5 Ιουνίου 2011

Εξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα;

Απο τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη

Προχτές, σε μπλογκς, απ' αυτά που καθοδηγούν το κίνημα των «αγανακτισμένων», αναρτήθηκε ανακοίνωση των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος να φύγουν οι αριστερές δυνάμεις από τις πλατείες. Ετσι, λοιπόν, οι «ανώνυμοι» καθοδηγητές του «κινήματος της πλατείας», οι «ακομμάτιστοι», οι «αυθόρμητοι», οι «απολιτικοποίητοι» εμφανίζονται ως πολιτικοποιημένοι δηλώνοντας «αντιαριστεροί». Ισως γι' αυτό κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Ως τώρα πρόβαλλαν ως αντίπαλό τους την πολιτική που φέρνει φτώχεια και ανεργία, με σύνθημα να φύγουν το μνημόνιο και οι πολιτικοί που το εφαρμόζουν. Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι οργανώνουν κινητοποιήσεις, εκφράζει μία πολιτική.

Τώρα αναδεικνύουν άλλη μια πτυχή της πολιτικής τους στάσης και πρακτικής, αποδίδοντας συλλήβδην σε όλα τα κόμματα, και στο ΚΚΕ, τη βάρβαρη πολιτική, που ωθεί σε εξαθλίωση λαό και νεολαία. Χωρίς βεβαίως να δείχνουν ποιον υπηρετεί αυτή η πολιτική, να δείχνουν δηλαδή τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια, οι κεφαλαιοκράτες.

Είναι ενάντια στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, λέγοντας έξω και τα συνδικάτα από την πλατεία. Αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι όλοι το ίδιο. Ποια σχέση μπορεί να έχει ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, που έβαλε πλάτη να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, με το ΠΑΜΕ, που οργάνωνε και οργανώνει απεργίες και συλλαλητήρια ενάντιά τους, με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ;


Ο μέχρι τώρα αυτοπροσδιορισμός τους ως ακομμάτιστων, αυτός που εκθείαζαν τα συγκροτήματα των ΜΜΕ των καπιταλιστών, όπως και η λογική τους στο ζήτημα της δημοκρατίας, αποδεικνύεται τουλάχιστον υποκρισία, όπως και η επιδίωξή τους να ενώσουν τάχα το λαό, έστω και στο θολό αντιμνημονιακό περιεχόμενο του «κινήματος της πλατείας», αφού αυτή η τοποθέτηση «έξω η αριστερά», όπως γενικά και το «έξω τα κόμματα», «έξω τα συνδικάτα», αφ' ενός διχάζει, αφ' ετέρου δεν είναι και τόσο δημοκρατική ή πιο σωστά είναι αντιδημοκρατική. Την ίδια ώρα, ενώ εναντιώνονται στο μνημόνιο και στα φριχτά μέτρα, δε μιλούν καν ενάντια στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με αυτήν την πολιτική, μιλούν γενικά για πολιτικούς που το εφαρμόζουν. Ετσι θολά. Τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ.

