31 Ιανουαρίου 2015

Εντάξει παίδες, τελείωσε η παραμύθα της πρώτης εβδομάδας. Έρχεται το αριστερό μνημόνιο !


Ο Τσίπρας δεσμεύεται μέσω «Bloomberg» για «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» μεταρρυθμίσεων, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και πληρωμής χρεών

Για την εκπλήρωση των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας σε ΕΚΤ και ΔΝΤ και για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και με ριζικές μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του στο «Bloomberg».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως «καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» και κάνει λόγο για «επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.»


Προσθέτει ότι «χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους».

Στη δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει τον διαχωρισμό των δανειστών σε θεσμικούς εταίρους (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και της επιτροπής αξιολόγησης του ελληνικού μνημονίου. Επιπλέον αξιοποιεί φράσεις και έννοιες κλειδιά όπως τα περί μεταρρυθμίσεων και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών με πρωτογενές πλεόνασμα που είναι η καρδιά του υπάρχοντος μνημονίου και το πλαίσιο της συζήτησης για επίτευξη συμφωνίας για νέο μνημόνιο.

902.gr

5 σχόλια:

  1. eiste h kseftila h idia,eyxaristoyme poy to apodeiknyete ka8hmerina. : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι απευθύνεσαι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη ένα νικνεημ και να σαι πιο ξεκάθαρος για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

      Διαγραφή
    2. «Δε θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθολογικών και εργασιακών απωλειών. Δεν υπάρχουν λεφτά. Σας το λέω ξεκάθαρα, τη φτώχεια θα διαχειριστούμε. Αλλαγές στο μισθολόγιο μπορούμε να συζητήσουμε από το 2016 και μετά»

      Αυτα είπε ο υπουργος Γ. Κατρούγκαλος.

      Διαγραφή
  2. Η πιρουέτα άρχισε: http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2015/01/blog-post_59.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τους προλαβαίνεις... http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2015/02/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.