29 Μαρτίου 2011

Προετοιμάζεται προβοκάτσια στην Κερατέα ?

Στις φλόγες παραδόθηκε τα ξημερώματα ένας εκσκαφέας που ήταν σταθμευμένος στην διασταύρωση του Σκοπευτηρίου, στην περιοχή του Μαρκοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πλησίασαν τον χειριστή που ήταν μέσα στην καμπίνα του μηχανήματος, του ζήτησαν να κατέβη και έβαλαν φωτιά. Ο εκσκαφέας ανήκε στο υπουργείο Δημοσίων Έργων και όπως έγινε γνωστό, βρίσκονταν εκεί σε αναμονή μετά από σχετική εντολή που είχε λάβει για να ανοίξει τα μπλόκα στην περιοχή της Κερατέας, παρουσία της αστυνομίας και του εισαγγελέα.

Ο χειριστής του κρατικού μηχανήματος δεν έπαθε το παραμικρό ενώ η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο αργότερα με την επέμβαση της πυροσβεστικής. Από τη φωτιά ωστόσο ο εκσκαφέας υπέστη σοβαρότατες ζημιές κυρίως στην καμπίνα χειρισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής, από το απόγευμα της Δευτέρας έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν μηχανήματα του εργολάβου στη περιοχή του Οβριόκαστρου, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 8 το πρωί επιχείρηση στο μπλόκο του Λαυρίου στο πλαίσιο της αλλαγής βάρδειας. Έγινε συμπλοκή και εκτεταμμένη χρήση χημικών,  οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε οχήματα των κατοίκων που βρίσκονταν στο σημείο. Μετά από λίγη ώρα το μπλόκο του Λαυρίου είναι και πάλι ενεργό.(Λαυρεωτική εν δράσει)

 Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Βήματος, ειδικό σχέδιο που προβλέπει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους έχει εκπονήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ.!

Ο κύριος φόβος της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, και από τις μολότοφ να περάσουμε στις βόμβες και στα υποπολυβόλα από κάποια ένοπλη ομάδα που ίσως αναλάβει δράση». Ετσι, λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί άρχισαν να εκπονούν σχέδια αντιμετώπισης διάφορων τύπου επιθέσεων «μεγάλου βεληνεκούς» στην περιοχή της Κερατέας, σχέδια που παραπέμπουν στα ακραία μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τον φόβο των «ασύμμετρων απειλών». 


«Στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και ένας πυρήνας, κατ’ εκτίμησή μας, της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συνάγεται και από τον τρόπο μεθοδικής καταδρομικής δράσης τους».

 Η σημαντικότερη κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων, που έχει να αντιμετώπίσει η ΕΛΑΣ, και μάλλον οι συμβατικές μέθοδοι ... δεν βγαίνουν ! Ο κόσμος της Κερατέας δεν απογοητεύεται, δεν γυρίζει στα σπίτια του και δεν τα παρατά, απεναντίας ισχυροποιεί την θέση του ! Προετοιμάζουν προβοκάτσια ώστε να επέμβουν δυναμικά ή μου φαίνεται ?

2 σχόλια:

  1. http://www.lavreotiki.gr/radio.html
    χαμος στην κερατεα συνεχεις ανταποκρισεις-εκκλησεις για βοηθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλη μια φορά ο τύπος παρουσιάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τρομοκρατικά χτυπήματα των κατοίκων εναντίον των αστυνομικών με βαρύ οπλισμό και διάφορα άλλα. Πρέπει να έχουν πολύ φαντασία οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι στην Κερατέα κατοικούν φιλήσυχοι και απλοί πολίτες που απλά υπερασπίζονται τον τόπο τους από την καταστροφή και όχι μέλη της Αλ Κάιντα. Όσα μέτρα και να ενεργοποιήσουν ο κόσμος της Λαυρεωτικής δεν υποχωρεί γιατί απλά δεν υποχωρείς ποτέ όταν υπερασπίζεσαι το ίδιο το σπίτι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.