30 Ιουνίου 2011

Απάντηση στους αρνητικούς κομπάρσους του κινήματος ...

 Σας παραθέτουμε παρακάτω, ένα Email περαστικού αναγνώστη, ένας απο αυτούς τους "αριστερούς" που έπαιξαν τον ρόλο του παρακράτους στο επεισόδιο με το ΠΑΜΕ στις 28/6 στην οδό Αμαλίας, ο οποίος θεωρεί γράφοντας Email στο Redflyplanet, πως απευθύνεται στο Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μάλλον δεν έχει τα κότσια να απευθυνθεί εκεί που πρέπει).

Παραθέτουμε το Email (στο οποίο έχουμε αφαιρέσει το όνομα του κυρίου) και του απαντάμε ύστερα ως Redflyplanet και όχι ως ΚΚΕ, με τον τρόπο που αρμόζει πλέον κατα την άποψή μας, να χτυπήσουμε αυτό το καρκίνωμα που κρύβεται κουκουλωμένο ή "κουκουλωμένο" στις πλατείες και σπέρνει αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα στον εργαζόμενο λαό. Φυσικά και διαχωρίζουμε τον απλό εργαζόμενο λαό, απο αυτά τα συνειδητά αντικινηματικά στοιχεία που κρύβονται ως ανεξάρτητοι και ως ανένταχτοι μέσα στις πλατείες και τις κινητοποιήσεις. 

Το Email που στάλθηκε στο Redflyplanet

Αγαπητοι φιλοι,
μπαινω κατευθειαν στο "προβοκατορικο" σχολιο μου, δεδομενου οτι ειμαι "προβοκατορας" ή "παρακρατος" οπως σας αρεσει, αυταρεσκα, να αποκαλειτε οποιονδηποτε δεν ακολουθει αυτο που εσεις νομιζεται οτι κατεχεται κατ'  αποκλειστικοτητα και αναφερομαι στη μοναδικοτητα της ερμηνειας που κανετε σε καθε επαναστατικη - ριζοσπαστικη θεωρητικη προταση.
Πριν σας αναφερω την ιστορια μου σας λεω οτι,τωρα, πανω απο τα πενηντα, συμμετειχα στις δυο μερες που συγκλονισαν την Αθηνα (αλλα και μενα). Επισης, σας αναφερω οτι ημουν απο αυτους που το απογευμα της Τριτης γιουχαραν το ΠΑΜΕ και ορμησαν στο φορτηγακι με τα μεγαφωνα σας. Μεγάλος προβοκατορας και ανθρωπος του παρακρατους!!!
Επι δικτατοριας υπηρξα στελεχος της ΚΝΕ (τοτε ΜΟΔΝΕ - μαθητικο),συμμετειχα στην εξεγερση του Πολυτεχνειου (εναντια στην επισημη θεση του κομματος) και συνεχισα να ειμαι μελος της ΚΝΕ μετα την μεταπολιτευση και σε τομεα γειτονιας και σε τομεα φοιτητικου. Για λιγο διαστημα ημουν μελος της ΟΒ Δικηγορων του ΚΚΕ. Ξεχασα να σας πω οτι  -  ευτυχως  - ειχα την πολυτελεια να εχω μια καταπληκτικη βιβλιοθηκη ιστοριας και φιλοσοφιας που κληρονομησα εν μερει απο τον επισης αγωνιστη του ΚΚΕ (εφεδρικος ΕΛΑΣ)πατερα μου (στον οποιο ο Ριζοσπαστης αφιερωσε ειδικη νεκρολογια το 1993, ετος θανατου του) και απο τη διψα μου για μορφωση που με οδηγησε σε διαφορα αλλα πτυχια και διδακτορικους τιτλους. Διαφωνισα με το κομμα την εποχη της περεστροϊκα (και αποδειχτηκε οτι ειχα δικιο) και βιωσα, μαζι με ολους τους συντροφους την καταρευση αυτου του "κατ' ονομα" πλεον σοσιαλιστικου στρατοπεδου.
Απο τοτε, κατω απο τη πιεση της απογνωσης, αποτραβηχτηκα διχως να σταματησω να ψηφιζω το κομμα. Αυτο, βεβαια, μεχρι το 2000, περιπου, οταν διαπιστωσα οτι η "εγκληματικη" πολιτικη του κομματος (κατά την αποψη μου) στα θεματα θεωριας και συμμαχιων δεν μου αφηναν το περιθωριο να συνεχισω ουτε με την ψηφο μου.
Για να μην πολυλογω, αλλωστε νομιζω οτι αυτα θα τα εχετε ξανακουσει απο παρα πολλους συντροφους, διατηρουσα καποιες επιφυλαξεις και ελπιζα οτι κατι θα αλλαξει. Η σταση, ομως, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, τις κρισιμες αυτες μερες, οχι , απλα, με απογοητευσαν αλλα και σας ομολογω οτι θεωρω πλεον τιμη μου και τιτλο αγωνιστη να με αποκαλει το ΚΚΕ "προβοκατορα" και "παρακρατος" (συνηθισμενη, αλλωστε λογικη σας).
Δεν ειναι δυνατον ενα κομμα που αυτοαποκαλειται "κομμουνιστικο" και φερει ολη αυτη τη συνταρακτικη κληρονομια πισω του να ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ απο τις σημερινες συγκεντρωσεις. Η παρουσια του θα ειχε διευκολυνει τα μεγιστα στον αποκλεισμο της βουλης και την εικονα της δραματικης, σημερινης, συγκεντρωσης.Ειναι ΝΤΡΟΠΗ για ενα κομμα εργατικο να εχει λουφαξει στην κοινοβουλευτικη νομιμοτητα και να ειναι ανικανο να αξιολογησει και να εκτιμησει σωστα τις περιστασεις...
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ σας να αποκαλειτε, συλληβδην, ολα αυτα τα παιδια που αγωνίστηκαν μονα τους εναντια σε μια απιστευτη κρατικη βια, προβοκατορες και παρακρατος. Η θεωρητικη και οργανωτικη σας αδυναμια ειναι που εσπρωξε ολη αυτη τη νεολαια σε χωρους αντιεξουσιαστικους και ειναι η ανικανοτητα σας και η θεωρητικη σας ανεπαρκεια να συλλαβεται εστω και την τελευταια στιγμη τον παλμο του ελληνικου λαου που σας έχει απομονωσει στις, τραγικες και αξιολυπητες, συγκεντρωσεις σας που αποτελουν, πλεον, καρικατουρα εργατικου κομματος. Θα μπορουσατε, π.χ., να ειχατε καλεσει το ΠΑΜΕ σε "επαναστατικη" συγκεντρωση στην παραλια της Βαρκιζας, για να μη φανε οι "αγωνιστες" σας ολα αυτα τα χημικα που εφαγε ο αθηναϊκος λαος σημερα!!!
Επαναλαμβανοντας τον Γκραμσι, δεν ελεεινολογω τον εαυτο μου που αγωνιστηκε τοσα χρονια για ενα ονειρο,τον καταδικαζω, ομως, που περασε απο τις γραμμες σας τοσα χρονια μεχρι να συνειδητοποιησει το πραγματικο προσωπο της απολυτως αλλοτριομενης και συμβιβασμενης συνειδησης σας. Το μονο που σας μενει ειναι να ενισχυσετε τα σωματα ασφαλειας με τριτες σειρες περιφρουρησης!!!
Μην ξεχασετε, ομως, οτι η ιστορια ειναι και θα σας κρινει αμειλικτα.
Σας ευχαριστω για την υπομονη σας.

Ο "παρακρατικος" και "προβοκατορας" 
***********, εκπαιδευτικος.

Προφανως, δεν περιμενω να δημισιευσετε το κειμενο, μου αρκει, ομως, οτι εστω και καποιοι απο εσας θα το διαβασουν.


Απάντηση του Redflyplanet

Είναι δεδομένο πως πολλοί παλιοί οργανωμένοι και αγωνιστές, δεν κατάλαβαν ποτέ που εντάχθηκαν στα νιάτα τους, και ακόμα και σήμερα δεν έχουν πάρει πρέφα του τι σημαίνει εργατικό κίνημα, τι σημαίνει ταξικός πόλεμος, τι σημαίνει οργάνωση και περιφρούρηση μιας απεργίας, τι σημαίνει πολιτικός αγώνας. Φυσικά για αυτό δεν φταίνε πάντα οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσει απο τον αντικινηματικό και διασπαστικό ρόλο που έχουν επωμιστεί σήμερα και τον αντεπαναστατικό ρόλο που θα αναλάβουν μεθαύριο ... όταν οργανωμένη και συνειδητοποιημένη η εργατική τάξη θα διεκδικήσει την εξουσία, χύνοντας τόνους αίματος απέναντι στην πραγματική καταστολή που θα εμφανιστεί τότε ...

Για αυτούς μορφές πάλης αποτελούν οι συγκρούσεις με την προστατευτική βιτρίνα του συστήματος, τα ΜΑΤ και όχι η σύγκρουση με το ίδιο το κεφαλαιοκρατικό σύστημα μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης και οργάνωσης των εργαζομένων, μέσω της περιφρούρησης των απεργιών εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής σύγκρουσης, δηλαδή στους χώρους εργασίας !

Για αυτούς κινηματική υποχρέωση είναι η υποστήριξη του κάθε παρακρατικού και κουκουλοφόρου, που είτε κατα συνείδηση, είτε λόγω απίστευτης ηλιθιότητας, διασπά το κίνημα. Αρκεί να δει κάποιος, τους αριθμούς των παρευρισκομένων στην πλατεία μετά τον κλεφτοπόλεμο στον οποίο δεν συμμετείχαν φυσικά μόνο παρακρατικοί, αλλά και ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι των γηπέδων, όπως και ανώριμο πολιτικά, τμήμα του λαού που αντιδρά σπασμωδικά απέναντι στην βίαιη καταστολή της εξουσίας !

Για αυτούς επανάσταση είναι η περικύκλωση της Βουλής και ο βομβαρδισμός της με μούντζες και μπινελίκια, μέχρι να τρομάξουν οι αστοί που δεν βρίσκονται καν στο Κοινοβούλιο.

Για αυτούς "υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους", είναι η σύνταξη με το παρακράτος και την ακροδεξιά, η εκδίωξη και το γιουχάρισμα του ΠΑΜΕ και των ταξικά οργανωμένων εργαζομένων, τα φασιστικά ψηφίσματα περι κατάργησης κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων.

Δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής σας σε κινηματική πορεία διότι έχετε καταληφθεί από ΜΙΣΟΣ. Μίσος αντικομμουνιστικό απέναντι στο κόμμα της εργατικής τάξης και στις ιδέες που πρεσβεύει, μίσος αντικινηματικό απέναντι σε ταξικά σωματεία και εργατικές ενώσεις, μίσος ταξικό για τους εργάτες και εργαζόμενους που αποτελούν τα παραπάνω ... Παραπληροφορείτε και παραπλανείτε τον απλό μη συνειδητοποιημένο εργαζόμενο λαό, τον στρέφεται ενάντια στην μόνη διέξοδο απο την αντιλαϊκή ιμπεριαλιστική και μονοπωλιακή λαίλαπα που ήρθε και έρχεται ... δηλαδή το οργανωμένο ταξικό κίνημα, του φουσκώνετε τα μυαλά με μικροαστικές αηδίες, αστικές ενδοσυστημικές λύσεις και τον οδηγείτε σε ανούσιες πράξεις εκτόνωσης της οργής.

Το ΠΑΜΕ βρέθηκε στις 28/6 κατα τις 19:00 στις Στύλες του Ολυμπίου Διός με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Μπήκε στην πλατεία, αλλά δεν το αφήσατε να περάσει, υποκινήσατε τον απλό κόσμο σε υβρεολόγιο απέναντί του και προσπαθήσατε να προκαλέσετε επεισόδιο με τα ΜΑΤ ωστε να υπάρξει μια ανούσια γενικευμένη σύρραξη. Το ΠΑΜΕ έχοντας συνείδηση του ρόλου του, προστάτευσε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που βρέθηκαν στην διαδήλωση και παρέμεινε στην οδό Αμαλίας μέχρι τις 21:00 όταν και μετατρέψατε με την συμμετοχή σας ή την ανοχή και στήριξή σας, την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο κρατικής καταστολής και παρακρατικού οργίου.


Το ΠΑΜΕ στις 29/6 μετά τις 12:00 βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Ξανά όμως, με την συμμετοχή σας ή την ανοχή και στήριξή σας, μετατρέψατε την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο κρατικής καταστολής και παρακρατικού οργίου. Το ΠΑΜΕ παρέμεινε στην Πανεπιστημίου, μέχρι που το κουκλοθέατρο που στήθηκε απο ΜΑΤ, κουκουλοφόρους, χουλιγκάνους και τους "αριστερούς" υποστηρικτές τους, άρχισε να κατηφορίζει την Πανεπιστημίου με στόχο ξανά να σύρουν το ΠΑΜΕ σε γενικευμένη σύρραξη. Δυστυχώς για εσάς το ΠΑΜΕ δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, ούτε επιθυμεί να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι σε βωμούς υπεραριστερίστικης ανοησίας, και έχοντας συναίσθηση των αντικειμενικών συνθηκών και του συσχετισμού δύναμης, κατηφόρισε προς την Ομόνοια.

Οδός Πανεπιστημίου 29/6 13:40 , δίπλα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ οι "διαδηλωτές" στο έργο τους να προκαλέσουν σύρραξη.
Η φωτογραφία απο το Αριστερά και Πολιτική

Και τώρα αναρωτιέσαι που ήταν το ΠΑΜΕ και γιατί απουσιάζει  ?

Καταντήσατε την πλατεία Συντάγματος ένα ΓΗΠΕΔΟ και καλείτε τους εργαζόμενους να παίξουν τους ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ και να γίνουν ΘΥΣΙΑ, ώστε να ηττηθεί το κίνημα, πριν ακόμα σηκωθεί στα πόδια του ?  Αμ δε ...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ. 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ

Ο εργαζόμενος λαός που κινητοποιείται, που συμμετέχει στις διαδηλώσεις, είτε συμμετέχει στα πλαίσια του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, είτε ακόμα δεν έχει τολμήσει να οργανωθεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα σας φτύσει στα μούτρα και θα σας σαρώσει μαζί με τους εξουσιαστές μας, που σας χρησιμοποιούν.

Οι κομμουνιστές είχαν και έχουν επαναστατική αισιοδοξία, αλλά αυτή δεν ταυτίζεται με τον ιδεαλισμό, του πως θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα (ταύτιση δέοντος και είναι)-στο μυαλό μας- αλλά εδράζεται αντιθέτως σε επιστημονική και επαναστατική ταυτόχρονα αντίληψη της πραγματικότητας, τη γνώση ότι οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία τους αλλά ότι υπάρχουν σε κάθε στιγμή συγκεκριμένες εναλλακτικές που πάνε πίσω ή μπροστά. Η επανάσταση και ο κομμουνισμός ανακαλύπτονται και γίνονται πραγματικότητα στην πράξη. 

Το ΚΚΕ, θα υποστηρίξει και θα ενισχύσει με κάθε μέσο, το λαό που θα κάνει την επανάσταση και θα το κάνει με σκοπό να πετύχει, όχι με στόχο τον ανούσιο τσαμπουκά και οδηγό το συναίσθημα και την ανυπομονησία. Το ΚΚΕ δεν εχει τιποτα να αποδείξει με τέτοιους τρόπους αντίδρασης, που φανερώνουν μονάχα πολιτική ανωριμότητα. Οσο για την ιστορια, μην βιαστούμε να την προεξοφλήσουμε.

Ο ελληνικός λαος δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο στην πλατεία, δεν ειναι η πλατεία το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Και σίγουρα δεν είναι σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, "οι αριστεροί" που κρεμάσανε τις πολιτικές τους ταυτότητες έξω απο τις πλατείες, ώστε να μπορούν ως ανεξάρτητοι να βρίζουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Συμβουλή προς τον φίλο εκπαιδευτικό
Κάνε εσύ την "δουλειά" σου και άσε μας, να κάνουμε πράξη τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην ελληνική κοινωνία !

95 σχόλια:

  1. Ερώτηση αφελούς ,
    αυτοί που φώναζαν προδότες και πρόβατα ,ήταν αυτοί που φώναζαν μετά στην Κανέλλη "Λιάνα φέρε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ?
    Και φυσικά δεν αναφέρουμε στους στημένους Φασίστες Χρυσαυγή τες άλλα και Πασόκους που ποτέ δεν έχουν το θάρρος να βγούνε στα ίσα άλλα πάντα κριμένη σαν τους αρουραίους μέσα στο πλήθος σαν "αγανακτισμένοι" άλλα σε αυτούς που συντάσσονται μαζί τους χωρίς να το ξέρουν ναι αυτοί που αποκαλούν το ΠΑΜΕ πρόβατα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον εκπαιδευτικό προβοκάτορα, γνωστό άγνωστο κλπ:
    Το γεγονός ότι υπήρξες μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μετά την περεστρόικα, και δέκα χρόνια μετά τη διάσπαση του 89-91, αποδεικνύει την αξιοθρήνητη μικροαστική σου βιασύνη να φέρεις την επανάσταση μια ώρα αρχύτερα, λες και η επανάσταση είναι πράγμα που το αποφασίζουν οι βιαστικοί ψευτοδιανοούμενοι με τεράστιες κληρονομημένες βιβλιοθήκες. Και επιπλέον αποδεικνύει την πλήρη συνειδησιακή ταύτισή σου με τον επίσης πρώην κομματικό στέλεχος και αναπληρωματικό μέλος της κεντρικής επιτροπής Θεόδωρο Πάγκαλο, μόνο εκείνου του ήρθαν πιο βολικά και έγινε αντιπρόεδρος και επαγγελματίας αντικομμουνιστής, ενώ εσύ έγινες αξιοθρήνητος καθηγητάκος, νιώθεις ότι συντρίβεσαι από την ασημαντότητά σου (κατανοητό) και πετάς πέτρες στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που ποτέ δεν σε ανέβασε στα ουράνια.
    Σημαίνει επίσης ότι, εφόσον δεν αναγνωρίζεις και λάθη στην ιστορία του ΚΚΕ, ότι τελικά το θεοποίησες, τίποτα δεν κατάλαβες απ' την κοσμοθεωρία, παρά μόνο μάθαινες τσιτάτα για να κάνεις εντύπωση στις παρέες. Κι όταν σε πήρε χαμπάρι το κόμμα ότι το παίζεις εξυπνάκιας, σε έβαλε στην άκρη. Και έσκασες απ' το κακό σου.
    Η συμπεριφορά σου αυτή φυσικά δεν χρειάζεται να αναλυθεί πολιτικά περισσότερο, βρωμάει από χίλια χιλιόμετρα μακρυά ότι είναι κόμπλεξ που δεν έγινες ισάξιος αγωνιστής με τον ΕΛΑΣίτη και κουκουέ πατέρα σου αλλά κατάντησες καθηγητάκος (με τα δικά σου μέτρα και σταθμά βέβαια, ο εκπαιδευτικός είναι πολύ σπουδαία δουλειά) που χάνεται μέσα στο πλήθος και δεν πρόκειται ποτέ να αφιερώσει ο Ριζοσπάστης ούτε δυο αράδες για πάρτη σου, στην ιστορία του μέλλοντος ούτε μυγόχεσμα - υποσημείωση δεν θα γίνεις.
    Και κάτι τελευταίο: υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί που διαφώνησαν και διαφωνούν σε ορισμένα πράματα με το ΚΚΕ, ακόμα και μέσα στο κόμμα, ωστόσο η τιμιότητα του κομμουνιστή αγωνιστή και η βαθιά του γνώση (που δεν αποδεικνύεται φυσικά με τα διδακτορικά σου, που μας κοκορεύεσαι) τον οδηγούν είτε να πολεμήσει τίμια ιδεολογικά για να περάσουν οι απόψεις του, είτε να πάει σπίτι του χωρίς να χτυπάει το κόμμα, είτε, το πιο γενναίο απ' όλα, να εφαρμόζει την οργανωτική αρχή του κόμματος που λέγεται Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός - υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία -, που φαντάζομαι τα ξέρεις αλλά ποτέ δεν τα χώνεψες γιατί ποτέ δεν κατάλαβες τίποτα.
    Για τα υπόλοιπα περί απουσίας του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ σου απάντησε ο redfly, και αν δεν τα δέχεσαι σημαίνει ότι είσαι και κακόβουλος.
    Όνειρα γλυκά επαναστάτη του γλυκού νερού, την κρίσιμη ώρα θα δείξεις την αθλιότητα τη δική σου και των ομοίων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον Εκπεδευτικό

    Μπορεί να μην είσαι προβοκάτορας, ούτε παρακρατικός, το Αμπελοφιλόσοφος όμως σου ταιριάζει .....γάντι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφε RedFly
    Έχω να πω τα εξής στο θέμα: Συνήθως οι αγωνιστές του "πληκτρολογίου",όλοι αυτοί που βγάζουν το άχτι τους εναντίον του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ θεωρητικολογώντας απέραντα, τις περισσότερες φορές είναι ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ. Αν δεν είναι ανθρωπάκια τις διπλανής πόρτας , μικροαστοί που φαντασιώνονται αγωνιστικές περγαμηνές βλέποντας τις ειδήσεις του ΑΛΤΕΡ.Και εκεί πάνω στο ξέσπασμα του Τράγκα κάνουν κι αυτοί την επανάστασή τους βρίζοντας το ΚΚΕ, είναι απομεινάρια της ταξικής πάλης που δεν μπόρεσαν
    να ξεπεράσουν την "δικαίωση" τους από την ιστορία στην υπόθεση "περεστρόικα". Είναι κλασικές περιπτώσεις "αγωνιστών" που δικαιώθηκαν και που δεν τους αρέσει η πολιτική συμμαχιών. Αν στο μεταξύ τους ψάξεις μέσα στο κίνημα το πιο πιθανό είναι να πέσεις πάνω σε τετοια περίπτωση. (http://redwildwind.blogspot.com/2011/06/blog-post_520.html). Αυτή είναι η πολιτική συμμαχιών τους στο κίνημα. Αγνοήστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι "ομοιοπαθης" με τον φιλο που εστειλε το mail μιας και αποχωρησα το 2003 μετα τις ωραιες συμμαχιες που καναμε τοτε. Βεβαια το ΚΚΕ ειναι κατι παραπανω απο μερικούς μ@λ@κες που εχετε για στελεχη(σιγουρα σε όλο και καποιος θα σας ερχεται στο μυαλο αυτη τη στιγμη :D)και για αυτο θα εξακολουθησω να το στηριζω και να πηγαινω στις πορειες και απεργιες του ΠΑΜΕ μεχρι να ψοφησω.Προλογος τελος.

