18 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα στη Διεθνή Συνάντηση και στην πορεία προς τη Σούδα

Από τον Ριζοσπάστη

Ανακοίνωση, με αφορμή τις εκδηλώσεις του Διημέρου 19 και 20 Μάρτη στα Χανιά
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη βάση της Σούδας
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Κρήτης, συνολικά στον ελληνικό λαό, να αγκαλιάσουν και να μαζικοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τις πρωτοβουλίες που παίρνει το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα το αμέσως επόμενο διάστημα, με σημαντικό σταθμό τη Διεθνή Συνάντηση κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, το Σάββατο 19 Μάρτη στα Χανιά, απευθύνουν με κάλεσμά τους οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης απευθύνονται σε όλους όσοι βιώνουν τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία συμβαδίζει με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και διαμορφώνει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα και το λαό.

Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης εντείνεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής μας για τον έλεγχο των πηγών του πλούτου, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, και των δρόμων διέλευσής τους σε όλη την υδρόγειο.

Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στη Ρωσία και την Κίνα οξύνονται. Στο κυνήγι του κέρδους, του ελέγχου και του μοιράσματος των αγορών συμμετέχουν και περιφερειακές δυνάμεις όπως η Τουρκία και το Ισραήλ.

Το ΝΑΤΟ, ο μεγαλύτερος εχθρός των λαών και της ειρήνης, επεκτείνει τη δράση του σε όλη την υδρόγειο, έχει βάλει γερές βάσεις στην περιοχή μας και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος με την εφαρμογή της νέας στρατηγικής, που αποφασίστηκε πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα, με τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.
Το νέο στρατηγικό του δόγμα δυναμώνει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, με ενίσχυση του προσανατολισμού στους "προληπτικούς πολέμους", ώστε να κάνει στρατιωτικές επεμβάσεις, που στόχο έχουν τον έλεγχο και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών. Καθιερώνει τη δυνατότητα επεμβάσεων στο εσωτερικό κρατών, με στόχο τη θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου από τον εχθρό λαό και τους διεκδικητικούς - ριζοσπαστικούς αγώνες του.
Αυτό έρχεται να αποδείξει και το ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τους πολιτικοστρατιωτικούς του μηχανισμούς για επέμβαση στις χώρες της βόρειας Αφρικής και ευρύτερα. Σχετικό σεμινάριο, με θέμα "Πολιτικές αναταραχές, οικονομική αβεβαιότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο", διοργάνωσε σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, η Ειδική Ομάδα για τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (εκπρόσωποι Κοινοβουλίων των χωρών - μελών), σε συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία.

Στοχοποιούν τον έχθρό λαό
Οπως επίσης και η στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς με περιεχόμενο την καταστολή διαδηλωτών, η οποία είχε την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και αποτελεί τη συνέχεια αντίστοιχων ασκήσεων. Είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής της κυβέρνησης σε σχεδιασμούς, που στοχοποιούν τα λαϊκά κινήματα και χαρακτηρίζουν τη δράση τους ως "ασύμμετρες απειλές" για το σύστημα και τις λειτουργίες του. Οπως και η αντιμετώπιση των εργατών μεταναστών απεργών πείνας που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και όχι λαθραία όπως την θέλει το σύστημά τους.

Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Αφρική και στο Αιγαίο. Οι εξελίξεις που δρομολογούνται με επίκεντρο τη Λιβύη φέρνουν στην επικαιρότητα το ρόλο που παίζει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και οι λιμενικές εγκαταστάσεις στους Καλούς Λιμένες, στη νότια Κρήτη, όπου ήδη έχει ελλιμενιστεί αμερικανικό πλοίο με κοντέινερ άγνωστου περιεχομένου.

Την ίδια στιγμή, η βάση της Σούδας έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους στην περιοχή για την προώθηση των οικονομικών τους συμφερόντων.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης διοργανώνουν την 2η διεθνή αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα Χανιά, το Σάββατο 19 Μάρτη 10 το πρωί με τη συμμετοχή των κάτωθι αντιπροσωπειών από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ιράν, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Συρία και Τουρκία.

Καλoύν το λαό και τη νεολαία του νησιού να καταδικάσουν την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, σε βάρος των διαδηλωτών στην περιοχή μας και κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα νέα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια κατά των λαών της περιοχής.

Να απαιτήσουν να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμία διευκόλυνση μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας μας ή μέσω κάθε άλλου τρόπου. Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να δηλώσουν μαζικό και δυναμικό "παρών" στην Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στα Χανιά, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι από την πλ. Δημ. Αγοράς των Χανίων. Να μη λείψει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.