4 Ιουνίου 2011

Πάτρα : Απο την πορεία του ΠΑΜΕ στους αγανακτισμένους του Καζάκη

Πάτρα - Πλατεία Ελευθερίας - 19:00

Παρόν σε άλλο ένα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αυτήν την φορά στην Πλατεία Ελευθερίας στην εργατογειτονιά των Προσφυγικών. Ο κόσμος σε ικανοποιητικά επίπεδα για συλλαλητήριο, όμως κυρίως νεολαία. Η πρώτη μας απορία είχε να κάνει με ακριβώς αυτό ...που βρισκόταν ο κύριος όγκος των εργαζομένων ? Η άλλη μας απορία σχετιζόταν με το ποιά θα ήταν η κατεύθυνση της διαδήλωσης και αν θα προτιμηθεί η πορεία προς το κέντρο και την πλατεία Γεωργίου ή θα υπερισχύσει η άποψη για ξεσηκωμό των εργατικών συνοικιών. Τελικά μετά την ομιλία του μέλους του ΠΑΜΕ, Π.Σκιαδά, η δεύτερη απορία μας απαντήθηκε, με την πορεία να ξεδιπλώνεται στους δρόμους της νότιας Πάτρας (Ιωνίας - Ακρωτηρίου - Παπαναστασίου - Ευβοίας - Αγίας Τριάδος).

Η πορεία του ΠΑΜΕ με την κόκκινη γραμμή (κλικ για μεγένθυνση)

Θα έλεγα πως η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν απο τις πιο μεγάλες σε μήκος, καθώς οργώσαμε μεγάλο τμήμα της πόλης (γύρω στα 3 χλμ η διαδρομή ). Μπροστά το βανάκι με τα μεγάφωνα και συνθήματα κατα ριπάς, πίσω ο κόσμος (και κυρίως οι νεολαίοι) με διάθεση και παλμό, στα πεζοδρόμια μοιράζανε φυλλάδια και ενημέρωναν τα καταστήματα και τους κατοίκους.

Πολύς κόσμος έδειξε ενδιαφέρον και έπαιρνε τις προκυρήξεις, άλλοι κλασσικά αδιαφορούσαν δείχνοντας πως έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, ούτε να διαβάσουν (ως γνωστόν οι προκυρήξεις του ΠΑΜΕ δαγκώνουν και είναι ποτισμένες με κομμουνιστικά μικρόβια). Ορισμένοι απο τα μπαλκόνια τους κρεμάμενοι, χειροκροτούσαν ή σήκωναν την γροθιά τους ως ελάχιστη ένδειξη συμμετοχής, άλλοι βγήκαν απο τα καφενεία και τα μαγαζιά, είτε απλά να δουν τι συμβαίνει, είτε και να ακουσουν. Ευτυχώς το βανάκι δεν τα έφτυσε (αν και προς στιγμή έδειχνε πως περνούσε πολύ δυσκολες ώρες) και έβγαλε ολόκληρη την πορεία μέχρι το τέλος ... και την πλατεία Ελευθερίας.

Λίγο πριν στρίψει η πορεία για να ολοκληρωθεί στο σημείο απο όπου ξεκίνησε, εμείς προχωρήσαμε ευθεία γιατί ήταν η στιγμή να κατευθυνθούμε στους αγανακτισμένους και την πλατεία Γεωργίου. Είχε φουλ πρόγραμμα η χθεσινή ημέρα.

Πάτρα - Πλατεία Γεωργίου - 21:15
Φτάνοντας στην πλατεία Γεωργίου διαπιστώνουμε πως ενώ οι σκηνές στο κέντρο της πλατείας έχουν αυξηθεί, το κίνημα των αγανακτισμένων στην ουσία έχει ήδη ξεφουσκώσει. Παραπάνω απο 300 δεν βρίσκονταν στην πλατεία και παρ'οτι είχε ανακοινωθεί πως θα παρευρεθεί μαζί μας ο αγαπημένος οικονομολόγος αναλυτής της εξωκοιβουλευτικής Αριστεράς, κ.Καζάκης.

