14 Ιανουαρίου 2015

«Θέλουμε να διασώσουμε το ευρώ, δεύτερος δρόμος δεν υπάρχει»!.. Η «ελπίδα ξεκίνησε»;


Προκλητικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που δήλωνε τα παραπάνω καλούσε το ΚΚΕ να δείξει ανοχή σε κυβέρνησή του!

Τη συν-ενοχή του ΚΚΕ στην αντιλαϊκή διαχείριση που σκοπεύει να ασκήσει αξιώνει με θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρό του, Αλ. Τσίπρα, σε συνέντευξή του να υποστηρίζει ότι «για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια δίνει ο λαός τη δυνατότητα στην αριστερά να διαδραματίσει κρίσιμο ιστορικό ρόλο και το ΚΚΕ μ' αυτή τη μεγάλη ιστορία, 90 και πλέον χρόνων, είναι αδιανόητο να σφυρίζει κλέφτικα και να απέχει (...) Θεωρώ ότι αν τα πράγματα τα φέρουν έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται την ανοχή ή την εμπιστοσύνη του ΚΚΕ προκειμένου να διεκδικήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, θεωρώ αδιανόητο το ΚΚΕ να αρνηθεί»!

Ο Αλ. Τσίπρας, αν και «έκλεισε» την πόρτα σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ, άνοιξε το παράθυρο, λέγοντας ότι θα είναι «καλοδεχούμενοι όσοι συμφωνούν με το πρόγραμμά μας και δε ζητάνε να το αλλοιώσουμε». Στο πλαίσιο αυτό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του για την προσέγγιση με την ομάδα των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση στον Αντ. Σαμαρά για μετεκλογική συναίνεση στη διαπραγμάτευση για διευθέτηση του χρέους.


Το πού ακριβώς καλούσε το ΚΚΕ να δώσει ανοχή έγινε ολοκάθαρο στην ίδια ακριβώς συνέντευξη. Πρόκειται για αντιλαϊκούς στόχους, για πρόγραμμα που κινείται στις αντιλαϊκές ράγες του κεφαλαίου και της ΕΕ και είναι δρομολογημένο για συμφέροντα εχθρικά προς αυτά του λαού:

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε να διασώσουμε το ευρώ, δεύτερος δρόμος δεν υπάρχει»! Οτι αποσκοπούν σε ένα «βιώσιμο συμβιβασμό, ένα win win» με την ΕΕ, βαφτίζοντας το μνημόνιο που η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει «ευρωπαϊκό πρόγραμμα». 

«Εγώ συναντήθηκα με τον κ. Ντράγκι και συζητήσαμε, τον ρώτησα αν εννοεί μνημονιακό πρόγραμμα, απάντησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα», ήταν η παραδοχή του και πρόσθεσε: «Τι εννοούμε εμείς λέγοντας διαπραγμάτευση; Οτι καθόμαστε σε ένα τραπέζι και συμφωνούμε (...) Αυτό που θα συμφωνήσουμε θα είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Ελλάδα». Μάλιστα, διέκρινε τη διαφορά στο ότι «δεν θα εμπεριέχει τη λιτότητα», κρύβοντας ότι αυτό δεν αφορά στη λιτότητα που μετράει στην τσέπη της η λαϊκή οικογένεια αλλά το κρατικό χρήμα που θα εγγυηθούν στο κεφάλαιο.

Δίνοντας όρκους πίστης στα αντιλαϊκά μνημόνια της ΕΕ και τη μόνιμη εποπτεία σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει κάποιες θεσμικές υποχρεώσεις ως μέλος ισότιμο στην ΕΕ, οι υποχρεώσεις μας είναι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους (...) Εχουμε θεσμική υποχρέωση να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (...) Να τηρήσουμε τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ, απόλυτη υποχρέωση».

Τέλος, υπερασπιζόμενος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί σε περιβάλλον «δημοσιονομικής ισορροπίας»! Ομως, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε και περαιτέρω διευκρινήσεις - διαφωτιστικές απαντήσεις: Ετσι, εξήγησε πως η ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία είναι μέτρο προς όφελος των επιχειρήσεων και αποσκοπεί στη ροή χρήματος στα κρατικά ταμεία απ' τις τσέπες του λαού. Για όσους περιμένουν ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα τους διαγράψει τα χρέη από τις τράπεζες να σημειώσουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας εγκατέλειψε και στα λόγια το σύνθημα για «σεισάχθεια», λέγοντας ότι η υλοποίηση της πρότασής τους για τα «κόκκινα» δάνεια θα συναρτηθεί με το συνολικό θέμα που αφορά στο τι θα γίνει με το τραπεζικό σύστημα στη χώρα. Ζήσε μαύρε μου δηλαδή...

Η «ελπίδα ξεκίνησε» λέει το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια όμως «ελπίδα» που εγγυάται όλα όσα ευθύνονται για τη σημερινή απελπισία ο λαός μας δεν έχει ανάγκη.

Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.