30 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης

Ανακοίνωση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων βρίσκονται εδώ.
 
Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.
 
Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Tα συχαρίκια και οι φιλοφρονήσεις από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στη νέα κυβέρνηση πηγάζουν από τις δεσμεύσεις για νέα προνόμια, για ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης που θα τους βοηθήσει να βγουν από την κρίση. Θέλουν να παγιωθεί όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική - διεκδικητική φωνή των εργαζομένων. Βασικός πυλώνας της νέας διαχείρισης του συστήματος είναι να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, να ικανοποιούμαστε με τα ψίχουλα, όπως ακριβώς τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών με τη δήλωση περί "λιτού βίου".
 
Οι δηλώσεις υπουργών που κλείνουν το μάτι στην "ισχυρή επιχειρηματικότητα", που αναφέρονται σε σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών σύμφωνα με "τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας" φανερώνουν τους βασικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν, αλλά κρύβονται επιμελώς πίσω από επικοινωνιακά τρικ.
 
Σε όλους τους κλάδους παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το "εργατικό κόστος" για να πλουτίζουν και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. 
 
Εφόσον τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.
 
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον και επικαλούνται την ταξική συνοχή ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντά τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Η εργατική τάξη και το κίνημά της έχει διατυπώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με σθένος, δυναμισμό και με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς τις διεκδικήσεις της. Διεκδικήσεις που συμπυκνώνονται στο αίτημα: 
 
"Κάλυψη όλων των απωλειών - Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα".
Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
 
Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 
Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
 
Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
 
Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις Ενώσεις Προσώπων.
 
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
 
Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
 
Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (Ν. 4024).
 
Να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 για την αξιολόγηση.
 
Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 
"Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Όχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
 
Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. 
 
Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες - επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.
 
Άμεση κάλυψη των απωλειών, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
 
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
 
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
 
Αύξηση της βασικής σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 600 ευρώ.
 
Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
 
Επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων και των άλλων επιδομάτων του ΟΑΕΔ που καταργήθηκαν.  
 
Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
 
Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
 
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
 
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
 
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 
Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
 
Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
 
Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
 
Διαγραφή των χρεών από τόκους.
 
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
 
Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ.
 
Επανασύσταση ή σύσταση θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων.
 
Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.
 
Ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία. 
 
Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εκχώρηση δημόσιων, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 
Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
 
Άμεσο πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και κατάργηση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων, μείωση κατά 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ.
 
Κατάργηση του ανατοκισμού όλων των δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας.
 
Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
 
Ανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους. Να ξεκινήσει πάλι το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας
 
Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. 
 
Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
 
Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων, το 1 ευρώ στη συνταγογράφηση.
 
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας, με αντίστοιχες υποδομές, κρατικό σώμα Γιατρών Εργασίας, Τεχνικών Ασφάλειας, νοσηλευτών.
 
Όχι στα σφαγεία των Κέντρων Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπήρων. Ανεξάρτητα από ποσοστό αναπηρίας, πλήρη κάλυψη σε φάρμακα, περίθαλψη, τεχνικά βοηθήματα από το κράτος και επίδομα ανεργίας σε όλους άνεργους ανάπηρους.
 
Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος για όλα τα ζευγάρια. Ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την προστασία της μητρότητας.
 
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 
Διεύρυνση του δικτύου δημόσιων δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
 
Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες.
Το ΠΑΜΕ παράλληλα στηρίζει τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων για: 
 
Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. 
 
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ. 
 
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
 
Το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει πως όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Το συνεχές κυνήγι του κέρδους απαιτεί αφοπλισμένο εργατικό κίνημα, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους.
 
Καμιά κυβέρνηση, ό,τι πρόσημο και αν έχει, δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της. Να μην περάσουν λογικές αναμονής ή αυταπάτης πως το κεφάλαιο, που σε όλες τις φάσεις είτε σε περιόδους ανάκαμψης είτε σε περιόδους κρίσης της οικονομίας άρπαζε τον πλούτο που με ιδρώτα έβγαζαν οι εργαζόμενοι, θα σταυρώσει τα χέρια και θα παραχωρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
 
Το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν αλλάζει, δεν γίνεται πιο ανθρώπινο μέσω των εναλλαγών στις κυβερνήσεις. Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 
Η ταξική συσπείρωση και η αποφασιστική πάλη κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν είναι ο σημερινός μονόδρομος για τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουν αυτά που έχασαν, για να βάλουν μπρος για τις διεκδικήσεις τους που να καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες.
 
