6 Απριλίου 2013

Ακούστε, κύριοι

Γράφει ο  
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.


Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

*

Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση:«Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς».Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι:

Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

*

ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο):

«Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).

52 σχόλια:

  1. Φοβερός. Από αυτό το άρθρο καταλαβαίνεις την μεγάλη διαφορά του να είσαι κομμουνιστής και το να υπηρετείς κόμματα της αστικής τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νίκος κοσμεί το Κόμμα! Μπράβο!

      Διαγραφή
    2. γνωμη μου ειναι να μην αποθεωνουμε προσωπα οτι σταση και αν κρατανε....αυτη η σταση ειναι η σταση που οφειλει να εχει το μελος του ΚΚΕ...δεν θα δωσουμε συγχαρητηρια για το αυτονητο για καθε μελος του ΚΚΕ...εξαλλου η επιθεση που ξεδιπλωθηκε πολλαπλασια απεναντι στο ΚΚΕ ενοψει συνεδριου απο ενα σημειο και μετα εγινε με αιχμη το προσωπο του μπογιοπουλου και με αφορμη τα οσα εγραψε τα οποια ηταν αδικη κριτικη, διαστρεβλωμενη δραση και πολιτικη του ΚΚΕ και ερχονταν σε αντιθεση με το ρολο του ως κομμουνιστη δημοσιογραφου του Ριζοσπαστη...αρα αυτα που λεει σημερα καλα κανει και τα λεει αλλα ηταν κατι που επρεπε να το κανει...

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ σε κάποια πράγματα. Δεν αποθεώνω τον μπογιόπουλο σαν πρόσωπο και μόνο γι' αυτό όσο για αυτά που λέει που όπως λες έτσι πρέπει να είναι ένας κομμουνιστής. Επίσης για πολλά από την κριτική που έκανε διαφωνώ αλλά είναι λάθος αυτό που θεωρείς εσύ ως ρόλο ενός κομμουνιστή δημοσιογράφου. Δηλαδή στα πλαίσια ενός προσυνεδριακού διαλόγου να συμφωνούν όλοι με την ανάλυση της ΚΕ και τις τακτικές που ακολούθησε μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι είναι κομμουνιστής. Σε ένα διάλογο θα υπάρξουν και διαφορετικές γνώμες που στο τέλος δυναμώνουν το κόμμα. Εάν εξακολουθεί οποιοσδήποτε κομμουνιστής να διαφωνεί και να προβοκάρει την απόφαση της πλειοψηφίας του συνεδρίου δεν αξίζει να είναι εκεί ακόμα και η τωρινή ΚΕ εάν το κάνει επειδή δεν θα περάσει η ανάλυση της.

      Διαγραφή
  2. Να υποθέσω ότι οι ρεντφλουπλάνητες εχουν αναβάλλει την εκτέλεση της διαγραφής του Μπογιόπουλου την οποία ήδη είχαν αποφάσισει, και αν ήταν στο χέρι τους θα την είχαν ήδη εκτελέσει? Φιλοδοξίες να γίνουν Yezhov-ακια που έχουν ορισμένοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυνουμε και δενουμε στο κομμα
      Εμενα τωρα θα με προωθησουν για Γ.Γ

      Ποσο γελοιος μπορει να ειναι ενας ανθρωπος;
      Το Π απο Παπαρολογος;

      Διαγραφή
    2. @Π.:
      Έλα Παναγιώτη, δεν περιμέναμε την επίσκεψη σου στην ταπεινή ιστοδελίδα μας, και ομολογώ πως ήταν ευχάριστη έκπληξη που μας τίμησες.
      Πες μου όμως μια και σε βρήκα, γιατί στην ιστοσελίδα σου (την Iskra ντε) έκοψες το υστερόγραφο για τον Λάκη;
      Α, και κάτι άλλο,
      -Συνέδριο εσείς δεν έχετε; Θα ασχοληθείτε καθόλου και με αυτό, ή το ξεχάσατε πως δεν είστε πια στο ...ΚΚΕ; (νύχτα φύγατε Παναγιώτη μου....)

