16 Απριλίου 2013

Προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας ?


Επτά άνθρωποι, οπαδοί του Ν. Μαδούρο, έχουν σκοτωθεί  από δολοφονικές συμμορίες που χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα τις τελευταίες ώρες στη Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιγιέγκας, κατηγόρησε τη λεγόμενη «αντιπολίτευση» του Ενρίκε Καπρίλες και «για τις καταστροφές που έχουν συμβεί και οποιοδήποτε άλλο περιστατικό βίας που μπορεί να συμβεί στη χώρα» ύστερα από το θάνατο 7 ανθρώπων.

Για το περιστατικό της δολοφονίας του ενός από τους νεκρούς, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κ. Χάουα έκανε δήλωση στην οποία τόνισε ότι ο 45χρονος άνδρας σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο στην κοινότητα της Μπαρούτα στα περίχωρα της πρωτεύουσας, σημειώνοντας ότι το θύμα ήταν υποστηρικτής του προέδρου Μαδούρο.


Μετά τη νίκη του Νίκολας Μαδούρο την Κυριακή και το αίτημα για επανακαταμέτρηση του 100% των ψήφων από τον ηττημένο Καπρίλες, ξετυλίγονται όπως φαίνεται σχέδια αποσταθεροποίησης από την «αντιπολίτευση», το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, οι οποίοι συστηματικά αμφισβητούν τη θέληση του βενεζουελάνικου λαού.

Πηγή : 902.gr

27 σχόλια:

  1. Πω πω, στις 9 του μακαριτη που λενε...

    ...αυτη ειναι κιολας η διαφορα ενος σοσιαλιστικου κρατους με ενα κρατος τυπου Βενεζουελας. Αμα δεν εχεις φτιαξει τις κατάλληλες δομες και δεν εχεις εξαφανίσει τον κεφαλαιοκρατικο τροπο παραγωγης, οι οποιες μεταρρυθμισεις ειναι προσκαιρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ΚΥΡΙΩΣ φιλε Poe, η πρωτη "δομη" ειναι "τι συνειδηση" καλλιεργεις στον κοσμο...
      Αν και ο κοσμος επιθυμει μια φιλοσοσιαλιστικη κατευθυνση, δεν εχει παρει ο ιδιος την κατασταση στα χερια του, να κανει ο ιδιος κτημα του τις επιχειρησεις. Ακομα ελπιζει σε μεσσιες. Οσο συμπαθης κι αν ηταν ο Τσαβες, αυτο του το χρεωνω. Δεν ριζοσπαστικοποιησε την συνειδηση του κοσμου, δεν εκανε τον λαο "επαναστατη". Πραγμα για το οποιο το ΚΚ Βενεζουλεας εχει ασκησει και συνεχιζει να ασκει κριτικη.
      Η εμμονη σε προσωπα και οχι σε προγραμματα αφηνουν αμερικανεθρεφτα τσουτσεκια τυπου Καπριλες να εχουν ελπιδες για ανατροπη.
      Ας ελπισουμε οτι ο λαος της Βενεζουελας συντομα θα επιχειρησει να κανει πραγματικη εφοδο στον ουρανο και δεν θα εκτονωνεται στις εκλογικες αναμετρησεις και μονο.

      kagemusha

      Διαγραφή
  2. Το θέμα είναι πως η Βενεζουέλα δεν πρέπει να "πέσει" γιατί θα έχει πρόβλημα και η Κούβα.Σίγουρα υπάρχει διχασμός στη χώρα και ο θάνατος του Τσάβες ήταν καθοριστικός για να ενισχυθεί ο Καπρίλες και η δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μετά το θάνατο του Στάλιν άρχισαν να χαλάν τα πράματα στην Σ.Ε. με εξαφανισμένο τον κεφαλαιόκρατικο τρόπο παραγωγής το ζήτημα έγκειται στην υποχρέωση του κράτους να φτιάχνει μεσώ της εκπαίδευσης του επαναστάτες που δεν εξαρτώνται απο την χαρισματικη προσωπικότητα ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι το ενδιαμεσο σταδιο πριν την επαναφορα στον καπιταλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκεφτόμουν τι θα αισθανθώ, αν γίνει αυτό που πολλοί φοβόμαστε για τη Βενεζουέλα. Και εκεί που προσπαθούσα να καταλάβω αν θα ικανοποιηθώ από δικαίωση ή αν θα λυπόμουν βαθιά για το λαό, βρήκα τη μόνη λέξη και το μόνο κατάλληλο συναίσθημα...πικρία...