Η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, η υιοθέτηση αιτημάτων που θίγουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο.
 
Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες».
 

10 σχόλια:

 1. Ι. Β. Τ (ΣΤΑΛΙΝ) : " Αντε μαμησου εργατια¨!!!
  Μηπως ειχε αδικο;
  5,5% η εργατια στην Ελλαδα;
  Ουτε το 2,0% των ψηφων που πηρε το Κομμα δεν ανηκουν στους ελληνες εργατες!
  Νομιζω ότι πλεον είναι επιτακτικη αναγκη να αλλαξουντο συνθηματα τουλάχιστον σε ότι αφορουν τον ορο αυτόν και αναφέρεται πλεον το Κομμα στον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ( με την γενικη εννοια του ορου), στον οποιο περιλαμβάνονται ολες οι κοινωνικες ταξεις και όχι μονο οι εργατες!!!
  Ευχαριστω

  Rotarmist

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα 1400e κατώτερο μισθό πήγαν περίπατο???...και η κατώτερη σύνταξη από τα 486e στα 600e δηλαδή αυξήσει 114e απαντά πραγματικά σε προωθημένες λαϊκές διεκδίκησης???....και ύστερα καλούμε τον λαό να μην ρίχνει τον πήχη τον απαιτήσεων του.Μάλλον θα φταίει που είναι περίοδος εκπτώσεων..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε και Rotarmist,εκτός από τα 1400 € υπάρχουν και οι χίλιοι παπαγάλοι. Πράσινοι παπαγάλοι ράτσας ΠΑΣΟΚ, τους οποίους εκπροσωπείτε επάξια και με το αζημείωτο. Πηγαίνετε να πάρεις τοέμβασμα από το αφεντικόσου και άσε το ΠΑΜΕ στην ησυχία του. Πρόσεχετε μόνο, γιατί οι πρώτοι που θα φάνε τις πρώτες σφαλιάρες από τους εργάτες θα είναι κάτι τύποι σαν του λόγου σας!
  Πείτε στα αφεντικά σας να σας δώσουν τα 751 με 7ωρο-35ωρο και αφήστε εμάς.....
  Πάντως για τα άλλα αιτήματα κάνετε την πάπια,όπως και η κυβέρνηση σας. Μόνο ο Σκορλέτης σας έφαγε και τα 751...Φάτε "Εθνική Αξιοπρέπεια"με μπόλικο κρεμύδι και σόδα για να μην βαρυστομαχιάσετε!
  kk-1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από γαργάρες καλά πας????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! για τα 1400 μούγκα,φυσικά και σας αφήνουμε,οι καθαρίστριες,σχολικοί φύλακες,κ.λ.ποι...βλέπεις πρέπει να επιβιώσουμε και {ΣΥΓΝΏΜΗ}για αυτό
   μέχρι να έρθει η δευτέρα παρουσία....συγνώμη ..ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ βλέπεις δεν είμαστε κομματικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ στελέχη του ΚΚΕ...Ενός ΚΚΕ που από το 10-11% και μιας ΕΣΑΚ πολλοί δυνατότερης από το σημερινό ΠΑΜΕ το συρρικνώσατε στο 5% και αποκομμένο να πετάτε πετραδάκια από τον Περισσό.Καλύτερο σύμμαχο ο καπιταλισμός δεν θα έβρισκε.....έστω και ακούσια σας το αναγνωρίζω αυτό.Και για να μην ξεχνάμε στον Ρ είχαν 7ωρο-35ωρο?

   Διαγραφή
 4. Τις ίδιες παπαριές ακούμε από του ΠΑΣΟΚους από το 1991. Πείσε εσύ το αφεντικό σου να σου δώσει τα 1400 και να δουλευεις 7ωρο-35ωρο και μετά έλα να λές εξυπναδούλες για το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ. Κάνεις γαργάρα επίσης όλο το πλαίσιο πάλης που προβάλει το ΠΑΜΕ!
  Υ.Γ. Ο ασυνάρτητος τρόπος γραφής σου δεν πιστεύω να είναι από μαστούρα; Ή μήπως είναι από ψέκασμα ΑΝΕΛ ή κάψιμο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα videogames;
  kk-1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ευτυχώς που δεν είστε επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, γιατί εσύ και το συνάφι σου πηγαίνετε με όποιον σας πληρώνει και όποιον σας τάζει θεσούλες. Και μην αγχώνεσαι, τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ έχουν αποφασίσει ότι θα είναι μπροστάρηδες και στην υπηερεσία του λαού και της ταξικής πάλης 24 ώρες το 24ωρο αδιαφορόντας για το αν έχουν μισθό ή όχι! Αν σκέφτονταν με τη λογίκη της "επιβίωσης" και να άρουν τα 1400 "αργύρια", θα είχαν στηρίξεθι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα εξασφάλιζαν θεσούλες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ξεπουλούσαν όλους αυτούς που επικαλείσαι "καθαρίστριες,σχολικοί φύλακες,κ.λ.ποι...". Και το τι κάνει η κυβέρνηση σου που δήθεν επιδιώκει την επιβίωση τους, το βλέπουμε ήδη....Αυτή είναι η ηθική σας,η ηθική του επαίτη ψίχουλων και του σκουλικιου που έρπεται γλύφοντας! Πάντως από αντικομμουνισμό καλά πάτε...Τίποτα ουσιαστικό δεν λέτε!
   kk-1