Ήταν εμφανές πάντως, πως παρά την μικρή συμμετοχή, η πλατεία έχει ήδη χωριστεί σε 3 στρατόπεδα, με τα ΕΑΑΚ, το ΝΑΡ και τις υπόλοιπες συνιστώσεις της Ανταρσύα να κάνουν παιχνίδι στο θέατρο Απόλλων, οι hippies, οι κατασκηνωτές και τα λοιπά Συριζοαυτόνομα εναλλακτικά σχήματα, να παιζουνε με σκοινάκια, κορδέλες και ποδήλατα στο κέντρο της πλατείας, και στο πάνω συντριβάνι οι αρχικοί διοργανωτές (πιθανώς ΝΔ και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις") που μάλλον αναρωτιούνται πως έχασαν το παιχνίδι απο τους φασαριόζους εξωκοινοβουλευτικούς.

Ο νέος Κλεισθένης της σύγχρονης Άμεσης Δημοκρατίας
Η περίσταση σήκωνε καφέ καθώς ο Καζάκης θα έβγαινε απο λεπτό σε λεπτό να μιλήσει στο διψασμένο για γνώσεις, πλήθος. Τέτοιες ευκαιρίες απλά δεν χάνονται. Κατα τις 22:00 η συμπαθητική κατα τα άλλα, φυσιογνωμία του οικονομολόγου αναλυτή κάνει την εμφάνισή της και η "λαϊκή συνέλευση πλατείας", ξεκινά με την ομιλία του, ρεζουμε στην ουσία, όλων των προηγούμενων τηλεοπτικών εμφανίσεών του  ...

Ξεκίνησε απο τα γνωστά περι φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, πράγμα το οποίο θα έλυνε και το ζήτημα του κρατικού ελλείμματος. Σύμφωνα με τον Καζάκη, 48δις € κερδη έχουν διαφυγει στο εξωτερικό απο την αρχή της κρίσης (δηλαδή το 2008), και εαν αυτά φορολογηθούν με 45% έχουμε αμέσως αμέσως τα 21δις € του ελλείμματος. Βέβαια απο την μια μιλάει για φορολόγηση κερδών τριετίας ώστε να καλυφθει το ετήσιο έλλειμα (οεο ?), απο την άλλη δεν μας λέει ΠΟΙΟΣ θα τους φορολογήσει, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά πως σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, δεν πρόκειται η φορολογία να επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα απο κανέναν. Δεν το επιτρέπει η πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους και οι χαμηλές επενδυτικές αποδόσεις, πως να το κάνουμε δηλαδή. Όλα αυτά όμως, δεν έχουν σημασία για το πλήθος το οποίο χειροκροτά.

Με το κλασσικό σύστημα των ερωτοαπαντήσεων, ο Καζάκης συνέχισε να μας βομβαρδίζει με αριθμούς, στοιχεία και απόψεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την ρεφορμιστική και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. 6,8% η ύφεση της χώρας και όχι 4,5% όπως λέει η κυβέρνηση, 84% το ποσοστό του δημοσίου χρέους που εκφράζεται σε ομολογα, πράγμα που κάνει το χρέος μη διαχειρίσιμο και πληρωτέο, 60.000 Έλληνες κατέχουν πλούτο 1 τρις ευρώ (να φορολογηθούν τα τσογλάνια !) ... η ΕΛΕ είναι καλή κίνηση αλλά δεν φτάνει, πρέπει να αποδειχτεί πως το χρέος δεν ωφέλησε τον ελληνικό λαό ώστε να διαγραφεί τμήμα του ... και άλλα τέτοια ωραία.

Σε αυτό το χρονικό σημείο υπήρξε μια παρεμβολή, κάποιας υστερικής η οποία πήρε το μικρόφωνο και στην κυριολεξία ούρλιαζε κατά των δημοσίων υπαλλήλων, στα πρόσωπα των οποίων έβλεπε όλο το πρόβλημα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι αντεπαναστατικές τσιρίδες της συνοδευτηκαν απο τις απαραίτητες επαναστατικές κραυγές αποδοκιμασίας και η εν λόγω κυρία, τράπηκε σε φυγή.