Η παρεμπόδιση της πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης των ανθρώπων του μόχθου, που είναι δικαίωμά τους όχι μόνο να έχουν αλλά να την εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια γενικά, και ειδικά μέσα στο κίνημα, εκεί που αναπτύσσεται η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη, όχι μόνο δε συνάδει με τη δημοκρατία γενικά και μέσα στο κίνημα ειδικά, αλλά αντίθετα τη φιμώνει.
Αλλωστε, κάθε κίνημα, ακόμη και το αυθόρμητο, αλλά πολύ περισσότερο αυτό στις πλατείες έχει ένα σκοπό, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι. Τούτη δω όμως η ενέργειά τους αποκαλύπτει πως οι καθοδηγητές της πλατείας έχουν την άποψη: 'Η έρχεστε στην πλατεία με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα, ή μην έρχεστε, φύγετε, μακριά από τις πλατείες.
Και φαίνεται πως είναι μια καλά μεθοδευμένη ταχτική να σηκώσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε λαϊκές δυνάμεις που είναι οργανωμένες στα συνδικάτα, σε κόμματα, που δεν κρύβουν την ιδεολογία τους, την πολιτική τους, ακόμη και την κομματική τους τοποθέτηση, και σε όσους πάνε στις πλατείες. Που επίσης είναι λαϊκοί άνθρωποι, πολλοί πίστεψαν στα αστικά κόμματα τα οποία τους πρόδωσαν τις ελπίδες για καλύτερη ζωή, έχουν απηυδήσει από την αστική πολιτική και αναζητούν διέξοδο.
Αλήθεια, ποιον βολεύει η λογική «έξω τα συνδικάτα έξω τα κόμματα»; Δε θα ξαναπούμε εδώ ότι αυτοί των μπλογκς ετοιμάζουν κόμμα, όπως είπαν στον ΑΛΤΕΡ με την ονομασία άμεση δημοκρατία. Αλλά υπάρχει και μια αλήθεια την οποία δε θέλουν, εμποδίζουν να αναδειχτεί, όπως ενίοτε και τα αστικά ΜΜΕ. Οτι όλα τα κόμματα δεν είναι ίδια, αλλά και ότι το λεγόμενο ακομμάτιστο της πλατείας, είναι μια πολιτική οντότητα. Που αν και αυτοαποκαλείται ακομμάτιστη, ακόμη και έτσι έχει πολιτική τοποθέτηση. Ενάντια στα άλλα κόμματα.
Από την αρχή της εμφάνισης αυτής της μορφής κινητοποιήσεων βάλαμε ένα ερώτημα: Ποιοι κρύβονται πίσω από τα μπλογκς και το ίντερνετ; Γιατί δεν εμφανίζονται; Τι σημαίνει η ανωνυμία τους; Μήπως πρέπει να προβληματίσει όσους συγκεντρώνονται στις πλατείες αυτό το γεγονός; Γιατί πρέπει να γνωρίζουν ποιες δυνάμεις καλούν και οργανώνουν. Γιατί, επίσης, δεν αρκούν τα μπλογκς, ούτε ξεκινάνε όλα αυθόρμητα από ένα μπλογκ, όσο και αν αυτά συμβάλλουν στις κινητοποιήσεις όπως συμβάλλει και η τεράστια προβολή τους από τα αστικά ΜΜΕ.
Φαίνεται όμως ότι η ανωνυμία βολεύει και αυτούς που είναι πίσω από τα μπλογκς, αλλά όχι μόνο αυτούς. Στο κάτω κάτω της γραφής, η εμπειρία του λαϊκού κινήματος λέει ότι υπάρχουν και οργανωμένες δυνάμεις που εμφανίζονται κινηματικές, που εκούσια, ακούσια, δεν έχει σημασία, εναντιώνονται στο οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, και όταν δρουν κρύβουν τα πρόσωπά τους με κουκούλες.
Τώρα εμφανίζεται το κίνημα των ανωνύμων. Οσοι, λοιπόν, κρύβονται έχουν συγκεκριμένο σκοπό που κρύβονται. Τον οποίο επίσης προσπαθούν να συγκαλύψουν. Εμφανίζονται ως φιλολαϊκοί ηγέτες, αλλά δεν καταδεικνύουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού.
Οι κουκουλοφόροι εναντιώνονται στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, στη βιτρίνα, αυτόν θεωρούν ως αντίπαλο, και όχι τα μονοπώλια. Η δράση τους καλλιεργούσε όχι εξεγερτικές συνειδήσεις, αλλά τάσεις αποδιοργάνωσης του κινήματος, παρεμπόδισης της λαϊκής συμμετοχής.
Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες εκφράζουν τάχα μια συμμετοχή από τα κάτω στην αντιμνημονιακή δράση. Αλλά ποια πολιτική δύναμη θα επιβάλει έστω τη θέλησή τους να αποσυρθεί το μνημόνιο; Είναι ενάντια στους πολιτικούς και στα κόμματα. Αρα ποιος θα το κάνει; Αλλοι πολιτικοί, ίσως και άλλες οργανωμένες δυνάμεις με αυτήν την πολιτική που εκφράζουν οι πλατείες. Οι οποίες δεν εναντιώνονται στα μονοπώλια, στους κεφαλαιοκράτες. Αρα ένα άλλο, αναμορφωμένο αστικό σύστημα. Μήπως στοχεύουν και σ' αυτό;