   Διαγραφή
  2. Σε όλα τα βιβλία τον θεωρητικών του Σοσιαλισμού,Μαρξ,Ενγκελς,κ.λποι έλεγαν ότι απαρετήτος πρέπει να έχουμε επαγγελματίες κομμουνιστές!!!!!!!!! προστατευμένοι π.χ από απολύσεις.Τα 1400 αργύρια που επικαλείστε τα καρπώνονται μια χαρά αυτά τα παιδιά του κομματικού σωλήνα και εκ του ασφαλούς ινστρούχτορες καθοδηγούν τις τις λαϊκές μάζες. Κουτσούμπας.Δ. 22 ετών γίνεται επαγγελματίας κκες,Παπαρήγα Α.περίπου στα 29,οι περισσότεροι επαγγελματίες κκεδες όλοι τους σε αυτές τις ηλικίες.....φάγανε δηλαδή την δουλεία ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα με το κουτάλι,και μετά από της εμπειρίες και την ατσάλωση που απόχτησαν έγιναν μεγάλοι καθοδηγητές.Κάποια σκουλήκια σαν και την αφεντιά μου πρέπει να συνδικαλίζονται με την{χαρά} τις απόλυσις,κυνηγητού,πράγματα άγνωστα για τους επαγ.κκεδες,αυτά για σας είναι{έρποντας,γλείφοντας} Αντε καλή χώνεψη το 5΄κ κάτι τις % Εμείς θα προσπαθούμε να επιβιώνουμε μέχρι να ανασυνταχθεί το κίνημα!!!!!

   Διαγραφή
  3. Καλως τον και τον Χρυσαυγίτη! Που μας παπαγαλίζει τις αλητειες μεγαλοεπιχειρηματιών και κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών. Φαντάζομαι ότι όταν μιλάς για "παιδιά του κομματικού σωλήνα", αναφέρεσαι στο Μιχαλολιάκο-τρόφιμος της ΕΥΠ και ιδιoκτητης μπουρδελοξενοδοχείου-στον Κασιδιάρη (αλήθεια, αυτόν ποιος τον τάιζε;), τον Παναγιώταρο με τις γνωστές απάτες και τις ομάδες κρούσης δίπλα στα ΜΑΤ κλπ κλπ. Θα μας πείς για τους μεγαλοεπιχερηματίες που ταιζουν τον μηχανισμό τηε Χρυσής Αυγής; Αλήθεια, ο χρυσαυγίτικος μηχανισμος συνεχίζει να σας δίνει 50ευρα και 100ευρα για να το παίζετε "φρουροί" σε συγκεντρώσεις; Αλλά ξέχασα, για εσάς "εργασία" είναι οι εκβιασμοί, τα μπραβιλίκια σε νυχτερινά μαγαζιά, η διακίνηση ναρκωτικών και οι δολοφονικές επιθέσεις!!!
   Ευτυχώς που ο Βαρουφάκης γιός του Πρόεδρου της Χαλυβουργικής είναι κι αυτό παιδί της εργατιάς και έχουν ροζιάσει τα χέρια του...
   "Όλως τυχαίως" η Χρυσή Αυγή έχει πολύ ψηλά ποσοστά στην Εκάλη και στο Νέο Ψυχικό...
   Όσο για την αφεντιά σου, αμφιβάλω αν συνδικαλίζεσαι, αλλά σκουλήκια σαν εσένα δεν κινδυνεύουν ποτέ από απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης γιατία απλούστατα είστε ρουφιάνοι των αφεντικών. Αντίθετα εκείνοι που συνεχώς διώκονται και απολύονται είναι τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ
   Υ.Γ. Όλοι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές και ιδιαίτερα αυτοί του ΠΑΣΟΚ την ίδια καραμέλα αναμασούσαν ενάντια στο ΚΚΕ!
   kk-1

