3 Οκτωβρίου 2013

Όταν ο ναζισμός μιλάει για το ναζισμό(Θάνος Τζήμερος, Δημιουργία[του τρίτου ράιχ], ξανά)




Βρήκε ευκαιρία ο (ψωνισμένος) Τζήμερος μέσα στο κλίμα των ημερών να μιλήσει και αυτός για την Χρυσή Αυγή και να προωθήσει με τη σειρά του την θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τον ναζισμό/φασισμό με τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό. Σας παραθέτω κάποια αποσπάσματα από την τοποθέτηση του.

"Ο Φύρερ και υποψήφιος πεθερός του ευκλεούς απογόνου ενθουσιάζεται από τις αξίες και τα ιδανικά του γαμπρού και τον κάνει βουλευτή και αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΧΑ. εξαναγκάζοντας σε παραίτηση έναν άλλον εκλεγέντα.
Άρα ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες του Φύρερ; Οι φόνοι και τα κρεματόρια. Απλό να το καταλάβεις, ε; Έπρεπε να δολοφονηθεί ο Φύσσας για να τον χώσουν μέσα;
Καιμια παρατήρηση για όσοι ανιστόρητους χαρακτηρίζουν τους Χρυσαυγίτεςακροδεξιούς. Λάθος! Είναι εθνικοσοσιαλιστές. Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι πρώτοξαδερφάκι του κομμουνισμού. Απλώς, ο κομμουνισμός υπηρετεί την αόριστη καινεφελώδη έννοια του διεθνούς προλεταριάτου, ο εθνικοσοσιαλισμός την επίσηςαόριστη και νεφελώδη έννοια του έθνους. Σ' όλα τα άλλα ταυτίζονται!"


Λοιπόν, πριν προχωρήσω παρακάτω να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές, μια ιδεολογία του μίσους, επηρεασμένη από το φασισμό, η οποία εκφράστηκε στη Γερμανία από τον Χίτλερ και τους ομοϊδεάτες του και οδήγησε στην τραγωδία του Β παγκοσμίου πολέμου. Η βασική διαφορά ναζισμού φασισμού είναι ότι οι μεν φασίστες βασίζουν την εθνικιστική τους θεωρία σε μια ιστορική παράδοση(αυτή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας), οι δε ναζιστές σε ψευδοεπιστημονικές εικασίες περί καθαρότητας του αίματος. Και οι δυο θεωρίες αντλούν νομιμοποίηση από μια καθαγιασμένη εξιδανικευμένη ιστορικιστική παράδοση, συντηρητική, που διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους ανάλογα με το φύλλο τους, την φυλή τους, την εθνική τους ταυτότητα, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις κ.α. Καμία από τις δύο αυτές αδερφές θεωρίες δεν καταργεί την καπιταλιστική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, καμία δεν καταργεί την ατομική ιδιοκτησία και δεν προσβάλει κατά κανένα τρόπο τον ακραίο πλουτισμό, αντίθετα τον υπηρετεί. Εχθροί του φασισμού και του ναζισμού είναι η διαφορετικότητα, οι μειονότητες, οι άλλοι λαοί, οι "ξένοι". Τους άλλους αυτούς λαούς οι ναζί τους έκλειναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αναγκάζοντας τους να εργάζονται μέχρι θανάτου για το γερμανικό κεφάλαιο και την πολεμική βιομηχανία θανάτου, ή τους εκτελούσαν μαζικά με φριχτούς τρόπους.

Η κομμουνιστική θεωρία από την άλλη έχει ως τελικό της στόχο την αταξική κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς ανώτερους και κατώτερους, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, μια κοινωνία στην οποία δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που ενοχοποιούνται από τη γέννηση τους με βάση το χρώμα τους ή τη "ράτσα" τους. Μια θεωρία που βασίζεται στην παραδοχή ότι ο άνθρωπος ως κοινωνικό ζώο που είναι δεν γεννιέται, αλλά γίνεται, τον καθορίζουν οι συνθήκες της κοινωνίας που ζει και όχι το χρώμα του δέρματος του. Για τους κομμουνιστές εχθρός είναι εκείνος που εκμεταλλεύεται, ο καπιταλιστής, εκείνος που συσσωρεύει πλούτο με βάση την εκμετάλλευση μυριάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Για τον κομμουνισμό όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο πρέπει να είναι ίσοι και αδερφωμένοι. Για τον ναζισμό το "κυρίαρχο έθνος" πρέπει να καθυποτάξει τα υπόλοιπα. Να σημειωθεί ότι εκείνοι που σταμάτησαν την επέλαση του Χίτλερ, με μεγάλο ηρωισμό και κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ήταν οι σοβιετικοί, εκείνοι δηλαδή που ο Τζήμερος εξισώνει με τους φασίστες.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα με τις διαφορές φασισμού/ναζισμού και κομμουνισμού, όμως αντί να κάνω αυτό θα παραθέσω μερικά αποσπάσματα από τις θέσεις του "Δημιουργία Ξανά" ώστε να μπορεί να αποφασίσει ο καθένας από μόνος του με ποιά από τις δύο ιδεολογίες ταυτίζεται η κοσμοθεωρία του Τζήμερου και της παρέας του.

