημα, να βάλει τρικλοποδιές προκειμένου να διατηρεί την κυριαρχία του.
Αν δεν παρακολουθούμε προσεκτικά τον αντίπαλο σε κάθε στιγμή θα είμαστε φτερό στον άνεμο.
Το ΚΚΕ ξέρει και παρακολουθεί πολύ καλά τον αντίπαλο. Εχει πείρα, δεν μπορούν να το ξεγελάσουν.
Είναι, επομένως, βασικό ζήτημα για κάθε εργάτη και εργάτρια να έχει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ κι αν ακόμα δεν έχει πειστεί ή έχει επιφυλάξεις για διάφορα ζητήματα.
Να βγάζει συμπεράσματα από τις συνθήκες δουλειάς και ζωής του, που καθορίζονται από τους εκμεταλλευτές του και να μην ψάχνει στον ουρανό και από κάθε πολιτικάντη και τσαρλατάνο να βρει απαντήσεις τι φταίει και τι πρέπει να γίνει. Να έχει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο δίκιο του, στη δύναμή του. 

Τρίτο:
Ενα τρίτο βασικό κριτήριο είναι οι ανάγκες της κάθε εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Η εργατική τάξη παράγει όλο τον πλούτο και σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλος για να ζει ο λαός πολύ καλύτερα, με αξιοπρέπεια.
Κι όμως ζει μέσα στη δυστυχία και την ανασφάλεια και από πάνω του ζητάνε να μάθει να ζει με όλο και λιγότερα.
Αυτή είναι η κυρίαρχη γραμμή όλων των άλλων κομμάτων μπροστά στις εκλογές.
Αλλοι ανοιχτά και άλλοι πιο καλυμμένα τον καλούν για συνεχείς θυσίες.
Αυτά τα κόμματα, όπως και αν ονομάζονται, ούτε εκφράζουν, ούτε έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του.
Μόνο το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετική αντίληψη.

Λαός ετοιμοπόλεμος

Εχουμε, λοιπόν, πέρα για πέρα δίκιο όταν λέμε όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί στις εκλογές στις 17 του Ιούνη, από τη στιγμή που δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, δεν πρόκειται να δώσει ούτε ψίχουλα στο λαό. Θα τον τσακίσουν, αν δε βρουν απέναντί τους ένα ετοιμοπόλεμο εργατικό κίνημα και ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Σας καλούμε να μην υποτιμήσετε τον κίνδυνο που διατρέχει το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Είναι σχέδιο καλά οργανωμένο και συντονισμένο από ισχυρές δυνάμεις μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Από τις ίδιες δυνάμεις που για χρόνια καταδυναστεύουν το λαό, που τον έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και ετοιμάζονται τώρα να του πάρουν και την μπουκιά από το στόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.