29 Ιουνίου 2011

Ήττα στο Μεσοπρόθεσμο, νίκη στην Απεργία ...

Το Μεσοπρόθεσμο πέρασε, διότι πολύ απλά η αστική τάξη η οποία έχει την εξουσία, το έχει ανάγκη. Δυστυχώς οι αστοί κέρδισαν άλλη μια μάχη στον ταξικό πόλεμο τον οποίον διεξάγουν απέναντι στους εργαζόμενους. Όμως η μάχη αυτή δεν χάθηκε σήμερα, ήταν ήδη χαμένη πολύ πριν γίνει η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή, πριν ακόμα και απο την κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία διεξήχθει για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Η ήττα αυτή έχει ρίζες και στις τελευταίες εκλογές, όταν προτιμήθηκε και ψηφίστηκε η συγκεκριμένη πολιτική απο τον ελληνικό λαό και στάλθηκαν οι συγκεκριμένοι 155 βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε σήμερα να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και να "θάψουν" τους ψηφοφόρους τους (όχι πως έχει σημασία εαν έστελναν διαφορετικά αστικά τσιράκια), ... αλλά κυρίως οφείλεται στο ότι ο λαός δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πλήρως, ποιά είναι τα στρατόπεδα του πολέμου, ποιό είναι το αντικείμενο της σύγκρουσης, ποιοί είναι οι σύμμαχοι και οι εχθροί του.

Το κουκλοθέατρο των "ανταρτών" του ΠΑΣΟΚ έλαβε τέλος, με αποκορύφωμα την απόλυτη γελοιότητα της δήλωσης του βουλευτή Κοζάνης Αλ. Αθανασιάδη, με την οποία δικαιολογούσε γιατί τελικά θα ψηφίσει υπερ του Μεσοπρόθεσμου. "Πείσθηκα απο την ομιλία του πρωθυπουργού" ... 15 μέρες ήταν αποφασισμένος να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο (όχι λόγω της καταδίκης του λαού στην πείνα, αλλά λόγω της ΔΕΗ !!!) και μια ξαναζεσταμένη 10λεπτη ομιλία του Παπανδρέου αρκούσε, ώστε να ξεχάσει, 5 μόλις λεπτά πριν την ψηφοφορία, την απόφαση που είχε λάβει τάχα μου μετά απο σοβαρή σκέψη, εδώ και 15 μέρες. Πραγματικά, πόσο ηλίθιο θεωρούν τον κόσμο ???

Από την άλλη, δεν θα δώσουμε συγχαρητήρια στον Παν. Κουρουμπλή που έπραξε το αυτονόητο, σεβόμαστε όμως το θάρρος του να διαχωρίσει (αργά μεν) την θέση του  ... Το ένα ΚΑΤΑ όμως στο Μεσοπρόθεσμο, δεν ισοσταθμίζει, ούτε το ένα ΥΠΕΡ στο Μνημόνιο, ούτε τα πολλά ΥΠΕΡ του στην αστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τους περασμένους 20 μήνες αλλά και όλα αυτά τα χρόνια. Εξάλλου ο Κουρουμπλής, δεν εξέφρασε την αντίθεσή του στην γενικότερη αστική πολιτική, αλλά στο συγκεκριμένο Μεσοπρόθεσμο. Η διαγραφή του απο το ΠΑΣΟΚ, διαβάστηκε 10 λεπτά μετά την ψήφο του.

Η μάχη λοιπόν του Μεσοπρόθεσμου χάθηκε και επίσημα.

Αντίθετα η νίκη της 48ωρης απεργίας κατακτήθηκε επάξια απο τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, οι οποίοι κατάφεραν να περιφρουρήσουν επιτυχώς την απεργία τους στις ΒΙΠΕ και τα εργοστάσια της χώρας, στα πολυκαταστήματα και στα μεγάλα εμπορικά, στα λιμάνια και αλλού. Επι 48 ώρες οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους, εργαζόμενοι και άνεργοι, βρέθηκαν σε όλους τους χώρους δουλειάς, ενημέρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους για το υποκείμενο της σημερινής ψηφοφορίας, τους λόγους της απεργίας και την διέξοδο που υπάρχει, μέσω της οργανωμένης ταξικά προσανατολισμένης πάλης, απο τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Ο ταξικός αυτός πόλεμος, έχει ακόμα πολύ δρόμο. Κανείς δεν απογοητεύεται απο την έκβαση των προσχεδιασμένων αποφάσεων του Κοινοβουλίου, δεν τρομάζει απο τις προβοκάτσιες των παρακρατικών μηχανισμών και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ των εργαζομένων. Αυτό φοβάται και η αστική τάξη, όχι τον κλεφτοπόλεμο μεταξύ των βαλτών ή ηλιθίων χουλιγκάνων και των μπάτσων ...

Για αυτούς το μόνο που θέλω να δηλώσω, είναι πως η διπλανή φωτογραφία χαρακτηρίζει όχι μόνο την παρουσία τους στο σημερινό κοινωνικό σύστημα, αλλά και το μέλλον τους στα νταμάρια μαρμάρου και πωρόλιθου, όταν και θα μπορούν να εξασκούν πλέον το χόμπυ τους ως ένα είδος κοινωνικής προσφοράς. Παρέα θα τους στείλουμε και τα φιλαράκια τους των ΜΑΤ, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δείχνουν πως χαίρονται ιδιαίτερα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και απολαμβάνουν το ξύλο που ρίχνουν σε διαδηλωτές και απεργούς ...

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΟΚ ΣΚΕΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΑΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.