26 Ιανουαρίου 2015

Η Δεξιά πέθανε, ζήτω η Δεξιά...(Ένας πρώτος σύντομος απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος)



Βλέπω στο Facebook-φαντάζομαι αυτό ισχύει και παντού αλλού- πολλούς να μιλούν για μεγάλη νίκη της αριστεράς, έχει όμως αυτός ο ισχυρισμός κάποια υπόσταση; Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά βασισμένοι σε ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα...


(τα ποσοστά που θα ακολουθήσουν πάρθηκαν από το 89.5% των αποτελεσμάτων της επικράτειας στις βουλευτικές εκλογές του 2015)

Καταρχήν έχουμε τον Σύριζα της Ε.Ε του Νάτο και της διαπραγμάτευσης του μνημονίου στο 36,35%. Θα μπορούσα να δεχθώ την άνοδο του Σύριζα ως κάτι θετικούλι αν αυτό πλασαριζόταν όπως το ΠΑΣΟΚ του 81, η περίπου έτσι. Τι θέλω να πω, αν ο κόσμος το ψήφιζε ακούγοντας συνθήματα όπως "έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ" θα έλεγα οκ... κάτι πήγε να γίνει στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων, αλλά έπεσαν στην παγίδα, ίσως όμως υπάρχει ελπίδα για αργότερα. Τώρα με έναν Σύριζα που φλερτάρει με την αυτοδυναμία(εναλλακτικά φλερτάρει με Καμμένο ή όποιον άλλον βολέψει...μιλάμε για πολύ αριστερά με συνείδηση) όντας πολύ πιο συντηρητικός από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη πριν τις εκλογές του 09 γιατί να χαρώ; Πόσο μάλλον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κύριος υπεύθυνος για το αντικινηματικό κλίμα των τελευταίων δυο χρόνων, και την αντικατάστασή του από την ραστώνη και τη λογική της ανάθεσης.

Πάμε όμως παρακάτω....

Η ΝΔ έχοντας κάνει τα όσα όργια έχει κάνει δείχνει να χάνει λιγότερο από δύο μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές... Προσωπικά αυτό κάθε άλλο παρά ήττα θα το έλεγα, μιας και το ΠΑΣΟΚ στη θέση της είχε πατώσει, αντιθέτως, η ΝΔ έχει αξιώσεις να ξαναγίνει κυβέρνηση στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που μπορεί να έρθει και σχετικά σύντομα.

Η Χρυσή Αυγή μετά βίας χάνει μισή μονάδα, παρόλο που δεν την έπαιζαν αυτή τη φορά σχεδόν καθόλου τα κανάλια και παρότι πολλά στελέχη της είναι στην "μπουζού"(δανείστηκα τη δική τους ορολογία).

Το ποτάμι, για το οποίο δεν χρειάζεται να πω και πολλά για τον [κεκαλυμμένο] χιπστεροφασισμό του και το ποιούς εκπροσωπεί, βγάζει λίγο πάνω από 6% και 17 βουλευτές.

Να σημειωθεί δε, ότι την κυβέρνηση της ΝΔ, κάθε άλλο παρά οι κοινωνικοί αγώνες την έριξαν. Αντιθέτως η "απόσυρση" της, δείχνει στην καλύτερη περίπτωση να αποτελεί προϊόν συγκυρίας(της μη εκλογής ΠΤΔ) και στην χειρότερη, επιλογή των κεφαλαιοκρατών(ή μερίδας αυτών), επειδή εκτίμησαν πως έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα τους. Αν η ΝΔ κάθονταν περισσότερο στην κυβέρνηση ίσως να είχε μεγαλύτερη φθορά, και άντε μετά ψάξε βρες στις επόμενες εκλογές να σχηματίσεις κάποιον άλλο πόλο που να συσπειρώσει τους δεξιούς και να συντηρηθεί το παιχνίδι του δικομματισμού.

Τέλος, η Ανταρσύα, που ασχέτως με το τι τι θεωρούμε εμείς οι ΚΚΕδες στη συνείδηση του κόσμου λογίζεται ως "ακρο-αριστερά"(αδόκιμος όρος το ξέρω αλλά τον χρησιμοποιώ για να δώσω έμφαση), βρίσκεται πάλι στα λοιπά κόμματα κάτω από τον Λεβέντη. Για να μην μιλήσουμε για τη δεξιά της παρέκκλιση(λέγε με Αλαβάνο). Το χειρότερο είναι πως πολλοί από τους Αντάρσυους έδειξαν να χαίρονται την νίκη του Σύριζα, ή έστω να την υποδέχονται με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Βλέπει κανείς μέχρι εδώ [εκλογική] νίκη της αριστεράς; Εγώ πάντως όχι!