      Διαγραφή
    3. @Ποε:
      Να είσαι πιο ευγενικός με τον Λαφαζάνη, η παρουσία τέτοιων VIP μας δίνει αναγνωσιμότητα :)

      Διαγραφή
    4. Απολογουμαι
      Π συγνωμη, τωρα που θα γινω ΓΓ θα σε ξαναπαρω στο κομμα για να επανορθωσω

      Διαγραφή
    5. ψιτ poe κομμένες οι μαλακίες...τόσο καιρό εγώ πριονίζω την καρέκλα της κοντής κι έρχεσαι τώρα εσύ να μου φάς τη θέση???

      Διαγραφή
    6. Μακάρι να υπηρχε κάποιος να της πριονίζει την καρέκλα αλλά δεν το βλέπω!

      Διαγραφή
    7. πω πω, μερικοί ακόμα και στην πλάκα,έτοιμοι να πετάξετε την εξυπνάδα είσαστε...να σου δώσουμε ένα πριόνι εσένα (από τα παλιά και σκουριασμένο) για να κάνεις τον μικρό πριονιστή....

      Διαγραφή
  3. Τρομερη πλακα . Iskra , enikos ... αναδημοσιευουν χωρις το υστερογραφο για τον λακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σ. Νίκο είσαι πραγματικός κομμουνιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    συγνωμη,μα εγω σαν απλος εργατης ,διακρινω στην απαντηση του σ. μπογιοπουλου, ενα αξιο τεκνο του Κ.Κ.Ε. τυπου -ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ. οσες διαφορες και να εχει στην τακτικη και ΟΧΙ στον στρατηγικο στοχο του κομματος, παραμενη πιστος στα ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ.
    εν αντιθεση με κατι αλλους ΠΡΩΗΝ, που για μια παρουσια σε αστικα μ.μ.ε.
    στηνουν Κ-Ο-Λ-Ο = αρχικα του κοματος τους.
    οσο για τον ΛΑ-ΛΑΚΗ παντου σε ολα τα μπλογκ που διαβασα,δεν αναφερουν την απαντηση του νικου,γαργαρα την κανουν. να δουμε τι θα πει ο ιδιος.
    εγω παντως του ΛΑ-ΛΑΚΗ του λεω τουτο

    ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ!!!.. ΑΜ ΠΩΣ..!!!!!!

    Κ.Κ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ αρχην μπραβο στον Μπογιοπουλο για το αρθρο του.
    Κατα δευτερον αν ξαναμπει σχολιο χωρις ψευδωνυμο και δεν διαγραφει εγω θα αποχαιρετησω το redflyplanet σαν ενδειξη διαμαρτυριας. Οχι αλλο, δυο μετρα και δυο σταθμα..

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναγέρεσαι σε εμένα λέγε με "αλήθεια"

      Διαγραφή
    2. Oχι δεν απευθυνομαι σε σενα αλλα στους διαχειριστες του μπλογκ και ουτε που ξερω ποιο σχολιο εγραψες για να αναφερομαι σε σενα γιατι υπαρχουν απειρα ανωνυμα

      και οχι δεν απευθυνομαι σε καποιον που θελει να νομιζει τον εαυτο του ως "αληθεια"

      αι κανε μας την χαρη

      kegemusha

      Διαγραφή
    3. Σορρυ, αλλά δεν βλέπετε πως όλη την μέρα δεν υπάρχει κανείς στο μπλογκ ? Τώρα που μπήκα θα σκουπίσω.

      Διαγραφή
  7. ο νικολας επρεπε να γραψει μετα απο οσα ακουστηκαν κ γι αυτον κ για πρακτορες φραξιονιστες κτλ που το μονο που κανουν ειναι να στεναχωρουν τους φιλους και τους οπαδους του κομματος...
    γιατι μετα τη σημερινη του παρεμβαση πολυς κοσμος αναθαρρησε, εκει που φαινοταν οτι φαγωνομαστε μεταξυ μας..
    ε οχι λοιπον προχωραμε ενωμενοι στον αγωνα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάστορα, τους κανόνες σχολιασμού τους διάβασες ?
      ΒΑΛΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ !

      Διαγραφή
  8. Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν.
    μτφρ: καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν τρώνε νεκρούς, οι δε ζωντανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπραβο νικο!αποδεικνυεις την κομματικοτητα σου ετσι!!αυτο αρμοζει σε εναν κομμουνιστη!αν και την απαντηση στον λαζοπουλο επρεπε να ηταν στη δημοτικη για να την καταλαβει και ο πολυς κοσμος!!

    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η\Η απαντιση του μπογιοπουλου ηταν η πρεπουσα ενος κομουνιστη δημοσιογραφου
    εδωσε την απαντιση..την απαντιση σε ολους τους αλλους θα τη δωσει το συνεδριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να τώρα ο Κωνσταντίνος Ρούσος έκανε την μαλακία να το μεταφράσει και δεν θα τρέχουν οι χαρούμενοι στα ιντερνέτια να το ψάξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Μπογιόπουλος απέδειξε σήμερα ότι αποδεικνύουν καθημερινά πολλά μη προβεβλημένα μέλη του κόμματος, ότι δηλαδή αυτό που ξεχωρίζει έναν κομμουνιστή είναι η συντροφικότητα και η μεγαλοσύνη του. Εγώ δεν είμαι μέλος του κόμματος, αλλά είμαι φιλοκομματική. Όταν μίλησα με στελέχη και μέλη του κόμματος μου είπαν όλοι το εξής:ο Νίκος είναι σύντροφος. Μπορεί να μη συμφωνούμε με όσα έγραψε, αλλά αυτός όφειλε να τα πει, γιατί κάποιες φορές αποδείχτηκε ιστορικά ότι η μειοψηφία είχε δίκιο. Μπορεί να υπάρχει κάτι που εμείς δε βλέπουμε και σωστά έκανε και τα είπε. Βέβαια, όλοι επισήμαναν ότι δε θα έπρεπε να τα πει εντός του κόμματος, αλλά κανείς δεν καταφέρθηκε εναντίον του και όλοι είπαν ότι ήταν και παραμένει σύντροφός τους. Αυτή είναι η μεγαλοσύνη και η διαφορά των κκέδων από τους υπόλοιπους. Γι αυτό αξιζει να είμαστε δίπλα τους και να βοηθάμε αυτό το κόμμα.

    ΥΓ: η πιο πληρωμένη απάντηση, πάντως, στο Λαζόπουλο για τα όσα έχει πει μέχρι στιγμής για το κόμμα.

    Λουκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρνω το θάρος να σε διορθώσω Λουκία..Πιστεύω ότι εννοείς.. ΥΓ.Η πιο πλήρης απάντηση, πάντως στο Λαζόπουλο για τα όσα έχει πει μέχρι στιγμή για το κόμμα.

      Φιλικά.

      Διαγραφή
  13. όποιος έχει γερό στομάχι ας πάει μία βόλτα στο σαιτ του τριανταφυλλόπουλου να δει πως το παρουσιάζουν....μια φορά μαλάκας πάντα μαλάκας
    http://www.zougla.gr/blog/article/703899

