4 Απριλίου 2013

Κ. Στάθη Σταυρόπουλε γιατί επιστρέψατε στο 1991;

Μεγάλη μπουκιά να καταπίνεις, μεγάλη κουβέντα να μη λες, λέει η παροιμία. Ο κ. Στάθης Σταυρόπουλος όμως κάνει και τα δυο και πολλές φορές όταν καταφέρεται κατά του ΚΚΕ.

Έγραψε και σκίτσαρε το 1991 κατά των «απολιθωμάτων», των «δογματικών» που υπερασπίστηκαν την ύπαρξη και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ. Έγραψε και άλλες φορές ανυπόστατα πράγματα, δηλώνοντας ότι δεν θα ξαναασχοληθεί με το ΚΚΕ, όπως στις πρόσφατες εκλογές. Όμως το άρθρο του στο enikos.gr (2/4/2013) είναι μάλλον ό,τι χειρότερο έχει γράψει.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, που τσάκισαν ανελέητα τα επιχειρήματα και τις θέσεις όλων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τι βρήκε να πει για το ΚΚΕ; Ότι το ΚΚΕ δήθεν λέει ότι «όλες οι επιλογές είναι το ίδιο αδιέξοδες για το λαό εφόσον δεν σχετίζονται με την πάλη για το σοσιαλισμό».

Εσείς που εγκαλείτε το ΚΚΕ, υποτίθεται από θέσεις του μαρξισμού-λενινισμού, πείτε μας γιατί θα ήταν επιζήμιο, αν στις ανακοινώσεις του για την Κύπρο έλεγε ότι η λύση για το λαό, πέρα από την αξία του αγώνα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων; Εκατό χρόνια σχεδόν μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση του 1917, σήμερα ο σοσιαλισμός δεν είναι επίκαιρος και αναγκαίος;


Όμως πού το βρήκατε και το πετάτε έτσι στους αναγνώστες σας, ότι το ΚΚΕ λέει ότι «προϋπόθεση για να έχει νόημα φιλολαϊκό είναι να παλεύει ο λαός για το σοσιαλισμό»; Πού έβαλε αυτή την προϋπόθεση το ΚΚΕ για να οργανωθεί η πάλη του λαού κατά των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων;
Αλήθεια, όταν το ΚΚΕ πήρε θέση κατά του «σχεδίου Ανάν» και κάλεσε και το λαό της Κύπρου να το απορρίψει, του είπε το «όχι» σου δεν έχει νόημα χωρίς να έχεις σοσιαλισμό; Αυτό δεν είναι ψέμα;
Λέει ο Στάθης Σ.: «Το ότι η γραμμή που ακολουθεί το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιφέρει βελτίωση της θέσης του λαού (και βεβαίως της εργατικής τάξης) μέσα στο πολιτικό σύστημα, το δείχνει η ίδια η ζωή»!

Για ποιο πράγμα κατηγορείτε το ΚΚΕ; Για το ότι ο καπιταλισμός σαπίζει και έχει τραγικά αδιέξοδα, γιατί είναι αντιδραστική η ΕΕ, για τη χρεοκοπία όλων των μορφών καπιταλιστικής διαχείρισης είτε με συντηρητικές είτε και με αριστερές κυβερνήσεις, ακόμα και με τη συμμετοχή ΚΚ; Το κατηγορείτε δηλαδή ότι δεν μπορεί να κάνει το θαύμα. Να βρει λύση φιλολαϊκή εκεί που δεν υπάρχει. Μέσα στο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί μια κοινωνία και οικονομία όπου κυριαρχούν παντού τα μονοπώλια.