Βεβαίως, η συγκεκριμένη άποψη «έξω τα κόμματα» κάνει και μερικούς από συγκεκριμένα κόμματα να εμφανίζονται το πρωί ως κομματικοί υπερασπιστές της γραμμής τους, να «χαϊδεύουν» όσους εκφράζουν το ακομμάτιστο όντας οι ίδιοι κομματικά στελέχη και μάλιστα ηγετικά, ενώ το βράδυ να πηγαίνουν στις πλατείες ως ακομμάτιστοι. Αυτή είναι ακόμη πιο μεγάλη υποκρισία, αν όχι απάτη. Στις πλατείες συμμετέχουν και λαϊκοί άνθρωποι, νέοι, που εκφράζουν αγανάκτηση, δυσφορία, θυμό στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στην τρόικα και δεν κατανοούν ή δεν δέχονται τη γραμμή της ανατροπής. Αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δίχτυ που στήνει το σύστημα με το λεγόμενο «ακομμάτιστο», αυθόρμητο. Η σύγκρουση με τα μονοπώλια δεν είναι άχρωμη. Χρειάζεται σχέδιο, στρατηγική, ιδανικά, προσφορά και θυσίες. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις, αυτό το βήμα προς τα μπρος πρέπει να κάνουν νέες δυνάμεις που αρχίζουν να κινητοποιούνται ξεπερνώντας την αδράνεια, τις ανοχές.
Το «έξω τα κόμματα» είναι άποψη συντηρητική. Τα κόμματα είναι οργανώσεις που με την πολιτική και την ιδεολογία τους εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η κοινωνία μας είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις και στρώματα. Η αστική τάξη, από τη μια μεριά, που είναι κυρίαρχη, έχει την εξουσία, που τη διαχειρίζεται στην κυβέρνηση κάποιο από τα κόμματά της και η εργατική, από την άλλη. Υπάρχουν και ενδιάμεσα στρώματα που είναι ανομοιόμορφα οικονομικά, άρα και κοινωνικά και που τα κατώτερα οικονομικά είναι αντικειμενικά σύμμαχοι των εργατών, αντίπαλοι των μονοπωλίων. Το «έξω τα κόμματα» ταυτίζει τα αστικά κόμματα με το ΚΚΕ. Κρύβει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τα μονοπώλια, που αυτά έχουν την εξουσία.
Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι κινητοποιήσεις στις πλατείες αρκούν για να τον απαλλάξουν από τα παλιά και νέα δεινά που του φόρτωσαν, δίχως κίνημα που να ξεκινάει και να ριζώνει στα εργοστάσια και στους κλάδους, σε κάθε τόπο δουλειάς, ενάντια στην τάξη των κεφαλαιοκρατών. Οταν δεν είναι ισχυρό το κίνημα στα εργοστάσια, οι όποιες κινητοποιήσεις δεν έχουν γερά πόδια. Το πραγματικό πεδίο της ταξικής πάλης είναι ο τόπος δουλειάς, ο κλάδος. Εκεί που οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά σε ανειρήνευτη πάλη με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτή είναι η μεταξύ τους ταξική σχέση, σχέση εκμετάλλευσης, αφού ο πλούτος και το κέρδος των καπιταλιστών παράγεται από τη δουλειά των εργαζομένων. Και στις πλατείες λένε κάποιοι, και αυτό χρειάζεται. Αλλά πρωταρχικά στον τόπο που συγκρούονται οι ταξικοί αντίπαλοι. Εδώ είναι το πραγματικό μετερίζι του ταξικού πολιτικού αγώνα.
Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μακριά από όλα τα κόμματα ή και εναντίον όλων. Ενα τέτοιο κίνημα είναι καταδικασμένο να υποτάσσεται στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, να συμβάλλει στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης.
Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι το αστικό πολιτικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του λαού. Το αστικό πολιτικό σύστημα δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.
Είναι αυταπάτη να προβάλλει ο εργαζόμενος το αίτημα απαλλαγής από το μνημόνιο, δίχως να το συνοδεύει με το αίτημα για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του κράτους των μονοπωλίων στην Ελλάδα.
Το κίνημα που χρειάζεται ο λαός, το μόνο που του δίνει προοπτική, είναι ο οργανωμένος αγώνας συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ο αγώνας μέσα από τα ταξικά κινήματα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Μόνο αυτές οι δυνάμεις αντιπαραθέτουν στη στρατηγική των μονοπωλίων και των υπηρετών τους τη στρατηγική υπέρ του λαού. Δίχως μια τέτοια στρατηγική, ο λαός δε θα βρει διέξοδο.

