2 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς στις ΗΠΑ: Σειρά μετά τη Χ.Α έχει το ΚΚΕ

Σαμαράς: Χτυπάμε τον εξτρεμισμό και την κρίση
Λαγκάρντ: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα
Στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, από όπου αφενός έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα σταδιακά βγαίνει από την κρίση και αφετέρου διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό.

Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: "συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή” . Υπογραμμίζοντας ότι δημιουργείται πολιτικό θέμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έκανε ρητή αναφορά στη Χρυσή Αυγή, τόνισε όμως ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα κάνει τα πρώτα βήματα για την έξοδο από την οικονομική κρίση, έκανε αναφορά στον όρο grecovery ενώ πριν από λίγα χρόνια θεωρείτο βέβαιη η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το 2014, μετά από έξι χρόνια ύφεσης. “Τα τελευταία έξι χρόνια χάσαμε 25% του ΑΕΠ, 40% του βιοτικού επιπέδου μας, έχουμε 27% ανεργία και πάνω από 60% στους νέους. Δεν νομίζω ότι άλλη χώρα έχει περάσει παρόμοια κρίση, συγκρίνεται μόνο με την κρίση του 1930 στην Αμερική. Οι Έλληνες έζησαν έναν εφιάλτη. Έλεγαν ότι μία Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες. Τους διαψεύσαμε. Το ποσοστό ανεργίας για πρώτη φορά εμφανίζει σημάδια μείωσης, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται, το έλλειμμα έχει μηδενιστεί από το 15% που ήταν το 2009.Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από τη κρίση”, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός πάντως διαμήνυσε ότι το σημαντικό είναι να "πετύχουμε μικρές νίκες" λέγοντας ότι "εάν ένα μικρό σχέδιο πετύχει τότε οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι θα πετύχει και το μεγάλο” και πρόσθεσε: “αν θέλουμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό δεν μπορούμε να είμαστε εμείς λαϊκιστές και εξτρεμιστές”.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Αναφέρθηκε επίσης στη γεωστρατηγική θέση της χώρας και στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας για την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, με το νέο επενδυτικό νόμο και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων :" Σε σχέση με την βιωσιμότητα του χρέους το σημαντικό είναι ότι το Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup αποφάσισε ότι αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους της τότε η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα στο πρόβλημα με το χρέος της. Τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο, ας μην βιαστούμε για την λύση καθώς είναι πρόβλημα μεταξύ δύο διαφορετικών σχολών σκέψης".

Μετά τη συνάντηση η Κριστίν Λαγκάρντ είχε μιλήσει με θετικά σχόλια για την πρόοδο στο οικονομικό πρόγραμμα ως προς την δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση. Επανέλαβε όμως τη σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού το 2014 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.
enet.gr μέσω Lenin reloaded

8 σχόλια:

  1. Όλοι αυτοί που λύσσαξαν να σχολιάζουν εδώ: http://redflyplanet.blogspot.com/2013/10/blog-post.html μάλλον χέστηκαν για αυτού του είδους τις εξελίξεις έτσι;
    -Ω-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ελα ρε -Ω- κι εσύ, τέτοια θα λέμε τώρα; Είναι που είναι καλοπροαίρετοι και με το ΚΚΕ...
    Το ωραίο είναι που προσπαθούν να κάνουν με το ζόρι "άκρο" και "επαναστατικό" το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο δε ξέρουν τι καπνό φουμάρει το κόμμα αυτό; Μιλημένη δουλειά, πόλωση και νέος δικομματισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λένε ότι θέλουν να το "αντιμετωπίσουν" αλλά αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι οι θρασύδειλοι δεν κατονομάζουν ανοιχτά το ΚΚΕ....

