6 Απριλίου 2013

Μεταλλεργάτες: Δυναμικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Βόλο


Με συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, η κινητοποίηση των μεταλλεργατών στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στην οδό Σταδίου.

Το παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μεταλλεργατών, για δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τον κλάδο στη διάλυση και τους εργαζόμενους στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας.

Στην κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης (Δείτε εδώ το βίντεο), πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τόνισε ότι η κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης της πάλης και η προσπάθεια συντονισμού να συμβάλλει στην ανασύνταξη του κινήματος, στη μαζικοποίηση των συνδικάτων. Το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε, πρέπει να ενταθεί η δουλειά για να ανέβει η συσπείρωση των εργαζομένων, για να αποκτήσει η Συντονιστική Επιτροπή πόδια σε κάθε τόπο δουλειάς, περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν στη μάχη κάτω από τη σημαία των δικών τους ταξικών συμφερόντων.


Νωρίτερα στην Ομόνοια είχαν πραγματοποιηθεί χαιρετισμοί, από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, Ν. Τουτουντζάκη (Δείτε εδώ το βίντεο), τον πρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου Ελευσίνας «Η Μασίνα», Π. Παπαβασιλείου (Δείτε εδώ δήλωση) και τον Κ. Μυτιληνού (Δείτε εδώ το βίντεο), μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στους οποίους τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων του κλάδου, συσπείρωσης στα ταξικά συνδικάτα, δημιουργίας επιτροπών στους τόπους δουλειάς, αγωνιστικής διεκδίκησης ικανοποιητικών μισθών και συλλογικών συμβάσεων, αποφασιστικής αντιπαράθεσης με την εργοδοτική επιθετικότητα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του σωματείου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Β. Καρακίτσιος.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Κινητοποίηση και στο Βόλο

Δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο, πραγματοποίησε το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου, ενώ στην συνέχεια έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του συνδικάτου και στέλεχος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής : «Σήμερα η εργατική τάξη βρίσκεται μπροστά σε μία γενικευμένη επίθεση με στόχο την ριζική ανατροπή των ΣΣΕ και εργασιακών σχέσεων. Η εργοδοσία, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια ποτέ δεν είχαν συμβιβαστεί με την βασική κατάκτηση των εργαζομένων, την ΣΣΕ. Στόχος είναι να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης αλλά και το χτύπημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η εργατική τάξη θα πρέπει να απορρίψει και να ματαιώσει τη βάρβαρη αυτή εξέλιξη. Παράλληλα παλεύουμε για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση ή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την υπεράσπιση κάθε ανέργου, να δίνεται ενιαία απάντηση στην φοροεπιδρομή, στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.