23 Μαρτίου 2011

Τα ελληνικά αεροδρόμια φράκαραν απο την υπερσυγκέντρωση μαχητικών!


Πάνω από 30 ΝΑΤΟικά αεροπλάνα ήταν χτες σταθμευμένα σε ελληνικό έδαφος, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δε συμμετέχει στρατιωτικά στον πόλεμο...

Σε πολεμικό ορμητήριο πρώτης γραμμής έχει μετατραπεί η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη και η δυτική Πελοπόννησος, μέχρι το Ακτιο της Πρέβεζας. Ο κυβέρνηση έχει διαθέσει αεροδρόμια, λιμάνια, θάλασσα και αέρα, στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή που σπέρνει το θάνατο στη Λιβύη, επικαλούμενη τις «συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας». Τα ελληνικά αεροδρόμια προσφέρονται για να απογειώνονται αεροσκάφη που βομβαρδίζουν μια γειτονική χώρα, με όπλα τα οποία εκτός από τη σφαγή του λιβυκού λαού απειλούν και όλους τους γειτονικούς λαούς, όπως άλλωστε έγινε στη Γιουγκοσλαβία, με τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ενδεικτικό του μεγέθους της ελληνικής συμμετοχής στο έγκλημα, είναι ότι χτες, σε ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονταν πάνω από 30 μαχητικά αεροσκάφη «συμμαχικών» χωρών, πολλά από τα οποία πήραν μέρος σε πολεμικές αποστολές στη Λιβύη. Ανάμεσά τους, πολεμικά αεροσκάφη από ΗΠΑ, Βρετανία, Δανία, Νορβηγία, Βέλγιο, Κατάρ, Αραβικά Εμιράτα κλπ. Τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν είναι της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Αράξου και του Ακτίου (ιπτάμενα ραντάρ), ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί τόσο η Καλαμάτα όσο και το Ηράκλειο της Κρήτης, όπως και άλλα αεροδρόμια, καθώς είναι τέτοια η συσσώρευση πολεμικών αεροσκαφών, που δεν αρκούν οι υποδομές των συγκεκριμένων αεροδρομίων. Προκλητικά χτες ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τα αιτήματα, με βάση τη χωρητικότητα των υποδομών μας και στο μέτρο του δυνατού, να ανταποκριθούμε».

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» ζήτησε και έλαβε άδεια να πλεύσει στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης για να στοχοποιήσει με τα αεροσκάφη του την ανατολική πλευρά της Λιβύης και την περιοχή πέριξ της Βεγγάζης, ενώ ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο αναμένεται να πλεύσει στη Σούδα.

Ο υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, δείχνοντας τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται με αιχμή την επέμβαση στη Λιβύη, ενέπλεξε τo θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης στις υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία περιοχές, σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητα επιχειρησιακού ελέγχου και FIR. Οπως είπε «το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης επιχειρεί εντός περιοχής που θεωρούμε ότι είναι περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας». Συνέχισε προβάλλοντας σαν ελληνική επιτυχία κάθε πολεμική εμπλοκή, όπως ότι το ελληνικό αεροσκάφος-ραντάρ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου «Erieye EMB-145») που διατέθηκε παρέχει εικόνα και στο ΝΑΤΟικό CAOC της Λάρισας.

Χαρακτήρισε επίσης «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι «ένα γαλλικό αεροπλανοφόρο θέλει να εγκατασταθεί σε περιοχή του FIR Αθηνών, διότι αυτό συνδέεται με την υποβολή σχεδίων πτήσεως και συνδέεται επίσης και με τη διεξαγωγή τυχόν επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης». Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος χτες επιστρέφοντας από τη Σαουδική Αραβία είπε ότι η χώρα του «μπορεί να αναλάβει το αεροδρόμιο στη Βεγγάζη και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Μπορεί να ελέγξει με τα πλοία της την περιοχή μεταξύ Κρήτης και Βεγγάζης».

Ριζοσπάστης 23-03-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.