Η απόδειξη όσων προσάπτει στο ΚΚΕ για τον Σ.Σ. είναι: Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα. Ξέρετε πόσες φορές το έχουμε ακούσει από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλες δυνάμεις του συστήματος; Όταν το ΚΚΕ πήρε θέση κατά του Μάαστριχ - «ευρωμονόδρομου», της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, κατά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για την ονομασία της FYROM, κόντρα σε όλο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα (και στο κόμμα σου μαζί), το ΚΚΕ 4,5% είχε πάρει στις εκλογές. Ποιος όμως δικαιώθηκε;

Οι εκλογές ήταν μόνο μία μάχη. Και το ερώτημα είναι, τι έχετε να πείτε στους αριστερούς ψηφοφόρους για τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες και την ταχύτατη ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές; Δεν είναι εξαπάτηση να τους υπόσχεσαι ότι θα καταργήσεις μνημόνια και δανειακές συμβάσεις (μέσα στην ΕΕ) και λίγους μήνες μετά να λες «δεν πρόκειται να σκίσουμε τις συμφωνίες με την ΕΕ»; Να υμνείς την αντιλαϊκή πολιτική Ομπάμα, τον Καραμανλή, τη «λαϊκή δεξιά», να αναπτύσσεις συνεργασίες με τον Καμμένο; Είστε πολύ εμπαθής με το ΚΚΕ. Διαφορετικά δεν θα φτάνατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι ετεροκαθορίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ(!). Σε λίγο θα μας πείτε ότι είμαστε κατά των ΗΠΑ και του ΔΝΤ επειδή ο Τσίπρας τάχθηκε υπέρ.

Υιοθετείτε και γράφετε όλα όσα εκτοξεύτηκαν εναντίον της Αλέκας Παπαρήγα και άλλων στελεχών του ΚΚΕ. Είναι αδιανόητο όμως να κατηγορείτε το ΚΚΕ και τα στελέχη του για «ανθρωποφαγία και ιδεολογική τρομοκρατία», επειδή έκαναν επώνυμη κριτική. Με άλλα λόγια, όποιος υπερασπίζεται τις θέσεις του ΚΚΕ είναι ανθρωποφάγος. Αντίθετα, κ. Σταυρόπουλε, τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ που υπερασπίζονται το Κόμμα τους, τις αρχές του και τις θέσεις του, είναι αυτοί που δέχονται την ανθρωποφαγία, την τρομοκρατία του συστήματος, των μηχανισμών. Όχι γιατί κάνει λάθη, αλλά γιατί δεν κάνει το μεγάλο λάθος.

Τέλος, ο Στάθης Σ. κατηγορεί το ΚΚΕ ότι διεκδικεί το αλάθητο, όταν σε όλο του το κείμενο σέρνει στο ΚΚΕ τα μύρια επειδή αναγνωρίζει τολμηρά τα λάθη του μπροστά στο λαό και κυρίως διδάσκεται απ’ αυτά, βγάζει σωστά συμπεράσματα για το σήμερα.

Πηγή : 902.gr

19 σχόλια:

  1. Τι σκατα κωλοπιλαλα τους εχει παισει ολους για το ΚΚΕ δεν εχω καταλαβει?
    Πηγαν να το διαλυσουν απο μεσα και δεν τους εκατσε...Τι περιμενουν τωρα να το δυαλυσουν απο εξω?
    Γελαει ο κοσμος ρε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφετε: "Είναι αδιανόητο όμως να κατηγορείτε το ΚΚΕ και τα στελέχη του για «ανθρωποφαγία και ιδεολογική τρομοκρατία», επειδή έκαναν επώνυμη κριτική" ο Σταθης κι άλλοι σαν αυτόν την εχουν ζήσει στο πετσί τους την ανθρωποφαγία αυτή. Επωνύμως σας κανει κριτική. Δε σηκώνει κριτική το ΚΚΕ ούτε από τα μη μέλη του; τι είναι αυτό; Αλήθεια το να κατηγορούν στελέχη άλλους συντρόφους τους ως "αγράμματους, χυδαίους, ψεύτες, φραξιονιστές,οπορτουνιστές" τι είναι αυτό επικοδομητική κριτική; Να μη πω τι εχει ακούσει ο Α. Χαλβατζής επειδή τόλμησε να πει δημόσια την άποψή του.
    επίσης γραφετε: "ο Στάθης Σ. κατηγορεί το ΚΚΕ ότι διεκδικεί το αλάθητο, όταν σε όλο του το κείμενο σέρνει στο ΚΚΕ τα μύρια επειδή αναγνωρίζει τολμηρά τα λάθη του μπροστά στο λαό και κυρίως διδάσκεται απ’ αυτά, βγάζει σωστά συμπεράσματα για το σήμερα". Αμ δεν αναγνωρίζει τα λάθη του.Μόνο όσα θέλει αναγνωρίζει,όσα εχουν ιστορική απόσταση και δεν τους επηρρεάζουν κι αυτόμε προσοχή το κάνει.Ας πούμε αποκαθιστά το Βελουχιώτη ιδεολογικάκαι όχι κομματικά. Αν τον αποκαταστήσει και κομματικά είναι σαν να λεει αμφισβητείστε μας. κι αυτό δε το θέλει. ποια πρόσφατα λάθη του αναγνωρίζει; τι συμπεράσματα βγαζει από τη τακτική των τελευταίων χρόνων; Τίποτε! Τσιμουδια γι αυτά.
    Και μετά σας φταιει ο Στάθης. Γελοιογραφία καταντήσατε το κόμμα.

    ΥΓ: περιμένω τη δημόσια και επώνυμη κριτική σας.

    Θ. Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ΚΚΕ δεν χωρούν όλοι αυτοί που είναι ξένοι με τις αρχές και το χαρακτήρα του. Και άσε τις παπάτζες περί ανθρωποφαγίας για κανά παιδάκι. Λοιπόν θα το πω καθαρά: το 1990 σας πετάξαν με τις κλωτσιές έξω από το ΚΚΕ, γιατί θέλατε να το διαλύσετε. Το ίδιο θέλετε και τώρα. Αλλά και πάλι κλωτσιές θα τρώτε μαζί με τα αφεντικά σας!
      Υ.Γ. Μπορείτε σε αυτό το ζητήμα να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τη Χρυσή Αυγή, μπας και...αλλά πάλι κλωτσιές θα τρώτε!
      Σαν πολύ θράσος δεν έχετε στο ΣΥΡΙΖΑ-που κάνετε τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ-να εγκαλειτέ το ΚΚΕ. Π'αντως οι ανθρωποφαγίες καλά κρατούν στο ΣΥΡΙΖΑ, που σκοτώνονται για τα καπετανάτα. Αλήθεια, για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ρωτήθηκαν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Για την Κατσέλη;;;
      κκ

      Διαγραφή
    2. Ανρωποφαγία και φαίνεται, και θα φανεί ακόμη πιο πολύ. Σιγα μη μας πέταξαν με τις κλωτσιές! φυγαμε παλληκάρια μου,φυγαμε. Τα αλλά περί διάλυσης του ΚΚΕ τα μαθατε μετά. ετσι σας τα είπαν ετσι λέτε. Ετσι θα σας ξαναπούν μετά το συνέδριο. Ετσι θα λέτε!
      Υ>Γ. τις σαχλαμάρες σας περί ενωσης με τη χρυσή αυγή να τις αφήσετε. Δεν είναι αντιπαράθεση αυτή. Συνέλθετε. Το ΚΚΕ δεν το εγκαλούμε. τον εγκαλούν τα ίδια τα μέλη του. διάβασε λίγο προσυνεδριακό να καταλάβεις. Μη διαβάζεις μόνο Μαίλη και Μεντρέκα. Σου χει εξαερώσει τον εγκέγφαλο. Τουλάχιστον στο ΣΥΡΙΖΑ με καθαρότητα και δημόσια λέμε τις απόψεις μας όχι καθε 4 χρόνια, αλλά πάντα! ποια συνεργασία με ΑΝΕΛ και Κατσέλη; Υπάρχει κάποια συνεργασία; Πολύ ριζοσσπάστη διαβάζεις. Ξαναρίξε μια ματιά στα διηγήματα για το καλό μπάτσο και τη Ρηνιώ να φτιαχτείς.