    Θέλω όμως να δωσω και ενα δικιο στον φιλο που εστειλε το mail χωρίς όμως να ξεχνάω σαν αυτόν που ακριβώς κρίνεται ο συσχετισμός δύναμης.

    Το σκεπτικό μου είναι απλό και στηρίζεται στην εξής εκτίμηση για το άμεσο μέλλον. Μόλις ο λαός πεινάσει λίγο παραπάνω, θα ξεσπάσουν απεργίες με τον ίδιο τρόπο που ξέσπασε και το κίνημα των πλατειών και τα κανάλια θα προβάλουν με νύχια και με δόντια το ακομμάτιστο όπως βέβαια θα κάνουν και οι γκρούπες της πλατείας.Το πολύ-πολύ τότε να πέσει η κυβέρνηση. Αν δε θέλουμε λοιπόν να χάσουμε αυτή τη μάχη είναι απαραίτητη η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ταξικού κινήματος στην πλατεία γιατί μπορεί η πλειοψηφία να μην είναι στην πλατεία αλλά η πλατεία δεν αργεί να μετατραπεί σε σύμβολο στα μάτια του λαού. Στην τελική ας φάμε και κανα δακρυγόνο τι έγινε? Χώρια που ένα καλά οργανωμένο μπλοκ περιφρούρησης έχει τον τρόπο του να σταματάει τέτοια φαινόμενα....

    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδη σας αρεσει πολυ ο δημοκρατικος διαλογος, δυο λογια μονο για να συνεχισετε:
    - πρωτον δεν με ξερετε και δεν μπορειτε να με κρινετε, ουτε εμενα, ουτε το παιδαγωγικο μου εργο. Σ' αυτο οι μονοι αρμοδιοι ειναι οι μαθητες και φοιτητες μου. Δεν προκειται ν' αρχισω να απολογουμαι γι' αυτο που εγω θεωρω οτι ειναι προσωπικη προσφορα του καθενα μας στη ζωη αυτου του τοπου. Γι αυτο να λειπει η λασπη.
    - δευτερον, ως προς το Redfly, ουτε περαστικος ειμαι ουτε κομπαρσος. Σας διαβαζω πολυ καιρο αλλα δεν συμμετεχω στις συζητησεις σας για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα μπορουσαμε να συζητησουμε σε ενα ηρεμο επιπεδο (βλ. τον τροπο απαντησης που χρησιμοποιειτε)
    - Τριτο και τελος, προβοκατορες μας ειπε και το 1973 το ΚΚΕ (και δεν ειναι μυθος) αλλα και τοτε εχοντας την ελευθερια σκεψης και τη θεωρητικη καταρτιση μπορεσαμε να γκρεμισουμε τη χουντα. Επισης, οπως βλεπετε σας εδωσα το ονομα μου, τι εχω να φοβηθω απο την Κ.Ε του ΚΚΕ; ¨Η ,μηπως, εχετε την ψευδαισθηση οτι εκφραζετε κατι αλλο; Αλλωστε το λεει και το σαϊτ σας ξεκαθαρα.
    ---
    ΥΓ. Ο αμπελοφιλοσοφος θα μπορουσε να ξερει οτι η "εκπεδευση" γραφετε με -αι, διαφορετικα παραπεμπει σε "πεδιο βολης"

    και παλι ευχαριστω
    (αν θελετε να ανοιξουμε θεωρητικη συζητηση για την πολιτικοποιηση των μαζων, ευχαριστως, αλλα οχι σε αυτο το επιπεδο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *Είναι κλασικές περιπτώσεις "αγωνιστών" που ..."δικαιώθηκαν" και που δεν τους αρέσει η πολιτική συμμαχιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το επιπεδο εσυ το έθεσες φίλε εκπαιδευτικε, όχι εμεις, ξαναδιάβασε το κείμενο σου και δες το ύφος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκπαιδευτικέ, πραγματικά απορώ με το θράσος σου. Μας απέστειλες ένα email, το οποίο το δημοσιεύσαμε, στο οποίο στηρίζεις ανοιχτά την καταδίωξη του ΠΑΜΕ, την παρεμπόδιση των πορειών του, την επίθεση (φραστική και σωματική) στον τεχνικό εξοπλισμό του και στα μέλη του (δηλαδή εργαζόμενους) και περιμένεις απο εμάς τι ακριβώς ... ? Μήπως να μας εκθέσεις και τις υπόλοιπες αντιδημοκρατικές σου απόψεις ? Μήπως να σου δώσουμε και θέση αρθρογράφου να μας περιγράψεις με ποιόν τρόπο πρέπει να χτυπηθούν οι οργανωμένοι εργαζόμενοι και πως να καταργηθεί το ΚΚΕ ως κόμμα ή το ΠΑΜΕ ως εργατικό μέτωπο ?

    Σχετικά με την απαντησή μας, να απορείς, όχι με το ύφος που χρησιμοποιήσαμε, αλλά με το ύφος που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αλλά δεν το κάναμε λόγω Παιδείας. Μια Παιδεία που εσύ μπορεί να την υπηρετείς αλλά σίγουρα δεν κατέχεις. Και αυτό το λέμε κρίνοντας το Email σου και την απάντησή σου ... όχι μαντευοντας την προσωπική σου ζωή.

    Για εμένα προσωπικά είσαι κάτι χειρότερο απο ένα ασπόνδυλο φασιστοειδές. Είσαι συνειδητός αντικινηματίας και λειτουργείς ως συνεργάτης των εξουσιαστικών σχεδίων, ασχέτως εαν το τελευταίο δεν το έχει συλλάβει ακόμα ο εγκέφαλός σου.

    Η απάντησή σου, η οποία αποκαλύπτει και τις διαθέσεις σου (Επειδη σας αρεσει πολυ ο δημοκρατικος διαλογος), έρχεται ως συμπλήρωμα στο αρχικό Email, στο οποίο καλείς ανοιχτά τον κόσμο να έλθει σε ρήξη με το οργανωμένο και ταξικό συνδικαλισμό.

    Και με αυτό το τελευταίο σε παραδίδω στο κοινό του Redflyplanet, οι οποίοι σίγουρα δεν θα σου θυμίσουν τους τύπους που έχεις μάθει να νταραβερίζεσαι, αυτοί που σε χτυπάνε στην πλάτη όταν λες τέτοιες αρλούμπες ...

    Όσο αναφορά το Πολυτεχνείο και τα υπόλοιπα της ιστορίας του ΚΚΕ, μέρος της οποίας λές πως ήσουν και εσύ μέχρι το 1990, θα υπάρξουν απαντήσεις σε επόμενα θέματα του Redflyplanet.

    Όποιος όμως νομίζει, πως το Πολυτεχνείο το 1973 έριξε την χούντα, δεν είναι παράξενο πως σήμερα θεωρεί πως με μούντζες θα ρίξει την κυβέρνηση. Όχι πως η πτώση της κυβέρνησης σήμερα θα άλλαζε κάτι εξάλλου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουδεν σχολιο. Τα ασπονδυλα φασιστοειδη δεν μπορουν να αρθρωσουν λογο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο για τις "αμπελοφιλοσοφίες", λίγα τα λόγια σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θετικο ειναι πως ο εκπαιδευτικος μας εδωσε την καταλληλη εικονα του συγχρονου προβοκατορα.

    πρωην κομμουνιστης, παρον στο πολυτεχνειο, εναντια στα ταξικα συνδικατα και το κκε, υπερ της μουντζας εξω απο την βουλη

    λες και περιγράφω τους περισσοτερους βουλευτες του πασοκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά ρε φίλε μας δουλεύεις;;;Στέλνεις email και λές οτι συμμετέχεις στις ενέργειες ενάντια στο ΠΑΜΕ και οτι πέταγες πέτρες ενάντια στο ταξικό οργανωμένο κίνημα και θίγεσαι κι απο πάνω για το ότι σε είπαν προβοκάτορα και για την απάντηση που πήρες;;;Αυτό λέγετε ΘΡΑΣΟΣ!!!
    Δηλαδή ποιός είσαι και απαιτείς απο το ΠΑΜΕ;;;και του πετάς πέτρες γιατί δεν κάνει αυτό που θές;;;;Καλά μας δουλεύεις;;;Με την ίδια λογική και το ΠΑΜΕ θα έπρεπε να σας πλακώσει στο ξύλο γιατί δεν κάνετε αυτό που θέλει.....
    ΕΛΕΟΣ με τον κάθε ένα....απορρώ γιατί το μπλόγκ ασχολείτε μαζί σου....

    «…δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες /

    Κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες /

    Κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς /

    Με ιδεώδεις υποτακτικούς /

    Που είναι στο μυαλό νωθροί /

    Μα υπακοή έχουν περισσή /

    Τους έχω βαρεθεί /…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μεγάλο ουουου έπεσε όταν φώναξαν το σύνθημα "Νόμος είναι το δικαιο το εργάτη"; Συγνώμη δάσκαλε αλλά όχι και ουου στον εργάτη!! Μπορείς να διαφωνεις όσο θες αλλά όχι και να γιουχάρεις τον εργάτη που υποτίθεται πως υπερασπιζόσουν, και να υποθέσω υπερασπίζεσε ακόμη, εκτός και εάν είσαι πλέον ένας κεφαλαιοκράτης... Οσο για τα παιδιά της περιφρούρησης μπράβο φοβερή ψυχραιμία..
    Σε ότι αφορά το αρχικό σας κείμενο τί να πω... μόνο ένα σχόλιο ποταπό αλλά δυστυχώς πολύ αληθινό που ξανάκουσα μόλις χτες. Ησασταν στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ λόγω ιδεολογίας ή λόγω κάποιας μοιραίας ύπαρξης; Γιατί αυτό το μένος που επιδεικνύετε έχει βαθύτερα αίτια και όχι μόνο ιδεολογικές κόντρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αμφισβητώ την ταυτότητα του "αγνωστου" -είναι μία εικονική κατασκευή μιας ψυχοπαθολογίας, συνηθισμένης για μοναχικούς ανθρώπους, από πάντα μοναχικούς και ξεκομμένους από την κοινωνία-πολύ περισσότερο από την οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης.. με αυτό το προφίλ, η σχέση του με την κοινωνία και τις ιδέες για τον άνθρωπο είναι πλέον στρεβλές και αθεράπευτες. Δεν βρίσκω πεδίο σχολιασμού γι'αυτα που λέει.
    Από την άλλη, θα προτιμούσα μία οικονομία στους πολιτικούς χαρακτηρισμούς στην αντιμετώπισή του-όσο πιέζεις τέτοιες προσωπικότητες τόσο τις σπρώχνεις σε ένα εκφασισμό.."Δεν χαρίζουμε κανέναν στην αντίδραση -τουλάχιστον τον αδρανοποιούμε"..
    (σημ. ΜΟΔΝΕ δεν υπήρχε στη δικτατορία, αν είναι μεταξύ 50-55 χρόνων δεν πήρε χαμπάρι από το Πολυτεχνείο, -όσοι διαφώνησαν με το κόμμα για την "περεστρόϊκα", ιστορικά αποδείχθηκαν βλάκες, όσοι μαθαίνουν μόνο από βιβλία και επικαλούνται μία καταγωγή -και δεν "δένουν τ'ατσάλι" στο καμίνι της ζωής, αργά ή γρήγορα "σταφιδιάζουν" -νομίζω είναι η περίπτωση..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάτι ακόμα... προσέξτε λίγο τον τίτλο της ανάρτησης..ο τύπος είναι κομπάρσος στο θεατρικό του συστήματος -όχι του κινήματος!!
    (δεν ξέρω τι κάνω λάθος και δεν παίρνει την ταυτότητα μου το σύστημα σας..Azkaban-v.interactive@yahoo.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σχετικό με τη συζήτησή σας, είναι το βίντεο στο ίδιο blog με το αυτοκίνητο της Κανέλλη. Άκουσα ένα σύνθημα: "Λιάνα φέρε το ΠΑΜΕ στο μπλοκ". Το άκουσε κανείς σας; και τι λέτε γιαυτό; Χαλάει την εικόνα ότι η πλατεία μισεί το Κόμμα. Γιατί έφυγε το ΠΑΜΕ από το σύνταγμα την Τρίτη 28/6 το βράδυ; Το μπλοκ του ήταν επιβλητικό. Εδέσποζε στην Αμαλίας. Υποχώρησε μπροστά στα επεισόδια μερικών τσογλανιών. Μου έδωσε την εικόνα ελέφαντα που υποχωρεί συντεταγμένα για να μην εμπλακεί σε .....γατοκαυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγγνώμη αλλά θα επιμείνω. Πράγματι δεν υπήρχαν γενικευμένα επεισόδια. Όμως όταν κοντοσταθήκαμε στην Αμαλίας, βγήκα από την περιφρούρηση και σκαρφάλωσα στα μάρμαρα να δω τί γίνεται. Ομολογώ ότι δεν είδα καλά γιατί υπήρχε κόσμος πολύς. Πρόλαβα να δω κάτι-μπουκάλια μάλλον-να αιωρείται και έναν κρότο που δεν κατάλαβα. Γύρισα στο μπλοκ. Αμέσως μετά κάναμε μεταβολή ενώ μας χειροκροτούσαν ειρωνικά επειδή φεύγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γράφει ο εκπαιδευτικός:

    "Επι δικτατοριας υπηρξα στελεχος της ΚΝΕ (τοτε ΜΟΔΝΕ - μαθητικο),συμμετειχα στην εξεγερση του Πολυτεχνειου (εναντια στην επισημη θεση του κομματος) και συνεχισα να ειμαι μελος της ΚΝΕ μετα την μεταπολιτευση και σε τομεα γειτονιας και σε τομεα φοιτητικου."

    Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ψευταρά ολκής που ψαρεύει σε θολά νερά.

    1. Δεν υπήρξε φυσικά καμιά "επίσημη θέση" του Κόμματος ενάντια στο Πολυτεχνείο, αντίθετα το στελεχικό δυναμικό του ΚΚΕ είχε σημαντικό ρόλο. Τό σχόλιο δημιουργεί συνειρμούς με τις αθλιότητες περι "Πανσπουδαστικής" 8 που χρόνια αναπαράγεται από κύκλους της ασφάλειας.
    2. Αλλά και έτσι να μην ήταν τα πράγματα, αν ο "εκπαιδευτικός" μας διαφώνησε με τη θέση του Κόμματος απέναντι σε ένα κεντρικό ζήτημα πολιτικής όπως μιας λαϊκής εξέγερσης, γιατί συνέχισε να είναι μέλος του;

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΑΡΧΗ Η ΚΝΕ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΩΡΑ ΜΟΔΝΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΔΕ ΕΝΝΟΩ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. παραμυθάς είναι ο τύπος παιδιά!.. αφήστε τον...
    Azkaban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΜΟΔΝΕ υπήρχε από τα τέλη του 1971.

