14 Ιανουαρίου 2015

Πάτρα : Στα σχολεία, τα σωματεία και το μαζικό αθλητισμό δίνεται το Παμπελοποννησιακό Στάδιο


Πράξη κάνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διατεθεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο υπέρ του σχολικού, του ερασιτεχνικού και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και όχι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου των επιχειρηματιών. 

Περιουσία του λαού 

Το συγκεκριμένο Στάδιο που φτιάχτηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας (για τη διεξαγωγή αγώνων του ποδοσφαιρικού τουρνουά) μετά τη διοργάνωση και μέχρι σήμερα ποτέ δεν παραδόθηκε για ανάγκες της λαϊκής άθλησης και των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής. Αντίθετα στις περιόδους που δεν κυριαρχούσε το ...λουκέτο η χρήση του γινόταν για τις ανάγκες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (π.χ. διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου) και κυρίως για τις υποχρεώσεις της τοπικής ΠΑΕ Παναχαϊκής βάσει σύμβασης παραχώρησης.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η νέα Δημοτική Αρχή Πάτρας, στις αρχές της νέας αγωνιστικής σεζόν τον περασμένο Οκτώβρη η ΠΑΕ είχε και παλιές οφειλές (που προέκυπταν από τη σύμβαση) οι οποίες ανερχόταν περίπου στα 170.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πατρέων να στείλει δυο εξώδικα προς την ΠΑΕ για καταβολή των οφειλομένων. 


Δεν θα υπογραφεί νέα σύμβαση παραχώρησης

Απαντώντας στο αίτημα της διοίκησης της ΠΑΕ Παναχαϊκή ΓΕ 2005 προς το Δήμο Πατρέων, για παράταση παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, επανέλαβε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της οποίας «δεν θα υπογραφεί νέα σύμβαση παραχώρησης» και ότι θα έπρεπε να παραδώσει τα κλειδιά μέχρι τη Δευτέρα 12 Γενάρη. Παράλληλα καλεί τη διοίκηση μέχρι την Παρασκευή 16 του μήνα να έχουν εκκενωθεί οι χώροι που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ.

Ολόκληρη η επιστολή-απάντηση του Α. Αθανασόπουλου έχει ως εξής:

«Προς ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005

Νομίμως Εκπροσωπούμενη

Σε απάντηση του γραπτού αιτήματός σας για παράταση παραχώρησης χώρων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην ΠΑΕ Π.Γ.Ε. 2005, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας (604/8-12-2014), βάσει της οποίας "δεν θα παραχωρηθεί και δεν θα υπογραφεί νέα σύμβαση παραχώρησης και χρήσης των χώρων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου προς την ΠΑΕ Π.Γ.Ε. 2005, για την περίοδο 2014-2015".

Για την ανωτέρω απόφαση, σας έχει ήδη αποσταλεί έγγραφό μας από τις 24 Δεκεμβρίου 2014, με Αρ. Πρωτ. 1237/9500/188726 και σας ενημερώναμε για την υποχρέωσή σας το αργότερο έως τις 12 Ιανουαρίου 2015 να αποχωρήσετε από τους χώρους που χρησιμοποιούσατε.

Γι’ αυτό η απάντησή μας σε ό,τι αφορά το αίτημά σας είναι αρνητική.

Κατόπιν αυτών, όπως καταλαβαίνετε, από τη Δευτέρα 12 του μήνα, καταλαμβάνετε το χώρο παράνομα.

Σας καλούμε μέχρι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 να έχετε εκκενώσει τους χώρους που χρησιμοποιείτε. Διότι με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Παμπελοποννησιακό Στάδιο προτιθέμεθα να το διαθέσουμε υπέρ του σχολικού αθλητισμού, του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού».

1 σχόλιο:

  1. Όταν υπάρχει κομμουνιστής δήμαρχος...!!!!Συνεχίζουμε δυνατα για τα δύσκολα που έρχονται..!!Κουράγιο σύντροφοι έχουμε δρόμο...!vasilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.