    Μάλλον γιατί δεν θέλουν ευθεία σύγκρουση με το κόμμα γιατί τότε θα μείνει στην απέξω ο Συριζα και θα χάσουν το παιχνιδάκι που κάνουν μεταξύ τους, για να εγκλωβίζουν το λαό στο να φύγει η κακιά δεξιά, για να έρθει η καλή αριστερά που θα μας σώσει.
    Το πιο σημαντικό είναι ότι φοβούνται τον κόσμο που μπορεί να κινητοποιήσει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.... Αυτό τρέμουν και για αυτό ο Σαμαράς λέει για το "άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ".

    Απο το σφυρί και το δρεπάνι θα το βρούν και θα είναι μέρα μεσημέρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατονομάζουν, δεν κατονομάζουν, επί του έργου δεν κωλύονται πάντως:

    http://pamehellas.gr/index.php/el/2012-10-02-15-07-48/2940-kynigos-ton-propagandistikon-ylikon-tou-pame-i-dioikisi-tou-dimou-athinas

    derek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την προηγούμενη φορά τις είχαν κατεβάσει τις αφίσες του ΠΑΜΕ οι «αντιεξουσιαστές» του indymedia. Και μάλιστα δωρεάν εθελοντική δουλειά - αυτοδιαχείρηση στον Δήμο Αθηναίων. Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει τον δήμο για σπατάλες!

      Διαγραφή
  5. st.
    Απο χρόνια το Κόμμα είχε προειδοποιήσει γι' αυτή την εξέλιξη. Αποτελεί άλλοστε ιδεολογική πλατφόρμα της Ε.Ε, η εξομείωση (!!!) σοσιαλισμού και ναζισμού, Στάλιν και Χίτλερ (!!). Είτε ο Σαμαράς, είτε ο Βενιζέλος, είτε ο οποιοσδήποτε προκαθήμενος της αστικής τάξης κάποια στιγμή θα εφάρμοζε την Ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα και στην Ελλάδα. Εκείνο που ωστόσο αξίζει να σημειώσει κανείς, με αφορμή τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ πως δήθεν αποτελεί "θύμα της θεωρίας των δυο άκρων", είναι οτι οι υποσχέσεις Σαμαρά στους διεθνείς κεφαλαιοκράτες αφορούν την "πάταξη των εξτρεμιστών" που επιθυμούν έξοδο της χώρας απο ΕΕ και ΝΑΤΟ, πολιτικές που με κατηγορηματικό τρόπο έχει αποκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκάθαρα, εκείνο που στοχοποιείται απο τα γεράκια του κεφαλαίου, εκείνο που ανησυχεί του τους ΝΑΤΟικούς είναι η προοπτική οργάνωσης του λαϊκού κινήματος γύρω απο το ΚΚΕ. Το γεγονός δε, οτι ο πρωθυπουργός της χώρας θυμίζει σε δουλοπρέπεια και "προθυμία" τις πρώτες μετεμφυλιακές κυβερνήσεις της χώρας πρέπει να προϊδεάσει αφενός οτι το "σύστημα" ξέμεινε απο ασπιρίνες, αρα δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να κατευνάσει τη λαϊκή οργή, αφετέρου πως οι αστοί και μέσα απο το μνήμα τους θα πολεμούν για να κρατήσουν στην κατοχή τους τα κλεμμένα. Οι εγκληματίες Χιτλερικοί βαρυποινήτες που στα πλαίσια της "συνταγματικής νομιμότητας" αποφυλακίζονται, είναι ένα απο τα όπλα τους. Ας θυμιθούμε οτι στα πλαίσια της ίδιας "νομιμότητας" όλες οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, κρίθηκαν "παράνομες και καταχρηστικές". Μπροστά μας έχουμε ένα τοίχο που πρέπει να γκρεμισθεί. Μόνο εμείς γνωρίζουμε οτι είναι σαθρός. Πρέπει αυτό, να το δέιξουμε και στον υπόλοιπο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ζήσουμε στιγμές του τραγουδιού : Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά
    πέσανε πάνω στην εργατιά.
    Άγρια κράζουν για αίμα διψούν
    το Δημητρόφ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ) στην κρεμάλα να δουν.

    Φάνης Ίλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.