17 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επίθεση στη Μανωλάδα


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σχετικά με την επίθεση στη Μανωλάδα αναφέρει:

«Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εκτός από την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονται καθημερινά, τη δουλειά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς ασφάλιση, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και έλλειψης κάθε μέτρου υγιεινής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σήμερα δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς από ανθρώπους-μπράβους της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά 28 από αυτούς στο νοσοκομείο».

24 σχόλια:

  1. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από αυτή την ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ, αλλά ίσως είναι νωρίς ακόμα...

    Το βασικό είναι να προωθήσουμε τις θέσεις μας στους μετανάστες εργάτες. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εργατικής τάξης και μπορούν να δημιουργήσουν μια γερή βάση τόσο στα επαναστατικά καθήκοντα, όσο και στην πάλη κατά του φασισμού-ναζισμού. Η αλήθεια είναι πως λόγω της δουλειάς μου δεν έχω επαφές με μετανάστες ή με συντρόφους που γνωρίζουν και δεν ξέρω τι βήματα γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση.

    Συντροφικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην βιαζεστε, προφανως και εκει τωρα θα γινεται χαμος. μαζευεις στοιχεια εκτιμας και φυσικα η ανακοινωση σου θα λεει τα "αυτονοητα" για εργατες και ποσο μαλλον κομμουνιστες. οτι και να εχεις παρει αποφαση δεν θα το βγαλεις σε ανακοινωση τετοιου τυπου.
    μην βαζεται το μισος και την αγανακτηση πανω απο την κριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dinos άν φθάσουμε στο σημείο να στρατολογούμε μετανάστες λόγω της εργατικής τους θέσεις επδ οι υπόλοιποι έλληνες κοιμούνται το χάσαμε το παιχνίδι..επίσης υπενθυμίζω ότι δεν μπορούνε να συμμετέχουνε πολιτικά οι περισσότεροι απο αυτούς καθώς δεν έχουνε δικαίωμα ψήφου. εκτός απο την εκμετάλλευση πάντως των μεταναστών με μη ασφάλιση μαύρη εργασία κτλ κτλ το περιστατικό είναι καθαρά ΄΄επαγγελματικό'' θεωρώ π μπορεί να γινότανε και μεταξύ ελλήνων καθώς πάμπολλες είναι οι φορές π περιστατικά παρόμοια συμβαίνουν καθώς πολλοί είναι αυτοί π αντιμετωπίζουνε παρόμοιο πρόβλημα. βεβαίως λόγω της ευάλωτης θέσης τους μπορεί να χει και μια δόση ρατσισμού. δάρδανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι σχεση εχουν οι ψηφοι;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Καλά σβήσε τον "χρυσαυγίτη" αριστερό ανώνυμο χρήσιμο ηλίθιο τώρα.....

      Διαγραφή
    3. Σαν επαναστατικο κινημα, εχασες το παιγνιδι αν δεν κατορθωσεις να οργανωσεις το κομματι της εργατικης ταξης που δεχεται πανω του τα πιο ανελεητα χτυπηματα της δικτατοριας του κεφαλαιου.

      ΥΣ
      Απαραδεκτα χλιαρη και σαν πρωτη αντιραση, η ανακοινωση.

      Διαγραφή
    4. Ωραία τρολιά το προβοκατόρικο μήνυμα. 12 πόιντς.

      Διαγραφή
    5. "...άν φθάσουμε στο σημείο να στρατολογούμε μετανάστες λόγω της εργατικής τους θέσεις (..) το χάσαμε το παιχνίδι..."

      Δίκιο έχει...από πότε ένα ΚΚ έγινε η οργανωμένη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης;;;

      Διαγραφή
  5. Η πλακα ειναι που στο βραδυνο δελτιο της ΝΕΤ ισα που το ανεφεραν ψυχρα ψυχρα το περιστατικο, δεν υπηρχε ουτε καν στα θεματα που παρουσιαζαν στην αρχη. "Πρωτοσελιδο" ειχαν την "αποπειρα δολοφονιας" ομπαμα...