    Γιατί γνωρίζουμε δυστυχώς πολύ καλά πως ό,τι, όσο νηπιακό, κι αν χτίζεται εκεί, θα καταρρεύσει στο κεφάλι του λαού, αν δεν αναδειχθεί ένα εργατικό, λαϊκό κίνημα στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.
    Δε χρειαζόμαστε ακόμα μια Χιλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ειναι ο οπορτουνισμος συντροφοι.Παρ'ολα αυτα θα ειναι μεγαλο πληγμα για
    τους λαους της ευρυτερης περιοχης και οχι μονο.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας κινείται σε σωστό δρόμο και αυξάνει την απήχηση του στον λαό.Πλέον είναι το δεύτερο πιο ισχυρό κόμμα στον πόλο που στηρίζει τον Μαδούρο.Θα είναι πισωγύρισμα για την περιοχή αν γίνει ένα πραξικόπημα τύπου Ονδούρας ή μια νέα χούντα...Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει σημάνει συναγερμό στα στελέχη και μέλη του να είναι σε ετοιμότητα και να απαντήσουν οργανωμένα στα σχέδια αποσταθεροποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Έχουμε κάνα Λίνκολν για τα αποτελέσματα των εκλογών? Για τα ποσοστά του ΚΚΕ?

      Johngr1973

      Διαγραφή
    2. τα εχω χαμενα τελειως !! επαναλαμβανω εχουμε κανα Link για τα ποσοστα του ΚΚΒ?

      johngr1973

      Διαγραφή
  8. συμφωνω με τον poe
    και οπως λεει και ο λαος αμα δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν κανεις
    τετοιου τυπου κυβερνησεις δεν εχουν καλο αποτελεσμα
    γι αυτο αμεσως δινεις τα οπλα στο λαο
    τα ιδια επαθε και ο αλλιεντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oποιος γνωρίζει σε ποσοστό την επιροή του εκεί κομμουνιστικού κόμματος ας γράψει..
    Είναι σημαντικό τη δεδομένη στιγμή να ξέρουμε την απήχηση που έχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3,28% πηρε στις προηγουμενες σε αυτες δεν ξερω

      Διαγραφή
  10. το θεμα ειναι ο στοχος παλης του λαου αν ειναι η διατηριση της κυβερνησης(που αυτο ειναι στην Βενεζουελα) δεν θα μπορεσουν να κανουν τιποτα
    συνειδητος στοχος θα πρεπει να ειναι τα μεσα παραγωγης
    ουτε εγω χαιρομε με την αυτη την εξεληξη αλλα οπου δεν πας μπροστα,θα πας πισω
    (και μου ηρθε λιγο στο μυαλο χωρις να μπορω να κανω απολυτες συγκρισεις αυτο που ελεγε το ΚΚΕ[και η δικαιοση του] για το ΑΑΔΜ, σε περιπτωση τετοιας κυβερνησης μπορει και να βοηθηθεις ωστε να πας παρακατω, αλλα αμα βολευτεις σε αυτη την πατησες)

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. « Επτά άνθρωποι, οπαδοί του Ν. Μαδούρο, έχουν σκοτωθεί από δολοφονικές συμμορίες που χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα τις τελευταίες ώρες στη Βενεζουέλα. » … ο Σουρλας και «η ομάδα του», σε version Βενεζουέλας …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιγράφω εδώ το σχόλιο που ανέβασα σε μια προηγούμενη ανάρτηση του Redfly Planet:

    Σας παραπέμπω σε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία, παρμένα από το - διόλου φιλικό προς τον Maduro - γνωστό και μη εξαιρετέο wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Venezuelan_presidential_election,_2013