Από τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά για τα κόμματα: "Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχειστην ελληνική Βουλή κόμμα που στο καταστατικό του αυτοπροσδιορίζεται (επίλέξει) ως: «επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών που αγωνίζεται για τηνανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικήςκοινωνίας... καθοδηγείται από την κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού και τονπρολεταριακό διεθνισμό. Εμπνέεται από τη μεγάλη Οχτωβριανή ΣοσιαλιστικήΕπανάσταση... Το πέρασμα από την καπιταλιστική κοινωνία, που βρίσκεται σε βαθιάκρίση, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία προϋποθέτει την κατάκτηση της πολιτικήςεξουσίας από την εργατική τάξη, την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσωνπαραγωγής...» Αυτή η «φιλοσοφία» έχει καταστήσει το κόμματα πουαυτοαποκαλούνται αριστερά, φορείς της πιο ακραίας συντήρησης, τροχοπέδη σε κάθεμεταρρυθμιστική προσπάθεια, ταραξίες της πολιτικής ζωής, υποστηρικτές κάθεπαράλογου ή καταστρεπτικού αιτήματος, αρκεί να εξασφαλίζει για τα ίδια εκλογικήπελατεία."

Η Δημιουργία Ξανά για τη ναυτιλία: "Το 2010, το 10% των συνολικών παραγγελιών των ναυπηγείων της άπω Ανατολής προέρχονταν από την Ελληνική ναυτιλία, την ίδια στιγμή που τα ελληνικά ναυπηγεία μαραζώνουν, καθώς στην πραγματικότητα διοίκηση ασκούν τα συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία αποφασίζουν ποιος θα δουλέψει και πόσο, ενώ συχνά κάνουν προειδοποιητικές απεργίες, χωρίς κανένα λόγο, απλώς και μόνο ως επαναστατική γυμναστική και για να στείλουν μήνυμα στο «ανάλγητο κεφάλαιο»."

Ας δούμε και τι λέει η Χρυσή Αυγή για τη ναυτιλία: Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών, και συγκεκριμένα οι Γ. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, συνοδευόμενοι από κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και χώθηκαν σε μια καντίνα, για να συνομιλήσουν με μια ομαδούλα φασιστοειδών της περιοχής. Διακήρυσσαν όλοι τους ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Επίσης, ότι «έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες», επιχειρηματολογία ίδια ακριβώς με αυτήν της Ενωσης Εφοπλιστών.
Μέσααπό έναν οχετό ψεύδους και ασυναρτησίας, μίλησαν επί λέξει για «κατεστημένο»,«σταλινισμό» και «κόκκινη χούντα» που επικρατεί στη Ζώνη και καθορίζει ποιος θαδουλέψει και ποιος όχι! Ακολούθως, ίδιοι μπράβοι των αφεντικών τους, ξεκίνησανκαι τις ευθείες απειλές. Π.χ. ο Γ. Λαγός: «(...) Θα ήμασταν εδώ αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώμαζί σας και να είμαστε απέναντί τους, θα είχατε τη βοήθειά μας (...) Οιλακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα». ΟΝ. Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα πουλέγεται ΠΑΜΕ». Και ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θατελειώσει».



Δημιουργία Ξανά, ναι στα στρατόπεδα εργασίας/συγκέντρωσης: Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο. Μπορεί να υπάρχουν δουλειές που δεν τις «καταδέχονται» οι Έλληνες, αυτό όμως ίσχυε περισσότερο στα χρόνια της της πλαστής ευημερίας με δανεικά. Όπως προκύπτει από την έρευνα του 1998 του καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Σαρρή, για κάθε 5 μετανάστες, χάνουν την δουλειά τους 2 Έλληνες. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, με τις στρατιές ανέργων, πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχιας στην Ευρώπη.

Βελτιωμένοι χώροι φιλοξενίας μεταναστών



 
Ειδικές οικονομικές ζώνες στα πλαίσια των "βελτιώσεων"
Είμαστε χαρούμενοι που προσφέρουμε στην τοπική οικονομία χωρίς να της γινόμαστε βάρος



Τα συμπεράσματα δικά σας...