      Θ.Αυγέρης

      Διαγραφή
    3. Ψιτ εκεί στο Σύριζα δε βρεχει σας φτυνουν. Σύριζα ΑΝΕΛ για μια Ελλάδα νέα και στην ΕΕ με τα μπουνιά μέσα , μικροαστικά ανθρωπακια με κλωτσιές σας διωξαμε οταν κάνατε ντου να κλεψετε αρχειακό υλικό μηχανήματα κλπ κλπ το 91 με κλωτσιές και τώρα και επειδή αραζεις στην καναπεδαρα σου την θεωρεία των 2 άκρων αναπαράγουν μέλη σας (αυτα περι χα ) σας έχει βαρεσει η εξουσία ξεφτυλες κατακουτελα

      Giorgio Lazer

      Διαγραφή
  3. α ρε Σταθη, πως μερικες φορες μας ξεμπροστιάζει η ζωη. Σε θυμαμαι στα ουζερι στο κουκακι, να μιλας με παθος για το σοσιαλισμο, τον Λενιν και να καταπιάνεσαι με μακρες φιλοσοφικες συζητησεις.
    Και μετα απο μολις λιγα χρονια, στα Νεα του Λαμπρακη, στην ελευθεροτυπια του Τεγοπουλου, σκυθροπος, κουρασμενος, αποκομμενος,μες στο άγχος να προλάβεις να βγει η έκδοση και το άγχος αυτό να βγαίνει και στην στήλη σου οπου επικρατούσε ένας ιδεολογικός αχταρμάς και αριστεριστικη υστερια.
    Και στο τέλος να μαθαίνουμε ότι ήσουν ο πρώτος που αποχωρησε απο την εφημερίδα για τον Χατζηνικολάου, όταν είδες να αρχίζουν τα προβλήματα στους μισθούς, παρατώντας και απογοητεύοντας και τους τελευταίους θαυμαστές σου.
    Και από καιρό τώρα, να εξαπολύεις επίθεση στους πρώην συντρόφους σου με την ελπίδα να βρείς για επιβραβευση,ένα γραφειακι να τρυπωσεις με την μελλοντική κυβέρνηση του συριζα, όπως ελπίζεις.
    Τι κρίμα για το ταλέντο σου που τόσο πολύ αλλοιώθηκες έτσι ρε Σταθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι επικοδομητρική κριτική. ¨οποιος δουλευει σε άλλη εφημερίδα πλην Ριζοσπάστη είναι εχθρός του λαού ε; Δε γνωρίζει από Λένιν και μιλάς εσύ που υποτίθεται ότι τον γνωρίζεις για ιδεολογικό αχταρμά. Μαλιστα τον κατηγορείς για την αμοιβή του,αλλά και θεωρείς ότι ψάχνει να τρυπώσει κάπου. Αυτό δεν είναι ανρωποφαγία; Τι είναι; Μάλλον ο Σταθης δε γνωριζε ποιους είχε παρέα σε κείνο το κουτουκάκι.

      Θ.Αυγέρης

      Διαγραφή
    2. Μοιαζεις αγανακτησμενος, γιατι;Αλλοι πρέπει να αγανακτήσουν με αυτά που λέγονται, όχι εσύ.
      Μην πας αλλου την κουβέντα με εξυπνάδες, δεν ποινικοποιησα την δουλειά σε άλλη εφημερίδα ή τον μισθό που με τόσο κόπο βγαζουν οι εργαζόμενοι στα μεσα.
      Αλλου είναι η στόχευση της ανάρτησης μου. Στο κουτουκάκι λοιπόν, ο καλός μας φίλος Στάθης, ανάμεσα στα αλλα, εξαπόλυε μύδρους κατά του εκδοτικού καταστημένου της εποχής και σιχτίριζε τους οπορτουνιστές που τώρα κάνει παρέα.
      Αρα εδώ ισχύει το 'δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις' και όπως λέει και το 902 'Μεγάλη μπουκιά να καταπίνεις, μεγάλη κουβέντα να μη λες'. Ο Στάθης τελικά έπρεπε να τρώει περισσότερες μερίδες απο μεζεδες στο κουτουκι, παρα να ξεφτιλίζεται που από την μια κατακεραύνωνε τους εκδότες 'του Πασοκικού κατεστημένου', όπως έλεγε ο ίδιος και από την άλλη πήγαινε ευχαρίστως και δούλευε σε αυτούς.

      Διαγραφή
    3. κορυφαιοι αριστεροι με κορυφαίες ατάκες για το ΚΚΕ
      ( http://www.youtube.com/watch?v=U6NgqDZBP4c )
      Τα πάντα όλα λέμε! Στάθης Λάκης Δημήτρης και άλλοι.