    Από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων των μηνών Μάρτη και Απρίλη, προκύπτει με σαφήνεια μείωση των δημοσκοπικών ποσοστών του Maduro και άνοδος εκείνων του Capriles. Ο μέσος όρος του ποσοστού του Maduro στις τελευταίες τέσσερις δημοσκοπήσεις από 7 ως 11 Απρίλη, είναι - όπως θα δείτε στο σχετικό κείμενο - μόλις 41%. Σε μια μόνο από τις μετρήσεις, την τελευταία, φαίνεται ένα δυσανάλογα υψηλό ποσοστό του Maduro, όμοιο με εκείνα του προηγούμενου μήνα. Υπό την έννοια αυτή, το τελικό αποτέλεσμα μόνο έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί, τουλάχιστον αριθμητικά. Όσο για την πολιτική ερμηνεία, θα τα συζητήσουμε εν καιρώ. Πάντως, πάρτε υπόψη ότι οι ΗΠΑ έχουν ρίξει τρελά λεφτά στην ιστορία της αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας. Πάνω από 3000 φόρουμ (!) από ΜΚΟ της "κοινωνίας των πολιτών" έχουν διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια - ένα αληθινό όργιο εξαγοράς. Δεδομένου ότι ο Maduro είναι σαφώς λιγότερο χαρισματικός από τον Chavez, το αποτέλεσμα πρέπει να θεωρηθεί πολύ μεγάλη επιτυχία. Τη στιγμή αυτή, ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται όλη μας την αλληλεγγύη. Η νίκη του Maduro πρέπει να στηριχθεί, καμία αμφισβήτηση τώρα δεν επιτρέπεται. Για όλα θα έχουμε καιρό να συζητήσουμε, φτάνει πρώτα να συντριβεί η νέα αμερικανοκίνητη προσπάθεια να γκρεμιστεί η μπολιβαριανή διαδικασία. Η ανακοίνωση του ΚΚ Βενεζουέλας, λιτή και μεστή περιεχομένου, δίνει τον τόνο. Είμαστε δίπλα τους!

    Chavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δυστυχως ουτε Ονδουρα ουτε Χιλη μαλλον για Νικαραγουα παει το πραγμα οπου οι επαναστατες θα καταθεσουν τα οπλα και θα παραδωσουν την εξουσια μεσω εκλογων (οχι τωρα σε 1-2 χρονια). Πισογυρισμα χωρις καμια αμφιβολια αλλα ετσι ειναι οταν δεν συντριβεις το αστικο κρατος και δεν απαλλοτριωνεις τα μεσα παραγωγης

    χ Φλωρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το PCV πήρε 280.009 ψήφους στο σύνολο των 7.505.338 που πήρε ο Μαδούρο,ποσοστό περίπου 3,75 μέσα στους Chavistas,ουσιαστικά ήταν αυτό που του έδωσε την πύρρειο νίκη,με την μικρή αυξηση που πέτυχε στα ποσοστα του όταν η τελική διαφορα ανάμεσα στους δυο υποψήφιους είναι 234.935 ψήφοι.

    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις εκλογές του Οκτωβρίου το PCV είχε πάρει 489.941 και 3,29 % στο σύνολο του εκλογικού σώματος (Το μεγαλύτερο ποσοστό και περισσότερες ψήφους σε Προεδρικές αλλά και βουλευτικές εκλογές).

      http://es.wikipedia.org/wiki/Partido_Comunista_de_Venezuela

      Διαγραφή
    2. Αν είναι έτσι λοιπόν τότε το PCV έχασε την μισή του δύναμη και δεν αύξησε τα ποσοστά του οπως διάβασα κάπου. Τα αποτελέσματα του Οκτωβρη ανα κομμα είναι περίπου αυτά:http://www.ultimasnoticias.com.ve/noticias/tuvoto/noticiaselectorales/partidos-minoritarios-le-dieron-ventaja-a-chavez.aspx

      Αν βρω και της Κυριακης ανα κομμα θα τα στείλω.

