3 Απριλίου 2013

ΣΕΛΜΑ : Αντιμετωπίζει διώξεις για τις κινητοποιήσεις



Για παρακώλυση συγκοινωνιών διώκεται ποινικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), Αντ. Σταματόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου. Η δίωξη συνδέεται με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Γενάρη στις συγκοινωνίες και είναι συνέχεια του αυταρχισμού που επέδειξε η κυβέρνηση την περίοδο εκείνη κηρύσσοντας τελικά επιστράτευση στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών και με εισαγγελική παραγγελία κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για εξέταση χωρίς όρκο ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ. Μια διαδικασία που αποτελεί προοίμιο της ποινικής δίωξης.


Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής του ΠΑΜΕ καταδικάζει την ποινική δίωξη και δηλώνει ότι «η κυβέρνηση σκοπό έχει την τρομοκράτηση και την υποταγή των εργαζομένων. Η δίωξη στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του συνόλου των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Ειδικά τώρα που δρομολογούνται περαιτέρω οι σχεδιασμοί ιδιωτικοποίησης αεροδρομίων, λιμανιών και σιδηροδρόμων, η κυβέρνηση επιχειρεί να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή. Η απάντηση των εργαζομένων θα είναι δυναμική και εξίσου σκληρή στην επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων».

Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.