      Λεπτομέρεια: Οι στίχοι του τραγουδιού.
      Στο 2:50 ένα pause για το τι έλεγαν αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές του Μαϊου 2012 Ilief

      Διαγραφή
  4. Τα trol κανουν αθωες ερωτησεις: Γιατι κριτικαρετε την κριτικη; Μα ειναι δικαιωμα μας. Περαν αυτου, τι δουλια εχει με τον Μαρξ η τον Λενιν ο κ.Σταθης; Αυτος ολα αυτα ως χτες τα θεωρουσε παλια και τελειωμενα και ηταν πια ενας κανονικος αστος φιλελευθερος. Τωρα ξαναβαλε τα φυσεκλικια. Θα ηταν αστειο, αν δεν ηταν καθαρη υποκρισια. Ματαια ομως... Σε καθε τετοια τοποθετηση εμεις θα ρωταμε; Ποιον ωφελει; ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην σκατε συντροφοι.Αυτος ηταν μια ζωη ο χωρος του πνευματος, των γραμματων και της διανοησης γι'αυτο εβγαζε σπυρια ο βλαδιμηρος οποτε ακουγε γι'αυτους.
    Το ειχε πει καθαρα οτι αυτος ο χωρος ειναι με το προλεταριατο οσο αυτο δεν αμφισβητει τα προνομια τους και οτι θελουν παντα να βρισκονται πιο ψηλα απ'αυτο.Τον σοσιαλισμο τον θελουν μονο αν μπορουν να καθονται,να φιλοσοφουν και να πληρωνονται καλυτερα απο τον εργατη. Οι θεσεις ομως του 19 συνεδριου βαζουν τελος στα ονειρα τους ξεκαθαριζοντας οτι την πρωτοπορια αποτελει η εργατικη ταξη και οχι οι διαφοροι γκουρου της αστικης και αριστεριζουσας διανοησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε πάτε καλά,θα τα βάλετε με τους πνευματικούς ανθρώπους; Δε σηκώνεται διαφορετική άποψη; Τι κοινωνία θελετε; αγραμμάτων και άβουλων όντων; Η καθε εργατης θα είναι και διανοούμενος; Οι Μαρξ,Εγκελς, Λένιν, τι ήταν δηλαδή,δεν ήταν διανοούμενοι; Επιτελους ξεκολλάτε!

      Θ.Αυγέρης

      Διαγραφή
  6. Σας παρέδωσαν οι "οπορτουνιστές" τον Ριζοσπάστη με ημερήσιο τιράζ 40.000 και τις Κυριακές με 100.000 και υπο την υψηλή καθοδήγηση Γόντικα - Μα'ί'λη - Παπαρήγα κινδυνεύει ο "Ρ" να γίνει ένθετο στην Αυγή! marmaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε, marmaras, τι κρίμα που δεν πετύχατε το στόχο σας να διαλύσετε το ΚΚΕ το 1990!!! Λοιπόν μάλλον΄εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχετε πρωτοποριακές ιδέες για να...ανέβει η κυκλοφορία του "Ρ"! Π.χ. σηνεργασία με την ΑΝ.ΕΛ. αποθεώνοντας τον Ομπάμα και τον Καραμανλή και την Κατσέλη...Άντε και στην κυβέρνηση για να γεμήσουν τα ταμεία!!!
      Υ.Γ. Αλήθεια, η "Αυγή", προφανώς με τη φωτεινή καθοδήγηση του Τσίπρα και άλλων φωστήρων, πρέπει να ανέβασε πoλύ την κυκλοφορία της...Μήπως έχετε και εκεί "κάποια υψηλή καθοδήγηση από Γόντικα-Μαϊλη-Παπαρήγα";
      kk

      Διαγραφή
  7. αυγέρη στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.τα γεγονότα θα προλάβουνε το κκε όχι το κκε τα γεγονότα..έχουνε τέτοιο κόλλημα με το σύριζα χειρότερο και απο ότι με την τρικομματική..μπορεί να τους αρέσει η συγκεκριμένη πολιτική..φαίνεται δεν θέλουνε να λλάξει κάτι ή να πελέψουνε απο θέση εξουσίας..μπορεί να περιμένουνε να γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση εν μία νυκτί ή να ''ωριμάσουνε'' οι συνθήκες..επδ όμως μέχρι να ωριμάσουνε παίζει να χει διαλυθεί και η ελλάδα αφήστε το σύριζα να πάει έστω και με τους ανελ για αλλαγή πολιτικής μνημονίου και σεις περιμένετε να πάρετε κανα 40% για να αναλάβετε πρωτοβουλίες..οι συνθήκες του τώρα επιβάλλουν μια πολιτική πιο κοινωνική για το λαό είτε αυτό λέγεται απαγκίστρωση είτε κατάργηση είτε όποια άλλη βλακώδη λέξη χρησιμοποιεί το σύριζα..το θέμα είναι ότι δεν πάει έτσι..καταπολεμάμε αυτό πρώτα και έπειτα έρχονται οι ιδεολογικές διαμάχες..επιτακτικός στόχος πρέπει να ναι αυτός..το πράγματα είναι απλά..στις επόμενες εκλογές παίζουνε 2 σενάρια.. ή βγαίνει πρώτη η νδ παίρνει την εντολή και τα βρίσκει με πασοκ-δημαρ ενωμένο ή όχι δεν έχει σημασία, ή βγαίνει ο σύριζα και τα χει βρει ήδη με καμμένο και άν κιόλας επαρκούνε τα ποσοστά..αυτά παίζουνε.διαλέξτε και πάρτε..αλλά τόσοι π φωνάζουνε ''είναι πράκτορες διάλυσης ε''?? είναι ΄΄οπορτούνια΄΄ ξαφνικά επδ είπανε κάτι άλλο ενώ πριν χρόνια ήτανε ΄΄σύντροφοι΄΄..τόσο εύκολα..΄΄μή με σκοτώνεις σύντροφε΄΄ θα χουμε??? ρίχνω κκε απο τότε π νομιμοποιήθηκε και δεν έχω αλλάξει..τη μούρη όμως τ σαμαρά και των φερεφώνων του δεν θέλω να την ξαναδώ και εφόσον δεν αλλάζει τπτ θα ΄΄προδώσω΄΄ για μια φορά το κόμμα και ας χαρακτηριστώ οτιδήποτε. τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τάσσο, τελικά το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει 8%, αλλά την ΠΑΣΟΚια την έχετε κάνει επιστήμη εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον είσαι ένας από αυτούς που κάθονται στον καναπέ, δεν κάνει τίποτα, δεν απεργεί ποτέ, αλλά βγάζει μια γλώσσα εκατό καρδιναλίων ενάντια στο ΚΚΕ...Εύχεσαι και εσύ τη σωτηρία από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-Κατσέλη. Ε λοιπόν, το ΚΚΕ δεν θα κάνει χαρακίρι για να βγεί ο Έλληνας Ομπαμα. Γιατί το ΚΚΕ βλέπει πριν τα γεγονότα και δεν ακολουθεί τα γεγονότα, επομένως δεν κοροϊδεύει το λαό. Πάντως η ΝΔ, χαίρεται που έχει αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν υπάρχει καλύτερος προπαγανδιστής της στρατηγικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυγερη ο λενιν σε γυρευει.Διαβασε τι λεει για τον χωρο της διανοησης και μετα μιλα.Διαβασε τι λεει το κκε στις θεσεις και θα δεις το ιδιο πραγμα.Βεβαιως ο στοχος του κκε ειναι ο καθε εργατης να ειναι και διανοουμενος.Εσενα ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ? Θα χασει η φαρα σου την θεση και τα προνομοια της ετσι δεν ειναι?Θες τον εργατη εργατακο να τον κατευθυνεις
    οπως σε συμφερει.Δεν θα σας γινει το χατιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και σε παλιό post ας κάνω ενα σχόλιο. Δε καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς; Φάρα; Πάνε οι τάξεις; Μιλάς για φάρες τώρα; να ξεκαθαρίσω! Δε θεωρώ τον εαυτό μου ανθρωπο της διανόησης.ναι δεν είμαι βιομηχανικός εργάτης,(πόσοι είναι πλέον αυτοί;),εχω τελειώσει ΑΕΙ και πληρώνομαι με 870 ευρώ. Αυτό είναι το προνόμιό μου. Στην ουσία είμαι εργαζόμενος και παράγω υπεραξία που την εκμεταλλευοπνται κάποιοι. Ανήκω σε φάρα; Εχετε ακούσει για την προλεταριοποίηση της διανόησης; Εσύ αλήθεια γιατί τετοιο μίσος με τους πνευματικούς ανθρώπους; ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ; Είναι δική σου ερμηνεία ότι θέλω "τον εργάτη, εργατάκο για να το κατευθύνω όπως με συμφέρει". Θέλω τον εργάτη ικανό να επεξεργαστεί πολιτικοοικονομικές συνθήκες.Κι αυτό γίνεται μόνο με τον εμπλουτισμό της σκέψης του. Κακή λοιπόν η διάκριση που κάνεις. ΟΛένιν όταν αναφέρονταν σε διανοούμενους ,αναφέρονταν σε συγκεκριμένους ανθρωπους οι οποίοι ανήκαν στην Αστική τάξη και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά της. Βεβαίως και δεν θεωρώ ότι οι διανοούμενοι είναι εκείνοι που μπορούν να ηγηθούν. Αλλά δε σημαίνει ότι πρεπει να τους τσουβαλιάζουμε όλους. Θα τσουβάλιαζες το Β.Μαγιακόφσκι,το Γ.Ρίτσο, το Μ.Κατράκη και πάρα πολλούς άλλους με όποιους άλλους τυχάρπαστους;. Σε τελική ανάλυση το έργο καποιων διανοουμένων είναι επαναστατικό και είναι αυτόπου τους τοποθετεί στο πλευρό της όποιας τάξης. Ομοίως υπάρχουν εργάτες που ενώ ανήκουν στη εργατική τάξη βρίσκονται στο πλευρό της κυρίαρχης τάξης. Ξαναδιάβασε κλασικούς.Καλό θα σου κάνει!

      Θ. Αυγέρης

      Διαγραφή
    2. Φίλε Αυγέρη όπως λες είσαι ένας άνθρωπος ένας εργαζόμενος που παίρνει 850 Ευρώ. Ειλικρινά μου φαίνεται λίγο παράξενο πως ένας πολιτικοποιημένος εργαζόμενος και δη αριστερός συντάσσεται με μια παράταξη που Α) τα έχει βρει σε όλα με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ΓΣΕΕ ,στις ομοσπονδίες και στα εργατικά κέντρα? Β) Πως συντάσσεσαι με μια παράταξη που την εκθειάζει αυτός που κάθε μέρα σου πίνει το αίμα? Ο ΣΕΒ μετά τις εκλογές του Μάη.Πως συντάσσεσαι με μια παράταξη που επέβαλε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους μείωση 15% για την λεγόμενη ανταγωνιστικότητα? Βασιλόπουλος Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.Δεν ξέρω αγαπητέ μου φίλε που δουλεύεις δεν ξέρω αν έχεις βγει στο δρόμο για να διεκδικήσεις το δικαίωμα σου για να ζεις. Δεν το νομίζω διότι σ αυτούς τους αγώνες θα είχες δει κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ και πανό του ΠΑΜΕ. Από Συριζαίους δεν έχω δει κανέναν εκεί που καίει το ζουμί όπως ο λαός μας λέει. Ελπίζω να σε προβλημάτισα κι άσε τον Στάθη και τον κάθε Στάθη να λέει οτι θέλει. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι στάση κρατάς στην καθημερινότητα σου στον τόπο δουλειάς σου. Τι θυσίες κάνεις για το λαϊκό κίνημα. Και πίστεψε με εμείς στο ΚΚΕ είμαστε δεμένοι μ αυτό που λέγετε ΘΥΣΙΑ. Γι αυτό είμαστε και περήφανοι που είμαστε κομμουνιστές . Λάθη έχουμε κάνει και θα κάνουμε αλλά δεν θα προδώσουμε ποτέ για καμιά εξουσία όπως αυτή τη στιγμή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το λαό. ΠΟΤΕ. Γιώργος Καββαδίας

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.