Η εικόνα είναι καταπληκτική. Λες και είναι παρόντες χιλιάδες !
Ευκαιρία βρήκε ο Καζάκης απο την μεριά του, και αφού κατακεραύνωσε την κοινοβουλευτική Αριστερά (κακό ΚΚΕ, καλό ΝΑΡ που με καλεί και στις συγκεντρώσεις του) όχι μόνο ως μη επαναστατικές δυνάμεις αλλά χαρακτηρίζοντάς την ως την πέμπτη φάλαγγα της αστικής εξουσίας, μας παρουσίασε διαμέσω των δημοσίων υπαλλήλων, το άκρως επαναστατικό του όραμα. Την Νορβηγία όπου παρά τους 800.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι αριθμοί ευημερούν !!! Και δωστου η ανάπτυξη, και να σου το θετικό εμπορικό ισοζύγιο, και πάρε και μια ανεργία του 2% κλπ κλπ ... Ένας οικονομικός παράδεισος δηλαδή ! Ο δεύτερος δρόμος προς τον Σοσιαλισμό Reloaded. Μόνο που η χώρα αναφοράς άλλαξε, και η Σουηδία του Ανδρέα έγινε Νορβηγία του Καζάκη (Αλήθεια, με τον σουηδικό παράδεισο τι γίνετε στις μέρες μας?).

Επιτόπου γυρίζει ο Μάννυ, τον οποίον τον απασχολούν περισσότερο οι κοινωνικοί δείκτες μια χώρας και όχι οι οικονομικοί, και μου λέει με νόημα "Για αυτό και η Νορβηγία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα του Black Metal", που όσο και να μας αρέσει, είναι δείγμα του ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε αυτήν την χώρα ... (όπως άλλωστε και με εμάς που την ακούμε).

Εκστασιαμένοι χειροκροτούσαν απο κάτω οι ναρίτες. Μάλλον οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν τι έλεγε, αλλά δεν βαριέσαι, χειροκρότα αφου την λέει και στο ΚΚΕ ! Εξάλλου ανάμεσα στο προσκύνημα της νορβηγικής οικονομίας, πέταγε και μερικά παραδείγματα εργοστασίων με εργατικό έλεγχο, να μυρίσει και λίγο σοβιέτ ... Η αριστερή πρωκτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έτριβε τα χέρια της με αυτά που έλεγε ο οικονομόλογος αναλυτής.

Τα (στημένα) ερωτήματα των "οργανωμένων" αγανακτισμένων, οδήγησαν ύστερα την συζήτηση της λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας, στην έξοδο απο την Ευρωζώνη, την επαναφορά του εθνικού νομίσματος και την κρατικοποίηση ουσιαστικά της κεντρικής Τράπεζας. Εδώ ο Καζάκης επανέλαβε τα γνωστά περι των 147 τόννων χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος, περι ιδιωτικού Ευρωσυστήματος το οποίο βρίσκεται πάνω απο τα κράτη, περι ενός ευρώ το οποίο δεν το εγγυάται και δεν είναι υπευθυνος κανείς κλπ κλπ. Μας εξήγησε πως εαν η χώρα αποχωρήσει απο το Ευρώ (εντός συστήματος φυσικά) τότε η οικονομία θα στηριχθεί μέσω της εκτύπωσης νέου νομισματος το οποίο θα ελέγχεται πλήρως απο το κράτος (το αστικό κράτος ?). Δηλαδή με λίγα λόγια, οι Έλληνες αστοί αφου καταφέρουν να ξεφορτωθούν τον διεθνή ανταγωνισμό εντός της χώρας, και σηκώσουν τοίχη δασμών και προστατευτισμού, θα μοιράσουν μισθούς, συντάξεις και επιδοτήσεις, μέσω του κράτους που αυτοί θα ελέγχουν ? Σωστά το κατάλαβα, ή μήπως έχασα κάτι ?

Βέβαια, όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει απο συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς του δεξιού οπορτουνισμού, αλλά το ερώτημα "με ποιά εξουσία θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά" και "ποιον τρόπο ανάπτυξης θα πορευθούμε ύστερα", μάλλον δεν απασχόλησε κανέναν, παρα μόνο τους κομμουνιστές που ηταν παρόντες.

