8 Ιουνίου 2011

Φεύγουν από την πλατεία οι “indignados” (αγανακτισμένοι) της Ισπανίας

Από το Erodotos Weblog

 
 Οι κινητοποιήσεις των "Indignados" της Ισπανίας ενέπνευσαν το κίνημα των "αγανακτισμένων" της Ελλάδας...θα έχουν την ίδια κατάληξη;

Μαζεύουν σιγά-σιγά οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι τις σκηνές που είχαν στήσει από τα μέσα Μαΐου στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη.

Μετά από 3 εβδομάδες συγκεντρώσεων, μόνο μερικές δεκάδες Ισπανοί είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν στην πλατεία, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από 4 ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια χθεσινής γενικής συνέλευσης, κατά την οποία οι Αγανακτισμένοι τόνισαν ότι «ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό».


Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου, και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.

2 σχόλια:

  1. Και αυτοί φεύγουν όπως έφυγαν και στην Ελλάδα τα φόρουμ (και στην Ευρώπη). Όλα αυτά τα χρόνια η μοναδική σταθερή αξία που συνεχίζει και αντιστέκεται είναι το ΠΑΜΕ. ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ "ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.