23 Ιανουαρίου 2015

Τα μισά εαν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απο αυτά που λέει, η ελληνική αστική τάξη θα κάνει Πάσχα κάθε μέρα !


Ως μήνυμα σταθερότητας και καθησυχασμού ερμηνεύεται η συνάντηση που είχε ο Γιώργος Σταθάκης με εκπρόσωπους του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η κλειστή συνάντηση έγινε χθες στο Ελληνικοαμερικανικό επιμελητήριο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που προαλείφεται σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων, ενώ επιδίωξε να καταστήσει σαφές στους συνομιλητές τους, ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και ανατροπές που θα προκαλέσουν κλίμα ανασφάλειας και καχυποψίας.

Στην συνάντηση μετείχαν 38 εκπρόσωποι του τραπεζικού και του φαρμακευτικού κλάδου, της ναυτιλίας αλλά και της ενέργειας και κατά πληροφορίες μετά το πέρας του γεύματος οι συνδαιτυμόνες εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις του Γιώργου Σταθάκη. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρχαν «αποκλίνουσες» συμπεριφορές και απόψεις από συνιστώσες του κόμματος που πράγματι προκαλούσαν ανησυχία και ανασφάλεια στους Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και στις πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Υπογράμμισε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν στο παρελθόν και διαβεβαίωσε ότι τώρα υπάρχει σύγκλιση θέσεων με άξονα την σταθερότητα της οικονομίας.

Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα (πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών) καθώς νέος αναπτυξιακός νόμος με έμφαση την παραγωγή και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Εξήγγειλε επίσης ότι θα θεσμοθετηθεί ΚΕΠ μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να μην χάνεται χρόνος και χρήμα σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ο κ. Σταθάκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις σε σχέση με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να φορολογήσει με 1% -2% το τζίρο των εταιριών. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός

Γνωστοποίησε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί το καθεστώς των κρατικών μονοπωλίων που μετατρέπονται σε ιδιωτικά μονοπώλια, με εγγυημένα κέρδη για τους ιδιώτες (βλ. ΟΠΑΠ). Αποκάλυψε ότι θα μπορούν να επιχειρούν και άλλοι ιδιώτες σε τέτοια μοντέλα και άφησε να εννοηθεί ότι τέτοιες συμβάσεις θα επαναξεταστούν με γνώμονα όμως να μην εμπλακεί η χώρα σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες. 

Πηγή : The TOC
μέσω Fadomduck2

2 σχόλια:

  1. Τριάντα οκτώ εκπρόσωποι της τάξης του κέρδους συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ! Εσύ;
    http://goo.gl/zPztsP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τάξη του κέρδους ετοιμάζεται ΗΔΗ για πάρτυ και πρώτοι-πρώτοι τα πιο αρπακτικά στοιχεία της (λαμόγια, ευρωδίαιτοι, αεριτζήδες). Ζεστό χρήμα, επεκτατική πολιτική και προσήλωση στας ευρώπας απ' τη μια, πολιτική σταθερότητα και έλεγχος-καταστολή-εξαγορά του λαϊκού κινήματος απ' την άλλη; Στις 25 ΣΥΡΙΖΑ, απ' τις 26 γλέντια τρελά! (στην υγεία των κορόιδων)

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά