31 Μαρτίου 2011

Αγριος ξυλοδαρμός κατοίκων της Λαυρεωτικής στο μπλόκο του Λαυρίου

Επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου δέχθηκαν λίγο μετά τις 3 και μισή τη νύχτα 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν ουρλιάζοντας στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους, ηλικιωμένους στο σύνολό τους, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο μπλόκο.
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν όλους σε ένα ξύλινο παράπηγμα που λειτουργεί ως κυλικείο και έμπαιναν μέσα δύο – δύο για να εκτονώσουν την οργή τους στα σώματα των κατοίκων. Ο ένας από τους κατοίκους του Λαυρίου, λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του. Όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί, οι 8 τραυματίες κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. (http://lavreotiki.com)


Καταγγελία για το συμβάν εκ μέρους του ΚΚΕ

«Νέα άγρια επιδρομή των ΜΑΤ που έγινε τα ξημερώματα κατά των εργαζομένων που βρίσκονταν στο μπλόκο του Λαυρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό τους και την μεταφορά τριών στο νοσοκομείο», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Τονίζει δε ότι "η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής".

"Με τη βία επιχειρεί να κάμψει την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή αλλά και στους γενικότερους σχεδιασμούς να δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες η διαχείριση των απορριμμάτων", προσθέτει.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ απαστράπτει η θηριώδης υποκρισία της καθεστωτικά ενσωματωμένης «αριστεράς».

    Μιλάει για «ανυπακοή», αλλά μπροστά σε αγωνιστικές πράξεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, οι κήρυκες της «ανυπακοής» εξαφανίζονται.

    ΟΧΙ μόνο δεν τρέχουν σε πρακτική συμπαράσταση, όχι μόνο δεν κινητοποιούν τις κομματικές τους στρατιές (που τις κατεβάζουν κάθε τόσο σε γιορταστικές παρελάσεις στους δρόμους της Αθήνας) στις εστίες της αγωνιστικής ανυπακοής (Κερατέα), αλλά ούτε και ρητορικά δεν αναδεικνύουν το ζήτημα της Κερατέας ή άλλων εστιών αντίστασης στη δικτατορική κυβέρνηση της τρόικας.

    Ο Αγώνας των κατοίκων της Κερατέας ξεγυμνώνει κάθε κάλπικο παρά, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους με «αριστερά» χρώματα υπαλλήλους του καθεστώτος.

    Ο Αγώνας αυτός τρομάζει του πάντες, ακριβώς γιατί αποτελεί το υπόδειγμα των αυθεντικών λαϊκών αντιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.