16 Απριλίου 2013

Χέρι-χέρι Πασκίτες και Χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Θεσσαλονίκη: Νοθεία και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή από την ΠΑΣΚΕ


Την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επειδή κατήγγειλαν νοθείες στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα και, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα "«σκυλιά" της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή. Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε "αντιφασιστική" συγκέντρωση στις 21 Απρίλη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ "ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ γιατί για μια ακόμα φορά – κατά τη συνήθη πρακτική της – "έστησε" νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείου.

Συγκεκριμένα στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου, που δεν έπρεπε καν να είναι μέλος του ΕΚΘ (γιατί τα περισσότερα μέλη του, με την κύρια επαγγελματική ιδιότητά τους, είναι και μέλη σε άλλα Πρωτοβάθμια σωματεία και ψηφίζουν από αυτά για το ΕΚΘ) προέτρεπαν τα μέλη να ψηφίσουν (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) και για 2η φορά για το ΕΚΘ,

Την επιχείρηση καθοδηγούσε με την προσωπική παρουσία του στις αρχαιρεσίες ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του ΕΚΘ, Τσαραμπουλίδης, ενώ ο ΠΑΣΚίτης ταμίας του ΕΚΘ, Παγώνης και το στέλεχος στην ΠΑΣΚΕ – ΕΛΤΑ, Σταμπουλίδης "πιάστηκαν" επ' αυτοφώρω να έχουν στα χέρια τους φάκελο ψηφοφορίας, σφραγισμένο από την εφορευτική επιτροπή και να είναι μπροστά στην κάλπη, έτοιμοι να ψηφίσουν.

Στην παρέμβαση που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, Ζαριανόπουλος (γεν. γραμματέας του ΕΚΘ) και Καλαντίδου (μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ) προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής για τις παρανομίες, δέχθηκαν την επίθεση από χρυσαυγίτες τραμπούκους (γροθιές, κλωτσιές κλπ.) που φώναζαν "κουμμούνια θα πεθάνετε", "θα δέρνουμε κάθε εκλεγμένο", "θα κάνουμε όσες νοθείες θέλουμε".

Αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα και, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα "σκυλιά" της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή.

Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε "αντιφασιστική" συγκέντρωση στις 21 Απρίλη.

Τελικά, κάτω από την παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η νοθεία δεν πήρε την έκταση που σχεδίαζαν οι οργανωτές της.

Προειδοποιούμε, τα τσιράκια της εργοδοσίας, οποιουδήποτε χρώματος, ότι αν ξανατολμήσουν να φέρουν χρυσαυγίτες στο ΕΚΘ θα πεταχτούν κι αυτοί έξω από το ΕΚΘ από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Αλήθεια, το Εργατικό Κέντρο θα πει κουβέντα για τον χρυσαυγίτη οδηγό του ΟΑΣΘ που κατέβασε από το λεωφορείο μετανάστες και απειλούσε τους άλλους επιβάτες ή θα το θάψει κι αυτό για να μη χάσει την ψήφο του στις εκλογές;».


7 σχόλια:

  1. Το ειχα πει πριν λιγο καιρο και βγηκατε οι περισσοτεροι να με φατε.Το ξανα λεω λοιπον.Δεν αντιμετωπιζονται αυτα τα φαινομενα με ευχολογια,καταγγελιες και απειλες.Τις φαγαμε για τα καλα αν καταλαβα ορθως.Ειναι πολυ επικινδυνο για το κινημα να φαινομαστε ανημποροι η και δειλοι ακομα.Πιο επικινδυνο ομως ειναι για μας τους ιδιους και την ιδια μας την επιβιωση.Αν αφησουμε το κλιμα τρομοκρατιας να περασει θα μεινουμε τελειος μονοι μας και θα το πληρωσουμε πολυ ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τις φάγαμε καθόλου. Τρέχοντας έφυγαν

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

      Διαγραφή
  2. Αν εγινε ετσι πολυ χαιρομαι συντροφε γιωργο και ευχαριστω για την πληροφορια
    αλλα τα υπολοιπα του περιεχομενου οπως καταλαβαινεις ισχυουν στο ακεραιο.Το πραγμα οσο το συστημα στριμωχνεται θα αγριευει και πρεπει να παρουμε τα μετρα μας και ασ μην επεκταθουμε εκτενεστερα σ'αυτο.Νομιζω οι λογοι ειναι προφανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @STALIN IS BACK
    αν διαβάσεις με λίιιιγη προσοχή τις ανακοινώσεις (πχ για λαγκαδά,τώρα για ΕΚΘ) θα καταλάβεις ότι όχι μόνο δεν είχαμε υποχωρήσεις αλλά κάποιοι (ειδικά στο λαγκαδά) μετρούσαν δόντια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξερω συντροφε blogsevikos αλλα οπως ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να φανταστεις καλα κανω και λεω αυτα που λεω γιατι πρεπει να υπαρχει μονιμη επαγρυπνηση,ετοιμοτητα και προετοιμασια γιατι το παρελθον διδασκει οτι το συστημα παντα προειδοποιουσε με τον τροπο του πολυ πριν χτυπησει και παντα υπηρχαν αυτοι που υποτιμουσαν τις προειδοποιησεις αυτες και οδηγηθηκαν πολλα κινηματα σε σφαγη.Εγω τα λεω και καλα κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.