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν καταλαβαινω σ/φοι γιατι τόσο εμμονη για ένα πρόσωπο. Υπάρχουν χιλιάδες μέλη και εκατοντάδες στελέχη του ΚΚΕ που το εγκατέλειψαν ανα την ιστορία και πέρασαν στον ρεφορμισμό. Το ίδιο ισχύει και τις άλλες αντικαπιταλιστικες οργανώσεις (τροτσκιστες, μαοικοί, αναρχικοί κλπ).
    Ούτε το ΚΚΕ ούτε οι άλλες αντικαπιταλιστικες συνιστωσες κρίνονται από αυτους που έφυγαν ούτε καταστρέφεται ο κόσμος επειδη ο Νικος επέλεξε να πάει με τον ρεφορμισμο. Εκφράσεις του τύπου "όποιος έχει γερό στομάχι" δεν βοηθάνε δημιουργουνε πανικο και διαθέσεις συμβιβασμού. Έτσι ισχυροποιοειται ο όποιος κεντρισμος. Ναι με μία έννοια η προβοκατορικη ζουγκλα έχει δίκιο. Και το σημερινο άρθρο του Μπογιοπουλου απάντηση στον Ριζο είναι. Ο Μπογιοπουλος στην ουσία λεει "ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ" άλλοι το κάνουν. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ MEDIA ΆΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ φλερταρω με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλοι τον βοηθησαν με την τακτικη τους.
    ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ (και τους μπογιοπουλεους) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. Με αυτα που γράφεται ρε σ/φοι αφηνεται άλλους (δες Γκαργκάνα) να απαντάνε για το ΚΚΕ.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμίλο,
      δεν βαρέθηκες να λες τις ίδιες πίπες εδώ και μέρες ?

      Διαγραφή
    2. Κατι τετοια που λες εσυ δον καμιλο, τα λενε και στο zougla, οχι οτι με παραξενευει

      Διαγραφή
  15. Δον καμηλο σβηστό το άτιμο, έφτασε τζιβανα..

    κουσιατε ναζνταροβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καποιοι ΚΚΕδες εδω μεσα δειχνετε ποσο πολυ σφιχτηκατε με την επιστολή Μπογιοπουλου στον προσυνεδριακο.Μαλλον ανακουφιστηκατε με την απαντηση του σημερα.Ο Μπογιοπουλος εκανε το αυτονοητο,εκοψε τα φτερα σε οσους προσπαθησαν να τον αξιοποιήσουν για το σκοπο τους.Με τη στάση σας ορισμένοι,το μονο που κάνετε ειναι να δίνετε αξια σε κατι αριστερούληδες τύπου Καμιλο Μπερνερι.
    Υ.Γ: Ολη η ουσία της απαντησης του συμπυκνώνεται στο κομματι που αφορα το Λαζοπουλο
    Πουτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειλικρινά χαίρομαι απίστευτα που έπεσα τόσο πολύ έξω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπραβο redfly...
    Να ξεχωριζουμε τους πραγματικους φιλους απο τους "φιλους"...

    Ξερεις εσυ..

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με αυτά τα "ως γνωστόν" οπου διαβάζοντας τα υποχρεούμαστε/καλούμαστε να δεχτούμε a priori την, δια αποκαλύψεως αλήθεια του καθ'ενός... έχουν ειπωθεί οι μεγαλύτερες παπαριές/ψέμματα του αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ..Η κριτικη του Μπογιοπουλου στο Κομμα εν οψη συνεδριου θα μπορουσε να χαρακτηριστει απο παιδιαστικη κι επιφανειακη εως ηθελημενα αφελης. Και λεω "ηθελημενα" γιατι τα επιχειρηματα του στο συγκεκριμενο αρθρο ειναι τοσο ευαλωτα κι αναξια αντιπαραθεσης που ειναι να απορει κανεις με το ρηχο της κριτικης του σκεψης. Παραειναι ελλειποβαρες το πραγμα για να θεωρηθει αθωο.. Σιγουρα ολοι μας ξεχωριζουμε τον Μπογιοπουλο σαν νεο ελπιδοφορο αιμα του Κομματος και του κινηματος γενικοτερα και γι αυτο τον λογο πειραχτηκαμε. Ας ελπισουμε να μην μας αναγκασει να ξανασχοληθουμε μαζι του για παρομοιο λογο. Προς το παρων και παντα ας κραταμε μικρα καλαθια για τον καθενα μας... Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις αποστολή, το έχουμε καταλάβει.
      Αλλά σε αυτό το μπλογκ εκφράζονται οι απόψεις, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των κομμουνιστών, της εργατικής τάξης και των συμμαχων της.
      Και όχι οι βρωμιές του κάθε κομπλεξικού αντικομμουνιστή.

