15 Απριλίου 2013

24ωρη απεργία των ναυτεργατών αύριο Τρίτη 16 Απρίλη


Την Τρίτη 16 Απρίλη δεν λύνει κάβος. Αυτή είναι η απόφαση των ναυτεργατών, οι οποίοι κατεβαίνουν ξανά στους καταπέλτες για να δώσουν τη μάχη της 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης. Απεργούν για να έχουν τα νησιά καράβια με φτηνά εισιτήρια 365 μέρες το χρόνο, με πληρώματα που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Απεργούν για να υπερασπίσουν την ίδια την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα. Για λιμάνια ασφαλή, που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των εφοπλιστών, των μονοπωλίων.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 5.30 το πρωί θα γίνει προσυγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν σε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας (όπως και της πανεργατικής απεργίας την 1η Μάη), σήμερα Δευτέρα 15 Απρίλη στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.
Η απεργία των ναυτεργατών, το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν, το αίτημά τους για απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΝΑ είναι υπόθεση όλου του λαού. Το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, για τη μέγιστη κερδοφορία των μονοπωλίων, διαμορφώνει ένα ζοφερό τοπίο για καράβια, λιμάνια, ακτοπλοϊκό δίκτυο, ναυπηγεία, με τραγικές συνέπειες για ναυτεργάτες, συνολικά τους εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, φτωχούς αγρότες, ενώ υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 


Ποιους υπηρετεί το νομοσχέδιο αυτό, το ομολογούν οι ίδιοι οι εφοπλιστές 

Σήμερα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε δελτίο Τύπου επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΝΑ «είναι για τη σωτηρία της επιβατηγού ναυτιλίας», δηλαδή την κερδοφορία των εφοπλιστών, και με βάση αυτό, κατά τον ΣΕΕΝ, «οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αδικαιολόγητες». Επιπλέον, προκαλώντας ανοιχτά, ο ΣΕΕΝ χαρακτηρίζει τις διατάξεις του νομοσχεδίου «ημίμετρα» και «ασπιρίνες» και ότι «χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα για να βοηθηθούν τα ακτοπλοϊκά πλοία». Μάλιστα, αξιώνει από τα ναυτεργατικά σωματεία να στηρίξουν «τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επιβίωση της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας», δηλαδή το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, «για το καλό των ναυτικών, των νησιών και της πατρίδας μας»!

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία με σημερινή τους ανακοίνωση τονίζουν: «Στις 16 Απρίλη συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετατρέπει κάθε χώρο δουλειάς σε εργασιακό γκέτο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου (...) Αντιστεκόμαστε στον εργασιακό μεσαίωνα με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, κανένας εργάτης μόνος του, οικοδομούμε την ενότητα της τάξης μας με τα λαϊκά στρώματα για τη δικιά μας συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τους εκπροσώπους τους».

Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, στις 16 Απρίλη, τη μέρα της απεργίας των ναυτεργατών, καλεί το λαό του νησιού σε συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στο επιβατικό λιμάνι, δηλώνοντας πως οι ναυτεργάτες αντιπαλεύουν «μια πολιτική που οδηγεί στο να έχουμε πλοία στα νησιά μόνο όταν συμφέρει τους εφοπλιστές ή μόνο αν επιδοτηθούν από το κράτος, με τα δικά μας λεφτά».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους την Τρίτη στους καταπέλτες, τονίζοντας ότι «ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.