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

11 σχόλια:

  1. Δε θα πάει χαμένος ο Τζήμερος, απορώ πως δε τον προώθουν περισσότερο (για την ώρα). Μια εκδοχή της "σοβαρής ΧΑ" που λέει και ο Μπάμπης. Χωρίς μπράβους και μαχαιροβγάλτες ίσως αλλά πάντα φασισμός, με ό,τι συνεπάγεται. Θα το συναντήσουμε πολλές φορές αυτό το "φρούτο", δεν αρχίζει και τελειώνει ο φασισμός στη ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν ξερω τι θα γινει με δαυτον, αμα χρειαστει παντως θα μπει να κανει τη δουλεια του σιγουρα. Ο λογος που ασχοληθηκα με αυτον(περα του οτι εχω κατι γνωστους που νταλαβεριζονται με το κομμα του) ειναι οτι αυτα που λεει δεν τα εκφραζει μονο ο ιδιος αλλα και αλλα κομμάτια της αστικης τάξης. Επισης, επειδη λανσαρεται ως νεοφιλελευθερος, και καλα δηλαδη καθαρος καπιταλισμος, μεσα απο αυτα που λεει φαινεται ποσο στενα δεμενος είναι [καθαρος] καπιταλισμος τελικα με τον φασισμο.

      Διαγραφή
  2. "βάστα θάνο και θα γίνει το μεγάλο πήδημα,
    Πινοτσέτ και Μάγκι Θάτσερ είναι αδέλφια δίδυμα...

    βάστα θάνο και θα γίνει το μεγάλο πήδημα,
    ναζιστές και φιλελέδες είν' αδέλφια δίδυμα!"

    δημώδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειχα δει το σχολιο σου δεν θα εκανα το απο πανω σχολιο γιατι με καλυπτει, αλλα το ειδα μετα:)

      Διαγραφή
    2. Μη σου πω θα το εβαζα και τιτλο στο αρθρο

      Διαγραφή
  3. Αυτό το ζήτημα δηλαδή δεν είναι σοβαρό; Τι λέμε για όλα αυτά;Εδώ δεν έχει σχόλιο; Μετά παρεξηγούνται κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο φασιστάκος αυτό το ντουβάρι. Για υπερνεοφιλελε της πλάκας και για να γελάμε τον είχα! Αυτός όμως, όπως είπε και ο zoot είναι Χ.Α. 2!
    Μπορώ να πω είναι καλά διαβασμένοι οι αστοί, και έχουν πολλές εφεδρείες...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπιταλισμος εχει πολλα ποδαρια και πολλα προσωπα ετοιμα να τον υπηρετησουν σαν πιστα σκυλια, οπως και τα σκυλια βεβαια, βγαινουν σε διαφορα χρωματα και αποχρωσεις, ενω αλλα ειναι του σαλονιου, αλλα ειναι μαντροσκυλα, και αλλα ειναι πιτ μπουλ.

      Διαγραφή
  5. Τζήμερος επανέρχεται δριμύτερος ........
    στο φου μπου :
    Thanos Tzimeros
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟ...

    Καταλαβαίνω την έκπληξη όσων δεν πιστεύουν ότι το ΚΚΕ, το 2013, ετοιμάζεται για εμφύλιο. Το καταλαβαίνω, διότι είναι αδύνατον να το χωρέσει το μυαλό ανθρώπου, με δείκτη ευφυΐας πάνω από 5.

    Δεν φταίω εγώ όμως που έτσι σκέφτονται οι σύντροφοι, που ονειρεύονται, ακριβώς σαν τους Χρυσαυγίτες, έναν... ανώτερο άνθρωπο. Όπως τον θέλουν αυτοί, όμως. Σαν τον Κουτσούμπα και την Παπαρήγα ή σαν τον "Μίλα ελληνικά ή ψόφα" και την Ουρανία. Δεν ταιριάζεις στο καλούπι; Μαύρο φίδι που σ' έφαγε!

    Ξεκινήστε, αγαπητοί, να διαβάζετε τα προγράμματα και τις ιδέες των κομμάτων. Μπορεί να φρίξετε, αλλά πρέπει να φρίξετε. Για να διαπιστώσετε το λόγο για τον οποίο όλο το πολιτικό μας σύστημα κατάντησε τέτοια φρίκη. Για να σας ανοίξει η όρεξη, πάρτε έναν μεζέ από τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως διατυπώθηκαν τον Απρίλιο στο Συνέδριό τους. Διαβάστε από το άρθρο 75 και μετά. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Και κάντε και φωτογράφηση οθόνης διότι μπορεί να το κατεβάσουν. Τσούζει η διακοπή της χρηματοδότησης, αν κάποιος τους καταγγείλει και αυτούς ως συμμορία! Να τελειώνουμε με τα φαντάσματα του ολοκληρωτισμού. Εδώ, μαύρα - κόκκινα, χάνεις.

    Η συγκεκριμένη εμφυλιοπολεμική αναφορά υπάρχει στο άρθρο 76, 3η παράγραφος: "Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί στην αυ­τοτελή οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε αυτή να συνδεθεί με τον αγώνα για ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης".

    http://www.kke.gr/19o_synedrio/oi_theseis_ths_ke_toy_kke_gia_to_19o_synedrio_?act=3&morf=1&tab=1 "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζήμερε πες αλεύρι .... ο Παφίλης σε γυρεύει ......http://www.902.gr/eidisi/politiki/28291/th-pafilis-sto-megka-kke-den-ypostellei-ti-simaia-toy-agona-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.