31 Μαρτίου 2011

Μηχανές θανάτου made in USA

Το video clip που ακολουθεί, αποτελεί απόσπασμα από το «Death Zone» μία ανατριχιαστική συλλογή video, η οποία μας παρουσιάζει σκηνές απο το «κυνήγι» άμαχων και άοπλων Αφγανών απο αμερικάνους στρατιώτες, που έκαναν το λάθος να εισέλθουν σε μία περιοχή που σκωπτικά οι στρατιώτες ονομάζουν «νεκρή ζώνη». Οι στρατιώτες παρακολουθούν με θερμική κάμερα τα θύματά τους που προσπαθούν να διαφύγουν, όμως στο τέλος βρίσκουν πάντα σίγουρο θάνατο, από τα συνδυασμένα πυρά βαρέων όπλων. Το βίντεο το γνωστοποίησε το περιοδικό Rolling Stone, και δημοσιοποιήθηκε απο το zougla.gr στο οποίο το βρήκαμε εμείς.

Το βίντεο το παραθέτουμε με σκοπό να φανεί η κυνικότητα και ο φασισμός που βρίσκεται διάχυτος σε αυτά τα ειδικά στρατιωτικά σώματα, όχι μόνο του αμερικάνικου στρατού, αλλά όλων των ιμπεριαλιστικών στρατών. Πρόκειται για φαινόμενα, τα οποία προέρχονται ως αποτελέσματα απο τον τρόπο εκπαίδευσης των ανθρώπων αυτών και όχι κάποιας νοοτροπίας ή κάποιας βίαιης φύσης. Αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύονται να γίνουν φονικές μηχανές και σε συνδυασμό με την κυρίαρχη αστική προπαγάνδα που εκπορεύει μέσα απο τα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (θυμίζω το θέμα "Η αυγή της Οδύσσειας τώρα και πάντα στις οθόνες μας"), φτάνουν στο σημείο να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους, σαν χαρακτήρες ενός video game.

Μετα το χρονικό σημείο 5.25 ακολουθούν εικόνες με πτώματα αμάχων και συνιστούμε να μην τις παρακολουθήσετε. Δυστυχως δεν καταφέραμε να επεξεργαστούμε το βίντεο κατάλληλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.