      Sentic

      Διαγραφή
  15. Μέλη του ΚΚΒ και της νεολαίας καταλαμβάνουν την έδρα του εθνικού εκλογικού συμβουλίου στο Μαναγκας που είχε καταληφθεί απο τους Καπριλίστας!!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VaecgDXLAlQ


    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το λαο πρεπει να τον προετοιμαζεις για συγκρουση οχι να τον γεμιζεις αυταπατες...ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα μακαρι το ΚΚΒ να αποδειχθει ικανο να κινητοποιησει μαζες για μια πιθανη ενοπλη συγκρουση...οπως και να χει οι ευθυνες της κυβερνησης μαδουρο αλλα και του τσαβες πιο πριν ειναι μεγαλες...αντι να στειλουν τους καπιταλιστες στο διαολο τους εθρεψαν για να γινουν κυβερνηση με τον ενα ή τον αλλο τροπο...ειρηνικος δρομος δεν υπαρχει για το σοσιαλισμο

      Διαγραφή
  16. θα συμφωνήσω με το πρώτο σχόλιο και δεν θα μπώ στον κόπο να διαβάσω τα παρακάτω.Αυτό το σύστημα δεν φτιασιδώνετε με χαρτάκια στην κάλπη ΑΝΑΤΡΈΠΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εκει εξελισεται απο οτι φιανεται αντεπαναστατικη κατασταση, οι εξελιξεις θα εξαρτηθουν απο πολλους παραγοντες, μπορει να υπαρξει ραγδαια ριζοσπαστικοποιηση των λαικων μαζων, καθοριστικος θα ειναι ο ρολος του ΚΚΒ,ας ελπισουμε οι σφοι εκει να καταφερουν να καθοδηγησουν το λαο τις επομενες ωρες και μερες ετσι ωστε να συντριβει η αντεπανασταση.
    Αποδεικνυεται παντως για ακομη μια φορα ποσο επικινδυνες ειναι οι αυταπατες που σπερνουν οσοι μιλουν για "ειρηνικα περασματα", κοινοβουλευτικες αλλαγες που θα φερουν το σοσιαλισμο και πρασινα αλλογα.
    Επαληθευεται ακομη μια φορα το ΚΚΕ οταν λεει οτι πρεπει να αφαιρεθουν τα μεσα παραγωγης απο τους αστους, να τσακιστει το κρατος τους, με τα "χαδακια" δεν θα πεισθουν να φυγουν ευκολα απο το προσκηνιο για να ρθει η εργατικη ταξη στην εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καποια στοιχεια σχετικά με την ψηφοφορία το ΚΚ έχασε τις μισές του ψήφους οπως και το psuv που έχασε επίσης αρκετους.

    http://www.eluniversal.com/nacional-y-politica/elecciones-2013/130416/psuv-obtuvo-menos-votos-que-la-tarjeta-de-la-unidad

    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν είμαι υπέρ της ΄΄αμερικανοστηριζόμενης΄΄ αντιπολίτευσης αλλά πώς να μην υπάρξουνε προβλήματα άν κάποιος δεν βγάζει καθαρή πλειοψηφία? δεν έχει σημασία άν τα επεισόδια μπορεί να έιναι υποκινούμενα αλλά η νίκη δεν είναι καθαρή..δεν είναι ας πούμε 70 30 ώστε να μην κουνηθεί κανείς..γτ άλλαξε το ρεύμα τόσο στη βενεζουέλα? μήπως τελικά δεν κατάφερε να μπει τόσο καλά στη συνείδηση του λαού και αποδεικνύεται εν μέρει ανθρωποκεντρική? άλλο ο μαδούρο και άλλος ο τσάβες? άν σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της βενεζουέλας είναι σε κόντρα μιλάμε ότι μπορεί να καταλήξουμε σε ένα σοβαρό εμφύλιο. δεν μιλάμε για μια μικρή πλειοψηφία π προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση αλλά για το μισό εκλογικό σώμα..μπορεί να χάσανε και να επικαλούνται τη νοθεία (π μπορεί να ισχύει μπορεί και όχι αυτό δεν το ξέρω και δεν αποκλείω τπτ) αλλά σε μια τέτοια περίπτωση και πού δεν θα γινότανε αυτό άν δεν πετυχαίνεις καθαρή νίκη? φαντάζεστε κάτι ανάλογο πχ στην ελλάδα? ποιό στρατόπεδο θα κανε πίσω μπροστά σε τέτοια κοντινά ποσοστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.