Τώρα αν όλα τα παραπάνω τα εξισορροπεί το 1% που πήρε πάνω το ΚΚΕ και το αξιοθαύμαστο 1,7 του Λεβέντη που είναι ΡΟΚ:P οκ εγώ πάω πάσο...πάντως κατά τα άλλα άποψη μου είναι πως ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να χαίρεται με το παρόν εκλογικό αποτέλεσμα.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

PS: Οι συριζαίοι εδώ στα Χανιά είναι τελείως ξενέρωτοι, ανάθεμα και υπήρχε άνθρωπος στην πλατεία της αγοράς(τουλάχιστον όσες φορές πέρασα εγώ από εκεί), η αλήθεια είναι πως τους περίμενα πιο διψασμένους για νίκη, αλλά όπως φαίνεται ούτε εκεί δεν μπορούν να κατεβάσουν κόσμο, εκτός και αν περίμεναν την αυτοδυναμία για να φιεστάρουν...και πάλι...

28 σχόλια:

  1. η ξενερωτηλα ηταν διαχυτη παντου!!!!
    ασε που ο ανταρσιος στο σχολειο που ημουν ειχε περισσοτερη αγωνια για τα εξιτ πολ απο τους τσυριζαιους, για να μην αρχισω ιστοριες μπετου απο τους αντιπροσωπους του.
    βιβλιο ηλιθιοτητας εγραψαν χθες!
    μεχρι δικα τους ψ/τια ακυρωναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην χαλκηδονα να δεις αγάπη ο ανταρσυος με το τραπεζάκι του συριζα. Αγάπη χωρίς "προφυλακτικό" πλέον

    Αισθανόμουν ηδονοβλεψιας. ......


    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου ήρθε συριζαία και με ρωτάει με σχετική αγωνία: "Μπαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή;"
    Μάλλον live trolling ήταν, αλλά ποτέ δε ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βουλευτη στο Ηρακλειο, απο το '81 το παλευουμε, ηρθε η ωρα να γινει πραγματικοτητα και θα το γιορτασουμε, καλοι αγωνες συντροφια

    ΤΑΞΙΚΟΣ και χαρουμενος κομμουνιστης οσο δεν παει αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι σίγουρο ότι βγάζουμε βουλευτή στο Ηράκλειο. Καλούς αγώνες. Μανώλης

      Διαγραφή
  5. Όπισθέν δεν έχει απ' εδώ και στο εξής. Προχωράμε μπροστά,αποφασιστικά στο 2017. Θα τα καταφέρουμε σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και στην Έυβοια εκλέγουμε τον σύντροφο Μαρίνο

    fedor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αθροίσουμε λίγο μπακαλίστικα τα νούμερα και για την οικονομία της κουβέντας υποθέσουμε ότι ο Συριζα είναι αριστερά (η τέλος πάντων τον ψήφισε κόσμος που είχε αυτήν την συνείδηση -ψευδαίσθηση).
    Πραγματικά απορώ που βλέπουν την νίκη της «Αριστεράς» μέσα στην κοινωνία
    Συνολικά το αριστερό τόξο έχει 42,45% και 2.622.034
    Και το δεξιό 53,06% 3.277.891.
    Και αν αναλογιστούμε ότι ΑΝΕΛ,ΛΑΟΣ,ΧΑ ,ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ΝΔ τείνουν περισσότερο προς την άκρα δεξιά , τότε έχουμε πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία. Και δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος ,το αντίθετο μάλιστα. Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα θα έλεγα.

    ΚΚΕ 5,47% 337.944
    ΣΥΡΙΖΑ 36,34% 2.244.679
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,64% 39.411
    ΣΥΝΟΛΟ 42,45% 2.622.034

    ΝΔ 27,81% 1.717.826
    Χ.Α 6,28% 388.194
    ΠΟΤΑΜΙ 6,05% 373.610
    ΑΝΕΛ 4,75% 293.211
    ΠΑΣΟΚ 4,68% 289.299
    ΚΙΔΗΣΟ 2,46% 152.115
    ΣΥΝΟΛΟ 53,06% 3.277.891


    Επίκουρος 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατα Gauss Κανονική Κατανομή θα έλεγα πως δεν επηρεάζεται από το τι ψήφισαν οι έλληνες χθες.

      Η πλειοψηφία όλων των κοινωνιών πέφτει στο πολιτικό κέντρο, είτε αυτό έχει απόχρωση θαλασσί είτε ροζ.

      Αυτό φαίνεται άλλωστε από τo άθροισμα των δύο "μεγάλων"
      (ΣυΡιζΑ + ΝΔ = 3.964.879) που είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μεγαλύτερο του μισού του εκλογικού σώματος
      (έγκυρα 6.181.274).