12 σχόλια:

  1. Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μακριά από όλα τα κόμματα ή και εναντίον όλων. Ενα τέτοιο κίνημα είναι καταδικασμένο να υποτάσσεται στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, να συμβάλλει στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης.
    Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι το αστικό πολιτικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του λαού. Το αστικό πολιτικό σύστημα δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.
    Είναι αυταπάτη να προβάλλει ο εργαζόμενος το αίτημα απαλλαγής από το μνημόνιο, δίχως να το συνοδεύει με το αίτημα για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του κράτους των μονοπωλίων στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kαθε φορα που γυρνω απο το Συνταγμα (οχι πολλες) η αισθηση που εχω ειναι αυξανομενη:
    Βαινουμε ολοταχως σαν κοινωνια προς " ανωμαλες λυσεις" και ¨...."αυγα φιδιων".Σιγα σιγα μου αποκαλυπτεται τι σοι περιεργοι κρυβονται πισω απο τα μπλογκς που "οργανωσαν" και πατρωναρουν τους ,,,δικαιως αγανακτισμενους πολιτες!!!!

    κατι μου λεει πως μορφοποιουνται και σαν κομμα !"Αμεσοδημοκρατιστες" θα τους χαρακτηριζα και παντως ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ γενικα ,αλλα ειδικα αντιΚΚΕ.
    Διακρινω ολο και περισσοτερο ανθρωπους που ειναι περισσοτερο αντικομμουνιστες παρα αντιμνημονιακοι ,που θελουν να ΦΥΓΕΙ η αριστερη αποψη απο τις πλατειες ,να παμε λενε ΟΛΟΙ μαζι ,,,ετσι αχρωμα ,αοσμα ,αντικομματικα.....!!!!! προς τα που αραγε;
    κι αυτο το πολυ μπουρου-μπουρου περι "αρχαιας Ελλαδας" και "αμεσης δημοκρατιας"...περι αρχαιοελληνικου πολιτισμου και αρματα πολιτων ,μαλλον Χρυσαυγιτικα κεκαλυμμενα φλιναφηματα προς αγραν αδαων οπαδων τα κοβω

    ξανασκαλιζω αυτες τις μερες τη βιβλιοθηκη μου
    και βρισκω τα ΟΠΛΑ του συστηματος ,γυαλισμενα κι ετοιμοπολεμα!!!!
    πχ αρθρα απο τον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ " του Χιτλερ πριν αναλαβει εξουσια ,που αν τα διαβαζες τοτε θα νομιζες οτι διαβαζεις πρωτογονη κομμουνιστικη εφημεριδα!!!!!