    ...πρεπει να αποφασισει η ΝΕΤ αμα ειμαστε Αμερικανοι ή Ελληνες και να ιεραρχησει την προτεραιοτητα των νεων αναλογα...

    αλλα γενικα παιζει πολυ θαψιμο με την μανωλαδα, τυχαιο;δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή το προβοκατόρικο μήνυμα χρειάζεται απάντηση, θα βάλω αυτά :


    1.Η στάση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν καταλυτική και ανέδειξε το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο.
    Ανέδειξε την καταπάτηση των ανθρωπίνων διακιωμάτων στο όνομα της ατομικής μας ευδαιμονίας. Σίγουρα τους αξίζουν συγχαρητήρια.

    Το ΚΚΕ κατήγγειλε «την κυβέρνηση, τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία, που αδιαφορούν για τους ξυλοδαρμούς, το πογκρόμ, ακόμα και τους πυροβολισμούς στον αέρα, τραμπούκων στην υπηρεσία μεγαλοαγροτών κατά των μεταναστών της Μανωλάδας και μελών του ΚΚΕ, που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους». Καλεί επίσης τους εργαζομένους «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες γης - οικονομικούς μετανάστες», προσθέτοντας ότι ο αγώνας τους είναι κοινός, όπως και ο αντίπαλος είναι κοινός.


    2. «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Το σύνθημα γίνεται πράξη, μέρες τώρα στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης με στόχο τη νίκη των Αιγύπτιων αλιεργατών

    3. Συνεχίζουν την απεργία τους οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους

    4. Διαδηλώνουμε με τους αλιεργάτες της Μηχανιώνας

    5. Τραμπούκικη επίθεση ενάντια στους αλιεργάτες

    Άκου στρατολογούμε μετανάτες... ΟΥΣΤ ΡΕ ΣΙΧΑΜΑ! ΠΟΥΛΟ ΡΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επαναλαμβανω μην βιαζεστε και μην κανετε χαρακτηρισμους. ηδη το κομμα ανακοινωσε για σημερα πια 18 συγκεντρωση στην μανωλαδα.
    εκει η κατασταση δεν ειναι απλη και δεν καλιεργουν μονο φραουλες στην περιοχη, μιλαμε για οργανωμενο εγκλημα απο οπου και να το πιασεις και το γεγονος οτι αυτη την φορα δεν τρομοκρατησαν κανα 2 αλλα ηταν μαζικο χτυπημα δειχνει αλλα πραματα. δεν ειναι απλα φασιστες.
    μην προτρεχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα απο τα καλα του κομματος ειναι η ψυχραιμια, αυτο καποιοι εκ του πονηρου ή και απο αγνοια το εκλαμβανουν ως αδρανεια.

      Διαγραφή
  8. Ρε παιδια, μονο φραουλες εχει η υποθεση, η ειναι και προμηθευτες του χαρουμενου φεστιβαλ του συριζα στο ελληνικο? Γιατι αν ειναι μονο φραουλες, πολυ δυνατη αντιδραση μου κανει απο τους δραστες.

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Τοποθετώντας ένα δυνατό επιχειρηματικό πλάνο στο τραπέζι, βασιζόμενο στην τεχνογνωσία και στο εκσυγχρονιστικό πνεύμα της διοίκησης, η εταιρεία τον Ιανουάριο του 2012 σημάνει την έναρξη των νέων υπερσύχρονων εγκαταστάσεων της στην περιοχή του Λάππα Αχαΐας . Έτσι πραγματοποιεί την αποδοτικότερη και περισσότερο ποιοτική της δραστηριότητα , με γνώμονα την τέλεια εξυπηρέτηση των πελατών της. Επάνω σε μία επιφάνεια συνολικής έκτασης 1000 στρεμμάτων, η εταιρεία αναλαμβάνει το πρωτεύον έργο της καλλιέργειας φράουλας Camarosa, Cantoga και Amica.