      Ο ίδιος ο Τσίπρας είπε χθες, αναφερόμενος στους ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ, ότι, "δεν ενστερνίζονται απαραίτητα την αριστερή ιδεολογία" εννοώντας προφανώς ότι τον ψήφισε κόσμος που είναι περισσότερο κεντρώος από την ιδεολογία του κόμματός του.

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ 5,47% 337.944 Γνήσιο και παλεύει γερά, μόνο του στην κοκκινη ζώνη...
      Προσπαθούν να το μιμηθούν κατή ειναι και αυτο, άλλα κατή μου μυρίζει σαν καμένη
      αριστερά αν κάνω λάθος διορθώστε με.

      Διαγραφή
  8. Μικρά παραλειπόμενα.
    1)Ιστορική η κοινή κάθοδο των ΜΛ-ΚΚΕ-ΜΛ
    Αν με ρωτούσατε πριν λίγο καιρό , θα σας έλεγα ποιο πιθανό είναι να ενωθούν η Βόρεια με την Νότια Κορέα παρά αυτοί οι 2
    2)Όλα τα λεφτά ήταν όταν ρωτούσα ΑΝΤΑΡσιτες (τους «Ναρίτες» για την ακρίβεια) , αν έχουν ακόμα τον τελευταίο Οδηγητή πριν την διάσπαση με το εξώφυλλο που έδειχνε ένα βέλος να στρίβει δεξιά (η μπλε πινακίδα του ΚΟΚ αν θυμάμαι καλά) για να την δείξουν στον Αλαβάνο που τους διέγραψε τότε (με την παρέα του τους Ανδρουλάκιδες) από την ΚΝΕ , έτσι για να θυμηθούν τις παλιές καλές μέρες. Διαγραμμένη μαζί με αυτούς που τους διαγράψαν. Ανταμώθηκαν μια μέρα έξω από το ΚΚΕ για να κράξουν το ΚΚΕ από κοινού για την στάση του στην Ε.Ε.. Ένας ευρωλιγούρης (ακόμα έχω το βιβλίο που έγραφε για την ΕΟΚ ο Αλαβανος) με τους «αντικαπιταλιστές» «αντι» ευρωπαϊστές του Ανταρσυα , βρε δεν τρώμε καλύτερα μια Μαρς να στανιάρουμε . Γιατί μερικοί νομίζουν ότι κατεβήκαμε σήμερα από τον Αρη (Μαρς στα λατινικά).
    Μιλάμε για πολύ σουρεάλ κατάσταση
    3) Αν αθροίσουμε τα ποσοστά του ΚΙΔΗΣΟ με το ΠΑΣΟΚ βγάζουν 7% και κάτι , δηλαδή τρίτο κόμμα. Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα άλλα «είδος» «Homo PASOKUS» ποιο ανθεκτικό και από τις κατσαρίδες. Μην ανησυχείτε δεν απαλλαγήκαμε από αυτούς , θα του ξανά βρούμε μπροστά μας .
    4) Η μεγαλύτερη μαγκιά των χ.αυγουλων , είναι ότι δεν βγαίνουν στα ΜΜΕ επίτηδες (αν ήθελαν θα βρίσκονταν πάντα κάποιοι πρόθυμοι στο όνομα της «Δημοκρατίας-Πολυφωνίας» και της AGB φυσικά για να τους βγάλουν στο γυαλί). Γιατί και οι ίδιοι ξέρουν ότι όσο θα εκτίθονταν στο γυαλί τόσο θα έχαναν. Αφού είναι ούγκανοι και το 98% δεν μπορεί να αρθρώσει δυο λέξεις σωστά(δεν γίνεται να το παίζεις Ελληνάρας και να μην μπορείς να μιλήσεις σωστά Ελληνικά) . Τώρα ήταν κάτι που όλοι μιλούσαν για αυτό άλλα κανένας δεν το έβλεπε και έτσι δεν είχε την φθορά του όλοι ίδιοι είναι. Απεναντίας το έπαιζαν και επαναστάτες και «πολιτικοί» κρατούμενοι(ασε που πιστεύω ότι τους ψήφιζαν οι Ν.Δ. σαν ψήφο διαμαρτηρίας).
    5)Τέλος αυτό που δεν κατάφερε ο χρόνος όλος το κατάφερε ο Van Alexis Helsing , γονάτισε τον απέθαντο μόλις βγήκε κατέρρευσε ο Μητσοτάκης. Τελικά ο Αλέξης ήταν ο «Κρυπτονίτης» του. (Πέραν πλάκας ως Κομουνιστής δεν χέρσε με τον πόνο του άλλου και περαστικά στον Μητοτάκη).
    Επικουρος 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΚΕ σαν ατσάλινος βράχος, η ανταρσία έφαγε μαρς!!!
    Εν δυο κάτω
    Εν δυο κάτω
    Εν δυο κάτω
    πατερίτσα της καμένης αριστεράς του Μάαστριχ και της εε. και του βρόμικου 2015
    Εν δυο κάτω
    Εν δυο κάτω
    Εν δυο κάτω δεν πάει παρακάτω!!
    https://www.youtube.com/watch?v=YsOPy8u9dsg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε συντροφοι να ρωτησω εγω κατι....εμεις φυσικα ειμαστε εναντια στους αν.ελλ. ετσι δεν ειναι???αν ειναι ετσι γιατι ο δημος κουμπουρης ειχε παει στο συνεδριο τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες αυτοί οι ΚΚΕδες; Βρώμικο '89 κάνανε πάλι, στα παρασκήνια αυτή τη φορά. Κάνανε ελιγμό και μπερδέψανε το καημενούλη το ΣΥΡΙΖΑ.
      Πείτε αλεύρι...

