10 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πολυγύρου μετά την εισβολή στα σπίτια κατοίκων και τις δυο συλλήψεις


Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου πραγματοποιούν οι κάτοικοι της Ιερισσού, καταγγέλλοντας τις συλλήψεις των δυο κατοίκων, που συνελήφθησαν από την αστυνομία, μετά από εισβολή στα σπίτια τους τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 3 π.μ. άνδρες των ΕΚΑΜ, έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν στα σπίτια, συλλαμβάνοντάς τους και χωρίς να τους δώσουν τη δυνατότητα ούτε να ντυθούν, όπως κατήγγειλε η σύζυγος ενός από αυτούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συλληφθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και εκεί θα μεταβούν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας από τον Πολύγυρο.

Να σημειωθεί ότι οι δυο αυτοί κάτοικοι και άλλοι 18 έχουν «κατηγορηθεί» για την υπόθεση της προβοκατόρικης επίθεσης στις Σκουριές, ωστόσο δεν τους έχει αποδώσει συγκεκριμένες κατηγορίες ο εισαγγελέας. Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες μέρες δεν είχαν λάβει κλήση για απολογία ή για εμφάνιση στον ανακριτή.


Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα.

Προκλητικός ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι «η αστυνομία εξετέλεσε ως είχε υποχρέωση τα εντάλματα σύλληψης την ώρα που ο υπεύθυνος αστυνομικός έκρινε κατάλληλη και δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί σε κανέναν γι' αυτό». Είπε επίσης ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί προς όλες τις κατευθύνσεις» και πως «δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη γαλατικού χωριού». Ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δύο σπίτια επειδή οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν. Επισήμανε, δε, ότι οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στον ευρύτερο χαρακτηρισμό της τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς» γιατί «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους». Προσθέτει ότι έγινε «εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν στις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών» και ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Προσθέτει επίσης ότι «μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα προκάλεσαν φθορές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.