13 Απριλίου 2013

Πιερία: Μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ΕΓΣΣΕ

Mαχητικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διοργάνωσε το πρωΐ του Σαββάτου η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Γεωργία Ιακωβίδου, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία επισιτισμού «OLYMPOUS PLAZA» ενώ την κεντρική ομιλία έκανε εκπρόσωπος της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ, Γκλικόπουλος Αστέριος, πρόεδρος του συνδικάτου Ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η πρωτοπορία». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν  και εργαζομενοι σε 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ σημειώνει:

 «Βάζουν στο εκτελεστικό απόσπασμα το βασικότερο εργατικό μας δικαίωμα.

Θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους και αδύναμους σε ατομική διαπραγμάτευση με τον εκάστοτε εργοδότη. Είναι φανερό ότι με την ανεργία στα ύψη, ο καθένας από μας είναι καταδικασμένος να υποκύψει στους πιο άθλιους εκβιασμούς. Θα μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, που θα δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτός είναι ο στόχος τους!!! Ευρωπαϊκή ένωση, ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες θέλουν φτηνή εργατική δύναμη για να μπορούν να ανταγωνιστούν τους αντίστοιχους μεγαλοκαρχαρίες των Κίνας, Βραζιλίας, Ρωσίας, Αμερικής, Ινδίας κλπ. Είναι αδίστακτοι… ΜΗ περιμένεις να μας λυπηθούν… Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Συνάδελφε εργαζόμενε. ΤΩΡΑ είναι η ώρα ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, είτε με νόμο της κυβέρνησης, είτε με την εργοδοτική βία. Αν περάσει αυτό, η συνέπεια θα είναι ένα μαύρο μέλλον σύγχρονης σκλαβιάς για μας και τα παιδιά μας. Πρώτο χειροπιαστό παράδειγμα για ό,τι μας περιμένει είναι πως από 1η Απριλίου που έληξε η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), οι παντρεμένοι εργαζόμενοι /νες δεν θα παίρνουν πλέον το επίδομα γάμου. Αυτό σημαίνει 10% μείωση του μισθού και του μεροκάματου. Ταυτόχρονα παγώνει το επίδομα τριετιών.

Να απαιτήσουμε να υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Μη περιμένεις από τις δυνάμεις της εργατικής αριστοκρατίας των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές του Εργατικού μας Κέντρου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας. Αυτοί χρόνια τώρα συμμετέχουν στους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους και διαπραγματεύονται το πόσα θα χάσουμε. Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές, που στα πρόσωπα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων βλέπουν τους "κοινωνικούς εταίρους" και όχι τους ταξικούς μας αντίπαλους. Αυτοί απονεύρωσαν και αφόπλισαν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όπλο και δύναμή μας είναι τα ταξικά σωματεία, η ταξική μας αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας. Κανένας μόνος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δυνάμωσε το σωματείο σου. Δυνάμωσε τις συνεπείς συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Έλα μαζί μας στον αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. Τα δικαιώματά μας κατακτήθηκαν με αίμα. Δεν θα μας τα καταργήσουν με το έτσι θέλω. Μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε.

Για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για να απαιτήσουμε την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.