      Διαγραφή
    2. Ποιοι είστε εσείς και τι σχέση (μπορεί να) έχετε με τον Κουμπούρη???
      Και ναι, πήγε στο συνέδριό τους, όπως πάμε στα συνέδρια όλων των κομμάτων (εκτός φυσικά αυτών που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ από μέσα). Γιατί δεν ρωτάς και για τους άλλους? Μήπως η παρουσία τους στο συνέδριό μας (μόνο στην έναρξη των εργασιών βεβαίως βεβαίως) ή η δική μας στα δικά τους δείχνει οτι το κόμμα είναι συστημικό? Ή θεωρείς πως αυτό δίνει άλλοθι στον οποιοδήποτε (όνομα και μη χωριό) να κάνει κυβέρνηση μαζί με τον πρώην υφυπουργό του Καραμανλή (που τον θυμήθηκα αυτόν τώρα που η δεξιά μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...)?
      Κατά τα άλλα προσυπογράφω το σχόλιο του zoot.
      ...και βάλε και ένα ψευδόνυμο...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    3. Ψευδώνυμο...

      Ιάκωβος Δαν

      Διαγραφή
  11. Εγω δεν μπορω να καταλαβω κατι... πες οτι εμεις του ΚΚΕ ειμαστε οι χειροτεροι προδοτες του λαου, αναιρει αυτο κατι απο τα συμπερασματα που βγαίνουν απο το εκλογικο αποτελεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τη συνεντευξη του Γκαιμπελς στη Βραδυνη το 1936 οταν επισκευθηκε την Ελλαδα και το Μεταξα βεβαιως. Οτι οι κομμουνισται ησαν ολιγοι εις την Ελλαδα και ειχαν μολις 15!!! βουλευτας εις την Βουλην δεν εχει καμμιαν σημασιαν,δεδομενου οτι ενας αποφασισμενος κομμουνιστης αξιζει δεκα αναποφασιστους αστους.

      Διαγραφή
    2. Άρα 150. Ένας μας λείπει και εμάς για την αυτοδυναμία!!! :-)

      Σημαδιακό το 15 πάντως...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    3. βρόμικο 2015 αυτο κι αν ειναι. και τραγουδάνε και τον ύμνο του ΕΛΑΣ θα τρίζουν τα
      κοκκαλα των ανταρτων

      Διαγραφή
  12. Πρωτα λεμε ναι στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ και μετα παμε στο Σκοπευτηριο στην Καισαριανη να φτυσουμε τους κομμουνιστες που εκτελεστηκαν Αλητες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην αρχη σκεφτηκα και εγω οτι ειναι αλητες! οσο περναει η ωρα εχω μια δυσκολια στα να εκφρασω ακριβως τι αισθανομαι. ακομα και οτι προσβλητικο και να σκεφτω ειναι νομιζω πολυ λιγο.

      Διαγραφή
    2. Απο χτες θελλω να το σχολιασω αλλα δεν μπορω μουρχεται εμμετος.Αιντε και στο Μελιγαλα τωρα κυριε ντιπΤσιπα.

      Διαγραφή
    3. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΞΗ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ.

      ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

      ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ "ΑΝΤΙΣΥΣΤΕΜΙΚΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ

      ΝΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ".

      Διαγραφή
  13. ΤΟ "ΧΩΡΙΌ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΝΩΜΈΝΟ....!!!ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ...!!ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ...!ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΔΎΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΆΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΕ "ΧΩΡΙΌ"...!!ΚΡΊΜΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ Ο ΛΑΌΣ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΊΚΕ...!!ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΥΠΟΜΟΝΉ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ...!!!ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΏΝ ΕΝΩΘΕΊΤΕ!!!vasilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://pbs.twimg.com/media/B8ZK-gVCUAADr8e.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τολμήσει και δώσει κανείς τα λύτρα, τον έσκισα!!!

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.