30 Μαρτίου 2011

Πως ρευστοποιούσαν οι εργατοπατέρες ... την στήριξη τους στην εργοδοσία !

Αναφορά κάνει το πόρισμα των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, στους πρώην μεγαλο-συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ,  Γ. Κοντάκη, Στ. Μαρκάτο και Ι. Μίχα. Μέχρι στιγμής αναφέρεται πως τα συγκεκριμένα υποβρύχια "κατάπιαν" μίζες άνω των 150 εκατ. €.

«Σημειώνουμε» επισημαίνεται «ότι κατά τον έλεγχο που διενεργήσαμε στα Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) διαπιστώθηκε ότι ο κ.Κοντάκης ήταν κατά το κρίσιμο διάστημα πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στην ΕΝΑΕ, ενώ στη διοίκηση ήταν και οι κκ. Ι.Μίχας και Στ.Μαρκάτος. Σύμφωνα με τα έγγραφα-καταγγελίες που απεστάλησαν στην υπηρεσία μας,οι Μίχας και Μαρκάτος από τα έτη 1.1.2007 ως τις 31.12.2010 ήταν νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, πλην όμως πληρώνονταν από τα ΕΝΑΕ...Και οι τρεις καταγγέλλεται ότι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις και εκφράζονταν ευνοϊκά υπέρ των γερμανικών εταιρειών...» . Και οι τρεις εκλήθησαν για τις 28 Απριλίου, ως ύποπτοι, για ανωμοτί εξηγήσεις από τις εισαγγελείς κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου που διερευνούν την υπόθεση.

Θυμίζουμε εκ μέρους μας, πως στις 15 Σεπτέμβρη του 1995, αναγκάζονται οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου Σκαραμανγκά, μέσα απο εκβιασμούς και τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα του τύπου "ή θα δεχτούμε ό,τι μας πει η εργοδοσία και η κυβέρνηση ή το ναυπηγείο κλείνει", να αποδεχτούν το ερμαφρόδιτο σχήμα του 49% - 51% (μετοχές εργαζομένων και ΕΤΒΑ, αντίστοιχα) και ουσιαστικά την παράδοση του ναυπηγείου λίγα χρόνια αργότερα (το 2001) στη γερμανική πολυεθνική HDW (εξαγοράστηκε στην πορεία από την KruppThysen), να δεχτούν απολύσεις και χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις !!!

Το «σχήμα» αυτό αποτέλεσε ιδέα του τότε προέδρου του σωματείου της «Τρίαινας», στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Γ. Κοντάκη, του Γ. Μίχα, επίσης στελέχους της ΠΑΣΚΕ, μέλους της διοίκησης του σωματείου, προέδρου τότε του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρώην νομάρχη Πειραιά, με την οποία συμφώνησαν και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.

Θυμίζουμε επίσης πως, το 2005 η «Thyssen» απορρόφησε την HDW και οι συμβιβασμένοι εργατοπατέρες άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο καινούριο αφεντικό, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, στις 21 του Ιούλη του 2006 ο πρόεδρος της διοίκησης του σωματείου, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντινομάρχης Πειραιά, Στ. Μαρκάτος, στα γραφεία της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους της «Thyssen», της ΙG METAL (από την οποία προέρχεται ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου Κούλμαν) και του Σωματείου των Ναυπηγείων του Κιέλου, συνυπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει ότι η εργοδοσία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μεταφέρει εργαζόμενους από την Ελλάδα στη Γερμανία (και όπου ακόμα δραστηριοποιείταιη εταιρεία), όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο για τα κέρδη της πολυεθνικής. Πρόκειται για ένα ακόμα κραυγαλέο ξεπούλημα των εργαζομένων. 

Όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι καθόλου απίθανο να δώσουν και μερικούς, ως βορά στην "δικαιοσύνη" για την επιβίωση του πολιτικού τους συστήματος, για αυτό μην εκπλαγείτε εαν δείτε κάποιον απο αυτούς να πληρώνει την νύφη ... !

1 σχόλιο:

  1. Ξέρετε, τι μου κάνει εντύπωση ;

    Πως είναι δυνατό να ξεπουλιούνται οι άνθρωποι τόσο εύκολα !

    Πως γίνεται και για το χρήμα πουλάνε μερικοί και τη ... μάνα τους !

    Πως γίνεται ακόμα να υπάρχουν ψηφοφόροι που στηρίζουν ΠΑ"ΣΟ"Κ και ΝΔ !

    Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η ξεφτίλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.