17 Απριλίου 2013

Ο Χρήστος Κατσώτης στο MEGA (17/04/2013)


Οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ «απαντούν στα πιεστικά προβλήματα που έχει σήμερα ο λαός μας», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Τετάρτης.

Με αφορμή τις δρομολογούμενες απολύσεις στο δημόσιο, σημείωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ, της τρόικας είναι «να μη μείνει τίποτα όρθιο, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να μην υπάρχει σταθερή δουλειά πουθενά. Να μην υπάρχει σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς πουθενά. Να μην υπάρχει κοινωνική ασφάλιση. Είναι αυτά τα οποία μπαίνουν εμπόδιο, όπως λένε, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην κερδοφορία και ότι μπαίνει εμπόδιο το καταργούν».


Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε επίσης ότι «ήδη προετοιμάζεται η κυβέρνηση να φέρει το νέο πλαίσιο διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού. Ένα πλαίσιο το οποίο θα προσαρμόζει τον κατώτατο μισθό στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, στις ανάγκες των μονοπωλίων».

«Φως στο τούνελ» πρόσθεσε «θα δούμε όταν η εργατική τάξη πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Όταν η συμμαχία μεταξύ εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων που καταστρέφονται, φτωχής αγροτιάς που ξεκληρίζεται, γίνει πολύ ισχυρή και έχουν σαν στόχο να πάρουν εκείνοι την εξουσία στα χέρια τους και την οικονομία στα χέρια τους, όταν αλλάξει η μορφή οργάνωσης της οικονομίας».

Επισήμανε τέλος ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καμία σύγχρονη λαϊκή ανάγκη «όσο κουμάντο κάνουν σήμερα οι επιχειρήσεις. Οι ανάγκες οι δικές τους είναι η σκλαβιά του ίδιου του λαού. Όσο αυτό δεν κατανοείται από τους εργαζόμενους θα πηγαίνουν από τη Σκύλα στη Χάρυβδη».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.