23 Ιανουαρίου 2015

Βρείτε τις διαφορές…αμ δε…

Από τη σελίδα της Χρυσής Αυγής περιφερειακής οργάνωσης Πελοποννήσου Ιούνης 2013:

«Ζημιά στον τουρισμό δεν κάνει η Χρυσή Αυγή, αλλά εκείνοι που κατ’ επανάληψη έχουν εμποδίσει κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν ελληνικά λιμάνια και πλοία της γραμμής να αποπλεύσουν, δηλαδή το ΚΚΕ»

Βίντεο απόσπασμα από τις απόπειρες της Χρυσής Αυγής να φτιάξει απεργοσπαστικό σωματείο για να σαμποτάρει τις απεργίες και να βοηθήσει τους «εφοπλιστές μας».


Όμορφα όλα τα παραπάνω και από τους χρυσαυγίτες τα περιμέναμε, αλλά μήπως μπορείτε να φανταστείτε ποιος έχει γράψει τα παρακάτω;



Παρακολούθησα μετά στην τηλεόραση τα γυάλινα μάτια, στολισμένα με την επαναστατική μάσκα, διάφορων τύπων οι οποίοι διέφεραν από τους Ματατζήδες, που δέρνουν τον κόσμο, μόνο κατά την στολή, ασπίδες τα ΜΑΤ μπλουζάκια και καδρόνια αυτοί. Ποιοι; Μα τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που εσχάτως άρχισαν να παίζουν και τον ρόλο του μπάτσου της ζωής μας. Διότι μόνο ναυτεργάτες δεν ήταν όλοι αυτοί που απέκλεισαν τα καράβια την Τετάρτη.

Είδα και τα «γυάλινα» μάτια της ναυτεργάτριας, εσχάτως,

κας Παπαρήγα, η οποία ως εργωδώς εργαζόμενη στην Ελληνική ναυτιλία ήρθε για να μας βεβαιώσει πως θα φερότανε το ΚΚΕ αν είχε την εξουσία. Όπως ακριβώς το κόμμα και ο χαφιές του στο έργο «οι ζωές των άλλων».

Αγνόηση ως και περιφρόνηση στο αίσθημα του λαού και στην ελευθερία του να επιλέγει ότι και όπως θέλει αυτό που θέλει, την στιγμή που το θέλει.

Περιφρόνηση σε κάθε δημοκρατική νομιμότητα, τι και αν τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι η απεργία που, μάλλον από το Πολιτικό Γραφείο, είχε επιλεγεί, ήταν παράνομη και καταχρηστική.

Περιφρόνηση καιü κατατρομοκράτηση οποιασδήποτε άλλης ναυτεργατικής φωνής που δεν θα συμφωνούσε με αυτή την μορφή πάλης, γιαυτό και η κατάληψη του καταπέλτη.

Αυτή είναι η δημοκρατία του ΚΚΕ και ο συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ, δημοκρατία που μόνο για ολοκληρωτισμός μοιάζει και συνδικαλισμός που μόνο φασιστική τρομοκρατία θυμίζει.

Δεν εκπλήττουν αυτά τα φαινόμενα, αφού αυτή είναι η πάγια πρακτική αυτών των φορέων σε όλους τους εργασιακούς και συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς χώρους.

Να θυμηθούμε τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα σε σχέση με τους εργαζόμενους στην Ζώνη του Περάματος; Κάτι σαν σκοτεινός μηχανισμός, στοά ή και κάτι χειρότερο που καθορίζει ποιοι δουλεύουν, πόσες μέρες, σε ποιο συνεργείο κλπ.



Απάντηση: Είναι απόσπασμα από άρθρο του Ανδρέα Νεφελούδη από την εποχή που ήταν ακόμη στη ΔΗΜΑΡ και υποψήφιου σήμερα στην Α Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.