31 Ιανουαρίου 2015

Το τρίτο αντάρτικο


Παραθέτω απόσπασμα από συνέντευξη Βαρουφάκη σχετικά με την συνάντηση του με Ντάισελμπλουμ...

«Η κυβέρνησή μας θα πορευτεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους θεσμοθετημένους, νόμιμους θεσμούς της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά με μια τριμερή επιτροπή που στόχο έχει την εφαρμογή ενός προγράμματος του οποίου εμείς θεωρούμε ότι τη λογική είναι αντιευρωπαϊκή, με αυτή που σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε». Πηγή  in.gr

Χαμός γίνεται στο ίντερνετ με αυτές τις δηλώσεις για το πώς τους έτριξε τα δόντια ο νέος υπουργός...

Μα καλά δεν βλέπουν όλοι όσοι εκστασιάζονται, ότι μέσα στην ίδια παράγραφο αυτούς που διώχνει από την πόρτα ο Βαρουφάκης τους βάζει ξανά από το παράθυρο;(Για την ακρίβεια πρώτα φροντίζει να τους ανοίξει το παράθυρο  και μετά τους βγάζει από την πόρτα)

Τα ίδια και με τις κυρώσεις τηε Ε.Ε ενάντια στη Ρωσία, κάνουν πρώτα τα παλικάρια μετά πάνε και υπογράφουν την επέκταση των κυρώσεων, και επιστρέφουν πάλι σαν τα παλικάρια να μας πουν ότι έβαλαν κόκκινες γραμμές.

Δεν μπορώ άλλο και είμαστε ακόμη στην αρχή....


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)



ΥΓ: Για να τα κάνουμε και πιο λιανά η ΤΡΟΙΚΑ, με την οποία ο Βαρουφάκης σπάει τις γέφυρες ισούται με Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) + Ευρωπαϊκή Ένωση + Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ)

Και λέει ο Βαρουφάκης ότι θα έρθει σε συνενόηση με τους νόμιμους θεσμούς της Ευρωζώνης(ΕΚΤ καταλαβαίνω εγώ) + Ευρωπαϊκή Ένωση + ΔΝΤ

Δηλαδή είναι σαν να λέει κάποιος "Δεν θα συνεργαστώ με το μητσοτακέικο, αλλά θα συνεργαστώ με Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη".



22 σχόλια:

  1. Μπορει βεβαια να ειμαι και εγω ο μαλακας... κατι να μην πιανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον κόσμο της γενικευμένης κωλοτούμπας, όποιος πατάει στη γή καταντάει να αισθάνεται ...μαλάκας!
    Κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη ειναι σαν να λεει θα συνεργαστουμε με την ντορα, τον κυριακο και τον κωνσταντινο, αλλα δεν θα συνεργαστουμε με την οικογενεια μητσοτακη... ελεος δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν παει (αν λεω) ο μισθος 751 να φωναζετε.. αν βαλει επιτροπες στις τραπεζες να φωναζετε. αν κανει ελεγχο λογιστικο για το χρεος και που χαθηκανε τα ''ενδιαμεσα'' να φωναζετε, αν ελεγξει τα λεφτα των τραπεζων να φωναζετε, αν τα πει καλα με τη ρωσια να φωναζετε και ειναι ουτε βδομαδα κυβερνηση.. που ειναι ο σαμαρας ελα πισω. να φωναζουμε ναι αν κανει κατι κακο αλλα οχι με τη μια χωρις να δουμε τι θα γινει. 100 φορες να φωναζουμε αν κανει κωλοτουμπα. και ο κουτσουμπας βγηκε και ειπε οτι στα φιλολαικα μετρα θα στηριξει. περιμενετε λιγο ολοι μας. δεν ειναι οτι ηρθε ο σωτηρας αλλα τετοια κυβερνηση που δεν εχει ξανακανει δεν εχουμε ξαναδει. περιμενουμε και κρινουμε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε μαστορα συγνωμη κιολας δλδ, αλλα οι πρωτες μερες του λενε τα εξης:
    Α) γκρινιαζε για την αποφαση της εε για την ουκρανια γιατι ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ, οχι γιατι διαφωνουσε.
    ασε που ο ευρωπαιος εκπροσωπος δηλωσε οτι ρωτηθηκε η κυβερνηση. παει και συζηταει και ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!!!!!
    Β) απο την μια λεει οτι θα σεβαστουμε τις ευρωπαικες συνθηκες και θεσμους και απο την αλλη κραζει την τροικα που τα 2/3 ειναι ευρωπαικοι θεσμοι.
    Γ) λεει για τις κρατικοποιησεις, ανακοινωση η κινεζοι και η ρωσοι, θα σεβαστουμε τις υπαρχουσες συμφωνιες απανταει. καλα οι γερμανοι για τον οτε δεν χρειαστηκε καν να βγαλουν ανακοινωση
    Δ) δεν υπαρχει περιπτωση για αυξησεις στον δημοσιο τομεα. ταδε εφη κατρουγκαλος.
    αν δεν μπορεις να το κανεις στο δημοσιο που το ελεγχεις πως στο διαολο θα το επιβαλεις στον ιδιωτικο τομεα;;;;;
    συμπερασμα;;;διπλο τολουπ με τριπλο αξελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να φύγετε ρε, να πάτε αλλού. Ακούσατε ρεεεε, εμείς με υπαλλήλους δεν μιλάμε μόνο με τα αφεντικά.
    Να φύγετε ρεεε,εμείς εντολές, επιτροπείες, ισοσκελισμούς και αξιολογήσεις από εσάς δεν καταδεχόμαστε. Που είναι ο μπαμπάς σας ρεεεεε.
    Να φύγετε ρε και θα τα πω όλα στην μαμά σας τσογλάνια, ε τσογλάνια.
    Να φύγετε ρεεε, τώρα θα δείτε, παίρνω αμέσως τηλέφωνο στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε, και να δείτε ξύλο που θα φάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θυμήθηκα τώρα! Όταν το '81 βγήκε το ΠΑΣΟΚ με τα γνωστά έξω απ' εδώ, έξω απ' εκεί, έξω οι βάσεις του θανάτου κτλ, την επομένη κιόλας και για ένα μήνα τα αμερικανικά ελικόπτερα έκοβαν βόλτες πάνω από τις βάσεις για να φανεί ότι δήθεν έφευγαν...... κάτι συνειρμούς που κάνω ώρες- ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.enikos.gr/economy/294773,Ti_eipe_o_Baroyfakhs_sto_BBC_meta_to_ran.html

    Ναι στη συζήτηση με τα αφεντικά της Τρόϊκα, ναι στις ιδιωτικοποιήσεις...Τόσο "αριστεροί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν τό ΚΚΕ είχε πάρει τό ποσοστό τού ΣΥΡΙΖΑ καί ήταν στή θέση του, τί θά έκανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε,μας δουλεύεις; Περιττό να σου πώ ότι τέτοιου είδους επιχειρήματα θυμίζουν Α. Γεωργιάδη! Λες και δεν γνωρίζεις τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    2. θα κοιταζε αυτο το 36% να το βγαλει στο δρομο και αντι να διαπραγματευεται με την οικονομικη εξουσια για το πως θα την εξυπηρετησει καλύτερα. Το ΚΚΕ θα φροντιζε ο λαος να την πετάξει εξω απο τη χωρα αυτην την οικονομικη εξουσια και να οικοδομησει τη δικη του λαικη οικονομια.

      Αυτο βεβαια για να το κανει δεν θα περιμενε να παρει το ποσοστο στις εκλογες, θα το εκανε σε καθε περιπτωση που ο κοσμο θα ηταν ώριμος και προθυμος να διεκδικησει τη ζωη του. Προς το παρον πειρμενει τους μεσσιες...

      Και πλακα πλακα δεν ειχε πει ο συριζα οτι αμα βγει θα βγαλει τον κοσμο στους δρομους; Μαλλον εννουσε στους πεντε δρομους ε;

      Διαγραφή
    3. "Αν τό ΚΚΕ είχε πάρει τό ποσοστό τού ΣΥΡΙΖΑ καί ήταν στή θέση του,
      και όλα στην χώρα συνέχιζαν να λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, (όπως συμβαίνει δηλαδή και τώρα), τότε το ΚΚΕ θα έκανε ακριβώς τα ίδια, διότι πολύ απλά θα είχε ξεπουληθεί !

      Ένα επαναστατικό κόμμα δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στο 36% μέσα απο τέτοιου είδους κοινοβουλευτικές διαδικασίες. ΠΟΤΕ !

      Δεν είναι video game η πολιτική. Σκεφτείτε πρώτα τι θα γινόταν εαν το ΚΚΕ έπαιρνε πάνω από 10%, και αφού το χωνέψετε σκεφτείτε τι θα γινόταν εαν έπαιρνε πάνω από 15%. Σκέψού, 15% του ελληνικού λαού ψηφίζει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, και παράλληλα το ποσοστό αυτό τριπλασιάζεται στους εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για την υπεράσπιση των επιλογών τους.

      ΥΓ
      Στην Γερμανία πάντως του μεσοπολέμου, το 17% με 18% του KPD ήταν το όριο ώστε να βάλουν τον Αδόλφο στο τιμόνι και να τους κυνηγήσει. Σήμερα τους βλέπω πιο αγχωμένους.

      Διαγραφή
    4. Σεμνα... το κρατος εχει συνεχεια

      Διαγραφή
    5. και οι διάφορες COSCO, XΡΥΣΟΣ Α.Ε, ΜΕΛΛΟΝ ΛΑΜΠΡΟ.

      Διαγραφή
    6. @11:46 π.μ.

      ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ(13,5),

      Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  10. Φάτε και Β. Πολύδωρα: "Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".
    Εμπρός για την κυβέρνηση της Αριστεράς....
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλοφάγωτος και άλλος "αριστερός":
    Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης τοποθετείται με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
    Ο Γ. Ρουμπάτης πούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.
    Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.
    Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.
    Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο "Γοργοπόταμος" στέλνει περήφανο χαιρετισμό!!!!!!! Νίκη της "Αριστεράς"!!!!!!!
    Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης. Μήπως είναι ο ΓΑΠ υπουργός οικονομικών και δεν το καταλάβαμε εμείς οι κολλημένοι και κακεντρεχείς;;;;;
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το Κεφάλι
    Ξανά με Lazard, PSI και πάλι!!!!!
    Αφιερωμένο στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε είδους "κινηματικό" που ετοιμάζονται να βγούν στους δρόμους 16/2 για να στηρίξουν την κυβέρνηση. τους το προτείνω για κεντρικό σύνθημα...Φάτε εθνική υπερηφάνεια από ΣΥΡΙΖΑ!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολα θα τα φτιαξει ο ανθρωπος ρε παιδια θα κανει τον καπιταλισμο ανθρωπινο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι ακροδεξιοαριστεροι δημιουργουν "κινημα":https://secure.avaaz.org/el/petition/STON_ELLINIKO_LAO_NA_STIRIXOYN_AYTI_TIN_PROSPAThEIA_POY_AMESOS_XEKINISAN_ME_TO_POY_ANELAVAN/?spyTChb

    τι αλλο αθ δουμε.......

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    Ο ΛΕΟΤΣΑΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ
    ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ
    http://www.megatv.com/embed/embed.asp?catid=13480&subid=20955&pubid=34425302

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.