    Δεν έχει σημασία να σκαλίζετε τα στοιχεία που μας παραθέτει ο κύριος. Εμείς δεχόμαστε ότι δεν ψευδεται και τον κρίνουμε πολιτικά. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λοιπον,βλεποντας το βιντεο ημουν γεματος με συναισθηματα οργης αλλα στην συνεχεια αποφασισα να ειμαι πιο ηρεμος και νηφαλιος καθως θα γραψω και εγω το σχολιο μου για οσα γραφτηκαν παραπανω.
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
    Απαραδεκτο!Ειναι απαραδεκτο την στιγμη που περνα μεσα απο την πλατεια ενα μεγαλειωδες μπλοκ αποτελουμενο απο ΕΡΓΑΤΕΣ και γενικως απο ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να υπαρχει αυτη η ακρως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ επιθεση.Επισης τεραστιες ειναι οι αντιφασεις μεταξυ των λεγομενων των αγανακτησμενων.Στο βιντεο με την Λιανα φωναζουν να φερει το ΠΑΜΕ στην πλατεια και γενικως το παραπονο των αγανακτησμενων ειναι γιατι το ΚΚΕ λειπει(;)απο τα γεγονοτα.Ερχεται ομως το ΠΑΜΕ στην πλατεια και αρχιζουν τα αναιδεστατα γιουχαρισματα και οι προπιλακισμοι.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!
    Φωναζουν απο μεσα μερικοι ιστοριοδυφες ''Βαρκιζα,μια φορα προδοτες παντα προδοτες''.Αν αυτα δεν ειναι χρυσαυγιτιες τοτε τι ειναι;;;Και ρωτω ,εσεις που παραδεχεσται κυριε καθηγητα το ενδοξο παρελθον του Κομματος πως και ανεχοσαστε τετοιου ειδους αντιμετωπησεις και πως συναναστρεφεσται με τετοιου ειδους ανθρωπους;Τα υπολοιπα ειναι περιττα για αυτο το σκατοκινημα των αγανακτησμενων που απο την μερα που εμφανιστηκε το μονο που ξερει να κανει ειναι ο ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΣΜΟΣ!
    ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΚΑΘΗΓΗΤΗ:
    Δεν ξερω προσωπικα τι ανθρωπος εισται οποτε θα σας κρινω απο αυτα που γραφεται και σε συγκριση με τους δικους μου καθηγητες (-μη ΚΚΕ).Γνωριζω πολλους και εχω ακουσει πολλους απογοητευμενους ΚΚΕδες αλλα δεν θεωρω σοβαρη την κριτικη τυπου ''ημουν και εγω,ξερω,τα εχω ζησει''.Επισης πολλοι ΚΚΕδες μην ξεχναμε οτι ηταν ΚΚΕ μονο για ξεκαρφωμα και με την πρωτη ευκαιρια πεταξαν την κοκκινη φανελα -οχι για να ξεκουραστουν -αλλα για να παρουν μεταγραφη.Επισης θεωρειται πως υπαρχει επαναστατικη τακτικη στην πλατεια(χα,χα,χα) και την απορριπτει το ΚΚΕ;Υπαρχει επισης σε κανενα αλλο Κομμα δομικος αντικαπιταλισμος για να συνεργαστει το ΚΚΕ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:
    Το Πολυτεχνειο εριξε την χουντα;Τοτε γιατι η χουντα επεσε μετα το πολυτεχνειο;Μπραβο στους φοιτητες τοτε αλλα μια φοιτητικη εξεγερση δεν θα εδιωχνε τους αμερικανους.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ παρτε το χαμπαρι ουτε γερμανους εχουμε ουτε χουντα εχουμε μια χαρα ειναι ο καπιταλισμος μας και η αστικη δημοκρατια μας δεν υστερει πουθενα!!!!!!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΓΩΝΑ!Δεν μπορουμε να μιλαμε για ΕΑΜ σαν τον Αλαβανο!
    Εγινα βαρετος και βαρεθηκα και εγω να γραφω-καληνυχτα.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι πραγματικά εξοργιστικός ο τύπος! Το μόνο που είχε να πεί ως επιχείρημα ήταν ότι το ΠΑΜΕ δεν βοήθησε στον αποκλεισμό της πλατείας, ενώ ο ίδιος παραδέχεται ότι πρωτοστάτησε ώστε να μην πάει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα!!! (ντόινγκ). Απωθημένο το έχω να με εξοργίσει κάποιος όχι με τη βλακεία του, αλλά με πολιτικά επιχειρήματα... Ένα μεγάλο μπράβο στην περιφρούρηση της πορείας που επέδειξε τόση ψυχραιμία απέναντι στους φασίστες. Παρεπιπτόντως είμαι και εγώ καθηγητής, θέλω να πω δεν είμαστε όλοι μ...κες! Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. γεια σας,
    ξεκινησα να γραφω ενα σχολιο με ηττοπαθητικο χαρακτηρα,ομως ο φιλος μου με ταρακουνησε..Ετσι και εγω θα μιλησω πιο δυναμικα και αισιοδοξα.Λοιπον ειμαι 20 χρονων και πραγματικα λυπαμαι που τ κομμουνιστικο κομμα αποτελειται κατα πλειοψηφια απο δογματικου και πλαστικους στρατιωτες(και λεω πλαστικους γιατι τα υπολοιπα υλικα διαβρονονται με το χρονο οι κουκουεδες ομως οχι,οτι και να γινει θα λενε τα ιδια).Τα σχολια σας δειχνουν τα καταλοιπα κατωτεροτητας,την μικροψυχια σας και τον φοβο οτι οι υπολοιποι εχουν δικαιο.Για αυτο ακριβως χρησιμοποιειται μεθοδο αμυνας.Δυστυχως κομπαρσος ειστε ο καθενας χωριστα απο την στιγμη που δεν μπορειτε να δειτε τον εαυτο σας ως μοναδα,ως προσωπικοτητα,ως μοναδικη υποσταση και το βλεπεται ως εργατη μεσα σε ολους τους εργατες,δηθεν κομμουνιστη,και αναζητειται παντα την ασφαλεια και την θαλπωρη του κομματος σας.Στο συνταγμα η κατασταση ηταν ελεεινη.Ο κοσμος απροστατευτος και εσεις ειχατε γυρισει σπιτι.Εσεις που επρεπε να ειστε οι προοδευτικοι,να ειστε στην πρωτη γραμμη αντιστασης εχετε καταληξει να μην ειστε καν στο πολιτικο πλανο.Ο κοσμος εχει αρχισει να βλεπει την κλικα σας τα κομμουνιστικα σας παζαρια την απελπισια σας για νεο κυμα κοσμου..ευτυχως γλυτωσα και ειμαι περηφανη που δεν θα καταληξω 60χρονων να μετανιωνω για την συμμετοχη μου σε ενα τοσο συντυρητικο και φοβισμενο κινημα..
    ΥΓ:ο φοβος σας φαινεται στο οτι οι φοιτητικες σας παραταξεις κανουν αντιπερισμασμο στις γενικες συνελευσεις κανοντας ταυτοχρονα δικια τους.Ο κοσμος δεν ειναι ταξεις,ειναι συναισθηματα,ειναι αλληλεγγυη,ειναι αγαπη για το καθε διαφορετικο,ειναι αλλαγη και προοδος.νομιζω οτι ολα αυτα λειπουν απο τις δικες σας συνειδησεις.
    ευχαριστω πολυ Μ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μ.Μ. Ευχαριστούμε και εμεις, θα τα θέσουμε ολα αυτα προς διερεύνηση στον ψυχολογο μας. Ευχαριστούμε που μας ανοιξες τα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αλήθεια το Μ.Μ απο που βγαίνει; Εχω κάτι στο νου μου αλλα δεν το λεω μην με πείτε Μεγάλο Μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μ.Μ. επέτρεψε μου να σε απαντήσω σεβόμενος το πολύ νεαρό της ηλικίας σου, που φανερώνει δικαιολογημένα απειρία, που δεν είναι κακό, άλλωστε και εγώ δεν είμαι πάρα πολύ μεγαλύτερος-δεν έχω περάσει στα -άντα.
    Για τους δογματικούς κτλ που λες. Εγώ στο αρχικό κείμενο συνεισέφερα με το εξής κομμάτι «Οι κομμουνιστές είχαν και έχουν επαναστατική αισιοδοξία, αλλά αυτή δεν ταυτίζεται με τον ιδεαλισμό, του πως θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα (ταύτιση δέοντος και είναι)-στο μυαλό μας- αλλά εδράζεται αντιθέτως σε επιστημονική και επαναστατική ταυτόχρονα αντίληψη της πραγματικότητας, τη γνώση ότι οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία τους αλλά ότι υπάρχουν σε κάθε στιγμή συγκεκριμένες εναλλακτικές που πάνε πίσω ή μπροστά. Η επανάσταση και ο κομμουνισμός ανακαλύπτονται και γίνονται πραγματικότητα στην πράξη». Από αυτό το κομμάτι βγάζεις εσύ αυτό το κομμάτι ή το αντίθετο; Ότι μόνο δόγμα δεν είναι δηλαδή. Από την άλλη υπάρχουν οι λεγόμενες «αρχές», που είναι αποτελέσματα ακριβώς γενίκευσης αυτής της πράξης, της συνολικής ιστορικής εμπειρίας του κινήματος, αλλά και της γενικότερης θεωρητικής ανάλυσης των κλασικών του μαρξισμού και άλλων στοχαστών του επιστημονικού σοσιαλισμού. Αυτά είναι που μας κάνανε να προβλέπουμε μπροστά κάποια πράγματα και να προειδοποιήσουμε τον λαό για το τι ερχόταν. Το 1991, ερχόταν η συνθήκη του Μάαστριχ, τα λέγαμε και είχαμε δίκιο, αλλά τότε ήμασταν δογματικοί, απολιθώματα της ιστορίας, επειδή είχε έρθει η νέα εποχή, η μεταβιομηχανική, το τέλος της ιστορίας κτλ. Λέγαμε ότι η εποχή είναι ιμπεριαλισμός, όπως τα έλεγε ο Λένιν και ακούγαμε για ξύλινη γλώσσα, αγύριστα κεφάλια, αλλά και πάλι δικαιωθήκαμε. Λέγαμε για κρίση ήδη από το 2000 που άρχισε το πράγμα να φαίνεται με τις «ασιατικές τίγρεις», τη Ρωσία και την Τουρκία. Μετά το 2008, προειδοποιούσαμε για τα μέτρα, αλλά… Καταλαβαίνεις ότι ίσως άθελα σου αναπαράγεις λανθασμένα πράγματα. Ίσως έχεις και ένα δίκιο όμως, αλλά αυτά τα άτομα δεν είναι το όλο Κόμμα, κατά τη γνώμη μου γενικεύεις.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ δεν το βλέπω το πράγμα καθόλου ψυχολογικά και δεν νομίζω ότι η αρχική ανάρτηση είχε αμυντικό χαρακτήρα. Θα με βοηθούσες αν επισήμανες ποια σημεία θεωρείς ως τέτοια. Στα του συντάγματος τώρα, νομίζω ότι το άρθρο απαντά γιατί το ΠΑΜΕ, δεν ήταν εκεί. Έχεις δίκιο να είσαι εκνευρισμένη αλλά μόνο με το ΠΑΜΕ, δεν θα έπρεπε να τα βάζεις. Είναι προφανές ότι η καταστολή ξεπέρασε κάθε όρια, αλλά σκέψου και τη θέση του μεγαλύτερου φορέα του κινήματος. Αν έμενε θα έπρεπε να έρθει σε σύγκρουση, με ορισμένους (δεν ξέρω αν μόνο με λίγους), κάτι που θα ήταν η δικαιολογία για την επίθεση των μπάτσων. Ποιος θα κατηγορούνταν τότε; Το ΠΑΜΕ. Τελικά επέλεξε την απομάκρυνση από το σύνταγμα, ποιος κατηγορείτε, πάλι; Το ΠΑΜΕ. Είχες μήπως την αυταπάτη ότι χθες με τον κόσμο που ήταν στο δρόμο μπορούσαμε να αποτρέψουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου; Δυστυχώς θα ήθελε πολύ περισσότερο κόσμο, που όμως δούλευε, γιατί η τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς δεν αφήνει και πολλά ή άνεργος, έλιωνε στο σπίτι του, απογοητευμένος και σκεφτόμενος ατομιστικά. Αυτόν τον κόσμο ποιος προσπάθησε να τον κατεβάσει; Το ΠΑΜΕ. Επίσης γιατί πολλά λέγονται, ποιος επέβαλε την 48ωρη; Το ΠΑΜΕ, οπότε δες το όλο κάδρο και μη βλέπεις τυφλωμένη και με παρωπίδες. Επίσης δες παραπέρα από τη πλατεία το όλο κίνημα και τι πρέπει να γίνει, άνοιξε σε παρακαλώ τα μάτια σου και μην βλέπεις μόνο τις πλατείες. Καλές και αυτές, αλλά με πολλά προβλήματα και ως ένα σημείο.
    Οι μορφές πάλης αλλάζουν με την κατάσταση του κινήματος. Στο κοντινό μέλλον θα δεις τι εννοώ. Ίσως στα 60 σου να γκρινιάζεις για την νεότητα σου. Πραγματικά το ελπίζω. Για τα τελευταία δεν είναι της ώρας, καταλαβαίνω όμως ότι μάλλον είσαι στην ΕΑΑΚ. Επειδή έχω δει κοσμο να ανοίγει τα μυαλά του όσο μεγαλώνει το ελπίζω. Η γενιά μας βιώνει την μεγαλύτερη επίθεση του κεφαλαίου και θα ζήσει όπως και να το κάνουμε ή στην απόλυτη σκλαβιά ή ηρωικές στιγμές, δεν υπάρχει πια μέσος δρόμος.
    Υγ Τα τελευταία που λες, έχουν σχέση με τάξεις, μερικά από αυτά αποτελούν την ηθική της εργατικής τάξης και αυτά θα τα βρεις όλα στο ΚΚΕ, απλά πρέπει να έχεις ανοιχτά μάτια και μυαλά. Από την άλλη μερικά αποτελούν αντιδραστικά ιδεολογήματα (πχ ανοχή σε κάθε διαφορετικό, δηλαδή και ο κεφαλαιοκράτης διαφορετικός από τον εργάτη δεν είναι; Αν το εννοείς πχ για το μετανάστη το καταλαβαίνω, αλλά όχι γενικά για τον ξένο, πχ οι Κινέζοι-αφεντικά της Κόσκο, στο λιμάνι είναι αποδεχτοί;), επίσης συναίσθημα δεν πάει αξεχώριστο από τη λογική-το αποδεικνύει και η σύγχρονη επιστήμη του εγκεφάλου άλλωστε- και τα δυο πρέπει ταυτόχρονα να αναπτύσσονται και μόνο έτσι οι άνθρωποι μπορούν να είναι τέτοιοι. Τέλος το όλο άρθρο ήταν μια καλή ευκαιρία απάντησης σε μερικά που λέχτηκαν αυτές τις μέρες, το γράμμα ήταν πάτημα, σε αυτή την λογική είναι και η απάντηση μου σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 20 χρόνων λέει Ποε, μην την παρεξηγείς ... Βέβαια η απάντηση δεν έχει σχέση με το θέμα, ή με το μπλογκ γενικότερα .., αλλά τέλοσπάντων.

    Μάλλον θα είδε το σφυροδρέπανο στο banner και κάπου ήθελε να ξεφορτωθεί τον χυλό που ρουφάει καθημερινά από την τηλεόραση ή απο κανένα φασίστα στον περίγυρό της ...

    Αυτή είναι η νέα γενιά. Αγράμματη μέχρι αηδίας ... Για αυτήν ο κόσμος δεν έχει κοινωνικές τάξεις, άρα είμαστε ήδη σε μια αταξική κομμουνιστική κοινωνία !!!!!

    Τι να πρωτοσχολιάσεις, πραγματικά δεν έχει νόημα από το διαδίκτυο !

    Αυτά να βλέπουν οι καθηγητές και οι εκπαιδευτικοί, αυτά είναι τα επιτευγματα της σημερινής Παιδείας στα σχολειά (συγγνώμη Πάνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε ρεντ, σορυ αλλα στο 1001 ατομο που μου λεει τα ιδια, και ενω τα εχω αναλυσει ηρεμα και ωραια σε αλλους 1000 πριν, εχω το δικαιωμα να ξεφεύγω λίγο:) Άνθρωπος ειμαι και εγω και οπως θα εχεις δει και υπόδειγμα ηρεμιάς και διαλακτικότητας. Αλλα οταν με λενε πλαστικο στρατιωτη, ατομο με κατάλοιπα κατωτερώτητας μικρόψυχο, δογματικο, δειλο, μελος κλικας και αλλες πολλές ύβρεις, ε τα παιρνω λιγάκι γιατι δεν μου αξίζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοι, ούτε σε μενα, ούτε στους αλλους κκεδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ετσι τους είπαν να λένε στην νΚΑ, έτσι σου λένε ...

    Μέχρι να μεγαλώσουν και να καταλάβουν τις αντιφάσεις και τις ανοησίες στα ίδια τα λεγόμενά τους, θα έχουμε κάνει ήδη Επανάσταση ώστε να απολαμβάνουν στα 60 τους τον αγώνα που δώσαμε εμείς σήμερα ...