Κάτα τις 12:00 η ώρα, η διαλεκτική μας πείνα για Καζάκη υπερκαλύφθηκε, και αποχωρήσαμε ...

14 σχόλια:

  1. Μάιστα...
    Κατ αρχήν να δηλώσω πως δεν υποστηρίζω ούτε είμαι οπαδός είτε του Καζάκη, είτε κάποιου εξωκοινοβουλευτικού, κανενός τέλος πάντων, πρός αποφυγήν πάσης παρεξήγησης (είτε λάσπης). Ψηφοφόρος του ΚΚΕ και τέλος.
    Αλλαγή πολιτικού συστήματος, ναι. Κι αν εσείς το θέλετε μια, εγώ το θέλω δέκα.
    Πως όμως θα γίνει αυτό;
    Κοινοβουλευτικά ας πούμε; Αν δεν κάνω λάθος, εδώ και δεκαετίες, φροντίζει το ΚΚΕ να μένει στάσιμο σε 7-8-9%.
    Άρα χρειαζόμαστε κάπου 30% ακόμα σύμφωνα με το ισχύον σύστημα (με το οποίο θα διεξαχθούν οι εν λόγω εκλογές).
    Πότε έχετε σκοπό να το ανακτήσετε, για νάχουμε καλό ρώτημα;
    Σε 400 χρόνια, ίσως. Ο χρόνος που μας πιέζει όμως, δεν σας λέει τίποτα;
    Η χώρα διαλύεται. Ο τζέφρυς παραμένει και κάνει παιχνίδι μια χαρά.
    Τώρα, αν κατέχει κάποιος το μαγικό ραβδάκι του Χάρυ Πότερ και δεν μας το λέει, ας το κουνήσει κι επί τέλους ας γίνει η μεταστροφή του υπόλοιπου κόσμου από άκρως τρόλ, σε κάργα μαρξιστές.
    Το αληθινό ερώτημα όμως είναι:
    Θέλει;
    Γιατί αυτό που βλέπω εγώ, είναι όλοι-όλοι αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια.
    Όλοι μας φταίνε, όλοι πράκτορες των ελοχίμ, όλοι λάθος, όλοι όργανα του συστήματος.
    Κι ας εξέθρεψε το κόμμα Ανδρουλάκη, Δαμανάκη και το κακό συναπάντημα.
    Μήπως αντί να κοιτάμε έξω απ το παράθυρο για κακούς, πρέπει να ψάξουμε στις ντουλάπες μας;
    Τόση απαξίωση των πάντων, δεν μου κάθεται καλά ρε. Και διαρκεί πολύ.
    Πάρα πολύ...

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην έχετε τέτοιο κόμπλεξ με τον Καζάκη ρε παιδιά,απλά και μόνο επειδή δεν ανήκει στο ΚΚΕ ή το κατηγόρησε(αν και δε ξέρω τι είπε για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω,εννοείτε πως δεν τα κάνει όλα σωστά-το κόμμα-για να μην έχει κανείς κάτι να πει για αυτό).Καλό είναι να μην είστε τόσο αρνητικοί και να δαιμονοποιείτε ή να ειρωνεύεστε κάθετι που λέει.Όπως έχω διαβάσει εδώ,απαντάτε σε πολλούς,όταν κάνουν κριτική για το κκε,ότι το κάνουν για να τονώσουν τον εγωισμό τους,για να νιώσουν καλύτερα,για να έχουν κάτι να λένε κτλ.Εσείς γιατί το κάνετε τώρα άραγε?Ο Καζάκης είναι,κατά τη γνώμη μου,από τους λίγους σοϊκους που κυκλοφορούν και λένε και τίποτα σοβαρό.Όσο για το "Τα (στημένα) ερωτήματα των "οργανωμένων" αγανακτισμένων",κόψτε λίγο το σανό γιατί μας μπουκώσατε.Έλεος,σοβαρευτείτε λίγο.Παντού "εχθροί",που δεν ανήκουν στην παράταξη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 12.15,
    κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με τον Καζάκη, αυτος τον ρεφορμισμό του ασκεί και τα μοντέλα του παρουσιάζει (Νορβηγία). Πρόβλημα έχω με τους κομπλεξικούς αριστερούληδες και δήθεν επαναστάτες, που τον καλούνε ωστε να προωθήσουν τις θέσεις τους και μάλιστα τον χειροκροτούν σαν τρελοί.

