17 Απριλίου 2013

Φράουλες και αιμα στη Μανωλάδα, πυροβόλησαν εργάτες γης -32 τραυματιες !-Το ΚΚΕ καταγγέλει το βασανισμό μετανάστη στη Μανωλάδα


Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στα φραουλοχώραφα στην περιοχή της Ν. Μανωλάδας Ηλείας. Έντονες αντιδράσεις πενήντα περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Μπαγκλαντέζων και άλλων εργατών γης, με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, απαντήθηκαν με πυροβολισμούς από τη μεριά των εργοδοτών τους.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν 32 τραυματίες - έξι από αυτούς σοβαρά, 
οι οποίοι μεταφέρονται στο ΓΝ Πύργου και στο ΓΠΝ Πατρών στο Ρίο.


902.gr

Aς θυμηθουμε και λιγο παλιοτερα....

Το ΚΚΕ καταγγέλει το βασανισμό μετανάστη στη Μανωλάδα

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει.
Οι δολοφόνοι δεν ήρθαν από το πουθενά
Ήρθαν γιατί τους όπλισαν το χέρι με την ατιμωρησία

Πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί

28/08/12

Το ΚΚΕ καταδικάζει την ωμή ρατσιστική βία, το βασανισμό μετανάστη εργάτη στη Μανωλάδα επειδή διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του.Αυτή η επίθεση βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πολιτική της κυβέρνησης που εδώ και σχεδόν ένα μήνα επιδίδεται σε επιχειρήσεις απανθρωπιάς σε βάρος μεταναστών, την ίδια στιγμή που η πολιτική της ΕΕ και με το Δουβλίνο 2 είναι αυτή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε στρατόπεδο μεταναστών.

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στο ρατσισμό και τις δολοφονικές επιθέσεις. Αυτοί που λιντσάρουν μετανάστες έχουν την ίδια λογική με αυτούς που σήμερα κάνουν τραμπουκισμούς και χτυπούν ντόπιους εργάτες. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστεύει ότι δεν θα έρθει και η σειρά του.


Εκείνο που αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Μανωλάδας είναι ότι η ρατσιστική συμπεριφορά πηγαίνει μαζί με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή της

Δειτε επισης 
.ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μανωλάδα δεν υπάρχει μόνο στην Ηλεία

14 σχόλια:

  1. Μετανάστης στην ίδια μου τηυ χώρα17 Απριλίου 2013 στις 9:07 μ.μ.

    Μακάρι να λυπόσασταν το ίδιο τις γιαγιάδες της Κυψέλης! Ο νοών νοείτω και ο διαμένων στας Αθήνας...το ίδιο! Φυσικά και οι φράουλες είναι προτιμότερες από τις γριούλες...δεν αντιλέγω. Μόνο να παρακαλούν οι καλοί σύντροφοι μετά τις γριούλες να μην έρθει και η δική τους σειρά στα πολυεθνικά γκέτο ανεργίας και παραβατικότητας που μας ετοιμάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την εγκληματικοτητα πρεπει να σου μαθουν αστειχειωτε χρυσαυγιτη δεν ευθυνεται η φυλη αλλα οι συνθηκες. Ξεπλυνετε πρωτα τους τονους αιμα αθωων που εχετε χυσει εσεις τα φασισταρια μεχρι σημερα, και υστερα να το παιζετε και ευαισθητοι.

      Διαγραφή
    2. Την παραβατικοτητα την γενναει εξαθλιωση μικρε, δεν ειναι αποτελεσμα φυλετικων διαφορων, γονιδιων και τα συναφη, αλλα κοινωνικων συνθηκων, κανεις δεν γινεται παραβατης οταν ειναι χορτασμενος, οταν γινεται σεβαστη η προσωπικοτητα του, η ιδια του η υπαρξη.Ειναι ατυχες το παραδειγμα σου, παντα υπηρχε εγκληματικοτητα στη χωρα μας, αυξανοταν σε εποχες δυσκολες, κρισης οπως τις λεμε, μετα τοην κατοχη ακι τον εμφυλιο οργιαζε το εγκλημα σε ολη τη χωρα, δεν υπηρχαν μεταναστες, ειχαμε λιγες δεκαετιες "ηρεμιας" επειδη ο καπιταλισμος λογω συγκοιριων ειχε αναπτυξη, τωρα στην κριση που ο ιδιος γεννησε, αυξανονται οι παραμετροι για την ανοδο της εγκληματικοτητας, και δεν ειναι οι μεταναστες η αιτια, αλλα οι ιδιες οι κοινωνικες συνθηκες, το γεγονος οτι τους μεταναστες τους χρησιμοποιουν καποιοι "δικοι" μας σαν ζωα προς εκμεταλευση δεν σε ενοχλει?Το οτι τους πυροβολουν για "πλακα" δεν σε ενοχλει?Το οτι ακομη και σημερα απο το συνολο των εγκληματικων πραξεων καθε χρονο το 88%+ προερχονται απο Ελληνες δεν σου λεει κατι?
      Αν εισαι Χρυσαυγιτης σε δικαιολογω, αυτοι μυαλο δεν εχουν, αν εισαι απληροφορητος φροντισε να μαθεις, ειναι λαθος να κρινεις χωρις να γνωριζεις.