    εν πασει περιπτωση το παιχνιδι θα παιχτει στους τοπους δουλειας κι οχι στις πλατειες ...θελω να πιστευω και να ελπιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Ηράκλειο χθες ήμασταν χιλιάδες.Πρώτη φορά σε ένα (πρώην θέλω να πιστεύω)"άντρο" του ΠΑΣΟΚ,μαζεύτηκαν τόσοι άνθρωποι για πορεία.Εκεί λοιπόν το λόγο πήραν άνθρωποι και από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ,χωρίς να τονίσουν την πολιτική τους ταυτότητα,αλλά διατυπώνοντας απλά τις απόψεις τους.Κανείς δε τους γιούχαρε ή τους έδιωξε.Στην πρωτοβουλία αυτή των αγανακτισμένων,χωράνε και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ,και καθετί αντίστοιχο,αλλά όχι από τη θέση του οργανωτή(όπως πιθανών θα ήθελα ή έχουν συνηθίσει),αλλά αυτή του απλού συμμετέχοντα-μέλος.Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε φάει τόσο κόλλημα.Αν θέλετε συμμετέχετε και βοηθήστε,διαφορετικά σκάστε γιατί έχετε αρχίζει να κουράζετε και να μεγαλώνετε το ήδη μεγάλο χάσμα που σας χωρίζει από την κοινωνία.Αν δεν είστε μαζί μας,τουλάχιστον σταματήστε να δαιμονοποιείτε τις προσπάθειές μας.Κουράσατε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάποιοι βρίσκονται σε πανικό κι έχουν χάσει εντελώς την ψυχραιμία τους, μέχρι σε σημείο που θέλουν να κάνουν ιδιότητο τσιφλίκι τους, την πλατεία εμφορούμενη από απαγορεύσεις και φασιστικές νοοτροπίες.
    Μην ανεβάζεις την πίεση όταν οι άλλοι δείχνουν τον πανικό της πολιτικής τους επιλογής. Άλλοι βρίσκονται στην αξιοθρήνητη θέση να δηλώνουν και ιδιοκτήτες της πλατείας που θα την περιφρουρούν και με τραμπουκισμούς ενάντια στους διαδηλωτές που δεν δηλώνουν απολίτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διαμαρτυρία των αγαναχτισμένων δέχτηκε την πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και ο κόσμος έγινε ένα χωρίς να ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος. Ο κόσμος και το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ήταν ένα πράμα χωρίς κανένα διαχωρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO KKE EXEI THN ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ)ΜΠΡΟΣΤΑ.ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΚΕ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ.ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΟ.Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ.Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟ!ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!ΠΑΝΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ)ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ!ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ!ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.....ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ. απο πάνω,παρακαλείστε να μην διατυπώνετε το παραλήρημά σας με κεφαλαία, (μα επιτέλους ούτε στοιχειώδη διαχείρηση του blogg δεν μπορείτε να κάνετε)? Μόνο τη διάχυτη κρίση πανικού που έχουν βαρέσει όλα τα κόμματα της βουλής διατυμπανίζετε με αυτον τον τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανώνυμα πλήθη, ελπίδα της γενιάς μας και του κινήματος:
    Αν διαβάσετε με καθαρό μυαλό το άρθρο θα καταλάβετε ότι δεν απορρίπτει γενικά τη διάθεση του οποιουδήποτε να διαδηλώσει. Γενικώς όμως, έχετε πολλοί από σας αναπτύξει μια αλλεργία σε ό,τι προέρχεται απ' το ριζοσπάστη και το ΚΚΕ, θα έλεγε κανείς ένα φόβο. Σας πειράζει που κάποιος σας κάνει κριτική; εδώ εμάς μας έχουν ξεσκίσει χρόνια και χρόνια, με λάσπη, βρισιές και συκοφαντίες, εμείς που σας κάνουμε πολιτική κριτική γιατί αντιδράτε;
    Μια χαρά κατεβήκαμε κι εμείς στις διαδηλώσεις αυτές, μιλήσαμε με κόσμο ανοιχτά, βάλαμε ζητήματα, βάλαμε προβληματισμούς και φαίνονται ίχνη και της δικής μας παρέμβασης.
    Επειδή όμως τείνετε πολλές φορές να υιοθετείτε την αντιΚΚΕ επιχειρηματολογία, σκεφτείτε, πώς καταλήξατε στην άποψη που διαμορφώσατε για το ΚΚΕ; Έχετε συμφέρον με την ύπαρξη του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία (ανεξάρτητα αν το μισείτε ή όχι) κι όσο το πολεμάτε, στην πραγματικότητα πολεμάτε έναν βασικό παράγοντα λαϊκής ισχύος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με πρόλαβες Αλέξανδρε, μόλις ήθελα και εγω να επέμβω. Οι περισσότεροι που αντιδρούν, μάλλον δεν διάβασαν καν το άρθρο. Τους φτάνει ο συνδυασμός ΚΚΕ - πλατεία στο θέμα, ώστε να αρχίσουν τις κραυγές που απο πριν είχαν στο κεφάλι τους.

    Μάλλον την βρίσκουν με το νανουρισμα που τους κάνουν τα ΜΜΕ, τους αρέσει το χαιδεμα απο την κυβέρνηση και τον αστικό κόσμο της χώρας, και αναστατώνονται όταν το ΚΚΕ τους επισημαίνει τους κινδύνους.

    Το 1993 δεν τους χαιδευαν οι ίδιοι πάλι, όταν τους τάζανε λαγούς με πετραχείλια και το ΚΚΕ μονάχο του έλεγε ποσο επιβλαβής θα είναι η συνθήκη του μααστριχτ για την χώρα ? Το 2001 δεν τους νανουριζε ο γλυκός ηχος της λέξης "ευρώ", ενω το ΚΚΕ φωναζε για το κινδύνους της Ευρωζώνης και του κοινού νομισματος ?

