16 Απριλίου 2013

Ν. Σοφιανός: Στόχος συγκυβέρνησης-τρόικας να χτυπηθεί η μόνιμη σταθερή δουλειά


«Κανένας δεν πιστεύει ότι η αξιολόγηση γίνεται για να έχουμε ένα πιο καλό, αποτελεσματικό κράτος για το λαό και τα λαϊκά συμφέροντα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή»του MEGA, το βράδυ της Δευτέρας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Όποιος έχει παιδιά σε σχολεία ή όποιος πάει στα νοσοκομεία στα επείγοντα, θα δει τεράστια κενά, θα δει δηλαδή ανάγκες λαϊκές οι οποίες σήμερα δεν καλύπτονται, την ίδια ώρα που αδειάζει το δημόσιο», σημείωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας για τις απολύσεις στο δημόσιο ότι «στο κέντρο είναι να χτυπηθεί η μόνιμη σταθερή δουλειά, αυτό είναι το κέντρο, αυτός είναι ο στόχος».
Αναφερόμενος στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, επισήμανε πως «το χαράτσι μονιμοποιείται» και ότι «η μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν χαρατσώνεται, η λαϊκή οικογένεια χαρατσώνεται, το σπίτι οδηγείται σε κατάσχεση, σε δήμευση και μάλιστα στέλνουν και προειδοποιητικές βολές σε αυτούς που χρωστάνε έως 3.000 ευρώ».

Έρχονται και άλλα μέτρα, υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός, υπενθυμίζοντας το περαιτέρω χτύπημα του κατώτερου μισθού, την εφαρμογή της περικοπής του επιδόματος γάμου, «μέτρα τα οποία θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο λαϊκό εισόδημα» και γι' αυτό πρόσθεσε, «πρέπει να κινηθούμε, εμείς λέμε, εκτός των τειχών, γιατί να το περιγράφουμε το πράγμα δεν λέει τίποτα».

Για τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο, στη Βοστώνη των ΗΠΑ, σημείωσε ότι «πέρα από την αλληλεγγύη στα αθώα θύματα, το ποιοι βρίσκονται, το τι στοχεύσεις, είναι μεγάλη ιστορία και πρέπει πραγματικά να προβληματιστούμε για το πώς και θα αξιοποιηθεί αυτή η ενέργεια. Είναι δεδομένη η αλληλεγγύη, αλλά δεν είναι ορισμένα πράγματα τόσο αθώα, πέρα από τα αθώα θύματα που δολοφονούνται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.