      Διαγραφή
    3. Τα γκέτο και την ανεργία τα δημιουργούν τα αφεντικά που υπηρετείς φασισταριό. Βρωμόσκυλο! Δε σε είδα να πολεμάς κανέναν μεγαλοτσιφλικά, επειδή έχει ξένους ΕΡΓΑΤΕΣ. Μόνο σε κανένα νοσοκομείο σας βλέπουμε, σε καμιά λαϊκή, αλλά και εκεί με μέτρο...
      Δε είδα κανένα φουσκωτό νταή σας να τα βάζει με κανένα Γεωργιανό ή με κανένα Ρουμάνο μαφιόζο. Εκτός και αν η "παραβατικότητα" είναι μόνο να συναγωνίζεται ο πάγκος του Πακιστανό, τα ΖΑRA και τα Η&Μ...
      Βρωμόσκυλο, μην βρεθείς απέναντι σε ΕΡΓΑΤΗ, γιατί η θάλασσα που σε μαζέψανε τι προάλλες, πέφτει λίγο μακρυά εδώ που είμαι. Έχει όμως ένα ρέμμα...σε βολεύει;

      *Παραβιάζω τον κανόνα σχολιασμού Α....σβήστο...

      Διαγραφή
    4. καλα τωρα! Ειναι απαντησεις αυτες σε καποιον που ειπε αληθειες,εστω και τις μισες?Διοτι ειναι και οι τσιφλικαδες υπευθυνοι που με 20 ευρω κανουν την δουλεια τους και επρεπε η ΣΔΟΕ να δει τι συμβαινει με την ανασφαλιστη και αισχρη εργασια ,αλλα και οι λαθρομεταναστες με 1-2 ευρω μεροκαμματο στις πατριδες τους που στελνουν ολα τα χρηματα εξω και ταυτοχρονα εγκληματουν οπου τους παιρνει φιμωνοντας και ξυλοκοπωντας μεχρι θανατου γεροντες.και μη πειτε και εμενα χρυσαυγιτη διοτι θα σας απαντησω οτι ειστε ανεγκεφαλοι και να πατε να πηδηχτειτε κασσετουλες του περισσου.νομιζετε οτι κατεχετε το μονολωλιο του 'ανθρωπισμου' και της δικαιοσυνης,την τυφλα σας εχετε μονο.Αντε και πιο σεμνα απο εδω και περα,αλλου αυτα σαν κατηγοριες σε ανθρωπους που βλεπουν και ζουνε αυτο το αθλιο δραμα της πατριδας μου.

      Διαγραφή
    5. Κάτσε να βρω τη σωστή κασσέτα που μου έστειλε το κόμμα για να σου απαντήσω...
      Τη βρήκα. Λοιπόν:

      1) Τους μετανάστες, μπούφο, δεν τους χρειαζόμουν εγώ. Τους είχε ανάγκη το ΚΕΦΑΛΑΙΟ για α) μείωση μεροκαμάτων σε διάφορες εργασίες (οικοδομές, γεωργία, βιοτεχνία, βιομηχανία κ.α.), β) αύξηση της κατανάλωσης, γ) μείωσης του πληθωρισμού. Εξαιτίας αυτών η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ...και μάντεψε....ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΕ.

      2) Ο μετανάστης μπορεί να στέλνει 100 ευρώ το μήνα έξω...Ο εφοπλιστής στέλνει 100 την ώρα έξω! Ή μάλλον δεν τα στέλνει καν, γιατί η έδρα του είναι έξω.