    Όταν λέμε για στημένα ερωτήματα, δεν μιλάμε για εχθρούς (το σκεπτικό σας σπάει κόκκαλα), αλλά για συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν ΩΣΤΕ να πάει η κουβέντα στην κατευθυνση που θέλουν οι διοργανωτές της συζήτησης. Αυτό το κάνουν όλοι, αλλά οι κομμουνιστές δεν αφήνουν την ταμπέλα τους απ'εξω και το παιζουν αγανακτισμένοι ακαπέλωτοι, όπως το κάνουν οι αριστερούληδες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού εσύ λοιπόν ήσουν εκεί-ή όποιος άλλος ήταν-γιατί δε ρωτήσατε αυτά που θέλατε?Τι φοβηθήκατε?Δάγκωνε?
    -το εχθρούς είχε μεταφορική έννοια,και με επαληθεύει και η απάντηση σου,ευχαριστώ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (συνέχεια του απάνω)
    Για παράδειγμα εγώ ή άλλοι που δεν έχουμε την ίδια γραμμή είμαστε αριστερούληδες,όπως σκιαγράφησε το προφίλ μας ο cartman.Είμαστε οι απέναντι...(με αυτή την έννοια εχθροί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mbiker

    Καταρχάς το κείμενο γράφτηκε απο κάποιον κουκουε και όχι απο το κουκουε, άρα η κριτική σου θα πρέπει να απευθύνεται σε εμένα και όχι στο κόμμα το οποίο ψηφίζω !

    Ύστερα μας λες πως είναι στο χέρι του ΚΚΕ αν θα πάρει 7 ή 37% στις εθνικές εκλογές και πως ουσιαστικά θέλει να βρίσκεται στο 7% ...

    Αν αυτή είναι η άποψή σου τότε δεν καταλαβαίνω γιατί το ψηφίζεις !

    Μbiker, όταν δεν συμμετέχεις στις δραστηριότητες του Κομματος, δεν συμμετέχεις σε συλλαλητήρια ή πορείες, δεν διαβάζεις Ριζοσπάστη και δεν διαβάζεις τα ενδιαφέροντα άρθρα που βάζουν οι κομμουνιστές bloggers στο διαδικτυο και τα οποία επεξηγούν ακριβώς όλα τα ζητήματα τα οποία θέτεις ... τότε απο που αντλείς τις πληροφορίες σου ώστε να ασκείς ΑΥΤΗΝ την κριτική ? Διότι η κριτική που ασκεί ο καθένας, διαφοροποιείται ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει ο καθένας στο κεφάλι του και την ικανότητά του να τις επεξεργαστεί !

    Παρακάτω μας λες πως ψάχνουμε ουσιαστικά για "κακούς" ώστε να δικαιολογούμε την αδυναμία μας. Κι όμως δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουν διαχωρισμούς σε κακούς και σε καλους, αλλά τους διαχωρίζουμε ανάλογα με τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν. Πόσο δύσκολο είναι να κατανοηθεί αυτό ?

    Δεν υπάρχουν κακοί στην ιστορία αυτή. Κακοί υπάρχουν στα κομικς, στην πραγματική ζωή υπάρχουν συμφέροντα, και η κάθε τάξη προασπίζει τα δικά της.

    Δεν είναι το ΚΚΕ το οποίο θα λύσει τα προβλήματά σου. ΕΣΥ θα τα λύσεις και το ΚΚΕ θα σε οργανωσει και θα σε συμβουλεύσει για να τα καταφέρεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για αυτό δέχομαι κριτική ... ανωνυμε

    Όντως δεν έκανα καμια ερωτηση, ίσως γιατι δεν το θεωρησα προσοδοφόρο, ίσως γιατι έχω κάτι με τα μικρόφωνα και δεν ειμαι συνηθισμένος να μιλάω σε ανοιχτο χωρο, ίσως για κάποιον άλλο λόγο ..

