22 Ιανουαρίου 2015

...όταν μιλάς στη γλώσσα των δανειστών

Ο Δραγασάκης έκλεψε την παράσταση στο συνέδριο του Economist, έγραψαν εφημερίδες, αφού έκλεψε τις καρδιές των συνέδρων που δεν είναι τίποτα μπατιράκια για ψίχουλα, είναι εκλεκτοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων.

Όταν ο Δραγασάκης δηλώνει πως «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα άρα και εμάς, αλλά θέλουμε να τις επανεξετάσουμε», σε απλά ελληνικά εννοεί:

- Πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κουβεντιάσει με τους δανειστές, δηλαδή ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, δηλαδή με την τρόικα, τους όρους του δανεισμού της Ελλάδας.

- Πως η κουβέντα θα έχει σαν βάση όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο των συμβάσεων.

Αφού ξεκαθαρίζει το πλαίσιο, μας φωτίζει και τη στόχευση της περιβόητης διαπραγμάτευσης. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επανεκκίνηση της κερδοφορίας επιχειρηματιών και επενδυτών (των υγιών ασφαλώς) και αναρωτήθηκε -ενώπιον του επιχειρηματικού ακροατηρίου του Εconomist- «αν πρέπει να πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% τα επόμενα χρόνια και 7% μετά το 2020 και να πηγαίνει όλο στο παλαιό χρέος, πώς θα γίνεται να χρηματοδοτήσουμε την Ανάπτυξη;».

Σε απλά ελληνικά εννοεί:

- Πως πρέπει να γίνει καλύτερη μοιρασιά μεταξύ δανειστών (που λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος) και κεφαλαιοκρατών στην Ελλάδα (που δεν παίρνουν όσα θέλουν).

- Πως, όπως και να μοιραστεί η πίτα, τη νύφη θα την πληρώνει ο λαός (και με τον ΣΥΡΙΖΑ).


Κι αυτή ακριβώς τη λογική θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, δηλαδή στην τρόικα. Θα προτείνει «ένα νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα» και, φυσικά, μιλώντας τη γλώσσα των δανειστών, λέει «μεταρρυθμίσεις θέλουμε και εμείς, θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος. Θα καταθέσουμε δικό μας πρόγραμμα».

Ως έξυπνος άνθρωπος ο Δραγασάκης σπεύδει να καθησυχάσει με μια φράση-κλειδί: «Θα ζητήσουμε χρόνο για να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας».

Σε απλά ελληνικά εννοεί:  Ότι, όσο θα διαπραγματεύεται σκληρά για τους ...υγιείς επενδυτές, η Ελλάδα δεν θα είναι στο κενό, αλλά το πρόγραμμα, δηλαδή το μνημόνιο θα παραταθεί ξανά μέχρι να αντικατασταθεί από το νέο πρόγραμμα που θα συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Κι ο Δραγασάκης ξέρει τι λέει και τα λέει και στους Γερμανούς (κεφαλαιοκράτες) μέσω του Άσμουσεν αλλά στα φανερά όχι στα κρυφά. «Δεν κάνουμε μυστική διπλωματία, αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στο καβούκι μας. Σεβόμαστε πάρα πολύ την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και προσέχουμε αυτά που λένε», είπε ο Δραγασάκης.

Ίσως και για το χρέος να τα λένε οι δυο τους μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση και για την αποπληρωμή του χρέους. «Θα παρουσιάσουμε εξειδικευμένη πρόταση για το χρέος», είπε ο Δραγασάκης.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά εννοεί: Ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει το λαό να πληρώσει το λογαριασμό. Για να τρώνε οι προύχοντες.

«Δεν θα μας πει η τρόικα τι θα κάνουμε», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια στιγμή δηλώνει πως θα τα κάνει ούτως ή άλλως. Για το καλό των επιχειρηματικών ομίλων, βέβαια.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.