      3) Πήγα σε έναν εργοδότη (Έλληνα) για δουλειά και μου πρότεινε μισθό 400 ευρώ το μήνα, με ασφάλιση δική μου....ταιριάζει δηλαδή ακριβώς αυτό που λές "εγκληματούν όπου τους παίρνει". Και στη δουλειά μου δεν υπάρχουν αλλοδαποί να μου φάνε τη θέση..

      4)Το ΣΔΟΕ, η επιθεώρηση εργασίας, ακόμα και ο θεός δεν κάνουν ελέγχους, γιατί ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από αυτούς που πρέπει να ελέγξουν.

      5)Εδώ δε μιλάμε για ρατσισμό και ανθρώπινα δικαιώματα...μιλάμε για ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ, μπούφο... Κάτι που το ζούμε χρόνια, μπούφο! Αυτό είναι το άθλιο δράμα της δικής μου πατρίδας.

      6) Η εγκληματικότητα βασίζεται σε αντικειμενικούς οικονομικους-κοινωνικούς παράγοντες. Δεν οφείλεται σε φυλή ή έθνος. Προσωπικά, βλάκα, δεν μπορώ να αποκλείσω το γεγονός να κάνω διάρρηξη ή ληστεία, αν βρεθώ σε κατάσταση εξαθλίωσης προκειμένου να φάω. Και η βλακεία σου στους ίδιους παράγοντες οφείλεται.

      Ξαναπαραβιάζω τον κανόνα Α...σβήστο.

      Διαγραφή
    6. Μια παράκληση προς τους διαχειριστές. Εξαφανίστε τους χρυσαυγίτες και τα κάθε φύσεως φασιστικά-ρατσιστικά σκυλιά από το μπλογκ. Καμία κουβέντα με τα καθάρματα.

      Διαγραφή
  2. http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?publDate=13/5/2008&id=9726&pageNo=19&direction=1

    και να ποια πρέπει να είναι η απάντηση.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δουλεία νομίζαμε, ότι καταργήθηκε.
    Κάναμε λάθος.
    Στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει.
    Ο επιστάτης, πιστό σκυλί του αφέντη, χτυπά και σκοτώνει τους ανθρώπους που τους εκμεταλλεύονταν τόσο καιρό.
    Γιατί ήθελαν τα αυτονόητα.
    Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, έστω αυτά τα ελάχιστα, που είχαν συμφωνήσει.

    Το έγκλημα είναι ποινικό και ταυτόχρονα πολιτικό.
    Η τακτική της ΝΔ είναι που τους κάνει πλάτες.
    Χτυπάνε όποιον διεκδικεί.
    Σε συνδυασμό με το ρατσισμό των ναζί.

    Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων και την άμεση καταδίκη αυτής της νοοτροπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Φασισμός σηκώνει κεφάλι και προκαλεί ασύστολα και ασύδοτα. Με την πλήρη ανοχή του επίσημου κράτους και την αβάντα των Μπάτσων.
    Δυστυχώς υποτιμήσαμε τον κίνδυνο στο δρόμο και στη κοινωνία και τώρα τον βρίσκουμε μπροστά μας.
    Ποτέ δεν είναι αργά....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.....
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ.
    ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.
    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ - ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κινητοποιήστε τον κόσμο
    Μην απαντάτε στους προβοκάτορες.

    Σημαδεύουν ήδη. Εσάς. Κινητοποιηθείτε - κινητοποιήστε

    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβοκατορες υπαρχουν πολλων ειδων οπως ξερεις

      Οσο για το "σημαδευουν", στα Χανια παντως πηγαν για μαλλι(να γεμισουν το καραφλο της κεφαλης) και βγηκανε βρεγμενοι, και τελευταια παντου βρεγμενοι βγαινουνε.

      Διαγραφή
  7. Ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες, όπου υπάρχει ΚΚΕ ή ΠΑΜΕ οι φασίστες γίνονται καπνός.
    Είναι το μόνο κόμμα που όπου και αν βρεθεί βάζει ψήφισμα απομόνωσης - καταδίκης της χ.α. (σωματεία - συνδικάτα - τοπική αυτοδιοίκηση - σύλλογοι ).Οι πασοκοσυνασπισμένοι συνήθως δεν τα ψηφίζουν και κάνουν τον χαζό. Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.