24 Μαρτίου 2011

Μια σωστή απόφαση ... για την αστική τάξη !

Πραγματοποιηθηκε πριν 2 ημέρες, μια δημοσκόπηση αστραπή της Kapa Research για λογαριασμό του Βήματος , η οποία στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη, προσπαθούσε να αντλήσει στοιχεία, για το πως βλέπουν οι Έλληνες την επίθεση αυτή.

Μεταξύ των ερωτήσεων, υπήρξε και η εξής : Κατα την άποψή σας η απόφαση των δυτικών δυνάμεων για αεροπορική επέμβαση στην Λιβύη, ήταν μια σωστή ή μια λάθος απόφαση ?

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων στο διάγραμμα που ακολουθεί :

Πως θα απαντούσατε άραγε εσείς ? Μια λάθος απόφαση ? Λάθος για ποιόν, για τον λαό ή τον Λάτση ? Λάθος επειδή είναι αεροπορική και όχι χερσαία επίθεση ?

Διότι για αυτούς που πραγματοποιούν την εισβολή στην Λιβύη και πήραν αυτήν την απόφαση, δηλαδή την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αστική τάξη, σίγουρα δεν είναι λάθος απόφαση, αλλά μια παρα πολύ σωστή απόφαση καθώς και οι ίδιοι γνωρίζουν, πως μόνο με πόλεμο μπορούν πλέον να βρούν νέα προσοδοφόρα πεδία για τις επενδύσεις τους !

Από την άλλη, για τους λαούς, δηλαδή αυτούς που δέχονται τον πόλεμο άμεσα ή έμμεσα, ως αποτέλεσμα του ταξικού πολέμου της κυρίαρχης τάξης και των ιμπεριαλιστικών τους διαθέσεων, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο επιζήμια είναι ! Αλλά δεν πήραν αυτοί την απόφαση !!

Θυμίζω, η ερώτηση ήταν "Κατα την άποψή σας η απόφαση των δυτικών δυνάμεων (δηλαδή, δυτικών αστικών τάξεων) για αεροπορική επέμβαση (δηλαδή δολοφονική επίθεση) στην Λιβύη, ήταν μια σωστή ή μια λάθος απόφαση ?

Άρα η σωστή απάντηση στην ύπουλη δημοσκοπική ερώτηση είναι "μια σωστή απόφαση του μεγάλου κεφαλαίου, η οποία εξυπηρετεί άριστα, τα συμφέροντά της αστικής τάξης στην περιοχή" 

Παρατηρήστε πως τσουβαλιάζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, με τα συμφέροντα των λαών .... και πόσο ωραία στολίζουν την ερώτηση ... "δυτικές δυνάμεις" αντί για μεγάλο κεφάλαιο, "επέμβαση" αντί για εγκληματική επίθεση ή δολοφονική εισβολή ....

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ RED FLY PLANET!

    ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΩ ΤΕΘΗΚΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ 31,4 ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ.

    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.

    Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΝΗ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

    Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ!!

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.