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι φοιτητές και η μη εργαζόμενη νεολαία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ στους αγώνες, αλλά πρωτοπόροι στις καφετέριες και στην εύκολη, ανούσια κριτική ... Πολύ λίγες οι εξαιρέσεις, ίσα ίσα ώστε να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Χαίρομαι πάντως τον Γιώργο και το κουράγιο του, ιδιαίτερα μετά απο την ταλαιπωρία του τριημέρου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο αυτοπροσδιοριζόμενος εκπαιδευτικός μάλλον πάσχει απο μανιοκατάθλιψη (πετροπόλεμος στο ΠΑΜΕ), διχασμένη προσωπικότητα (ήταν στην ΜΟΔΝΕ στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ αλλά σήμερα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του), ανέραστος μεσήλικας σε φάση κλιμακτιρίου (δουλειά δεν είχε ο διάολος και πετροβολούσε μέλη του ΚΚΕ), φανταστική προσωπικότητα (ο πατέρας ήταν αγωνιστής και ο Ριζοσπάστης του έκανε αφιέρωμα, ενω ο γιός ένας αποτυχημένος με μια μεγάλη κληρονομιά- βιβλία- ιστορία του πατέρα),
    υπερβολική φαντασίωση (παντού βλέπει εχθρούς και κυρίαρχα σε ότι είναι κόκκινο)...
    Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο λεγάμενος είναι ένας ΝΑΡΙΤΗΣ, που δεν έχει που να διοχετεύσει την πολιτική του ανία και ως εκ τούτου ξεσπάει στον άμοιρο REDFLY...
    Βέβαια και οι ΝΑΡIΤΕΣ έχουν ψυχή αλλά δεν φταίει τίποτε το λαικό , οργανωμένο ταξικό κίνημα, να υπομένει την τρέλλα του κάθε πολιτικά αποτυχημένου και προβληματικού ερωτικά απογοητευμένου γεροξεκούτι...
    Υπάρχουν και ψυχολόγοι - ψυχίατροι ας τους επισκεφτεί μπορεί και να γιατρεφτεί, δύσκολες εποχές και αυτοί πρέπει να δουλέψουν,,, μην τους κλέβετε την δουλειά τους εσείς οι blogers και κάνετε ψυχαναλύσεις, κάντε τα υπόλοιπα όχι όμως και αυτό ....
    Φιλικά.
    Υ.Γ. Στην 20χρονη ΜΜ θα της πρότεινα να ψάξει πρώτα το πλαστικό και καμμένο μυαλό της, βέβαια η κοπέλλα είναι θύμα του συστήματος όπως οι περισσότεροι της ηλικίας της, ας κόψει τουλάχιστον την παρακολούθηση τηλεόρασης και ας βρεί αξιόλογες παρέες- υπάρχουν ακόμα φτάνει να ψάξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δηλαδη τι μας διδασκει ο εν λογω εκπαιδευτικος, εκτος απο ορθογραφια και υπεροπτισμο??
    Παιδακια να τελειωνουμε με το ΚΚΕ και αν δεν το καταλαβαινετε τωρα που ειστε μικρα, θα το καταλαβετε αργοτερα που θα μεγαλωσετε. Σας μιλαω με την δικη μου προσωπικη εμπειρια, σας μιλαω με την ιδιοτητα του ενος. Την ατομικοτητα μου που βγηκε παντα σωστος σε σχεση με την παντα λανθασμενη συλλογικοτητα. Εγω σοφοτερος των πολλων, ορθογραφος και μορφωμενος. Εσεις προβατα, κομματοσκυλα, ανορθογραφοι και αμορφωτοι.
    Τις δυο μερες τις απεργιας, δεν υπηρχε κομματικο στελεχος και μελος που δεν λιωσαν τα ποδια του στα εργοστασια και την περιφρουρηση της απεργιας. Δεν υπηρχε κομματικο στελεχος και μελος που δεν κοιμηθηκε λιγες ωρες για να πετυχει η 48ωρη και οι κινητοποιησεις να εχουν μαζικοτητα.
    Αυτη η ατομικοτητα που εστειλε το μαιλ, αληθεια τι συνεισφερε στην απεργιακη κινητοποιηση. Εγω δεν λεω οτι δεν συνεισφερε, αλλα ας μας πει, τι?? Πως προετοιμασε τους εργαζομενους για την 48ωρη απεργια?? Εγω μπορω να του κατεβαζω την λιστα μου, με τις εξορμησεις και συνελευσεις απο την πεμπτη μεχρι και την δευτερα. Ας μας πει και ο αγανακτισμενος εκπαιδευτικος.
    Ας μας πει και η Μ.Μ. παρακαλω, απευθυνομαι και σε αυτην.
    Την κουραση που φαγαμε την τελευταια εβδομαδα,την αυπνια και το τρεξιμο που ριξαμε, μην το προκαλειτε να γινουν νευρα πανω σας. Δεν το θελετε. Και δεν το θελουμε και μεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σας συντροφοι!!! Είμαι αναγνώστης του blog μολις 10 μερες περιπου. Ενθουσιαστικα να πω την αληθεια:) Λοιπον... ο κυριος που εστειλε το e-mail, που οπως λεει γιουχαρε, εβρισε, επιτεθηκε στο ΠΑΜΕ με αυτην την κινιση του ξεκαθαριζει την μερια του. Ή ειναι σε υπηρεσια ή νομιζει, οπως αρκετοι που εχω δει το τελευταιο διαστημα, οτι κανουν επανασταση. Να σκοτωσουμε τους Ματαδες, να μπουμε στην βουλη και να το καψουμε.... Δεν εχει καταλαβει ουτε αυτος ουτε η Μ.Μ. οτι η κοινωνια αποτελειται απο ΤΑΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΤΛ ΚΤΛ. Υπαρχουν εκμεταλευτες και εκμεταλευομενοι. Σε καθε κοινωνια, καπιταλισμο, φεουδαρχια, δουλοκτητικα συστηματα, την εξουσια ειχαν-εχουν αυτοι που κατεχουν τα μεσα παραγωγης του πλουτου. Εφοσων κατεχουν τον πλουτο εχουν και την εξουσια. Οσο ξυλο να παιξεις με τα ΜΑΤ, οσους πολιτικους και αν κρεμασεις, και την γη αναποδα να γυρισεις, αμα δεν παρει ο εργατης τα μεσα παραγωγης στα χερια του αστο... Καντε λοιπον την "επανασταση" σας αλλα μην ζητατε απο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να γινει ο μποντυγκαρντ σας.
    Υ.Γ. Σταματιστε να προβοκαρεται. Φτυσιες, Βρισιες, μπουκαλια στην περιφρουρηση κτλ... και να ευγνομονειται που ειμαστε ΚΚΕδες με γραμμη, γιατι αν δεν την ειχαμε τωρα θα μας κατηγορουσατε για συνεργασια με τα ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλησπερα και απο μενα,
    Διαβασα το email του προβοκατορα(οπως θελει να τον αποκαλουν) και ομολογω οτι δεν καταλαβα καποια σημεια
    α)Γιουχαρισε το ΠΑΜΕ επειδη δεν ερχοταν στην πλατεια και μολις ηρθε το γιουχαρισε?
    Καταλαβα σωστα?Αν ναι αυτο δεν ειναι λιγο...οξυμωρο?
    β)Ησουν μελος του ΚΚΕ χρονια και εφυγες επειδη εχει σεχταριστικες τασεις?
    Αλλα οταν αυτο κατεβαινει να παρει μερος στο κινημα,το γιουχαρεις?
    Ρωταω καλοπροαιρετα και θα ηθελα καποιες διευκρινησεις(αν γινεται)
    Ταυτοχρονα πρεπει να αναγνωρισω μερικες βασικες αληθειες στο κειμενο
    α)Αργησε το ΠΑΜΕ να κατεβει στην πλατεια.Επρεπε να εχει κανει το ιδιο μετα απο ΚΑΘΕ πορεια που εκανε(η πρακτικη να φευγει αμεσως μετα,δυσαρεστησε πολλους)
    β)Η πλατεια ειχε αναγκη ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ.Αυτος θα πρεπει να ηταν ο ρολος του ΠΑΜΕ
    γ)Υπηρξαν προβοκατσιες! ε,και? και το μλΚΚΕ αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα αλλα δεν πτοηθηκε..επεστρεψε!
    (με λιγοτερες δυναμεις και κοσμο)
    δ)Η προβοκατσια εγινε απο λιγους..Ημουν στην πλατεια αμεσως μετα και οι περισοτεροι αναριωτονταν "γιατι εφυγε?"
    Πιστεψτε με,δεν ηταν η πλειοψηφια οι προβοκατορες!
    Ημουν εκει συνεχως και το ξερω.
    Εγω θα τους ονομαζα σαν μερικους δεξιους και αρκετους εξωκοινοβουλευτικους αριστερους σαν κυριο πυρηνα των προβοκατορων!
    Με μια ανοχη της ΕΠΙΣΗΜΗΣ πλατειας φυσικα!
    ε)Δωθηκε μεγαλο βαρος στις επισημες αποφασεις της πλατειας..Η συντριπτικη λειοψηφια των παρευρισκομενων ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ για αυτες.
    Ηθελε να διαδηλωσει ηρεμα και ΧΩΡΙΣ προβοκατσιες και επεισοδια
    (χαρακτηρηστικο οτι βριζαμε ΜΑΤ και μπαχαλακηδες ταυτοχρονα)
    στ)Πιστευει κανεις απο εδω μεσα οτι εχουμε την πολυτελεια διασπαστικων κινησεων μεσα στο κινημα?
    Πιστευει η πλατεια οτι χωρις το ΚΚΕ μπορει να εχει λογο,πολιτικη επιρροη αλλα και οργανωση ενατιον των προβοκατσιων που ΤΕΛΙΚΑ την διεσπασαν?
    Πιστευει το ΚΚΕ οτι μπορει να κινητοποιησει τοσο κοσμο για τοσες μερες ΜΟΝΟ του?
    Πιστευει κανεις οτι πρεπει να εξαθλιωθουμε πρωτα και μετα να αγωνιστουμε συντονισμενα?
    Αν ναι,αυτος που το πιστευει ειναι επικινδυνος και εχθρος του λαου!
    Αν απενατι μας εχουμε ενα κοινο μετωπο ιμπεριαλιστων-ραντιερηδων-κρατικης βιας,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το αντιπαλεψουμε ο καθενας με την γκρουπα του!
    Αν καποιος το πιστευει αυτο τοτε ειναι ρομαντικα ηλιθιος!
    Το να κανω αξιολογικη κριση του κινηματος της πλατειας,οπως επισης το να θυμηθει ο πρωην συντροφος τα λαθη του ΚΚΕ και να το βριζει οταν(εστω αργα) κατεβηκε στην πλατεια ειναι καταστροφικο για το συνολικο κινημα,την δυναμικη και τις προοπτικες του!
    Οχι τωρα συντροφοι(πρωην και νυν).
    ΟΧΙ τωρα!
    Το κινημα εχασε χτες,και ελπιζω στο ΚΚΕ να μην χαιρονται,οπως ελπιζω και στην πλατεια να αναγνωρισαν την παντελη ανετοιμοτητα τους απεναντι σε οργανωμενες μορφες κρατικης καταστολης.
    Φανταστητε την πλατεια με περιφρουρηση απο το ΠΑΜΕ και την καθολικη συμμετοχη που αυτη η ασφαλεια θα εξασφαλιζε..
    Δεν νομιζω να ειχαμε ολοι αυτη την γευση ηττας στο στομα μας
    (και αν δεν την εχει το επισημο ΚΚΕ,να πω οτι η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η απαξιωση των αγωνων δεν θα το βοηθησει ουτε στα δικα του μελλοντικα καλεσματα για απεργιες-πορειες-εκλογικη ενισχυση)
    Και μια παρατηρηση στον Ανωνυμο (1 Ιουλίου 2011 3:13 π.μ.)
    Ειναι αδικο να βαζεις την λεξη επανασταση σε εισαγωγικα..
    Λανθασμενα ή οχι κατεβηκε κοσμος στην πλατεια για να φωναξει για αυτο που ΚΑΙ εσυ συμφωνεις.
    Μην το απαξιωνεις.
    Ειναι αδικο για τον ανεργο που δεν μας ψηφιζει να βαζεις την αγωνια που τον οδηγησε σε αυτο τον τροπο δρασης σε εισαγωγικα.
    Δεν συμφωνουμε σε ολα,εμεις θελουμε να παμε την επανασταση ενα ή πολλα βηματα παρακατω,αναγνωρισε τους οτι εκαναν ενα αρχικο βημα που το ΚΚΕ εχει να κανει απο την Κατοχη.
    Δεν ειναι οσο τολμηρες χρειαζεται?Ας ειμαστε εκει να το αντιστρεψουμε αυτο.
    Τετοιες μαζες κοσμου,δεν κινητοποιουνται ευκολα και ειδικα στην Ελλαδα του 2011.
    Υπηρξαν ομως!
    Σε μια ευτυχη συγκυρια(για το κινημα) με δυσαρεστα αιτια(Μνημονιο).
    ΔΕΝ εχει κανεις ορθοδοξος μαρξιστης,σοσιαλδημοκρατης,τροτσκιστης το δικαιωμα να απαξιωνει ολον αυτο τον κοσμο!
    Αυτα και ελπιζω να υπαρξει γονιμος διαλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παρακαλώ να μου επιτραπεί μια σύντομη παρέμβαση.

    1. Το ΚΚΕ (και φυσικα και το ΠΑΜΕ κλπ.), έχει μια πείρα 90 και πλέον χρόνων - αυτό δίνει την απαραίτητη γνώση για ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ του.

    2. Οι προβοκάτορες και οι προβοκάτσιες δεν έχουν σκοπό τους απλά και μόνο κάποια επεισόδια ή να δημιουργήσουν μπάχαλα ή έστω μια ... πλάκα. Υπάρχουν βαθύτεροι σχεδιασμοί.

    3. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε κινητοποίηση η σ. Αλέκα Παπαρήγα δίνει συνέντευξη τύπου.

    4. Ο στόχος του ΚΚΕ είναι η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καπιταλιστικού συστήματος και όχι "βελτιώσεις" του υπάρχοντος καπιταλισμού. Και οι "πλατείες" για όσους πολύ καλοπροαίρετα τις βλέπουν, μόνο αυτό δεν έχουν στο νου τους !

    5. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, δεν καθορίζουν τη δράση τους ούτε για ... να περνάει η ώρα, ούτε για "την τιμή των όπλων" - όπως κάνουν πολλοί στις πλατείες, που το πρωί είναι απεργοστπάστες και το βράδυ ... αγωνιστές !

    6. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι το απλό: Σ΄αυτούς που "διατάχτηκαν" να "τελειώσουν" τη δράση του ΠΑΜΕ, μια απλή φράση: ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συνάδερφε " παιδαγωγέ " , διάβασα πολύ προσεχτικά το mail σου. Μας ανέφερες πολλές φορές την ιδιότητα του , αλλα θα σου κάνω μια ερώτηση. Πως γίνεται να κάνεις μαθήματα και σε μαθητές και σε φοιτητές; Που γίνονται αυτοι οι διορισμοί να πάω και γω που είμαι άνεργος; θα μου πείς μπορεί να κάνεις ιδιάτερα και να παίρνεις 50 ευρώ την ώρα λόγω πείρας...
    δεν θα μείνω αλλο σε αυτό γιατι πραγματικά δεν εχει νόημα. Εστειλες ενα mail για να κάνεις ΕΠΙΘΕΣΗ και όχι κουβέντα όπως ανέφερες. Θεωρώ οτι δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου όταν κρύβεσαι πίσω απο τον όρο Δημοκρατία. Ετσι περνάω στη δεύτερη ερώτηση . Ολοι εσείς που ευαγγελίζεσται τη Αμεση Δημοκρατία και ανφέρεσται σε αυτή που αναπτύχθηκε και ήκμασε στη αρχαία Ελλάδα, πιστεύετε οτι υπήρξε ποτέ;; Γιατί αν δούμε τα στοιχεία καθαρά ιστορικά κ πολιτικά επρόκειτο για μια δημοκρατία λίγων ( στο σύνολο πάντα του πληθυσμού και κυρίως των εργατών / τεχνικών ). Εγω προσωπικά δεν θέλω δημοκρατία , γιατι στη ζωή μου δεν χωράνε ούτε τα αφεντικά αλλά ούτε οι κεφαλαιούχοι!!! Αυτό που χρειάζεται είναι η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!! και εσύ απο όσα διάβασα στην επανάσταση θα είσαι απο την απέναντι πλευρά...
    απλα ΛΟΥΜΠΕΝ
    Οτι είσαι οπορτουνιστής είναι φυσικό και επόμενο απο την ανάλυση σου
    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ημουν σιγουρη για την εκβαση της συζητησης.Ολες αυτες τις μερες που ο υπολοιπος κοσμακις αυτος ο καπιταλιστικος,μη κομματοποιημενος,αντικομμουνιστικος,προβοκατορικος κοσμακις εδωσε μια μαχη που πρωτη φορα σημειωνεται τετοια.Δεν στρουθοκαμιλιζω.Γνωριζω πολυ καλα οτι χρειαζεται οργανωση.Το θεμα ειναι αυτους που δεν ειναι ενεργοι,οργανωμενοι τι τους κανουμε?Εσεις τους αντιμετωπιζετε ως λουμπεν,κομπαρσους.Το προβλημα ειναι οτι εσεις στρουθοκαμηλιζετε δεν παραδεχεστε τα προφανη.Οσον αφορα τη νεολαια που θα γευτει στα 60 τον δικο σας αγωνα αρχικα πειτε οτι ειναι ετσι δεν αξιζουν μερικοι παθητικοι ανθρωποι δευτερη ευκαιρια?Θα κανετε την επανασταση μονο για εσας?Οι υπολοιποι?Να πανε να πνιγουνε?Μαλλον εγωιστικο ακουγεται.Η επανασταση θα γινει για ολους και για αυτους που δεν προσπαθησαν,που κατσανε στα αυγα τους και δεχτηκαν οτι τους πλασαρανε.Γιατι ετσι ειναι οι αληθινοι αριστεροι να δινουν χωρις να παιρνουν.Στη συνεχεια ειναι παλι ευκολο να κρινετε γιατι εσεις δεν εχετε την δικη μας αγωνια.Εσας δεν θα σας πιασουν,δεν θα σας φορτωσουν πετρες και τσαντες και αν γινει εχετε την ομπρελα του κομματος να σας προστατεψει.Και για τα σχολια που υποθηκαν αν ειμαι εαακ νΚΑ θελω να πω με περηφανια οτι εχω γλυτωσει και απο εκει.Τα συμπερασματα δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Α και οσον αφορα τα σοβαρα ατομα και παρεες που πρεπει ν α βρω για να συνετιστω,να δοξασω και να ασπαστω το κινημα σας ειναι κνητες?(αυτος δεν ειναι φασισμος δηλαδη?)Ετσι και αλλιως δεν υπαρχουν και πολλοι πλεον ,θα δυσκολευτω να βρω και για αυτο "αναγκαζομαι" να κατσω με τις δικες μου φασιστικες,κατωτερες παρεες.Και για το ΜΜ(=μεγαλος μαλακας) ταιριαζει καλυτερο το ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ευτυχώς τελικά σώθηκα ... πέρασα την παιδική αρρώστια στα 18 ...

    στα 30 μου πλέον δινοντας τον αγώνα της καθημερινότητας δεν περιμένω να πεσει το συστημα με φρρρρρρρρ...

    Ασε γλιτωσα σε λέω με φανταζεσαι γεροντοφρικιό στα 50 να ονειρέυομαι ΕΑΜ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μ.Μ. δεν καταλαβαίνεις; Ποιος είπε ότι δεν θέλουμε όλο τον κόσμο αυτό, με τις μορφές που ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ; Αυτό είναι άσχετο με την κριτική που μπορεί να γίνει, δηλαδή η πλατεία δεν είχε χιλιαδυο στραβά; Να μην τα πούμε; Να το πω κια έτσι, δεν έπρεπε να προσανατολιστεί σωστά; Αυτό δεν θέλουν όλοι όσοι καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω; Κοίτα μην παρεξηγείς τα νεύρα, εγώ τα καταλαβαίνω, ο κύριος που έστειλε το email, δυστηχως είχε ένα σχετικά επιθετικό στυλ, δεν θα έλεγα ότι δεν το κατανοώ, αλλά είναι άδικος και κρίνει και λάθος πολιτικά. Υπάρχει όπως κια να το κάνουμε πολύ κούραση και τα νευρα είναι τεντωμένα, εγώ ξέρω ότι γενικά μπινελίκια δεν πέφτουν έυκολα εδώ μέσα, αλλά δες πόσο έυκολα πεσανε χθες. Σκέψου ότι είναι Ιούλιος και έχει πολύ τρέξιμο κάθε μέρα, μπας και τραβήξουμε κανένα, τρέξιμο καθημερινό, μην τα παραγνωρίζεις αυτά.

    Την επανάσταση θα την κάνουμε μαζί με τον κόσμο και αν δεις αυτό μπαίνει και στην αρχική ανάρτηση. Να το πω και έτσι αν δεν κινηθούν οι μάζες δεν... Αλλιώς τι θα μας εμπόδιζε και τώρα να ξεκινούσαμε, προφανώς και θέλουμε τον κόσμο.

    έχεις δίκιο για τα απαράδεκτα που γίνονται από τους μπάτσους, αλλά μην νομίζεις ότι δεν τυχαίνουν και αλλού. Διώξεις έχει και το ΚΚΕ κατά καιρούς, μπορεί να μην είναι (προς το παρόν-γιατί στην Ισπανία στους συντρόφους μας το κάνανε ήδη), φόρτωμα μολότωφ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είσαι 20 χρονών και πιθανόν να μην το νιώθεις, αλλά, είναι μεγάλη μάχη με τα αφεντικά, στις δουλειές για πολιτική δράση εκεί. Κίνδυνος απόλυσης, τσαμπουκάδες, που νομίζω ότι είναι τουλάχιστον εφάμιλα με αυτα που κάνουν τα σκυλιά του αστικού κράτους, άλλη έκφραση του ίδιου πράγματος, είναι και επειδή είναι και καθημερινότητα και πιο σημαντική.

    Για τα ΕΑΑΚ το είπα για αυτά που έλεγες για τα φοιτητικά, αν κάνω λάθος, γράψε λάθος απλά:D... Για τις παρέες δεν το σχολιάζω, πιστεύω ο καθένας ικανοποιείται με αυτά που θέλει, με όποιους ταιριάζουν τα χνώτα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μια γενική απάντηση

    Μ.Μ(Μεγαλο Μυαλό)

    Λες λες και τιποτα δεν λες...
    Οσο για τα παράπονα που κανεις για την εκβαση, οποιος δει τις προσβολές που ξεστόμισε σαν Μεγάλο Μυρδαλιοβόλο(ΜΜ)(για να μην πω Μεγάλο Μαλακιοβόλο)με το καλημέρα, θα καταλάβει το ποιον σου.

    Για την επανάσταση τώρα που θα γίνει απο τους αλτρουιστες που δινουν χωρίς να παίρνουν στην πλατεία, συγνωμη αλλα ούτε το νεαρο της ηλικιας σου δεν σε δικαιολογεί, εκτος αν δεν εισαι 20 και είσαι 12. Οπουδήποτε λοιπον και οποτεδήποτε εγινε επανάσταση ειχε συγκεκριμένα χαρακτηριστηκα και αυτά δεν είναι της πλατείας. Μελέτησε παραδείγματα του σύγχρονου και του παλαιότερου κόσμο και θα δεις, εκτος αν βαριέσαι και θελεις και αυτά να στα δώσουμε μασημένα.

    Αυτό λοιπον που γίνεται στην πλατεια δεν είναι επανάσταση, ειναι διαμαρτυρία, διαμαρτυρία αξιοθαύμαστα επίμονη ναι, αλλα δεν ξεπερνάει τα όρια της διαμαρτυρίας τι να κάνουμε δηλαδη;

    Εμεις τουλαχιστον του ΚΚΕ, ίσως και άλλοι πολιτικοί χώροι, δεν αυτοθαυμαζόμαστε νομίζοντας ότι έχουμε κάνει μια επανάσταση που δεν έχουμε κάνει.

    Δεύτερον: Το να γίνει η επανάσταση είναι το ενα ζήτημα, το που θα στοχεύει, το ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση και το αν έχει ελπίδες να πετύχει, είναι μερικά ακόμα ζητήματα εξίσου σημαντικά, τα οποια ίσως δεν έχουν περάσει απο το Μεγάλο Μυαλουδάκι σου, ούτε εσένα, ούτε πολλών απο την πλατεία. Σαν τους λουδίτες, που την εποχή της εκβιομηχάνισης, οταν έχαναν της δουλειές τους εξαιτίας των μηχανών, έσπαγαν τις μηχανες νομίζοντας ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα, έτσι και πολλοι απο την πλατεία, νομίζεται ότι θα σπάσετε τη βουλή, όπως σας το ταίζουν απο διάφορα κέντρα, και θα λυθούν τα προβλήματα σας.

    συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δήμο Κ.

    Η πλατεια, που φοβάται το ΚΚΕ, πρέπει να αποβάλει πρώτα τους προβοκάτορες, δεν μπορούμε να κάνουμε εμεις αυτήν την δουλειά για εσας διότι μετά θα μας πείτε ότι σας καπελώσαμε και απο πάνω. Θα μας πείτε ότι διώξαμε με τον τσαμπουκά κόσμο που ήθελε να διαμαρτυρηθει μαζί σας και οτι θέλουμε να πάρουμε τον έλεγχο. Και να μην τα πεις εσυ, αλλοι θα τα πούνε.