    "Στόχος της Βαγγελάτος ΑΕ. είναι η συνεχής αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας των προϊόντων και της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και η άμεση διοχέτευση αγνών προϊόντων στην αγορά"."

    http://www.vangelatos-sa.gr/main.php?&page=clients

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν είπα να μήν στηριχθούμε εκεί αλλά ΚΥΡΙΩΣ εκεί..τεσπα..όσον αφορά στη λέξη στρατολόγηση ήτανε καθαρά μεταφορική η σημασία της και όχι κυριολεκτική και ξέχασα να βάλω αποσιωποιητικά, μπορώ να πω συστράτευση ή συνεργασία..εσύ βιάστηκες να αναφέρεις για χρυσαύγουλα μην βλέπεις φαντάσματα παντού. τεσπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξηγησε μου τώρα,
      γιατί έβαλες πρώτα το σχόλιο με λογαριασμό Blogger και ύστερα ως ανώνυμος ?

      Εε δάρδανε - XRS - ανώνυμε προβοκάτορα ?
      Γιατί ?

      Διαγραφή
    2. σαν XRS εχει γραψει συχνα ας δουμε τι αλλο εγραφε

      Διαγραφή
  12. O φίλος που είπε ότι είναι χλιαρή η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ιδέα αν το ΠΑΜΕ στη Μανωλάδα είναι μέσα στη φωτιά και στις σφαίρες ή το λέει απλά για να προβοκάρει;

    Στην Αθήνα οι χλιαρές διαμαρτυρίες πάντως έχουν δύο κινητοποιήσεις σήμερα σε Υπουργεία και είναι οι μόνες..

    Αντιφραουλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο ίδιος είμαι απλά δεν ξέρω γτ κάποιες φορές στο μενού δεν μ βγάζει μια τον ανώνυμο όπως το κανε παλιά και μια το μπλόγκερ..χαλαρώστε λίγο..ίδιες απόψεις έχω δεν λέω άλλα αντάλλων..δάρδανος..άν θέλετε σας στέλνω σε email και τα πλήρη στοιχεία μου να χετε το κεφάλι σας ήσυχο..το χα πει άλλωστε και σε παλαιότερη συζήτηση..αμέσως πια..!! πφφφ δάρδανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα δεν εχουμε καθολου τις ιδιες αποψεις
      Αλλιως δεν θα στην επεφταν ολοι
      Δεν πειθεις κανεναν και αυτο θα επρεπε να σε προβληματισει
      Δες που κανεις λαθος και ξαναελα να τα πουμε

      kagemusha

      Διαγραφή
  14. document: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vkCJnXMU9eM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παραγωγοί φράουλας Μανωλάδας: "Τα ΜΜΕ μας συκοφαντούν στηριζόμενα σε μεμονωμένο αλλά κατακριτέο"

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paragwgoi_fraoylas_manwladas_ta_mme_mas_sykofantoun_sthrizomena_se_memonwmeno_alla_katakriteo_peristatiko.2217032.html

    Διαβάστε τα όσα γράφουν για τα μεροκάματα (είναι πιο χαμηλά στην Τουρκία), για "ταχύτατη αδειοδότηση χωρίς ή με ελάχιστο κόστος, ταχύτατη ρευματοδότηση, "Μέρος του κόστους υλοποίησης να το αναλάβουν οι ίδιοι οι αγρότες, ενώ παράλληλα να χορηγείται η δυνατότητα επιδότησης από προγράμματα όπως πχ το ΕΣΠΑ.",
    για "Χορήγηση Visa ...κατ΄ αποκλειστικότητα σε κάθε καλλιέργεια και παραγωγό.", και άλλες "επιχειρηματικές ιδέες",Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.