   Διαγραφή
  4. Και για τους καλοπροέραιτους παραθετω ενα αποσπασμα απο πρόσφατη ομιλια της Αλεκας Παπαρήγα:

   "Σε συνθήκες κρίσης σήμερα τι βάζουμε; Σε συνθήκες κρίσης που υπάρχει και διαφαίνεται η προοπτική μιας μικρής ανάκαμψης, που είναι και αβέβαιη αν οι διεθνείς εξελίξεις και στην Ευρώπη περιπλέξουν την κατάσταση, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα. Τι βάζουμε εμείς; Οχι μονόχνοτα αλλά ως κρίκο επικοινωνίας και συσπείρωσης του λαού: "Ανάκτηση των απωλειών". Εσείς, λέτε θα έχουμε επανεκκίνηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και καπιταλιστική ανάκαμψη; Εμείς, επειδή προβλέπουμε ότι η ανάκαμψη του βιοτικού επιπέδου δε θα έρθει, βάζουμε αυτό το θέμα με όλες τις πλευρές που έχει: Μισθοί, εργασιακές σχέσεις, τα πάντα. Αυτά που έχουμε χάσει.
   Βεβαίως, αυτό δεν είναι αυτοσκοπός του Κόμματος, γιατί το 2007, το 2008 και το 2009 παλεύαμε για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Δε σημαίνει ότι η ανάκτηση των απωλειών λύνει το πρόβλημα αλλά είναι ένας κρίκος. Το 2007 και το 2008 είχαμε πιο επιθετικούς στόχους. Σήμερα, ενώ φαίνονται αμυντικοί οι στόχοι, η ανάκτηση των απωλειών, γιατί πρόκειται για στρατηγική του κεφαλαίου η απώλεια των κεκτημένων, απαιτεί πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση απ' ό,τι είχες πριν από επτά - οκτώ χρόνια, όπου πάλευες, και καλά έκανες και πάλευες, για τη βελτίωση της ζωής. Αυτό το έφερα ως παράδειγμα για να πω ότι το "Κόμμα Παντός Καιρού" σημαίνει ότι πρέπει να είσαι σταθερός και ταυτόχρονα ευέλικτος στο να βλέπεις τις συνθήκες, την ιεράρχηση των αιτημάτων κτλ. χωρίς αλλοίωση της στρατηγικής σου".
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8157163
   kk-1

   Διαγραφή
 5. Πάντως για σκεφτείτε κατάντια!!!! Ο Κουτσούμπας και η Παπαρήγα δεν πήγαν από τα 22 να κάνει καριέρα,να γίνουν μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και μεγαλοεπειχειρηματίες, γενικότερα να έχουν τα εύσημα όλης της "καλής κοινωνίας"!!! Αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης, με ό,τι συνέπειες σημαίνει αυτό. Δηλαδή έκαναν αυτό που αρνούμαστε οι περισσότεροι να κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε τη βολή της οικογενειακής ζωής και τη δυνατότητα να βγάλουμε και λίγο χρήμα παραπάνω! Όντως Κατάντια!
  Και ποιοι τα λένε αυτά; Οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν τους εργάτες, τις καθαρίστριες και τους οικοδόμους σαν κατώτερους γιατί δήθεν δεν είχαν την ικανότητα να γίνουν πετυχημένοι σαν τα μούτρα τους. Αυτοί που καθοδηγούνται καθημερινά από τα επαγγελματικά στελέχη- μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ και τα κρατικοδιαίτα φιντάνια ινστιτούτων, ΑΕΙ, επιχειρήσεων που μοανδικόδιαβατηριο για την εξέλιξη τους είναι η ταύτιση τους με το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του. Διάφοροι Διευθυντές Δημόσιων Υπηρεσιών και κρατικοί υπάλληλοι, λές και αυτοί δεν ειναι στην πράξη επαγγελματικά στελέχη κομμάτων ή του πιομεγάλου κόμματος του κεφαλαίου , του αστικού κράτους. Τα λένε δηλαδή όλοι αυτοί που είναι ή ακολουθούν τα παιδιά του πραγματικού κομματικού σωλήνα και του βόθρου της αστικής τάξης!
  kk-1

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά