29 Μαρτίου 2011

Τα "στρατεύματα του Παπουτσή" εισβάλλουν στην πόλη της Κερατέας


Μέσα στα πρώτα στενά της πόλης της Κερατέας συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα, μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων της περιοχής. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίθεση της αστυνομίας με σκοπό να απωθησουν τους κατοίκους της Κερατέας εντός της πόλης. Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή σε αυλές και σπίτια .... 11 τουλάχιστον διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή.


Ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας! Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.


Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο. Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…

Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο. Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης (οχι δα ... δεν φταίει η αναλγησία ή η ξεροκεφαλιά ... αλλά το γεγονός πως έχουμε μια αστική κυβέρνηση, η οποία εξυπηρετεί αστικά συμφέροντα, συγκεκριμένα αστικά συμφέροντα ... και δεν δίνει δεκάρα για τον εργαζόμενο λαό !), περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.
Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!

2 σχόλια:

 1. Στην Εκάλη η χωματερή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι στην Εκάλη η χωματερή ...

  ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΥΤΑ , ΠΑΝΤΟΥ !

  Να συζητηθεί επιτέλους το ζήτημα των σκουπιδιών, κεντρικά, πολιτικά, κοινωνικά και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !
  Να ξεκινήσουμε απο τα αίτια που οδηγούν σε αυτά τα μεγέθη των απορριμάτων και να καταλήξουμε σε νέες, σύγχρονες και συμφέρουσες για τον λαό λύσεις όσον αναφορά την επεξεργασία τους !

  Αλλά ξέχασα, τα αίτια εδράζονται στην καρδιά του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής ... στην παραγωγή και την κατανάλωση ... στην προγραμματισμένη βραχυβιότητα των προϊόντων ... στην φτηνή παραγωγή τους απο υλικά τα οποία δεν μπορούν να επεξεργαστούν ... στην πληθώρα άχρηστων προϊόντων ... κλπ κλπ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.