    Τωρα ως εχθρούς δεν σας βλέπω, αλλά ως την δεξιά πτερυγα του κομματος, που ακολουθεί την δικιά της ξεχωριστή πορεία. Και η κριτική μας θα σας συντροφευει πάντα, όπως και εμάς η δική σας. Τι διαολο δηλαδή, δεν υπάρξει διαπάλη νομιζεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ.Καζάκης είναι ρωσόφιλος. Έχει αναφερθεί σε συνέντευξη του σε κανάλι της Κρήτης ότι σαν μια οικονομική διέξοδο είναι και η Ρωσια που αναζητά για τον στόλο της διόδους στην μεσόγειο.

    Συνεπώς αν και δεν είναι επίσημα στις δυνάμεις του ΚΚΕ καταγράφεται στις φίλιες δυναμεις.

    Οπότε μην μας κοροιδεύετε. Ο κόσμος πήρε χαμπάρι και τον ρόλο του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. (Παιδιά να κάνετε καμία παραγγελία από καλαζνικοκ για την περίπτωση εμφυλίου. Στον προηγούμενο τα ρωσικά όπλα άργησαν να ερθουν και σας προλαβαν οι αμερικάνοι χι χι. Δεν λέει να πολεμάτε παλι με αγγλοαμερικανικο οπλισμο..) .
    Και φυσικά τα ίδια χάλια έχει και η υπολοιπη αριστερα πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει πολιτική σκέψη έφηβου κουμουνιστή.


    Αποδεδιγμένα όλες οι αριστερές δυνάμεις είναι χρεοκοπημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Redfly,αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι εγώ(οι αριστερούληδες και έτσι δηλαδή) και εσύ δεν έχουμε διαφορετική πορεία,ούτε εγώ σου μπαίνω από τα δεξιά.Στον ίδιο "δρόμο" είμαστε,άλλο αν ο ένας δε βλέπει τον άλλο.Και γιατί διάολε πρέπει να είσαι τόσο αρνητικός και απόλυτος με κάποιον σαν τον Καζάκη και με τον κάθε Καζάκη?Αυτό ήταν το ερώτημα μου?Εσύ τουλάχιστον άκουσες Καζάκη,εγώ θες στην ΚΟΕ που άκουγα μια κουραδομπεμπέκα της Ανταρσία και ένα γενικόλογο παπάρα,που δε θυμάμαι καν το όνομά του δεν το έκανα θέμα!

    ανώνυμος 1.18-1.45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τριγυρνώντας στα αριστερά μπλόγκς, αντλώ αρκετή πληροφόρηση. Διαβάζω τον Μποτόπουλο και τις δηλώσεις της Παπαρήγα.
    Παρακολουθώ την επικαιρότητα.
    Πάρ όλα αυτά όμως, η κριτική που κάνω (κι όσο κι αν θέλετα να την απαξιώνετε, είναι καλοπροαίρετη), είναι προϊόν λογικής κι ευφυίας.
    Χοντρικά, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
    Τι ζητάμε όλοι όσοι κριτικάρουμε (και για να ακριβολογούμε, δείξτε μου μια κριτική που να είναι πέρα απο κριτική τακτικής και τα παίρνω πίσω όλα όσα έχω πει) δεν σας απασχολεί;
    Εκσυχρονισμό στις μεθόδους και αποδοχή όσων συμπορεύονται, ως καλοπροαίρετους σύντροφους.
    Να ο ένας λέει έτσι, μα είναι αναθεωρητικός, να ο άλλος τροτσιστής, να ο τρίτος ξενοκίνητος...
    Νισάφι πια.
    Κι ορμώμενος απ το σχόλιο για τον Καζάκη, μια χαρά ανοίγει τα μάτια όλων μας που είχαμε γράσσο ως προς το πως λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία των χρεών, τι γίνεται αλλού και τι πιθανόν να μας περιμένει.
    Ο κόσμος ως τώρα ήξερε πως απλώς έφτανε μια αίτηση για πιστωτική για να ζήσει το παραμύθι.
    Διάφοροι Καζάκηδες, του αποκάλυψαν τον δράκο που έκρυβε.
    Κι απ όλα αυτά, διυλίζουμε τον κώνωπα κι ανακαλύπτουμε συνομωσίες και δεν βλέπουμε την έστω κι ελάχιστη αρωγή που προσφέρουν στο ν ανακαλύψει ο πάσα ένας "νοικοκυραίος" το τι σημαίνει καπιταλισμός, επειδή φερ ειπείν αναφέρθηκε στην Νορβηγία (παρεπιπτόντως, ο τζέφρυς Δανία έλεγε θα μας κάνει κι όχι Σουηδία).
    Ε, αν είναι η ομιλία κάποιου ν ανοίξει τα μάτια χιλίων, για μένα είναι ευσπρόσδεκτη κι ας χώνει κάπου εκεί στο τέλος και καμμιά σοσιαλίζουσα σκανδιναβία.
    Αλλά, τι να ξέρω εγώ που ούτε μέλος του κόμματος είμαι;

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον ανώνυμο του 2.12μμ.

    Μάλλον ήπιες πολλές μπύρες με το μεσημεριανό.Σουχω νέα: κόφτο ποτό, γιατί σε χαλάει!

    ´´Ο κ.Καζάκης είναι ρωσόφιλος. Έχει αναφερθεί σε συνέντευξη του σε κανάλι της Κρήτης ότι σαν μια οικονομική διέξοδο είναι και η Ρωσια που αναζητά για τον στόλο της διόδους στην μεσόγειο.

    Συνεπώς αν και δεν είναι επίσημα στις δυνάμεις του ΚΚΕ καταγράφεται στις φίλιες δυνάμεις.´´ρε μπάρμπα, Ρωσία είναι πλέον. Σοβιετική Ένωση γιοκ.καπις?

    ´´Οπότε μην μας κοροιδεύετε. Ο κόσμος πήρε χαμπάρι και τον ρόλο του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. (Παιδιά να κάνετε καμία παραγγελία από καλαζνικοκ για την περίπτωση εμφυλίου. Στον προηγούμενο τα ρωσικά όπλα άργησαν να ερθουν και σας προλαβαν οι αμερικάνοι χι χι. Δεν λέει να πολεμάτε παλι με αγγλοαμερικανικο οπλισμο..) .
    Και φυσικά τα ίδια χάλια έχει και η υπολοιπη αριστερα πχ ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει πολιτική σκέψη έφηβου κουμουνιστή.´´
    την έχουμε χάσει τη μπάλα λίγο έτσι?Αφού είσαι σαινι και κατάλαβες το ρόλο της αριστεράς, φαε το αγγουρι του δντ και απόλαυσε το!
    Πολιτική σκέψη σαν τη δική σου έχω να συναντήσω από την επίσκεψη μου στο μουσείο του Βρελλη.

    ´Άποδεδιγμένα όλες οι αριστερές δυνάμεις είναι χρεοκοπημένες.´´ αποδεδειγμενα είσαι αμορφωτος.δεν εχουμε κατοχη πλεον,μπορεις έλευθερα να ανοιγεις κανα βιβλιο , γιατί τις απόψεις σου τις διαβάζουν και παιδιά.

    άντε να βγάλεις το δημοτικό και να ξαναελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου κοετζή, την προσωπική μου άποψη εξέθεσα για τον Καζάκη, όπως ακριβώς την εξέφρασα παλαιότερα και απέναντι στο Debtocracy και σε κάθε οικονομολόγο ή πολιτικό αναλυτή της "Αριστεράς", που σβήνει σκόπιμα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες, 100 και πλέον χρόνων και μας επιστρέφει στο κίνημα του 1900 !

    Ο Καζάκης καταγγέλει τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, ως την πεμπτη φάλαγγα της αστικής εξουσίας. Πολύ βολικό φαίνεται να είναι αυτό για τον Καζάκη, να σβηνει μαζι με το ΚΚΕ και τα 100 προηγούμενα χρόνια, αγωνων, επαναστάσεων και θεωρητικής-ιδεολογικής αποκωδικοποίησης της εξελικτικής διαδικασίας.