      Για αυτό θα σου το ξαναπώ.
      Δεν έχεις θέση εδω μέσα.
      Δεν με νοιάζει τι γράφεις, εγώ όπου σε βρίσκω θα σε στέλνω στα σκουπίδια. Γκέγκε ?

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλλήκαρε,την αποψη του για το αρθρο κατέθεσε ο ανθρωπος,αν εσενα δε σου αρεσει προβλημα σου.Το κατα ποσον κάποιος καλύπτεται η οχι, απο τα επιχειρήματα του Μπογιόπουλου η κάποιου που διαφωνεί με το Μπογιόπουλο είναι δικό του θέμα, ειναι δικό του θέμα και δεν εχει και κανενα λογο να σε πεισει.Ο καθένας έχει τα κριτήρια του.Αντίθετα,εκείνος που θα έπρεπε να μας αποδείξει τα λεγόμενα του είσαι εσυ,που λίγο πολυ,χαρακτηρίζει μη κομμουνιστή και αριστεριστή οποιονδήποτε συμφωνεί με τις θέσεις του ΚΚΕ.
      Εγω εκεινο που καταλαβαίνω είναι οτι αφου προσπαθήσατε να πατήσετε πανω στο Μπογιοπολο για να εξαπολύσετε αλλη μια επιθεση στο ΚΚΕ,μετα τη σημερινή σφαλιάρα του Μπογιόπουλου βγήκατε να το παίξετε τιμητές των λεγομένων του.Το οξυμωρο του πράγματος,ειναι οτι ο λογος που κατακεραυνωνετε τους επικριτές του ειναι ακριβώς επειδη τον κρίνουν,κάνετε δηλαδή αυτα για τα οποία εγκαλείτε τα μέλη της ΚΕ και γενικότερα με όσους διαφωνούν με το Μπογιόπουλο.
      Συμπέρασματικα,ολοι εσεις που μια φορα στη ζωη σας εναν διαλογο της προκοπης δεν κανατε θελετε να κανετε στους υπολοιπους υποδειξεις για το ππως θα οργανώσουν ενα διαλογο στο εσωτερικο του κομματος τους.
      Πουτιν

      Διαγραφή
    2. jakob sverdlov, κοίταξε για κάτι τύπους σαν εσένα, που φορούν κουκούλα και μας κάνουν υποδείξεις με το καταστατικό του ΚΚΕ στο internet, το μόνο που τους πρέπει είναι σφαλιάρες! Και αυτό δημοκρατία είναι, όταν αφορά αντίπαλους ενός κόμματος. Και κοίταξε, το καταστατικό του ΚΚΕ έχει και άρθρο για όσους περνούν με τον αντίπαλο και προδίδουν...Και άσε σε εμάς το παραμύθι σου που προσπαθείς να δείξεις ότι είσαι κομματικό μέλος (αν και σε άλλο σχόλιο σου εμφανιζόσουν σαν μέλος της ΚΝΕ). Μας τα είπαν άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη!!!!
      kk

      Διαγραφή
    3. "Oμοβροντία και σήμερα Σάββατο κατά του ΚΚΕ από το σύνολο του αστικού Τύπου. Και όλοι γράφουν ακριβώς τα ίδια (αν βέβαια τους πεις ότι ένα κέντρο τους τροφοδοτεί, είναι έτοιμοι να σου κάνουν μέχρι και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση...).