    Τι να κάνουμε δηλαδή; Η πλατεία δεν είναι έτοιμη για το ΚΚΕ, λέω ψέματα; Όπως δεν ήταν έτοιμοι και τον δεκέμβρη, που πάλι κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δεν πήρε την "κηδεμονία" του κόσμου. Αυτός ο κόσμος λοιπόν, του δεκέμβρη, αλλά και τις πλατείας, δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμος να ενωθει με το ΚΚΕ, τι να κάνουμε, έτσι είναι.

    Ειδικά απο την στιγμή που ασκούν επιρροή σε αυτόν άτομα απο άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν μπει δήθεν ακομματιστα στην πλατεία και που με κάθε ευκαιρία χειραγωγούν τον κόσμο. Ε το ΚΚΕ εχει τουλάχιστον την αξιοπρέπεια, όπως και τα μέλη του, να δηλλώνουν τα πιστεύω τους και τον πολιτικό τους προσανατολισμό, και ελπίζουν αυτήν την ευθύτητα τους και την ειλικρίνεια τους να την εισπράξουν σε εκτίμιση απο τον λαο με τον καιρό.

    Εμεις λοιπον του ΚΚΕ, εκτος απο την διαμαρτυρία και τις συγκεντρώσεις, προτείνουμε και άλλους τρόπους δράσης στον κόσμο, και άσχετα αν η πλατεία δεν βλέπει ή κάνει πως δεν βλέπει τις προσπάθειες μας στους χώρους δουλειάς, στα σωμματεία, στους εργαζόμενους, αυτή η δουλειά έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, που ξεπερνά εκείνο της καθιστικής διαμαρτυρίας της πλατείας.

    Το ΚΚΕ και το πάμε λοιπόν, κρίνει πριν αποφασίσει κάτι. Το ΚΚΕ έχοντας επίγνωση του ρόλου του, δεν θέλει να παρασύρει τον λαο σε εναν πρωιμο αγώνα που θα τον οδηγήσει αυτόν στην συντριβή, το ΚΚΕ στην παρανομία και το εργατικό κίνημα πολλά χρόνια πίσω. Δεν φοβόμαστε την παρανομία, για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που δεν θέλουμε είναι να μην δώσουμε αφορμή να μας βγάλουν στην παρανομία πριν να "στηθουν" οι δομές που θα μπορούν να μας εγγυηθούν ότι ο αγώνας θα μπορεί να συνεχιστεί με αξιώσεις.

    Τέλος, ο λαός δεν είναι ακόμα έτοιμος για το ΚΚΕ στο ρόλο του μπροστάρη και του οργανωτή, όπως προστάζει η ιδεολογία μας, πως να το κάνουμε. Το αποδυκνείουν τα γιουχαίσματα, η ισοπέδωση, οι προσβολές και πολλά άλλα.

    Οταν θα έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα, μην ανυσηχείς, το ΚΚΕ θα σταθεί στο ύψος του, άλλους υπερεπαναστάτες να φοβάσαι.

    Σε καθε περίπτωση, έχουμε κάνει ήδη αρκετά βήματα και το ενδιαφέρον των συντρόφων όπως θα δεις και απο τα διάφορα blogs, δεν ειναι το πως θα πολεμήσουν την πλατεία, αλλά πως θα την ενημερώσουν, προειδοποιήσουν, ανοιξουν τα μάτια, κλπκλπκλπ.

    Αυτα τα ολιγα απο εμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υστερόγραφο

    Μ.Μ, ο καθ ενας φυσικά κάνει παρέα με όποιον θέλει και κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί, απλά δυσκολεύομαι να φανταστώ σοβαρά άτομα να σε κάνουν παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. τελευταιο σχολιο καισας χαιρετω:
    κατανοω την αγαπη σας για το κομμα και για το οποιοδηποτε κομμα. Μπορειτε να επιτεθειτε με οποιουσδηποτε χαρακτηρισμους θελετε (δεν με ενοχλει)αλλα μονο σε θεωρητικο επιπεδο, δεν μπορειτε, ομως, να ριχνεται λασπη στο προσωπο κανενος.
    Απαντω σ' αυτους που, λασπολογωντας, εκφραζουν αποριες:
    δουλευω 23 χρονια στην εκπαιδευση. Παιρνω 1400 ευρω μισθο και ζω την οικογενεια μου και μου περισσευουν να βοηθω οικονομικα τους αλλοδαπους (κυριως) μαθητες μου
    δουλευω σχεδον 20 χρονια σαν βοηθος καθηγητη στη Νομικη σχολη χωρις να παιρνω ουτε ευρω (δεν το πιστευετε ε;) ακριβως διοτι πιστευω οτι η γνωση δεν ειναι εμπορευμα και διοτι πιστευω οτι οφειλω να καλλιεργησω στους ανθρωπους που με ακουν την "κριτικη σκεψη". Μπορειτε να παρετε τις πληροφοριες σας.
    Τον λιγοστο χρονο που μου μενει βοηθω (παλι χωρις πληρωμη! παλι δεν το πιστευετε..) τους μεταναστες και τα παιδια τους για να ανταπεξελθουν στις αναγκες του δημοσιου σχολειου. Μπορειτε να παρετε τις πληροφοριες σας απο τη Δση Ανατ. Αττικης.
    το βραδυ παρακολουθω μαθηματα για μηχανικος επισκευης ηλ. υπολογιστων.
    ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;;; Υπαρχει και συλλογος.

    αυτη ειναι η δικη μου ερμηνεια περι κομμουνισμου. Μπορειτε να πειτε οτι θελετε σε θεωρητικο επιπεδο (αλλωστε δεν θα μπορουσα να αποκλεισω τη δυνατοτητα να εχω εγω λαθος)αλλα σταματηστε τους τονους λασπης για την προσωπικη μου ζωη

    καλη δυναμη συναγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ :
    Και νέα προβοκάτσια
    Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φαίνεται ότι κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν και χτες το βράδυ στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων αγανακτισμένων. Στο οδόστρωμα επί της οδού Αμαλίας ομάδα που γυρόφερνε το χώρο με ντουντούκα διάβασε υποτιθέμενη δήλωση της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ότι το Κόμμα επιζητεί συστράτευση με τους αγανακτισμένους. Συνέχισαν υποστηρίζοντας ότι η λαϊκή συνέλευση στο κάτω κομμάτι της πλατείας (σημειωτέον ότι η συνέλευση μόλις είχε ξεκινήσει και πιθανά να μην είχε ιδέα γι' αυτά τα λεγόμενα) εξέτασε το αίτημα, το έθεσε σε ψηφοφορία και το απέρριψε τάχα με το σκεπτικό ότι ΠΑΜΕ και ΚΚΕ αποχώρησαν προχτές από το Σύνταγμα και δεν έμειναν να πάρουν μέρος στα επεισόδια.
    Οι προβοκάτορες με τούτα τα τερατώδη ψεύδη προσπάθησαν να «φιτιλιάσουν» και άλλο το κλίμα, με αντικομμουνιστικά συνθήματα και βρισιές. Ωστόσο, δεν τους ακολούθησαν οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 1/2
    Αγαπητέ καθηγητά,

    συγγνώμη που δεν σας απάντησα πιο νωρίς. . Χθες προτίμησα να διαβάσω ένα ωραιότατο βιβλίο από την όχι και-τόσο-πλούσια-αλλά-προσωπική μου βιβλιοθήκη. Μη νομίσετε δηλαδή ότι είχα κάτσει μπροστά από τον υπολογιστή μου με μια γαβάθα ποπ κορν και γέλαγα χαιρέκακα Το αίμα και ο αλληλοσπαραγμός μου αρέσει μόνο στις ταινίες γιατί είναι συνθετικό ή κετσαπ. Στην πραγματική ζωή μου, επειδή απεχθάνομαι την βία σε κάθε μορφή, ακόμη και τη λεκτική συνηθίζω να μιλάω ήρεμα και πολύ δύσκολα εκνευρίζομαι. Όποτε όπως καταλαβαίνετε δεν εκνευρίστηκα ούτε μαζί σας. Παρακολουθώ την περίπτωση σας με ιδιαίτερο, επιστημονικό θα έλεγα, ενδιαφέρον. Στέλνετε ένα "προβοκατόρικο" γράμμα (λετε ας πούμε ότι το κκε θα έπρεπε να είναι 2η γραμμή περιφρουρήσεις πίσω από τα ματ ή κατι τέτοιο, αναφέρεστε «έξυπνα» στη Βάρκιζα όπως και ας πούμε θα μπορούσα να αναφερθώ «έξυπνα» στον Τσιριμόκο ) και λετε διάφορα ωραία και καλοζυγισμένα έτσι ώστε να προκαλέσουν υβριστικά σχόλια και όταν αυτά τα υβριστικά σχόλια καταφτάνουν εσείς μιλάτε για το επίπεδο της συζήτησης. Κυρ καθηγητά δεν μας τα λετε καλά.

    Κατηγορείτε το παμε για απουσία από το κίνημα ενώ είναι σίγουρο ότι γνωρίζειτε ότι το παμε και το κκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας πολιτικός χώρος με συνεπή παρουσία. Ξέρειτε, ας πούμε, ποιος ήταν στα εργοστάσια από τα ξημερώματα για να περιφρουρήσει τη 48η και μάλιστα είδατε και την πορεία να πλησιάζει και την γιουχάρατε (συμπεριφορά γηπεδική αγαπητέ, δεν αρμόζει σε άνθρωπο μορφωμένο με πολλαπλές περγαμηνές) για να μπορείτε στην συνέχεια να κανετε κριτική στο γιατί το παμε απουσιάζει από τον αγώνα της πλατείας. Το ότι πέφτετε σε αντιφάσεις σας το έχουν ήδη πει κάποιοι. Το κακό είναι ότι απ΄ότι φαίνεται δεν το αντιλαμβάνεστε.

    Τώρα πάμε στο ζουμί. Δεν έχω καταλάβει αν κατηγορείτε γενικά το κκε για το γεγονός ότι αποκαλεί κάποιους προβοκάτορες ή αν θεωρείτε ότι τους αποκαλεί όλους -τους διαφωνούντες με αυτό- προβοκάτορες. Στη δεύτερη περίπτωση θα σας πω απλά ότι κανετε λάθος, ότι είστε άδικος, ότι το κκε ουδέποτε τσουβάλιασε όλον αυτόν τον κόσμο, ότι μίλησε για μια μειοψηφία που κινείται ύποπτα ανάμεσα στο πλήθος των αγανακτισμένων και ότι μάλλον δεν διαβάζετε προσεκτικά τις ανακοινώσεις ή ότι η δυνατότητα σας να κατανοήσετε ένα κείμενο είναι περιορισμένη ή ακόμη χειρότερα είστε τόσο προκατειλημμένος πια που διαβάζετε τι λέει το κκε και το μεταφράζετε στη δική σας αντι-κκε γλώσσα.

    Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή θεωρείτε ότι οι ισχυρισμοί περί ΚΑΠΟΙΩΝ προβοκατόρων είναι τελείως ανεδαφικοί τότε μάλλον θα νομίζετε ότι ο Λαμπράκης σκόνταψε και έπεσε πάνω σε ζαρντινιέρα
    .
    Είναι γνωστό αγαπητέ καθηγητά ότι το παρακράτος ως δεξί χέρι του κράτους στρατολογεί χούλιγκαν, πρώην κατάδικους, ναρκομανεις στους οποίους δίνει τη δόση τους και γενικά ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, με δέλεαρ διάφορα ανταλλάγματα προκείμενου να κάνει τη βρομοδουλειά του. Είναι λίγοι ανάμεσα στο πλήθος? Σαφέστατα! Αλλά όταν το πλήθος είναι πολιτικά ανώριμο και έχει μικροαστικά αντανακλαστικά ΚΑΠΟΙΟΙ, ΛΙΓΟΙ όπως προκύπτει και από τα διάφορα βίντεο παρασύρονται.
    Εγώ εσάς προσωπικά, επειδή δεν σας γνωρίζω ΔΕΝ θα σας χαρακτηρίσω εν γενεί προβοκάτορα. Θα πω όμως ότι η δράση σας, αυτή που παραδέχεστε και ο ίδιος, ήταν απαράδεκτη και προβοκατόρικη. Και θα ήθελα ειλικρινά να σας ρωτήσω αν θεωρείτε ότι το κκε και ο κόσμος του είναι ο ταξικός σας εχθρός. Επίσης αν το κίνημα στην Ελλάδα ΧΩΡΙΣ το κκε έχει καμιά ελπίδα. Αν θεωρείτε δηλαδή ότι οι διαμαρτυρίες του κόσμου, αυτές οι αυθόρμητες (που εγώ αμφισβητώ ότι είναι αυθόρμητες στην ολότητά τους) μπορούν να ανατρέψουν το σύστημα ή αν έστω το επιδιώκουν. Αν θεωρείτε εν τέλει ότι ο καπιταλισμός καλυτερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 2/2

    Η προσωπική σας ιστορία, αν και έχει ενδιαφέρον, δε μου λέει και πολλά. Γιατί δεν ξέρω αν είναι αληθινή. Αυτό που ξέρω όμως στα σίγουρα είναι ότι αν ο δικός μου ο πατέρας ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ θα ένιωθα πολύ άσχημα να κακολογώ και να στρέφομαι εναντίον των ιδανικών που πολέμησε. Εξάλλου το λέτε και μόνος σας το κκε είναι ένα κόμμα με μεγάλη και ένδοξη ιστορία.

    Αν υπάρχειτε κύριε καθηγητά, αν είστε δηλαδή αυτός που λετε ότι είστε και δεν έχετε αναφέρει ένα ψεύτικο όνομα ή το όνομα κάποιου άλλου (γιατί έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο είστε ή όχι τρολ-όπως συνηθίζεται να λέμε στη δαδικτιακη αργκό) θα έλεγα ότι είστε το παράδειγμα του ανθρώπου που πικράθηκε από το κκε για δικούς του λόγους, σε κάποια μπορεί να φταίει και το κκε, αλλά αυτό και πάλι δεν σας δικαιολογεί να χύνεται τέτοιο δηλητήριο διότι τελικά το κκε δεν είναι ένας ανεξάρτητος αυτοτελής οργανισμός αλλά το σύνολο των μελών και των φίλων του. Το που τραβάει το κκε έχει να κάνει άμεσα με το τι κάνει ο κάθε ένας από μας. Και δυστυχώς με τα λεγόμενά σας γίνεστε χειρότερος από αυτά για τα οποία κατηγορείται το κκε. Διότι πλέον είστε εσείς που τσουβαλιάζεται τον κόσμο του κκε.

    Αυτά από τον Manny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Συνεχιζετε ολοι να απαντατε σε προσωπικο επιπεδο.Το θεμα δεν ειναι ποιον θα κατηγορησουμε.Ολοι εχουμε κανει λαθη.Ουτε η πλατεια ειναι αλανθαστη και γενικα δεν αναφερθηκα ποτε στην πλατεια.Ο κοσμος δεν ειναι ετοιμος να σας δεχθει επειδη πολυ απλα δεν το θελει.Δεν θελει καποιον πανω απο το κεφαλι του να παιρνε αποφασεις για αυτον ειτε δεξιος ειτε αριστερος.Τα σωματεια και οι αντιπροσωποι χρειαζονται.Βεβαια και εκει υπαρχουν συμφεροντα.Θα σας μεταφερω ενα παραδειγμα φιλο μου (20αρη νομιμο μεταναστη που δουλευει απο τα 18 σε μηχανουργιο-αν αυτο δεν ειναι σοβαρη παρεα τοτε ποια ειναι-)Στην εταιρεια αυτη αμαα απολυαν καποιον πηγαινε εκπροσωπος του ΠΑΜΕ ο οποιος ηταν γραμμενος στο ταμειο ανεργιας 5 χρονια(στον οαεδ 12 μηνες δινουν στους υπολοιπους) και αποκαλουσε τα παιδια συναδελφους και τους ελεγε οτι αμα γραφτουν στο ΠΑΜΕ θα τους βρει δουλεια το συνδικατο εργασιας(αυτο δεν ειναι εξαγορα?).Δεν λεω οτι δνε δινετε τον δικο σας αγωνα απλως διαφωνω με καποιες τακτικες σας.Δεν θελω να κανω ουτε επιθεση ουτε να κατακρινω κανεναν.Λεω απλα τον προβληματισμο μου χωρις να θελω να θιξω κανεναν.Η επανασταση σαφεστατα δεν εχει γινει και με τις διασπασεις στον αριστερο χωρο δεν προκειται να γινει.Αντι να βρισκουμε τα σημεια που διαφωνουμε και να εισβαλλεται αναφερομενοι στο ποιον,στην προσωπικοτητα του καθενος θα ηταν πιο επικοδομητικο αν βρισκαμε τα κοινα μας σημεια.Με την σταση που κρατατε εγω βλεπω οτι απομακρυνεται ο κοσμος.Δεν ειναι τυχαιο που στις δημοσκοπησεις ολο και μειωνονται τα ποσοστα.Αντι να κατηγορειτε τους αλλους που δεν ερχονται μηπως να σκεφτειτε ΓΙΑΤΙ δεν ερχονται και τι θα πρεπει να κανετε για να ξαναμαζευτει ο κοσμος.Γιατι οπως λετε και εσεις η αλλαγη θα γινει μονο μαζικα.Θεωρω οτι στην τελικη εσεις αποτραβιεστε και απομακρυνεστε απο το σκηνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι φίλοι μας λένε ΕμΕμ

    Λοιπον αν και δεν υπογράφεις μάλλον εισαι η ΜΜ

    Πάμε ενα ενα τα κομμάτια του τελευταίου σου σχολίου.

    "Συνεχιζετε ολοι να απαντατε σε προσωπικο επιπεδο.Το θεμα δεν ειναι ποιον θα κατηγορησουμε.Ολοι εχουμε κανει λαθη.Ουτε η πλατεια ειναι αλανθαστη και γενικα δεν αναφερθηκα ποτε στην πλατεια.Ο κοσμος δεν ειναι ετοιμος να σας δεχθει επειδη πολυ απλα δεν το θελει.Δεν θελει καποιον πανω απο το κεφαλι του να παιρνε αποφασεις για αυτον ειτε δεξιος ειτε αριστερος."

    Απο την μια δεν μας θέλει, απο την άλλη μας καλεί να τον περιφρουρήσουμε, για την ακρίβεια ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει, γιατί ειναι σκορποχώρι πως να το κάνουμε. Και ειναι σκορποχώρι εξαιτίας ακριβώς αυτής της δήθεν ακομμάτιστης, αφήστε τις ταυτότητες σας απέξω κατάστασης, που απο την αρχή λειτουργεί διασπαστικά, διότι καλέι τον κόσμο να φορέσει μάσκες και να υποκριθεί κάτι που δεν είναι. Ε μεροικοι λοιπον μεσα στις πλατείες αντι για μάσκες φορούν προβιές προβάτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι λύκοι και κάνουν μεγάλο κακό στον κόσμο.

    Οι λύκοι είναι πολών ειδών, θα αναφέρω μερικά

    - Φερέφωνα πράκτορες που με συνθηματολογια προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον κόσμο και να τον κατευθύνουν εκεί που θέλουν οι ίδιοι, άσχετα αν παρουσιάζονται ως "μη κομματικοποιημένοι", συχνά μπορεί να ανήκουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ή ακόμα και να είναι πράκτορες της ασφάλειας.

    - Μπαχαλάκηδες, αυτούς τους έχετε καταλάβει ήδη δεν χρειάζεται να πω περισσότερα

    - Καλομαθημένα παιδιά του μπαμπά, ενος μπαμπά κονομημένου ή με άκρες ψευτοεπαναστάτες, που επειδή έχουν διαβάσει 2 βιβλία βρίσκουν αφορμή τις πορεέις για να ξεστομίσουν στο "ποπολο" τα απουθεγματα τους και να το μαγέψουν με τσιτάτα του κροπότκιν και του ρέκλους, ακόμα και του βρωμερού του Νίτσε και άλλων. Αυτοί όταν βέβαια σφίξουν οι κώλοι, όχι όλοι δεν λέω, θα κρυφτούν πάλι πισω απο την προστασία του πατερούλη τους.

    - Φασίστες, που με εθνοσοσιαλιστικό λόγο προσπαθούν να προσελκύσουν τον λαο στον "εθνικο αγώννα". οι συγκεκριμένοι κύριοι ειναι πολλών διαβαθμίσεων, μερικοί ειναι φανεροι και τους έχει καταλάβει η πλατεία, μερικοί είναι πιο μουλωχτοί και απο τον Γκαιμπελς.

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αναυδος

    Η ουσία κατ’ εμέ είναι η εξης και απαντώ κιόλας στον εκπαιδευτικό που γιούχαρε το ΠΑΜΕ. Η εργατική τάξη της χώρας μας υποφέρει κάτω από τη μπότα του κεφαλαίου δεκαετίες τώρα. Η ανεργία και η υποαπασχοληση, οι χαμηλοί μισθοί η τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς δεν ήρθαν με το μνημόνιο και ούτε θα φύγουν αν ποτέ το μνημόνιο καταργηθεί. Εν ήρθαν με το χρέος και δεν θα φύγουν αν το χρέος απαλειφθεί.

    Αλλα στρώματα εργαζομένων βρίσκονται σε μία καλύτερη κατάσταση από την εργατική τάξη της χώρας. Ο λόγος είναι ότι σαν υπηρέτες του καπιταλιστικού κράτους εργάζονται για την αναπαραγωγή του συστήματος γενικά (π.χ. εκπαίδευση) και από την πίτα της αποσπούμενης υπεραξίας κάτι τσιμπολογούν.

    Ερχεται όμως η κρίση και το κεφάλαιο τους παίρνει τα ψίχουλα γιατί δεν του περισσεύουν. Εννοείται ότι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Οργίζονται και ξεσπούν. Εχουν τη ιδέα ότι όλα είναι προσωρινά και το κακό θα σταματήσει αν το χρέος κουρευτεί αν βγούμε από το ευρώ αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μία πολιτική αλλά ένα σύστημα. Μια πολιτική αλλάζει σχετικά εύκολα ένα σύστημα όχι.

    Αρα όσο πιο δυναμικός ο τρόπος της αντίδρασης τους τόσο πιο μεγάλο το αποτέλεσμα φαντάζονται. Δεν τους περνά από το μυαλό ότι εξίσου μεγάλη θα είναι και η απογοήτευση για τον απλούστατο λόγο ότι αυτο που αντιστρατεύονται είναι ένα σύστημα που δεν πέφτει με λίγα μάρμαρα και μααλοξ.

    Τι μένει μετά να βρούνε έναν αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο του ΠΑΜΕ. Οσοι χρόνια τώρα έγλυφαν τα πόδια του Παναγόπουλου και του Παπασπύρου απέκτησαν επαναστατικές περγαμηνές με τα μααλοξ . Αυτοί που ανέχτηκαν τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος δεκαετίες τωρα μετατρέπονται σε τιμητές

    Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕπου πάνω από 10 χρόνια καταδείχνει τον προδοτικό χαρακτήρα των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ σήμερα θα έτρεχαν όλοι στα πανώ τους.

    Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ να κλείνει τα λιμάνια τα εργοστάσια τα πολυκαταστήματα και τις τράπεζες τα πρωινά στην απεργία δεν θα ήταν ούτε 2000 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αναυδος

    Δηλαδή ο τύπος δουλευει απλήρωτος επί 20 χρόνια στο αστικό πανεπιστημιο και το θεωρεί μαγκιά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το κάπέλωμα λοιπόν το έχετε ήδη φάει και δεν το έχετε καταλαβει. Είτε επειδή δεν μπορείτε να ελέγξετε τα βίαια ξεσπάσματα των προβοκατόρων, είτε επειδή δεν μπορείτε να διακρίνεται την ύπουλη πλύση εγκεφάλου, των άλλων, πιο επικύνδυνων προβοκατόρων. Και πάλι, όχι όλοι στην πλατεία, αλλά αρκετοί, γιατί μερικοι "ψήνονται" απο την εμπειρία και κατανοούν πολλά, το έχω διαπιστώσει και απο τις συζητήσεις μου.

    ".Τα σωματεια και οι αντιπροσωποι χρειαζονται.Βεβαια και εκει υπαρχουν συμφεροντα.Θα σας μεταφερω ενα παραδειγμα φιλο μου (20αρη νομιμο μεταναστη που δουλευει απο τα 18 σε μηχανουργιο-αν αυτο δεν ειναι σοβαρη παρεα τοτε ποια ειναι-)Στην εταιρεια αυτη αμαα απολυαν καποιον πηγαινε εκπροσωπος του ΠΑΜΕ ο οποιος ηταν γραμμενος στο ταμειο ανεργιας 5 χρονια(στον οαεδ 12 μηνες δινουν στους υπολοιπους) και αποκαλουσε τα παιδια συναδελφους και τους ελεγε οτι αμα γραφτουν στο ΠΑΜΕ θα τους βρει δουλεια το συνδικατο εργασιας(αυτο δεν ειναι εξαγορα?)."

    Αυτό που λες είναι μεγάλο ψέμα, τα μελη και τα στελέχη του ΚΚΕ ποτέ δεν τάζουν δουλεια, σου λένε οργανώσου για να παλαίψεις για την δουλεια, όχι ελα και θα σου βρούμε, ποτε το ΚΚΕ δεν λειτούργησε ρουσφετολογικά, ντροπή σου και μονο που το λες αυτό.

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Δεν λεω οτι δνε δινετε τον δικο σας αγωνα απλως διαφωνω με καποιες τακτικες σας.Δεν θελω να κανω ουτε επιθεση ουτε να κατακρινω κανεναν.Λεω απλα τον προβληματισμο μου χωρις να θελω να θιξω κανεναν.Η επανασταση σαφεστατα δεν εχει γινει και με τις διασπασεις στον αριστερο χωρο δεν προκειται να γινει.Αντι να βρισκουμε τα σημεια που διαφωνουμε και να εισβαλλεται αναφερομενοι στο ποιον,στην προσωπικοτητα του καθενος θα ηταν πιο επικοδομητικο αν βρισκαμε τα κοινα μας σημεια.¨"


    Ωραίο ανέκδοτο, στο πρώτο σχόλιο σου εξαπέλυσες εναντίον μας ότι προσβολή μπορούσες να επινοήσεις, και τώρα μας το παίζεις κατευναστική. Κάνω πειστ το πρώτο σου σχόλιο ετσι για να δουν οι αναγνώστες τι βρωμερες τακτικες ακολουθεις.

    "γεια σας,
    ξεκινησα να γραφω ενα σχολιο με ηττοπαθητικο χαρακτηρα,ομως ο φιλος μου με ταρακουνησε..Ετσι και εγω θα μιλησω πιο δυναμικα και αισιοδοξα.Λοιπον ειμαι 20 χρονων και πραγματικα λυπαμαι που τ κομμουνιστικο κομμα αποτελειται κατα πλειοψηφια απο δογματικου και πλαστικους στρατιωτες(και λεω πλαστικους γιατι τα υπολοιπα υλικα διαβρονονται με το χρονο οι κουκουεδες ομως οχι,οτι και να γινει θα λενε τα ιδια).Τα σχολια σας δειχνουν τα καταλοιπα κατωτεροτητας,την μικροψυχια σας και τον φοβο οτι οι υπολοιποι εχουν δικαιο.Για αυτο ακριβως χρησιμοποιειται μεθοδο αμυνας.Δυστυχως κομπαρσος ειστε ο καθενας χωριστα απο την στιγμη που δεν μπορειτε να δειτε τον εαυτο σας ως μοναδα,ως προσωπικοτητα,ως μοναδικη υποσταση και το βλεπεται ως εργατη μεσα σε ολους τους εργατες,δηθεν κομμουνιστη,και αναζητειται παντα την ασφαλεια και την θαλπωρη του κομματος σας.Στο συνταγμα η κατασταση ηταν ελεεινη.Ο κοσμος απροστατευτος και εσεις ειχατε γυρισει σπιτι.Εσεις που επρεπε να ειστε οι προοδευτικοι,να ειστε στην πρωτη γραμμη αντιστασης εχετε καταληξει να μην ειστε καν στο πολιτικο πλανο.Ο κοσμος εχει αρχισει να βλεπει την κλικα σας τα κομμουνιστικα σας παζαρια την απελπισια σας για νεο κυμα κοσμου..ευτυχως γλυτωσα και ειμαι περηφανη που δεν θα καταληξω 60χρονων να μετανιωνω για την συμμετοχη μου σε ενα τοσο συντυρητικο και φοβισμενο κινημα..
    ΥΓ:ο φοβος σας φαινεται στο οτι οι φοιτητικες σας παραταξεις κανουν αντιπερισμασμο στις γενικες συνελευσεις κανοντας ταυτοχρονα δικια τους.Ο κοσμος δεν ειναι ταξεις,ειναι συναισθηματα,ειναι αλληλεγγυη,ειναι αγαπη για το καθε διαφορετικο,ειναι αλλαγη και προοδος.νομιζω οτι ολα αυτα λειπουν απο τις δικες σας συνειδησεις.
    ευχαριστω πολυ Μ.Μ. "

    Ετσι γιατι οτι γράφει δεν ξεγράφει, και μην πεις τωρα οτι δεν εισαι η ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αγαπητή ΜΜ

    αυτό:

    "Στο συνταγμα η κατασταση ηταν ελεεινη.Ο κοσμος απροστατευτος και εσεις ειχατε γυρισει σπιτι"

    είτε το θες είτε όχι είναι αναφορά στην πλατεία.

    Επίσης λες:
    "Συνεχιζετε ολοι να απαντατε σε προσωπικο επιπεδο.Το θεμα δεν ειναι ποιον θα κατηγορησουμε.Ολοι εχουμε κανει λαθη."

    όταν έχεις πει:

    ""Λοιπον ειμαι 20 χρονων και πραγματικα λυπαμαι που τ κομμουνιστικο κομμα αποτελειται κατα πλειοψηφια απο δογματικου και πλαστικους στρατιωτες(και λεω πλαστικους γιατι τα υπολοιπα υλικα διαβρονονται με το χρονο οι κουκουεδες ομως οχι,οτι και να γινει θα λενε τα ιδια).Τα σχολια σας δειχνουν τα καταλοιπα κατωτεροτητας,την μικροψυχια σας και τον φοβο οτι οι υπολοιποι εχουν δικαιο.""

    ...έχεις ήδη θέσει από μόνη σου το επίπεδο αντιπαράθεσης που επιθυμείς
    εγώ αγνόησα τα προηγούμενα σχόλια σου όπως κάνω και με όλα τα σχόλια ανάλογου ύφους. Αλλά το γεγονός ότι θίγεσαι με τις απαντήσεις που πηρες είναι λίγο too much, δε νομίζεις?

    ""Δεν θελω να κανω ουτε επιθεση ουτε να κατακρινω κανεναν.Λεω απλα τον προβληματισμο μου χωρις να θελω να θιξω κανεναν""

    με το κείμενο/ απόσπασμα που παράθεσα παραπάνω βλέπεις ότι έκανες και επίθεση και έθιξες όποιον έθιξες..εμένα πάντως όχι, δεν ιδρώνει ευκολα το αυτί μου. Απλά στο επισημείνω για να δεις ότι πέφτεις σε αντιφάσεις σε λιγότερο απο 24 ώρες.

    ""Η επανασταση σαφεστατα δεν εχει γινει και με τις διασπασεις στον αριστερο χωρο""

    για τις διασπασεις στον αριστερο χωρο καλό είναι να απευθυνόμαστε στους διασπαστες.

    ""Αντι να βρισκουμε τα σημεια που διαφωνουμε και να εισβαλλεται αναφερομενοι στο ποιον,στην προσωπικοτητα του καθενος θα ηταν πιο επικοδομητικο αν βρισκαμε τα κοινα μας σημεια.""

    Δεν διαφωνω, γι αυτο εχει φτιαχτει ενα μέτωπο πχ σαν το ΠΑΜΕ..
    αλλά και πάλι είσαι σίγουρη ότι θες να συμπαραταχτείς με πλαστικα στρατιωτάκια
    (παρεπιπτοντως, το πλαστικο [που οπως λες δεν διαβρωνεται εγω το εκλαμβανω ως κοπλιμεντο..δειχνει αν θες μια πολιτικη σταθεροτητα, μια τιμιοτητα, τοι δηλαδη εμεις οι κκεδες ειμαστε συνεπεις σε αυτα που λεμε και δεν τα αλλαζουμε κατα το δοκουν για να προσσεγισουμε πονηρα τον κοσμο. Δεν αφηνουμε την ταυτοτητα μας πριν μπουμε στην πλατεια.)

    ""Δεν ειναι τυχαιο που στις δημοσκοπησεις ολο και μειωνονται τα ποσοστα.""

    Αυτο ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ που το ειδες. Ακομα και στις δημοσκοπισεις των πιο βρομερων και τρισαθλιων καναλιων το κκε δινεται επισημα γυρω στα 12-13& (απο 8 και κατι που ηταν)!
    Επισης να σου πω, επειδη εισαι αρκετα νεωτερη, οτι εγω που συμμετεχω σε πορειες του κκε περι τα 12 χρονια εχω δει μια πολυ μεγαλη αλλαγη..απο μερικές εκατονταδες τοτε σε μερικες χιλιαδες σταθερα πλεον στην πολη μου που δεν ειναι τοσο μεγαλη οπως η αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. "Με την σταση που κρατατε εγω βλεπω οτι απομακρυνεται ο κοσμος.Δεν ειναι τυχαιο που στις δημοσκοπησεις ολο και μειωνονται τα ποσοστα.¨"

    Αυτο ειναι ενα αρκετά σύντομο ανέκδοτο, δεν ξέρω αν ειναι τόσο σύντομο που να μπορεί να μπει στο πάνθεον των σύντομων ανεκδότων.

    "Αντι να κατηγορειτε τους αλλους που δεν ερχονται μηπως να σκεφτειτε ΓΙΑΤΙ δεν ερχονται και τι θα πρεπει να κανετε για να ξαναμαζευτει ο κοσμος.Γιατι οπως λετε και εσεις η αλλαγη θα γινει μονο μαζικα.Θεωρω οτι στην τελικη εσεις αποτραβιεστε και απομακρυνεστε απο το σκηνικο. "

    Τώρα μας καλείς κοντά στον λαο; Στην αρχή δεν έλεγες οτι ο λαος είναι και πρέπει να μεινει ακομμάτιστος και άλλα τέτοια; Στο κκε δεν έριξες ότι προσβολή μπορούσες να βρείς, τώρα το θέλεις αλλαγμένο και δίπλα σου; Ελεος δηλαδή, έλεος ελέησον... εγω φταιω βέβαια που κάθομαι και ασχολούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Οταν θα ηρεμήσει ο εγωισμος σου ΜΜ απο το ξετίναγμα που έφαγες σήμερα, να κάτσεις, αν όντως είναι απλή βλακεία αυτή που σε διακατέχει, να σκεφτείς ολα αυτά που σου είπαμε. Σε κάθε περίπτωση, άσχετα αν συμφωνεις η διαφωνείς με το κκε, θα σου ξυπνήσουν κάποιες διεργασίες στον εγκέφαλο, οι οποίες όπως φένεται απο τα λεγόμενα σου, κοιμούνται τον ύπνο του τυχαίου. Καλό ειναι να τα σκεφτείς λοιπον, ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσεις υπέρ η κατά του κκε, ή και γενικά για κάποιο πολιτικό ζήτημα, να έχεις ενα κρητήριο και ενα υποβαθρο.

    Απο μενα για σενα με πολύ αγάπη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. «Μακράς πνοής» η δουλειά των μηχανισμών
    -- Χτες στη Βουλή, στην ομιλία σας, θέσατε κάποια ενδεχομένως ρητορικά ερωτήματα για το αν βλέπουν οι βουλευτές αυτά που συμβαίνουν στην πλατεία, αν τους ανησυχεί το πανό με την αγχόνη...

    -- Κατ' αρχήν όταν τέθηκαν αυτά τα θέματα μέσα στη Βουλή, ένα συγκεκριμένο κόμμα αντέδρασε, έβριζε κ.λπ. Ηταν ο ΛΑ.Ο.Σ. Από καμία άλλη πτέρυγα δεν άκουσα διαμαρτυρίες - εγώ δεν ονομάτισα κόμμα - και με βάση αυτό τους είπα τι πρόβλημα έχουν. Μήπως έπιασε τόπο αυτό που είπα; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Δεν περιορίζονται οι μηχανισμοί στο διήμερο. Αυτοί έχουν μακράς πνοής δουλειά. Ακόμα και αν τσακίσουν το κίνημα, που δεν πρόκειται να γίνει, πάλι θα λειτουργούν για να εμποδίσουν την ανάκαμψή του. Δεν έχουν τελειωμό, θα αντικαθίστανται, θα γίνονται και καινούριοι, τώρα βρήκαν την τρομοκρατία, η τρομοκρατία επεκτείνεται ως όρος παντού, βρήκαν τον ισλαμικό κίνδυνο, τους μετανάστες ως κίνδυνο, ό,τι θέλετε έχουμε.

    Εχετε δει καμιά απεργία που να έχει γίνει δεκτή; Σου λένε αυτή η απεργία δεν έπρεπε να γίνει τώρα. Εχετε δει καμιά περίπτωση που να πουν ε, αυτή η απεργία όντως έπρεπε να γίνει; Εκτός αν είναι αργία. Εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν και φοβούνται την εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα. Ξέρουν τι κάνουν αυτοί. ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Συκοφαντούσαν το ΚΚΕ για την περιφρούρηση
    -- Μήπως τελικά το γεγονός ότι έχουμε ένα κατακερματισμένο συνδικαλιστικό κίνημα διευκολύνει ακόμα περισσότερο αυτούς τους μηχανισμούς που καταγγείλατε και εσείς, τη δράση τους δηλαδή; Το ερώτημά μου είναι αν θα αναλαμβάνατε εσείς μια πρωτοβουλία να μην υπάρχει μόνο το ΠΑΜΕ σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις, να έρχεται σε ένα σημείο συνεννόησης με τις υπόλοιπες δυνάμεις;

    -- Το ότι το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι ενιαίο - και άλλωστε αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι και ελληνική πρωτοτυπία - κάτι σημαίνει. Υπάρχει αντιπαράθεση διαφορετικών στρατηγικών. Αλλά θα πιαστώ από αυτό που είπατε και θα βάλω ένα ζήτημα: Εδώ και πολλά χρόνια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν πια υπήρχαν τα γνωστά γεγονότα, που είχε καεί το Πολυτεχνείο κτλ., εμείς φωνάζαμε σθεναρά ότι οι μαζικοί φορείς, όχι τα κόμματα, να οργανώσουν την περιφρούρηση, δεν έφταναν μόνο οι φοιτητές. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, οι Ομοσπονδίες.

    Πέρα από το ότι κανείς δεν συμφώνησε με αυτό, πείτε ότι δεν έχουν κουράγιο, όμως δείτε μια ολόκληρη προπαγάνδα που είχε αναπτυχθεί και υπάρχει και σήμερα ότι έχουμε γίνει συστημικοί! Που λέγανε: «ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ». Δηλαδή όταν μιλάς για περιφρούρηση υποκαθιστάς την αστυνομία, άρα είσαι... ΚΝΑΤ. Οτι οι άνθρωποι οι ελεύθεροι, δεν πρέπει να είναι οργανωμένοι, ότι το αποκορύφωμα είναι η πλατεία Συντάγματος, είναι κορωνίδα, γιατί λένε «έξω τα κόμματα και έξω τα σωματεία».

    Εγώ σας λέω είναι και αυτή και μία μορφή δράσης απλών ανθρώπων, που εγκλωβίζονται από ομάδες που κατευθύνουν και ας μην πει κάποιος «εμένα δεν με κατευθύνει κανείς», αυτόν που σε κατευθύνει δεν τον βλέπεις, δεν τον καταλαβαίνεις, αλλά εν πάση περιπτώσει. Και μάλιστα έχουν ταυτίσει το ΚΚΕ με την γραφειοκρατική, οπισθοδρομική και αυταρχική νοοτροπία της περιφρούρησης. Οταν όμως έχουν δυσκολίες, έρχονται και λένε «μπορείτε να μας περιφρουρήσετε;». Αλλά οι ίδιοι είναι κατά της αυτοπεριφρούρησης, γιατί αυτό είναι πολύ σταλινικό.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Θέλουν να χαζέψουν το λαό
    -- Μιλήσατε για σάπια δημοψηφίσματα και θέλω να σας ρωτήσω, επειδή ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα, η δική σας εκτίμηση ποια είναι; Θα πάμε σε δημοψήφισμα ή το δημοψήφισμα θα εξελιχθεί σε εκλογές;

    -- Μόνο ο Παπανδρέου τα ξέρει. Ομως, το δημοψήφισμα το έχει πει. Μάλιστα, το λέει και ως υποκατάστατο στο αίτημα για εκλογές. Eμείς του απαντάμε: Οχι δημοψήφισμα, εκλογές κύριε. Το είπε καθαρά ο κ. Παπανδρέου. Πρέπει να διαμορφώσουν μία καινούρια γραμμή κοινωνικής ενότητας. Σήμερα υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού που είναι εναντίον του μνημονίου. Ακόμα και άνθρωποι που ανήκουν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα. Χωρίς να σημαίνει ότι όλοι οι αντιμνημονιακοί έχουν ενιαία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση.

    Το ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι εναντίον του μνημονίου, και όχι μόνο, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού καταφέρεται εναντίον της ΕΕ, τους ενοχλεί και τους φοβίζει, γι' αυτό θέλει να διαμορφώσει μια άλλη γραμμή συσπείρωσης και αντιπαράθεσης. Και ποια είναι η γραμμή συσπείρωσης και αντιπαράθεσης; Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Σου λέει, άμα οι 300 βουλευτές γίνουν 200 θα πάρει μεγάλη ανάσα ο λαός. Ο άνεργος θα βρει δουλειά, ο χαμηλόμισθος θα λύσει τα προβλήματά του. Θέλουν να δώσουμε στο λαό κάποια αναισθητικά, και να τον χαζέψουμε. Αυτό που σήμερα ζητάει ο απλός άνθρωπος είναι: Μόνιμη δουλειά, ικανοποιητικό μισθό και σιγουριά για το μέλλον. Η ανασφάλεια είναι τρομερό πράγμα και η ανασφάλεια έχει βάση, δεν είναι ψυχολογία, που λένε.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ηθελαν να εμπλέξουν το ΠΑΜΕ
    Η κυβέρνηση έκανε το εξής: Αξιοποίησε το πολυφωνικό και, ταυτόχρονα, θολό κίνημα των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος - βεβαίως, μια δραστηριότητα που συγκέντρωσε τη συμμετοχή απλών ανθρώπων, ανθρώπων που πραγματικά είναι αγανακτισμένοι, που δεν αντέχουν άλλο - και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες κατά κόρον ακούγαμε αυτό το διάστημα ότι το "Σύνταγμα" είναι μια ειρηνική πάλη, ενώ όλες οι άλλες μορφές πάλης θεωρούνται βίαιες.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο, για το οποίο είχαμε πληροφορίες πριν από το διήμερο, ήταν: Ξέροντας ότι σε μια πανεργατική απεργία οι πορείες όλων καταλήγουν στο Σύνταγμα, επιδίωκε το εξής: Να δημιουργήσει ένα σκηνικό, όπου "αγανακτισμένοι" - σε εισαγωγικά - συγκρούονται με το ΠΑΜΕ. Οι κουκουλοφόροι και οι άλλοι μηχανισμοί, ομάδες φιλάθλων που χρησιμοποιούνται, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα και διάφοροι, να συγκρούονται με το ΠΑΜΕ, υποτίθεται για ιδεολογικούς σκοπούς, και έτσι να δοθεί η δυνατότητα στην Αστυνομία να μπει μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Να μακελέψει, στο όνομα του να αποτρέψει τη διαμάχη των αντιμαχόμενων μερίδων, και να περάσει έτσι η καταστολή σαν κάτι που δεν έγινε με πρόθεση της Αστυνομίας, αλλά ήταν μια αναγκαστική επιλογή.

    Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με τη βία ή να δείξουν, επίσης, ότι οι απλοί αγανακτισμένοι του Συντάγματος δε θέλουν το ταξικό κίνημα, δε θέλουν κόμματα και ιδιαίτερα δε θέλουν το ΚΚΕ. Να εμφανίσει, δηλαδή, μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον απλό αγανακτισμένο πολίτη και το ΠΑΜΕ, ή να δώσουν τη δυνατότητα ακόμα σε ορισμένους αριστερούς διανοητές και αμπελοφιλοσοφούντες, να γράφουν ότι αν το ΠΑΜΕ αποφύγει την αιματοχυσία, τότε είναι συστημικό. Αυτό το σχέδιο το ξέραμε και εμείς και ενημερώσαμε τις δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΜΕ. Και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε. Εκεί, είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στη διεκδίκηση, στο κάτω κάτω, να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα ή στην επιλογή του σχεδίου της κυβέρνησης.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το εγκόλπιο του προβοκάτορα
    Η επιτυχία της απεργίας δεν ξεκινάει την ώρα που αρχίζει η απεργία, αλλά ξεκινάει τα μεσάνυχτα με τις "αλυσίδες" έξω από τους τόπους δουλειάς και τα λιμάνια. Η μαζική συμμετοχή και ο μεγάλος όγκος στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει η εργατική τάξη, μιλάω γενικότερα, ότι και δύναμη έχει και τα όπλα έχει και με αυτά πρέπει να παλεύει το σύστημα. Με την απεργία, την οργάνωση, την πολιτικοποίηση, και να μην πέφτει στη λούμπα να χρησιμοποιεί τα όπλα που βολεύουν και τον αντίπαλο.

    Το είπαμε και χτες στη Βουλή, το ξαναλέμε και σήμερα. Ξέρουμε πολύ καλά να αναμετρώμαστε με τους προβοκάτορες και με τους μηχανισμούς της Αστυνομίας. Ούτε φοβισμένοι είμαστε, ούτε τίποτα. Αλλά σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει να μην τροφοδοτούμε αυτά τα σχέδια. Και φυσικά, δε θα αφήσουμε αυτό το ζήτημα έτσι. Πριν απ' όλα πρέπει να αποκαλυφθεί η προβοκάτσια. Από εκεί και πέρα ο λαός είναι εκείνος που αποφασίζει με ποιον θα διαδηλώνει και πώς και δεν μπορεί να υπάρχουν στημένοι "θυρωροί".

    Σας δίνουμε ένα γραπτό για να επιβεβαιώσουμε τα περί της μελετημένης, σχεδιασμένης και οργανωμένης προβοκάτσιας. Με αυτό θέλουμε επίσης να απαντήσουμε σε κόμματα τα οποία μέσα στη Βουλή, όταν αποκαλύπταμε την προβοκάτσια και το 2008, μας έλεγαν ότι έχουμε την αρρώστια να βλέπουμε συνωμοσίες και να μη βλέπουμε τη λαϊκή αυτενέργεια, ακόμα και τον επαναστατικό ρόλο της κουκούλας.

    Στις 8/9/2002, ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης" αποκάλυπτε απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με τον τίτλο "Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών", που όπως εύστοχα γράφτηκε στον "Ριζοσπάστη" πρόκειται για το εγκόλπιο του προβοκάτορα. Στο έγγραφο, λοιπόν, αυτό, φαίνεται ότι "νομιμοποιείται" η κατασκευή χαφιέδων και προβοκατόρων. Στην Ελλάδα οι χαφιέδες και οι προβοκάτορες είναι συγκοινωνούντα δοχεία και με το οργανωμένο έγκλημα. Και μάλιστα, χαρακτηριστικά, "πληροφοριοδότης είναι ένα άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές".

    Ως εδώ, θα μπορούσαν αυτοί, υποτίθεται, να δικαιολογήσουν τάχα ότι ενδιαφέρονται για το οργανωμένο έγκλημα. Λένε, όμως, ότι οι πληροφοριοδότες επιτρέπεται να συμμετάσχουν σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν. Να συμμετάσχουν! Δε χρησιμοποιείται η πληροφορία για να προληφθεί το έγκλημα, γιατί, αν θέλετε, ο πληροφοριοδότης μπορεί να προλάβει ένα έγκλημα. Και μάλιστα, πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα αν συλληφθεί. Και υπάρχουν αστυνομικοί με κουκούλες σε διατεταγμένη υπηρεσία διείσδυσης. Τώρα, τι σχέση έχει το οργανωμένο έγκλημα με τις διαδηλώσεις, για την κυβέρνηση έχει σχέση.

    Λοιπόν, όταν έχουν ψηφίσει τέτοιους νόμους και κατευθύνσεις, όταν υπάρχουν και έμπρακτα στοιχεία και έχουμε και εμπειρία, έχουμε ή δεν έχουμε δικαίωμα να κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι αυτή είναι υπεύθυνη για το οργανωμένο σχέδιο. Τώρα, αν παρασύρονται κάποια αθώα, άπειρα παιδιά, γιατί βεβαίως ο προβοκάτορας αυτό το ρόλο έχει: Να εντάξει στην προβοκάτσια και αθώους ανθρώπους και ιδιαίτερα πολύ νέους στην ηλικία
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. γεια σας συντροφια ειμαι φιλος του κομματος και δεν ειμαι οργανωμενος ....συμμετεχω στο δρομο και στις δρασεις του ΚΚΕ... προχ8ες που εκδιωχτηκε το ΠΑΜΕ απο την πλατεια ειχα ανεβει κ εγω μαζι του με την ελπιδα οτι 8α δωσει καμια φαπα στους προβοκατορες και τα φασιστο πασοκακια ....νομιζω οτι χρειαζοταν, δηλαδη επρεπε να παει σ αυτους που πεταγαν πετρες και να τους απω8ησει. βεβαια εχω εμπιστοσυνη στο κομμα και βλεπω κα8ημερινα τους αγωνες του,τους οποιους δεν διαφημιζει ο προτοσαλτε και η τρεμη, γι αυτο και πολυς κοσμος τους αγνοει... γεγονος ειναι οτι τη δευτερη φορα που 8α ουρλιαζουν οι "8αραλεοι επαναστατες του πασοκ-νδ πρεπει να φανε καμια φαπα να δουνε ποιος ειναι δειλος και ποιος οχι.... ειμαι ειρηνιστης μ αυτους που με σεβονται κι ασ μη συμφωνουν μαζι μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χαχαχα εγω ειμαι φαν του Θεοδωρου! τον θεωρω ως δεξι χερι του μπλογκ και παιρνει χαλαρα το βραβειο του πιο πιστου τιμιου αναγνωστη και σχολιαστη! Θεοδωρε εισαι θεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κυριε καθηγητη, και Μ.Μ.
    Συγνωμη αλλα σας διακατεχει μικροαστικη ανυπομονησια. Στην περιπτωση που δεν ειστε βαλτοι. Πρώτα από ολα πρεπει να καταλαβετε οτι η πορεια δεν ειναι ο αυτοκοπος μιας απεργιας. Η απεργια εχει συγκεκριμενο στοχο και αυτος ειναι να νεκρσει καθε τοπος δουλειας. Ειναι να παρει ο εργοδοτης μυνημα που θα το φυσαει και δεν θα κρυωνει. Γιατι πως να το κανουμε... οταν οι εργατες απεργουν δεν παραγεται υπεραξια για να αυγατενουν τα κερδη τους, ειδικα σε μια περιοδο που τρωγονται με τους ανταγωνισμους τους για το ποιος θα βγει ενιχχυμενος απο την κριση. Στοχος της απεργιας ειναι επισης οι εργατες να καταλαβουν την δυναμη που εχουν, οτι χωρις αυτους γραναζι δεν γυρνα. Οτι μπορω να δουλεψω και να παραγω και αντι καποιος να οικιοποιητε τον ιδρωτα μου, ο ιδρωτας μου να προσφερεται σε ολλη την κοινωνια ωστε η κοινωνια να καλυψει ολες μου τις αναγκες. Αυτο δεν το εχει καταλαβει η ερταγτικη ταξη και τα συμμαχα στρωματα ακομη δυστηχως. Αποδεικνυεται και απο τους συσχετισμους δυναμης. Παμε και στην πλατεια... αν υποθεσω οτι στην πλατεια ειναι 100000 κοσμος, ποσοι απο αυτος εχουν στοχο και ειναι πεισμενοι για την ανατροπη της αστικης ταξης? Συμπερασμα: Το κινημα δεν ειναι ετοιμο να χτυπησει. Και οταν το κανει θα το κανει επειδη το διαλεξε το ιδιο το κινημα και οχι η αρχουσα ταξη με τους μηχανισμους και τις προβοκατσιες τους. Ομολογω οτι και εγω θαα ηθελα να παω να χτυπηθω με τα ΜΑΤ και τους προβοκατορες, ολοι εχουμε μικροαστικα καταλοιπα. Το θεμα ειναι να μπορουμε να υποταξουμε το εγω και τα συναισθηματα μας κατω απο το συμφερον της ταξης μας.
    Υ.Γ. "Αν εφνιδιασεις τον αντιπαλο, έχεις ήδη κερδιση την μισή μάχη" Σουν Τζου, Η τεχνη του πολεμου. Δηλαδη... Σε μια πορεια ο εχθρος ειναι ετοιμος και σε περιμενει... Ο κοσμος σου δεν ειναι ετοιμος για συγκρουση( δεν μιλαω για πετροπολεμο και κυνιγητο με τα ΜΑΤ, αλλα για σοβαρη συγκρουση), επισης ο εχθρος σε προκαλει για συγκρουση και σε προσπαθει να σε παει εκει που θελει. αρα εχασες...
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. μηπως και του δινουμε πολυ σημασια. Αφου εκανε τον καπριτσιο του, εγινε διασημος στο μπλογκ, δεν απαντησε σε τιποτα ουσιαστικο, μηπως να αλλαζαμε θεμα γιαιτ νομιζω παιζουμε και το παιχνιδι του πλεον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @Poe:
    Kατ`αρχην ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να απαντησεις,μιας και διαλογο προσπαθω να κανουμε και οχι εκαυερωθεν αφορισμους και επιδειξης επαναστατικης καθαροτητας/ετοιμοτητας!
    (ναι,παιδια κουραζει και καλο ειναι να το τελειωνετε)
    Ειπες:"Η πλατεια, που φοβάται το ΚΚΕ, πρέπει να αποβάλει πρώτα τους προβοκάτορες"
    Εδω υπαρχει το προβλημα οτι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια της πλατειας δεν ασχολειται με προβοκατσιες και δεν μπορει/θελει/ξερει πως να τους διωξει..
    Ο μεγαλος ογκος ειναι μικροαστοι που ανυσηχουν,ΟΧΙ ετοιμοπολεμοι επαναστατες!
    Το μλΚΚΕ ηταν στην πλατεια μετα απο συνεχη προβοκατσιες(προπηλακισμους,σκισιμο πανω,φραστικα επεισοδια) και ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.Σου μιλαω για 100 ατομα,οχι παραπανω,Αρα θεληση χρειαζεται για να απομονωσεις τους προβοκατορες/μπαχαλακηδες
    (ξαναλεω οτι ο κοσμος εβλεπε τους μπαχαλκηδες και ηθελε να φυγουν αλλα δεν ηξερε πως)
    Ειπες: Η πλατεία δεν είναι έτοιμη για το ΚΚΕ, λέω ψέματα;
    Σωστα..Ο μικρομεσαιος που δεν σε πιστευε πριν την πλατεια δεν θα σε πιστεψει και στην διαρκεια της!!
    Δεν ζητησα να ερθεις και να αρχισεις την κατηχηση για την αναληψη των μεσων παραγωγης και την εφαρμογη της δικτακτοριας του προλεταρατου,και την απονεκρωση του κρατους.
    Να ερθεις να ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ την πλατεια ζηταω.Καντο αυτο και τοτε οι αντιδρασεις του κοσμου θα σε κανουν να τριβεις τα ματια σου(θετικα)
    ειπες για πρωιμο αγωνα..Η θεωρηση του ΚΚΕ μιλαει για εναν τετοιο..Ο Λαος(δεξιος,ακομματιστος,συμπαθων εσενα,πασοκος) θελει να κανει μια προσπαθεια και βλεπει να αποτυγχανει ΧΩΡΙΣ την δικη σου συμμετοχη,ενω ειναι προφανες οτι σε ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
    Πιστευεις οτι αυτη σου η "αρνηση" θα εκληφθει σαν τακτικη κινηση η σαν φυγομαχια?
    Εγω πιστευω το δευτερο(..δυστυχως)
    και κεινω γιατι παλι σεντονι θα βγει,το λεω συνεχως σε φιλιακ προς το ΚΚΕ blog: H πλατεια ηταν ετοιμη να συναινεσει με την συμμετοχη του ΚΚΕ ΑΡΚΕΙ να ξεκιναγε απο τα βασικο:ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ(κυβερνητικων)-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ.
    Κανοντας αυτα,η αλλαγη στασης θα ηταν ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
    Ημουν εκει και (..μαλλον) ξερω τι σου λεω!
    Ας γινετε πιο επιθετικοι απεναντι στις διεκδικησεις σας..Διεκδικηστε την πλατεια και θα την λαβετε!!
    (και για οποιον εχει προβλημα δηλωνω, αν δεν εγινε σαφες,οτι ΘΕΛΩ το ΚΚΕ να ειναι μεσα και τελικα να ηγειται της πλατειας..οποτε κριτικη για καπελωμα κλπ παρακαλω μην την κανετε..ΔΕΝ θα ληφθει υποψην!)
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Dimosk για αυτό, δεν θυμαμαι αν το εκανα εδω η σε άλλο ποστ(βαριέμαι τώρα να ψάχνω τις απαντήσεις), μίλησα για βήματα, το ΚΚΕ κάνει βήματα, δεν κάνει όμως θανατηφόρα άλματα όπως ίσως θα ήθελες εσυ. Γιατι η πλατεία, δεν "κατοικείται" μόνο απο ατομα με καλή πρόθεση οπως εσυ, αλλα απο λογής λογής κόσμο, όπως ελεγα και στην ΜΜ.

    Δεν ξέρω τι κινήσεις σχεδιάζει το ΚΚΕ για το μελλον, εγω δεν ειμαι μελος του, ειμαι φίλος του, παρων βέβαια στις περισσότερες εκδηλώσεις/πορείες/ συγκεντρώσεις του κομματος, αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ως τωρα καλά το έχει χειριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Την ευθύνη της προβοκάτσιας την έχει η κυβέρνηση
    Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή σχετική συζήτηση στη Βουλή

    Παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το όργιο καταστολής σε βάρος διαδηλωτών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

    «Παίρνω το λόγο γιατί θέλω να επαναλάβω ορισμένα πράγματα και με την παρουσία σας (σ.σ. απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη), γιατί στη συνέντευξη Τύπου κάνεις μονόλογο βέβαια. Στη συνέντευξη Τύπου αναφέραμε ότι επρόκειτο για ένα καλά μελετημένο, επεξεργασμένο, προσαρμοσμένο σχέδιο, που δεν ήταν καινούριο, ένα μελετημένο πολιτικά από την κυβέρνηση σχέδιο εκφοβισμού του κόσμου και τσακίσματος του κινήματος. Βεβαίως, επιχειρησιακά την ευθύνη την είχαν η αστυνομία και οι μηχανισμοί.

    Υπάρχουν κρατικοί μηχανισμοί, υπάρχουν παρακρατικοί που ακουμπούν στο κράτος - δεν υπάρχει παρακρατικός μηχανισμός έξω από το κράτος - και υπάρχουν, ενδεχομένως, και άλλοι μηχανισμοί που τους ξέρετε και τους καλύπτετε. Θέλω να ξεκαθαρίσω τι σημαίνει για εμάς η έννοια "προβοκάτσια". Εμείς τουλάχιστον χρησιμοποιούμε την έννοια "προβοκάτσια", όταν καταφέρνουν οι διάφοροι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί να προσεταιριστούν αθώους ανθρώπους, τμήματα του λαού ενδεχομένως, απλούς ανθρώπους που παρασύρονται.

    Αυτή είναι η έννοια της προβοκάτσιας. Προβοκάτσια δεν κάνει αυτός καθεαυτός ο αυταρχισμός της αστυνομίας και η κρατική καταστολή. Στην προβοκάτσια μπάζουν απλούς, αθώους ανθρώπους, αξιοποιώντας ένστικτα, αισθήματα, διαφωνίες κ.λπ. Αυτά, λοιπόν, που θα πούμε αφαιρούν από τη μέση ανθρώπους που μπορεί να παρασύρθηκαν σε κάποιο σχεδιασμό. Με αυτούς θα μιλήσουμε ιδεολογικά, πολιτικά, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν τους εντάσσουμε στο σχεδιασμό.

    Η προβοκάτσια πετυχαίνει, λοιπόν, όταν μπουν απλοί και αθώοι άνθρωποι σε αυτήν την υπόθεση. Παραδείγματος χάριν, κύριε υπουργέ, είπατε ότι στο Μετρό υπήρχαν οι κουκουλοφόροι που ξεκουράζονταν και δεν υπήρχαν τραυματίες. Οταν κάναμε την παρέμβαση και μας διαβεβαιώσατε, εμείς στείλαμε τρεις γιατρούς και μία νοσηλεύτρια. Δεν είναι σωστή η εικόνα που μεταφέρατε. Σας τη μετέφεραν λάθος. Οντως, μέσα στο Μετρό υπήρχαν και αυτοί που λέτε, που ξεκουράζονταν για να πάρουν δυνάμεις ή δεν ξέρω γιατί.

    Στο πρόχειρο ιατρείο, όμως, που έγινε, υπήρχαν τραυματίες εκείνη την ώρα. Ηταν τριάντα ή σαράντα τραυματίες από τζάμια και άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα. Από τους τέσσερις ανθρώπους που στείλαμε εμείς, οι οποίοι ήταν και συνδικαλιστές, οι δύο παρέμειναν. Γιατί παίρνετε την άλλη εικόνα, ότι δηλαδή ήταν μόνο κουκουλοφόροι; Είτε σε εσάς δεν τα μεταδίδουν κανονικά, είτε, για να το πω καθαρά, είστε αφελής.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. «Διείσδυση» αστυνομικών με κουκούλες
    Πέρα από την κατασκευή χαφιέδων, οι μηχανισμοί καταστολής, σύμφωνα και με την επίσημη νομοθεσία, αξιοποιούν τη μορφή της «αστυνομικής διείσδυσης». Στο όνομα της καταστολής «έκνομων ενεργειών» «κουκουλοφόροι» αστυνομικοί αναλαμβάνουν δράση και στις διαδηλώσεις. Πρόκειται για κανονικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις λεγόμενες «διεισδύσεις» και έχουν υπηρεσιακή αποστολή να παίζουν το ρόλο προβοκάτορα σε διατεταγμένη και «νόμιμη» υπηρεσία, υποτίθεται για να συλλάβουν τους πραγματικούς «εγκληματίες». Στην πράξη, δεν έχουν συλλάβει σχεδόν κανέναν τόσα χρόνια τώρα.

    Οι διεισδύσεις χρησιμοποιούνται ευρέως - επίσημα και «νόμιμα» - στα εγκλήματα σχετικά με τα ναρκωτικά (αστυνομικοί με ανάλογη συμπεριφορά και περιβολή παριστάνουν τους χρήστες ή τα βαποράκια), στα εγκλήματα της λεγόμενης τρομοκρατίας και στις διαδηλώσεις. Ενώ στις δύο πρώτες περιπτώσεις το παραδέχονται, γιατί κρίνουν ότι έχουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης, για τις διαδηλώσεις το παραδέχονται σπάνια.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Poe
    καλα τα βηματα ελα ομως να τρεχουμε λιγο ε? ελα να τρεχουμεεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Dimos, ετσι και αλλιως αυτο δεν εξαρτάται απο ατομα, όπως εγω, αλλα απο συλογικότητες, όπως το ΚΚΕ.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. O εγωισμος δεν θικτηκε απλως επαληθειτηκε η εντυπωση που ειχα.Μας βλεπετε σαν εχθρους.Και αυτο σημαινει οτι μας "φοβαστε".Το τελευταιο καιρο η ακλονητη καρεκλα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ εχει αρχιζει να τριζει.Εχουν αρχισει να μπαινουν στο προσκηνιο κινηματα που τα θεωρουσατε περιθωριακα και εχουν αρχισει να παιρνουν μεγαλο μερος του κοσμου με το μερος τους.Αυτο για εσας ειναι αρκετα τρομαχτικο μιας και τοσο χρονια αντιπροσωπευετε το σοφο ρητο ΚΑΛΛΙΩ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.Για αυτο κιολας απομονωνεστε και δεν μπορειτε να κανενα μια ηρεμη και σοβαρη συζητηση με ατομα που εχουν διαφορερικη αποψη.Προτιματε να μιλατε μεταξυ σας μιας και συμφωνειτε.Ετσι αυξανετε την αυτοπεποιθηση και τον εγωισμο σας.ΜΜ(εγω εστειλα και τ αλλο ανυπογραφο).Σας φιλω.Αν και η συζητηση δεν πηρε την τροπη που θα ηθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΟΧΙ POE ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (ΕΥΤΥΧΩΣ) Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ?
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Οποιος θελει σοβαρο διάλογο επιπεδου, δεν ξεκινα με προσβολές και γενικέυσεις, στο καλο να πας.

    Ασε που το επίπεδο των απαντήσεων μας ήταν απόλυτα σοβαρό και επεξηγηματικό, σε σχέση με τα δικά σου σχόλια και μαλλον δεν έχεις συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.

    Μην λες και ξαναλές για το επίπεδο μας και το οτι η συζήτηση δεν πηγε ετσι οπως ήθελες, γιατι ο καθ ενας ειναι εδω μεσα και βλέπει το ύφος σου και την επιθεση που εκανες.

    Αμα εγω παω να συζητήσω με εναν αναρχικό, και η πρώτη μου κουβέντα είναι "ειστε ολοι καραγκιόζηδες κολλημένοι και οπισθοδρομικοί", θα εχω μετα το δικαίωμα να μυξοκλαίγομαι που μου απάντησε σε εντονο υφος ή ακόμη και προσβλητικά.

    Ασε λοιπον τις απόπειρες να το παιξεις πονηρη, και οταν θέλεις ο άλλος να σε σεβαστεί, να τον σέβεσαι και εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Οχι ομως απο την μοναδα τεο, αλλα απο συλλογικες αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αμα εγω παω να συζητήσω με εναν αναρχικό, και η πρώτη μου κουβέντα είναι "ειστε ολοι καραγκιόζηδες κολλημένοι και οπισθοδρομικοί", θα εχω μετα το δικαίωμα να μυξοκλαίγομαι που μου απάντησε σε εντονο υφος ή ακόμη και προσβλητικά.

    αυτο με ερωτηματικο μετα το προσβλήτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΡΕ σεις παμε καλα ;;;

    αφιερωνουμε τοσα "σεντονια " για να απαντησουμε στην αρλουμπολογια ενος συνειδητου προβοκατορα;;;...ενος ορκισμενου ασφαλιτη;;;;;;
    Ενος χαφιε που λεει με περισσιο θρασος οτι ηταν μαζι με το χαφιεφολεφουσι των 30 (δεν ηταν παραπανω) χρυσαυγιτων και ΚΥΠατζηδων που ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ (ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥς ΚΟΥΝΑΓΕ) το ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;
    Και θα ανοιξω διαλογο με το φασιστοειδες;;;
    ΜΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
    ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ
    ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ !!!!
    ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ Η ...ΩΡΑ!!!
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ...ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!
    γκε γκε;;;;
    αιντε μπραβο

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2 Ιουλίου 2011 στις 1:07 π.μ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΞΥΡΙΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΚΥΛΟΤΟ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ. Η ΕΡΡΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ,ΑΞΙΟΙ. Υ.Γ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΗΝΑΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΡΟΓΡΑΦΗΚΑ ΜΟΥ ΕΞΥΠΝΕ,ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΕΛΙΩΣΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΣΤΟΛΟ.ΖΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΡΠΕΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΣΤΕ, ΚΑΚΑΡΕΤΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. 1) Η πλατεία δεν ειναι γεννημα εργατικών αγώνων αλλά δημιούργημα της αστικης ταξης.
    2) Το πεδίο της συγκρουσης δεν το επιλέγει ο αντίπαλος.
    3)Στις περισσότερες πόλεις η πλατεία τελειωσε.
    4)Ο Γεωργαλάς που έβγαινε κάθε βραδυ στις 8 και κάτι επί χούντας ήταν πρώην.
    5)Καθε σκέψη για όποια συμμετοχη στην πλατεία σημαίνει υιοθέτηση της ταχτικής του αντιπάλου.

    6)Πλήρης αποχή και ενημέρωση του λαου ΑΜΕΣΑ, ότι πλατεία = το δόλωμα που ρίχνει η αστικη ταξη για να φυγει το κίνημα από την ταξικη παλη και να τους αφήσει ελεύθερους να τσακισουν τους εργατες.
    7) Πάντα οι προβοκάτορες - πουλημενοι στο κεφάλαιο επικαλούνταν το παρελθον τους.

    8) Τετοιοι σαν αυτον θα πάρουν όπλο όταν το κίνημα θα βγει στην ένοπλη πάλη, ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ.

    9)ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, σαν τα μερμηγκια, σταθερα εκει που δένεται το ατσάλι. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.

    10)Δεν θα αναδείξουμε εμεις τους "κοψοχέρηδες" ουτε τα φασιστογκρουπούσκουλα, ουτε τους ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥΣ της πλατειας από τον Αλαφούζο.!! ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ' ΑΛΛΆΡΓΑ.!!

    ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΛΑΟΣ.
    Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ συντροφοι, να είστε σίγουροι.!
    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Άκου καθηγητάκο.
    στην επόμενη απεργία ελα μαζι με τους υπόλοιπους πάρε και τα αφεντικά σου και προσπαθήστε να σπάσετε την περιφρούρηση.

    Για 'κει εισαι προορισμένος!!.

    Τα ιδια κάνανε οι όμοιοί σου το 1917 στη Ρωσια.

    Αλλά όπως ξέρεις οι Μπολσεβίκοι ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΝ.!!

    και όπως ξέρεις καλά εσυ και τα αφεντικά σου, ουτε οι Έλληνες Μπολσεβίκοι θα ΜΑΣΗΣΟΥΝ.

    Εκει σας περιμένουμε.. ξέρουμε ποιοί εισαστε, εκει θα σας τσακίσουμε! ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ των πλοίων και στις πύλες των κάτεργων πουλητάρια του Αλαφούζου.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. τι έγινε βρε σεις τελειωσε η κουβέντα?
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΜ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ TIMING ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΑΟΡΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλησπέρα,

    Κατ'αρχής ξεκαθαρίζω ποιός είμαι για να μπορείτε αν θέλετε να απαντήσετε στοχευμένα κι όχι απλά να χαρακτηρίσετε ως προβοκάτσια ό,τι θα πώ.
    Είμαι ένας ακόμα "ανένταχτος" σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, που προσπαθώ να αγωνίζομαι έστω πιο οργανωμένα μέσα στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πολλά πράγματα για μένα κι άλλο κόσμο, στο κατα πόσο βοηθά αυτό το μόρφωμα, θα κριθούν στη συνδιάσκεψη που έχει το Σεπτέμβρη. Σαν φοιτητής και νέος εργαζόμενος μισθωτός σήμερα, έχω περάσει και από αντι-ΚΚΕ στάδια (2006-2007, ήταν και το νεαρό της ηλικίας) αλλά πλέον έχω καταλήξει σε παραδοχές και συνειδητοποιήσεις για τον ιστορικό ρόλο του Κόμματος και φυσικά σε πλήρη ταύτιση με τις βασικές αρχές του (αφήνω τις ιδεολογικές διαφωνίες για υπερεπαναστατικές συζητήσεις σε καφενεία, μένω στις διαφωνίες για τις πρακτικές και συνεργασίες). Προκαλώ τις αντιφάσεις που έχω,σαν μέλος μιας αστικής κοινωνίας καθημερινά, καθώς προσπαθώ να δίνω και απαντήσεις (όπως τα καταφέρνω) σε κόσμο ετερόκλητο με τον οποίο συνδιαλέγομαι και τώρα τελευταία αυτό το "κίνημα" των πλατειών, ήταν μια καλή αφορμή. Ποτέ δεν κρύβω τα πιστεύω μου. Σαν ανένταχτος (μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε λέει κάτι προς το παρόν) αυτό έχει μεγάλο κόστος και είμαι τυχερός που δεν το έχω βιώσει στο πετσί μου ως τώρα (στον εργασιακό χώρο).
    Τέλος η γλαφυρή "ψυχανάλυση".

    Σε κόσμο όπως εμένα και άλλους συντρόφους, το ΚΚΕ το μόνο που έχει να μας προτείνει είναι να μπούμε στις γραμμές του, να προσπαθήσουμε μαζί του. Θα λυθεί δηλαδή το πρόβλημα έτσι;
    Εδώ οι αγκυλώσεις του κόσμου για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι τόσο βαθιές και επιτηδευμένα δημιουργημένες έτσι ώστε να σε κοιτάνε με έναν "ρομαντισμό" αλλά επι της ουσίας να σε απορρίπτουν χωρίς σκέψη. Για το δε ΚΚΕ, όπως ξέρετε και καλύτερα, οι "σκέψεις" που αιτιολογούν την απόρριψη είναι ευκολότερα κατασκευασμένες λόγω και της πρόσφατης ιστορίας (εμφύλιος,πτώση Σοβιετικής Ένωσης, συγκυβέρνηση κλπ). Έχοντας στο μυαλό μου και το "Τι να κάνουμε", η ερώτηση είναι η εξής:

    Πραγματικά πιστεύετε ότι η συνειδητοποίηση του κόσμου θα επέλθει ΜΟΝΟ με βάση το μοτίβο "παρέμβαση εκεί που κρίνεται η διαπάλη, στους χωρους δουλειάς δηλαδή", ενώ ταυτόχρονα θα απορρίπτετε ως αποπροσανατολιστική και προβοκατόρικη την ειλικρινή δράση άλλων αγωνιστών οι οποίοι ούτε σε απευθείας σύγκρουση (καταστροφική προς το παρόν) καλούν, αλλά σταδιακά προσπαθούν να εμφωλεύσουν στον κόσμο την ανάγκη για ανατροπή και ξεκάθαρα του αναδεικνύουν τους ενόχους;

    Πρακτικά και μόνο, σε τι βάθος χρόνου ειλικρινά τοποθετείτε ένα μετασχηματισμό της κοινωνίας τέτοιο που θα οδηγήσει μαζικά τον κόσμο στο ΚΚΕ και θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για ανατροπή; Εκτιμώντας τις παρούσες συγκυρίες και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, ακόμα εμμένετε σε αυτή την απλουστευτική τακτική;

    Κι άντε όση ειλικρίνεια κι αν υπάρχει σε αγωνιστές της λεγόμενης "εξωκοινοβουλευτικής" αριστεράς, έστω ότι αυτοί μετά από κάποιο σημείο παραπλανούν (ίσως και γιατί δεν μπορούν οι άνθρωποι *ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ άλλωστε* να παραθέσουν συνολικές λύσεις, αυτές θα έλθουν μόνο από το όργανο του μαζικού λαϊκού κινήματος), τότε μου δημιουργείται άλλη μια απορία:

    Το ΚΚΕ δηλαδή δεν είναι ικανό να συμμετέχει έμπρακτα στο παρόν στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας κι όχι μόνο στους χώρους εργασίας και παράλληλα αυτό να ΜΗΝ σημαίνει και κάποια έκπτωση στα ζητούμενα και την ιδεολογία;

    Εν τέλει είναι δυνατόν, ο κόσμος που είναι οργανωμένος στο ΚΚΕ να φτάνει να οχυρώνεται στην ιδεολογία και στην πίστη στο σκοπό του κόμματος και να μένει σε θέση "άμυνας" απέναντι στο... λαό; Που ναι, δηλητηριασμένος από την προβοκάτσια ίσως αντιδρά έτσι, αλλά τότε ρε παιδιά αυτό δείχνει ότι κάτι υπολείπεται να κάνουμε και κάτι συνεχίζει να μην γίνεται λόγω "στρατηγικής".

    Τέλοσπάντων, ήταν λίγο χάος ο προβληματισμός. Προσωπικά στην αυτοκριτική μου με τοποθετώ σε χαμηλότερο επίπεδο από πολλούς αγωνιστές που συμμετέχουν στο ΚΚΕ, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράσω και τις διαφωνίες μου.

    thanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΘΑΝΑΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΛΕΩΝ

    συντροφε Θαναση
    σαν παλιοτερος θα σου εξομολογηθω οτι δεν συγκλονιστηκα οταν ειδα να κατεβαινει η κοκκινη σημαια απο το Κρεμλινο!! ουτε οταν η "σαββουρα" πηγε να διαλυσει το κομμα !!!! ουτε οταν η πλημμυρα κατεστρεφε ενα μεγαλο μερος του αρχειου!!!ΟΧΙ!!! ΤΟΤΕ ΕΣΦΙΞΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ!!!

    Συγκλονιστηκα ομως και ναι ...εκλαψα οταν μας εφυγε -διαγραφτηκε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ κομματι του κομματος και της ΚΝΕ ,που δεν κατανοησε οτι με την συγκυβερνηση τοτε το κομμα (ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑς ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ) πετυχαινε πολλαπλα τραυματα στο συστημα:
    1.Καθυστερησε 9 μηνες την αυτοδυναμη ΝΔ
    2.Βραχυκυκλωνε την γαγγραινα της απατης ,της σοσιαλδημοκρατιας στην Ελλαδα
    3 (και σπουδαιοτερο) εβαζε ταφοπλακα στις επιπτωσεις που ειχε στην ψυχη του λαου ο εμφυλιος ,ανοιγωντας δρομους και ριχνωντας γεφυρες με εναν κοσμο της δεξιας που μεχρι τοτε ΔΕΝ μιλιομασταν και παντως τιμιοτερος και πιο ντομπρος ηταν απο τα περισσοτερα ΠΑΣΟΚολαμογια

    Το τελευταιο (το 3ο) το εζησα τα επομενα χρονια στη δουλεια μου ,οπου εφτασε να εξαφανιστει η ΔΑΚΕ γιατι οι δεξιοι μας στηριζαν ποικιλοτροπως (ψηφο, κουπονια, υποψηφιοτητες κλπ) φτανοντας σημερα να εχουμε και Σ/ΦΟΥΣ πρωην δεξιους!!!!

    θΑ σε παρακαλεσω ,στη συνδιασκεψη που εχετε τον Σεπτεμβρη ,προσπαθησε να πεισεις τους σ/φους να ερθουν στο ΠΑΜΕ !!!εκει ειναι η θεση σας !!!!

    αν και προσωπικα θα ηθελα ενα πιο ΓΕΝΝΑΙΟ βημα απο μεριας τους "ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ"!!!!!
    τα υπολοιπα ...που δενεται τ ατσαλι ...στις πλατειες ή στους χωρους δουλειας θα μας τα λυσει η ...ιδια η κριση τους σφε .Αυτα ειναι "ναζακια" μεταξυ αδερφων

    οσο για σενα εχεις ΟΛΑ τα φοντα να γινεις ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ (με κεφαλαια) γιατι βλεπω ειναι στο χαρακτηρα σου η νηφαλιοτητα ,η οξυτητα στη σκεψη και η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ !!!!

    ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.