15 Ιουνίου 2011

Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές το ίδιο !!! Κάποιοι δεν εξαγοράζονται !!!

Αναδημοσιευση απο Κοκκινο Ανεμο


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στο πλαίσιο του Καλλικράτη και των συγχωνεύσεων, πέντε υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής.
Η μεταφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών συνοδεύεται και από την υποχρεωτική μετάταξη των εργαζομένων από το Υπουργείο στην Περιφέρεια Αττικής.


Εξέλιξη για την οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει τους εργαζόμενους και με σαφήνεια είχαν αντιταχθεί.
Μέχρις εδώ τα πράγματα είναι γενικά γνωστά. Κοιτάξτε όμως να δείτε τι σκέφτηκαν τα κυβερνητικά επιτελεία στο υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ και τα συνδικαλιστικά τους δεκανίκια για να περάσουν ανώδυνα και με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΑΣΚΕ) σε ρόλο «λαγού» ρώτησε το συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Θανάση Πατουλιά "αν επιθυμεί να κάνει χρήση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και να μη μεταταχθεί στην Περιφέρεια".


Η απάντηση που εισέπραξε ήταν: "Ασφαλώς και ΟΧΙ!"
Αμέσως μετά, ακολούθησε παρέμβαση διευθυντικού στελέχους στο ΥΠΟΜΕΔΙ, που του είπε: "Ετοιμάζονται οι καταστάσεις των εργαζομένων που θα μεταταχθούν υποχρεωτικά στην Περιφέρεια. Επειδή είσαι συνδικαλιστής αν θες μπορούμε να σε κρατήσουμε εδώ"!
Η απάντηση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ήταν άμεση και καθαρή: "Η πρόταση σας αυτή με προσβάλλει ηθικά ως άνθρωπο, ως συνδικαλιστή, είναι εξαγορά και θα το καταγγείλω δημοσίως".
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι συνδικαλιστές δεν είναι απλώς αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι! Είναι απαράδεκτο να δέχονται την εξαίρεσή τους για οποιοδήποτε πρόβλημα με την επίκληση της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. Η συνδικαλιστική τους ιδιότητα υπάρχει για να ενισχύουν τη θέση τους στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι για να τους διαχωρίζει από τους εργαζόμενους, να τους δίνει προνόμια και βολέματα. Οι συνδικαλιστές οφείλουν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα στους εργαζόμενους και έχουν χρέος να τους υπηρετούν ανιδιοτελώς.
Η παρέμβαση του διευθυντικού στελέχους, είναι παρέμβαση κυβερνητικού μηχανισμού, είναι καθαρή εξαγορά, ως τέτοια την καταγγέλλουμε και πάντως δεν μας εκπλήσσει. Αυτό όμως που προκαλεί οργή, πολιτική απέχθεια και προσφέρεται για συμπεράσματα είναι ο ρόλος και προσπάθεια υποταγμένων συνδικαλιστών να διευκολύνουν το κυβερνητικό έργο, να εξωθήσουν κι άλλους συνδικαλιστές στην υποταγή και εξαγορά.
Για όλα αυτά τα υποταγμένα κυβερνητικά - εργοδοτικά φερέφωνα ένα έχουμε να πούμε:
Να μη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια! Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές το ίδιο!
Υπάρχουν συνδικαλιστές που δε συμβιβάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν εξαγοράζονται.
Και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι κάποιοι από αυτούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.