25 Απριλίου 2013

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη

Γύρω από το κεντρικό σύνθημα των Φεστιβάλ «Άλλαξε τον κόσμο: το ‘χει ανάγκη…», οι μαθητές στην Ηλιούπολη, έχτισαν το πρόγραμμα, με συλλογική δουλειά, επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους για να αναδείξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να δείξουν τη διέξοδο της ανατροπής αυτού του συστήματος η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.


Οι μαθητές τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:
«Αυτός ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει και θ’ αλλάξει! Οι εργαζόμενοι, ο λαός και τα παιδιά του μπορούμε τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρουμε! Έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και να το ανατρέψουμε! Με τη θέληση και την πάλη για μόρφωση, δουλειά, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Έχει το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλει. Δύναμη μας δίνουν αξίες και ιδανικά που καμία σχέση δεν έχουν με τις σάπιες αξίες του συστήματος. Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πρωτοπόρα, αγωνιστική, ανυπότακτη στάση ζωής. Είμαστε ρεαλιστές, γι’ αυτό και τολμάμε αυτό που φαίνεται αδύνατο…».
 Οι μαθητές μιλούν μέσα από το θέατρο, τα γκράφιτι, τη φωτογραφία, διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια. Μιλούν για την ιδεολογική διαπάλη στο σχολείο μέσα από τα δικά τους πρότζεκτ, συζητούν με εκπαιδευτικούς και γονείς για τις κοινές τους ανάγκες. Η επιτυχία των Μαθητικών Φεστιβάλ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες δείχνει ότι πρόκειται για διοργάνωση ζωντανή, φτιαγμένη με μεράκι, που αγγίζει τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους δούλεψαν στο πλευρό των μελών της ΚΝΕ για το στήσιμό τους.
Έτσι την Κυριακή 28 Απρίλη στην κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης περιμένουμε να ζήσουμε μαζί τους αυτή την προσπάθεια για δημιουργική παρέμβαση.

Το πρόγραμμα που έχουν βγάλει είναι:
  • Συναυλία με τους: - Hell October (4ο – 5ο – 1ο ΕΛ Ηλιούπολης) - Absinth brothers (Λύκειο Βύρωνα) 
  • Graffiti από τους cubes: «Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία!» 
  • Συζητήσεις, αφιερώματα, βιβλιοπωλείο. 
Και με υπόσχεση ότι στις συμμετοχές θα υπάρξουν και …εκπλήξεις
Πηγή: "Γερανίζοντας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.