23 Ιανουαρίου 2015

Καισαριανή: Η δημοτική αρχή καταργεί τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς για τις λαϊκές οικογένειες

Η πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσες οικογένειες εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, αποφασίστηκε σήμερα Παρασκευή 23 Γενάρη, στην πρώτη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ «Λ. Μανωλίδη», μετά από πρόταση της νέας δημοτικής αρχής και του κομμουνιστή δημάρχου, Ηλία Σταμέλου.

Ταυτόχρονα, διατηρούνται όλες οι άλλες ειδικές κατηγορίες που ίσχυαν έως σήμερα (άνεργοι, οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, κ.ά.).

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καισαριανής τονίζει ότι «παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται οι δήμοι να λειτουργήσουν, την πολύ επιβαρυμένη κατάσταση του ΝΠ, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να ιεραρχήσουμε μέτρα για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών της Καισαριανής.


Μ' αυτόν τον τρόπο έμπρακτα ο Δήμος Καισαριανής συμβάλλει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας, που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τις πολιτικές που εφάρμοσαν ΕΕ και κυβερνήσεις, προκειμένου να μετατρέψουν ένα κοινωνικό αγαθό σε ανταποδοτική υπηρεσία.

Η νέα δημοτική αρχή σηματοδοτεί μ' αυτόν τον τρόπο την κατεύθυνση που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Παράλληλα υπόσχεται ότι θα σταθεί στο πλάι του κινήματος, στον αγώνα για την πλήρη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, διεκδικώντας χρηματοδότηση και το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για όλες τις κοινωνικές δομές.

Πηγή : 902.gr

6 σχόλια:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.