30 Ιανουαρίου 2015

Γιατί άραγε χαίρονται οι αμερικάνοι, με την "κυβέρνηση της Αριστεράς"


Μετά την πρώτη επιτυχία της «κυβέρνησης της Αριστεράς» στην εξωτερική πολιτική, όπου την άρνηση της ελληνικής πλευράς για παράταση των κυρώσεων που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση του έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παράταση των κυρώσεων που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, ήρθε και η πρώτη ―και μάλιστα εκτός έδρας― νίκη για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός, μια κίνηση που συνηθίζεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις. Η είδηση είναι ότι ο δήμαρχος της μεγαλούπολης της μητρόπολης του καπιταλισμού έβγαλε τη γραβάτα του πριν σηκώσει το ακουστικό και ξεκούμπωσε το πάνω κουμπί του πουκαμίσου του όση ώρα μιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα, για να νιώσει, όπως είπε, «ίσος» μαζί του (όχι ο Αλέξης, ο δήμαρχος)!


Για του λόγου το αληθές η φωτογραφία που ανέβασε στο τουίτερ από το γραφείο του ο Αμερικανός δήμαρχος («Επιδοκιμάζοντας-επαινώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα για τη νίκη του, ο δήμαρχος εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα όπως κι εκείνος σήμερα το πρωί»).

Έγκυροι αναλυτές ειδικοί επί των διεθνών θεμάτων χαρακτηρίζουν στρατηγικής σημασίας την κίνηση του Αμερικανού αξιωματούχου, που σηματοδοτεί μια στροφή των ΗΠΑ στη μέχρι τώρα πολιτική που ακολουθούσαν απέναντι στην Ελλάδα, η οποία και θα επισφραγιστεί στο μέλλον κατά τη συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών.

Ρεπορτάζ: Οικοδόμος
Παρασκευή 30 Γενάρη 2015

12 σχόλια:

  1. Από 26 έχουμε καμένη αριστερά
    Κι όμως! Χθες, 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή της Ελλάδας με την οποία ζητά να ΜΗΝ επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο 15,34 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειστέ απαράδεκτοι και αστειοί!!!

    ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο όπως πάτε ίσως δούμε και αυτό το παράδοξο η νέα κυβέρνηση να παραχωρεί ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο στο λαό της Πάτρας και η "κομμουνιστική" δημοτική αρχή να αρνείται την παραλαβή του.... γιατί η απόφαση θα προέρχεται από την "οπορτουνιστική"..... κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ..... (Βουντενιώτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ισοσκελισμενος προυπολογισμος και τα πλεονασματα που δεσμευτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να εχει χωρανε παραχωρησεις???
      Οσο βλεπω τον ΣΥΡΙΖΑ τοσο ερχεται η Κυπρος στο μυαλο μου. ...

      ratm

      Διαγραφή
    2. οπορτουνα ειδες κατι τετοιο να γινεται;;;;;
      αντιθετα ειχαμε πριν καν τις προγραμματικες την πρωτη κωλοτουμπα, για να μην πω ξεβρακωμα με την ρωσια.
      στηθηκατε κανονικα και με τον νομο!
      αληθεια! στο χαλανδρι ο δημαρχος απεσυρε την προσφυγη στα δικαστηρια για την μη επαναπροσληψη των απολυμενων;;;;;;
      κατι πηρε το αυτι μου και απο τον πασοκο κατρουγκαλο...εεεε, χμμμμ σορυ τσυριζαιο ηθελα να πω, οτι φετος οι δημοσιοι δεν εχει αυξηση, απο του χρονου (2016) και βλεπουμε!
      καταργουμε το μνημονιο με ενα νομο την δευτερα!!!! ΟΥΣΤ!

      Διαγραφή
    3. Βουντενιώτη, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να σπρώξουμε τον Τσύριζα στις ανατροπές και την ρήξη που δεν θέλει, αλλά εμείς θέλουμε να κάνει.

      Εσείς που τον ψηφίσατε για να φέρει την προεπαναστατική κατάσταση, θα κάνετε κάτι σε αυτήν την κατεύθυνση, τουλάχιστον για να στηρίξετε την ψήφο σας ρε παιδάκι μου, ή θα παίζετε τους χειροκροτητές κάθε πασοκικής κωλοτούμπας ώστε να μην τραυματίσετε τον εγωισμό σας ?

      Διαγραφή
    4. ας δωσει πρωτα λεφτα για την καλυψη των οξυμενων αναγκων του δημου για την λειτουργια των κοινωνικων του δομων και μετα το θαλασσιο μετωπο-που αν το δωσει επιχειρηματιες μεσα ο Δημος δεν θα δεχθει-και βλεπουμε........οκ?

      Ταξικος

      Διαγραφή
  4. Μην αγχώνεσαι Βουντενιώτη! Ετσι κι αλλιώς το Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας, δόθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως δεν λές τίποτα για το απόσπασμα της ομιλίας του Τσίπρα που είπε ότι θα δοθεί σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου και του νέου πολεοδομικού σχεδιασμού με αναάπλαση. Και για όποιον δεν καταλαβαίνει, αυτό σημαίνει΄επιχειρηματική εκμετάλλευση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής Δημαρά. Όσο για τις εξυπναδούλες που γράφεις-γιατί ποτέ δεν έγραψες και τίποτα σοβαρό-μείνε εσύ να αυτοϊκανοποιήσαι που έβγαλες κυβέρνηση (σαν να βλέπεις τσόντα ένα πράγμα) και άσε εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας.Και μαζευτείτε και λίγο γιατί κάνετε και λέτε τα ίδια πράγματα με αυτά που έλεγαν οι ΠΑΣΟΚοι το 2009 μετά την εκλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Δεν μασάμε κουτόχορτο Βουντενιώτη!
    κο.λε./π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως από τα σχόλια των ΣΥΡΙΖΑιων διαπιστώνω ότι έχουν εξαιρετικό πρόβλημα να εκφράσουν επιχειρήματα σοβαρά για να στηρίξουν τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μόνο αφορισμούς, συκοφαντίες και ειρωνίες εκφράζουν ενάντια στο ΚΚΕ, δείγμα ότι είναι σε απολογητική στάση και σε πλήρη πολιτική αδυναμία, παρά το ότι έβγαλαν κυβέρνηση.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βουντενιώτη φάε μερικές δηλώσεις Βαρουφάκη στο BBC, μόλις χθές!
    Ο Βαρουφάκης είπε ότι "είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα".

    Ερωτηθείς για τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων είπε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε.

    Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι "προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου" αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους.

    Η οικοδέσποινα της εκπομπής ρώτησε τον Γιάννη Βαρουφάκη αν εμπιστεύεται τη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «ναι την εμπιστεύομαι» παραπέμποντας σε παλαιότερο άρθρο του στο οποίο πρέσβευε την άποψη ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια ηγεμονική Γερμανία όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα.
    Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
    πηγή:newsit
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φάτε και Β. Πολύδωρα: "Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".
    Εμπρός για την κυβέρνηση της Αριστεράς....
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλοφάγωτος και άλλος "αριστερός":
    Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης τοποθετείται με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
    Ο Γ. Ρουμπάτης πούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
    Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
    Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.
    Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.