    Σαμπως πριν απο 2 χρόνια δεν τους ελεγε στις εκλογες, πως ερχεται θυελλα, και όλοι αδιαφορουσαν διοτι τους συγκινουσε περισσοτερο, το παραμύθι του ΠΑΣΟΚ ?

    Και τωρα τι λέει το άρθρο ? Καλά κάνετε και κατεβαίνετε, καλά κάνετε και δείχνετε την οργη σας, αλλά στην πλατεία υπάρχουν με τον τρόπο τους, και όλοι αυτοί που δημιουργησαν τις συνθήκες ώστε να βγειτε απο οργη στην πλατεία. Επίσης σας λέει πως η πλατεία απο μόνη της δεν μπορεί να δημιουργήσει καμία συνθήκη ΒΕΛΤΊΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ, εαν ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ στους χωρους εργασίας σας. Μην απαξιωνετε τα σωματεια και τα συνδικάτα, επειδή οι εργατοπατερες της ΓΣΕΕ λυμαινοινται τον χώρο, διότι τα σωματεία σας ειναι αυτά ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ, και θα είναι και αυτά ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Επισης η στάση "δεν θέλουμε κομματα ή συνδικατα στην πλατεία", προέρχεται απο ακριβώς εκείνους που δεν θα κατεβαιναν εξαρχης επίσημα στην πλατεια. Διοτι ανεπισημα εκεί βρισκονται , αναμεσα σας και αναμεσα μας ... Διοτι και εμεις βρισκομαστε στην πλατεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπλα μπλα μπλα..εγω το μαθημα μου το εμαθα παντως και δεν κινδυνευω απτο κακο κουκουε!ο,τι και να λέτε είστε κουμμουνια! Εγω δεν εχω ακουσει να λετε τιποτα για την ευρωπη! Κακα Παλιοκουμμουνια! Ουτε για το δντ ειχατε πει τιποτα!Σας εμαθα ευτυχως!Κουκουε..κακό! Π.α.με...κακό! Νταντα! Θα το πω και στα εγγλεζικα να το μάθουν όλοι! Coucoue is bad and wrong! We go to the square without coucoue umbrellas! Coucoue is the devil! Φάτε τη!
    COUMOUNS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα πραγμα δεν καταλαβαίνω...και μου βρωμάει επικίνδυνα. Γιατί αυτό το κράξιμο προς το ΚΚΕ από πολλούς ακομάτιστους όπου βρεθούν και όπου σταθούν όταν εμπρός στη βουλή υπάρχουν συντονισμένα κάθε βράδυ 500 ονεδήτες, βαράνε τα ταμπούρλα οι τυμπανιστές της χρυσής αυγής, δίπλα οι νεολαία συν με τα ισπανικά πανό και ξεχασμένο το αυτοκόλλητο διακριτικό τους στην ντουντούκα τους και κάτω η άμεση δημοκρατία των γκουπουσκουλων που αποφασίζει με συνέλευση 500 ατόμων για λογαριασμό 200000? Με κόσμο κάθε ηλικία και κάθε κοινωνικού στρώματος εν έτη 2010 να μην έχει ακούσει κάν για το διαχωρισμό της κοινωνίας σε τάξεις, που ο μικροαστισμός του έχει διαλύσει κάθε έννοια αξιών και έχει βάλει το τοκοχρεωλύσιο από το δάνειο του σπιτιού πάνω από το μέλλον των παιδιών του, πάνω από το χαμόγελο προς του συνανθρώπους, πάνω από κάθε τι που δεν έχει ανταλλακτική αξία. Το ότι τόσος κόσμος καταβαίνει καθημερινά έστω και μετά τη δουλειά, το σφουγγάρισμα, το κομμωτήριο και τον τελικό του μπάσκετ στους δρόμους είναι ευχάριστο. Όμως ότι όποιο κίνημα και η συνείδηση αυτού το κόσμου κάνει το εργατικό κίνημα της αμερικής και της αγγλίας του 19ου αιώνα να δείχνει έτη φωτός μπροστά δεν είναι όχι απλά για να πανηγυρίζει κανείς μας αλλά ούτε καν για να αισιοδοξεί ότι θα αλλάξει σύντομα κάτι προς το καλύτερο. Αλλά για όλα αυτά φταίει το ΚΚΕ και όχι η βολή μας την οποία και θα εγκαταλείψουμε τελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.