    Αυτό το πράγμα εαν δεν είναι λαικισμός και παραπλανηση του λαού, τότε είναι κάτι πολύ χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mbiker, ουτε εγω ειμαι μελος του κομματος, απλός ψηφοφόρος σαν και εσένα είμαι ...

    Αλλά η ύπαρξη διαφορετικών τάσεων στην ελληνική αριστερά, έχει και κάποιες ρίζες, έχει κάποιο ιστορικό και ιδεολογικό backround. Άσε που δεν ειναι καν ελληνικό φαινόμενο. Οι κύριες διασπάσεις είναι εισαγωμενες, εκτός απο το Αρχειο το 1924 και το ΝΑΡ το 1990. Και που να δεις ποσες διασπάσεις υπάρχουν αφοτου όλοι αυτοί αποχωρουσαν ή διαγράφονταν απο το ΚΚΕ ...

    Το πρόβλημα της αριστεράς σήμερα, δεν είναι οι διασπάσεις, ούτε οι διαφορετικές απόψεις ... αυτές υπήρχαν και θα υπάρχουν παντα. Άλλα είναι τα προβλήματα.

    Αφενώς το καπιταλιστικό συστημα είναι αρκετά πολύπλοκο ώστε να εξηγηθεί σε έναν κόσμο που τον έχουν μάθει να μην σκέφτεται, αφετέρου υπάρχει μια δυσκολία και απο την πλευρά της Αριστεράς ωστε να τα αφομοιώσει σωστά και να τα μεταφέρει απλά και κατανοητά στον κόσμο. Δίπλα σε αυτά βάλε και τον καθημερινό βομβαρδισμό σαπίλας απο τα αστικά ΜΜΕ ...

    Φυσικά και το ενδιαφέρει το ΚΚΕ τι λέει ο κόσμος, και για αυτό βρίσκεται καθημερινά στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς. Αλλά κόσμος είσαι και εσυ Mbiker, που λες πως θες να συνεργαστείς με άλλα κόμματα της αριστεράς, και κόσμος είμαι και εγω που δεν θέλω συνεργασίες αλλά ένα ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα στο οποίο θα συνυπάρχουν όλες οι απόψεις, αλλά θα τηρείται η αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού.

    Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση Mbiker ?
    Πως θα μας ικανοποιησει και τους δυο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν κατανοησει ο καθε αριστερος,προοδευτικος κι επαναστατης ανθρωπος σημερα ΤΙ ειδους κριση περναει σημερα ο καπιταλισμος!!!(ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ:ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ )
    Αν δεν κατορθωσει να καταλαβει ΠΩΣ εντασσεται η δηθεν "κριση χρεους" της Ελλαδας σ αυτη τη γενικοτερη κριση της ΕΕ αλλα και του κοσμου!!!!

    Τοτε πολυ δυσκολα θα κατανοησει και την αναγκη της διεξοδου και ο Καζακης και ο καθε Καζακης!

    Ειναι απαραιτητες οι 200 οικογενειες που κατεχουν ΟΛΟ τον πλουτο ,στην ζωη και την καθημερινοτητα του Ελληνα εργαζομενου;"ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ -ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ"
    Ειναι απαραιτητοι παγκοσμιως οι Σορρος,Μπαφετ,Ροτσχιλντ κλπ τραπεζιτες ,καπιταλιστες;

    το ΚΚΕ ποτε δεν ειπε στο λαο "ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ".
    ΠΑΡΕ την εξουσια του λεει 90 χρονια τωρα !!!!

    στις γειτονιες,στα εργοστασια ,στα χωραφια ,στα καραβια ,στο στρατο ,παντου...κι οργανωσε αυτην την εξουσια προς οφελος ΟΛΩΝ ,ολης της κοινωνιας .Αν κι αυτο δεν το κατανοει ο Καζακης ...τοτε θα μιλαει παντα για ΚΚΕ πεμπτη φαλαγγα του συστηματος,αποτρεποντας ετσι καποιους αδαης απο το να το κατανοησουν ....δινοντας πιστωση χρονου στο συστημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.