      Είναι η πρώτη φορά; Δεν είναι η πρώτη και βεβαίως δεν θα είναι και η τελευταία. Τα ίδια έχουν ξαναγράψει όλο αυτό το διάστημα, όχι μία, όχι δύο, ούτε τρεις ή τέσσερις ή πέντε ή είκοσι φορές, αλλά πολύ περισσότερες. Πες, πες κάτι θα μείνει, όπως έλεγε και κάποιος γνωστός…

      Και βέβαια, ας μην σκεφτεί κανείς, ότι θα σπεύσουν κάποια στιγμή να ζητήσουν συγγνώμη από τους αναγνώστες τους, για τα όσα συκοφαντικά εκτοξεύουν. Δεν το συνηθίζουν, προφανώς λόγω …σεβασμού προς το αναγνωστικό κοινό τους. Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι ουδέποτε το έκαναν στο παρελθόν κι ας αποδείχθηκαν φούμαρα τα γραφόμενά τους. Αλλά είπαμε, πες, πες κάτι μένει στο τέλος".
      Από το 902.gr
      kk

      Διαγραφή
    4. "Το μοτίβο γνωστό και πάντα το ίδιο: Το ΚΚΕ είναι αντιδημοκρατικό και δεν ανέχεται τη διαφορετική άποψη! Το ΚΚΕ είναι σεχταριστικό και δεν κάνει συμμαχίες παρά μόνο με τον εαυτό του! Το ΚΚΕ δεν βγάζει συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε εκλογικά! Η «ηγετική ομάδα» (sic) παραβιάζει τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου!! Ετοιμάζεται πογκρόμ εναντίον των διαφωνούντων!! Κι άλλα ίδιας αντικειμενικότητας…

      Τα έχουν διαβάσει ξανά όλα αυτά οι δύστυχοι αναγνώστες τους; Μα δεν διαβάζουν και κάτι το διαφορετικό. Επί 20 και πάνω χρόνια μόνο τέτοια διαβάζουν, με τέτοια «ενημερώνονται». Θα μπορούσαν για παράδειγμα όλοι οι παραπάνω συντάκτες του αστικού Τύπου να μην ξαναγράφουν και κοπιάζουν, αλλά να ανασύρουν οποιοδήποτε από τα γραπτά της ευδόκιμης θητείας τους και να το δώσουν στο τυπογραφείο. Θα είχαν επιτύχει τον ίδιο ακριβώς στόχο τους".
      Από το 902.gr
      kk

      Διαγραφή
  23. ΚΚΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙ.ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΚΕ, ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το τυρακι το ειδαν πολλοι ,τη φακα οχι.Φανηκαν οι πραγματικες προθεσεις αυτων που επιζητουν συνεργασια με το ΚΚΕ,που λοιδωρουν την κ.ε. και κυριως τη γ.γ.,που βρηκαν την ευκαιρια πανω σ ενα πραγματικα δημοκρατικο διαλογο,να ξερασουν τον αντικομμουνισμο τους.Καημενοι,η μαλλον Καμμενοι. Τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγραψα λοιπόν χθες την δική μου προσωπική άποψη ότι δηλαδή Ο Μπογιόπουλος μπορεί να είναι εξαιρετικός Λεβέντης και αλλά πολλά και ωραία αλλά ειναι κατά την ταπεινή μου άποψη και αρκετά φιλόδοξος και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κάποια στιγμή την κάνει γιατί αφαιρέθηκε δεν το κατάλαβα.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού και θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Θα σε βοηθησω εγω, γιατι αυτον τον αγωνα θα τον κανω μαζι με τα παιδια του μπολγκ

      Ψ Ε Υ Δ Ω Ν Υ Μ Ο

      δεν ειναι τιποτα: θεμα φαντασιας να σκεφτεις ενα ψευδωνυμο που θα σε αντιπροσωπευει σε καθε σου σχολιο

      Να! Σαν και μενα, κοιτα:
      kagemusha

      Διαγραφή
  26. Είναι ο Μπογιόπουλος ηλίθιε (Λάκη)!
    Ότι έκανε η ‘αυριανή’ στα 80ς που κατηγορούσε το Κόμμα σαν φιλοδεξιό γιατί έκανε κριτική στο πασόκ κάνεις κι εσύ..
    Με τον Κουρή που σε κρέμαγε στα μανταλάκια μπορεί να μάλωσες, με τον αυριανισμό ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.