18 Μαρτίου 2011

Ετοιμάζεται επίθεση στην Λιβύη !

Με 10 ψήφους υπέρ (Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Λίβανος, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Νιγηρία, Γκαμπόν, Κολομβία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική), καμία κατά και πέντε χώρες (Γερμανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) να απέχουν της ψηφοφορίας, από τις οποίες οι δυο (Ρωσία, Κίνα) είχαν το δικαίωμα του βέτο αλλά δεν το άσκησαν (!!!), το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τα ξημερώματα της Παρασκευής την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Αυτή η απόφαση, η οποία φυσικά έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους οργανωμένους αντικαθεστωτικούς, σημαίνει πως ετοιμάζεται επέμβαση στην χώρα. Η Λιβύη έκλεισε τον εναέριο χώρο της.

Για πρώτη φορά όπως φαίνεται απο τα δημοσιεύματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στο πρώτο στάδιο της επίθεσης (για λόγους στρατηγικής φυσικά), ενώ ως πρωτοστάτες φέρονται η Μεγάλη Βρετανία και οι Γαλλία, οι οποίες σε συνεργασία με την Νορβηγία, την Πολωνία και ορισμένες (ελεγχόμενες απο αυτούς) αραβικές χώρες, ετοιμάζουν ήδη την επίθεση !


"Τα πλήγματα θα αρχίσουν σύντομα. Εντός ολίγων ωρών", δήλωσε ο ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν, στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς με ποιόν τρόπο, εναντίον ποιών στόχων και υπό ποιά μορφή θα διεξαχθούν οι επιχειρήσεις. "Αυτή η επέμβαση δεν αποτελεί κατοχή του λιβυκού εδάφους, αλλά μία επιχείρηση στρατιωτικού χαρακτήρα για να προστατευθεί ο λιβυκός λαός και να του επιτραπεί να φθάσει στην ελευθερία και για να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι, είπε.

Προπομπός της παραπάνω απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ήταν το αντιδραστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στις 10 Μαρτίου, το οποίο υποστήριζε την δημιουργία Ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, που εκτός των άλλων περιλάμβανε την καταστροφή κάθε αντιαεροπορικής δύναμης της Λιβύης και ζητούσε ρητά τη χρησιμοποίηση από την ΕΕ κάθε μέσου επέμβασης στη χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Το ψήφισμα πέρασε και με την ψήφο των Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ και των Οικολόγων Πράσινων, ενώ καταψηφίστηκε απο τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.