4 Απριλίου 2013

KKΕ: Να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που πνίγουν το λαό

Σε σχόλιό του για τη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το χαράτσι και τις συνομιλίες με την τρόικα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς - μεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς.

Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Όποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας. Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση.


Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό κυβέρνησης – τρόικας. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκή διαπραγμάτευση με τούτη ή την άλλη μορφή εντός της ΕΕ και με άθικτα τα μονοπώλια. Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα ο λαός να εμπιστευθεί τη δύναμή του, να παλέψει για το δίκιο και τα δικαιώματά του».

Πηγή : 902.gr

8 σχόλια:

  1. Μα όλα να τα παραπέμπει στο σοσιαλισμό το σημερινό ΚΚΕ...

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ σε όλα με αυτά που λέει το ΚΚΕ. Αλλά δίνει το παράδειγμα? Δηλαδή τα στελέχη του κόμματος είναι "ανυπάκοα" στις εντολές της συγκυβέρνησης??? Πως θα πάρει δύναμη ο απλός πολίτης αν οι ηγέτες του δεν ακολουθούν αυτά που ζητάνε από τους άλλους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...Όποιος δεν έχει να πληρώσει..."

    ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

    πριν ένα χρόνο λέγαμε: "...κι αυτοί ακόμα που μπορούν να μην πληρώσουν!"
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομμμμ, ομμμμμμμμ, ομμμμμμμμμμμμ... Ο διαλογισμός πετυχαίνει! Ηρέμησα!!!

      ΄΄Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς - μεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς.

      Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Όποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας.΄΄

      Καλεί λοιπόν τους πάντες σε ανυπακοή, για να προστατευθούν και αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν και να νιώσουν την αλληλεγγύη αυτών που ακόμα τα κουτσοκαταφέρνουν...

      Ελπίζω να σε βοήθησα. Κλείνω τώρα το σχόλιο γιατί η επίδραση του διαλογισμού περνάει και επανέρχομαι αμέσως (μην το φάει και αυτό το μάυρο σκοτάδι τσάμπα και βερεσέ).

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ και συγνώμη αλλά δεν άντεχα...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    3. για πες μας τη λέξη "ανυπακοή" & "απειθαρχία" πόσες φορές την είδες να υπάρχει, τον τελευταίο χρόνο, σε επίσημες ανακοινώσεις & δελτία τύπου σε αντίθεση με τα προηγούμενα δυο χρόνια ?
      χαιρετίσματα!

      Διαγραφή
    4. Ανυπακοή & απειθαρχία & ΚΚΕ στο Google με χρονικό περιορισμό για τον τελευταίο χρόνο. Μου βγήκαν κάποιες χιλιάδες αποτέλεσματα.

      Πιο πρόσφατη, η ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας για την 25η Μαρτίου ...

      «Το μήνυμα της επανάστασης του 1821 είναι ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία στο δίκαιο και τη νομιμότητα των παλιών τάξεων, που δεν φεύγουν μόνες τους από το προσκήνιο της ιστορίας, αλλά πρέπει να τις διώξει η λαϊκή επαναστατική πάλη»

      http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/1821-25.html

      Για προχώρα τώρα στο παρασύνθημα ...

      Διαγραφή
  4. Το παρασύνθημα είναι ..."θα χάλαγε κάτι" να το ξαναΓΡΑΦΕΙ και τώρα και σε ΚΑΘΕ δελτίο τύπου με αυτό το αντικείμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.