2 Απριλίου 2013

Ο Αλέκος Χαλβατζής έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή καβάλα στο μαύρο άλογο του να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.


Διαβάζω την τοποθέτηση του υιού Χαλβατζή πάλι σήμερα στα ιστολόγια και τα σαιτ των διαφόρων καλοθελητών και παρατηρώ ότι η στρέβλωση της πραγματικότητας έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ στις μέρες μας. Δεν θα κάτσω να πάρω γραμμή προς γραμμή το συνομοσιολογικό παραλήρημα του Αλέκου, άλλωστε άμα ξεκινήσουμε με τα λογής λογής παραληρήματα, δεν θα πρέπει να κάνουμε όλη μέρα και όλη νύχτα άλλη δουλειά. Λοιπόν παραθέτω παρακάτω κάποια επίμαχα κομμάτια από την τοποθέτηση του Χαλβατζή και κατόπιν τα σχολιάζω:


Επιπλέον στον Δημόσιο Προσυνεδριακό Διάλογο που ολοκληρώθηκε σήμερα (η ημερομηνία υποβολής άρθρων έχει κλείσει από τις 15/3) και παρά τις μεθοδεύσεις φίμωσης (επιφυλάσσομαι να αναλύσω σε μελλοντικό post) εκφράστηκε μια αξιοθαύμαστη αντίθεση στα σχέδια των τιμονιέρηδων για μετάλλαξη του ΚΚΕ. Η αντιπαράθεση αυτή αποτελεί γεγονός πρωτόγνωρο στην ιστορία του ΚΚΕ και για την ιστορία του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος γεγονός τουλάχιστον σπάνιο. Εκφράστηκε σε ποσοστό 20-25% απόλυτη απόρριψη των Θέσεων-Σχεδίων και συναγερμός για την πορεία του Κόμματος ενώ άλλο ένα 10-15% εξέφραζε σοβαρή ανησυχία άσχετα με το ότι δεν διευκρίνιζε ρητά αν επιπλέον απορρίπτει-καταψηφίζει. Δηλαδή 1/3 όσων πήραν το θάρρος να τοποθετηθούν δημόσια εξέφρασε τουλάχιστον μια σοβαρή κριτική. Φυσικά και φυσιολογικά καθεμιά από τις κριτικές τοποθετήσεις είχε το χαρακτήρα της, σε διάφορες πλευρές εξέφραζαν και διαφορετικές μεταξύ τους εκτιμήσεις, με κάποιες πλευρές προσωπικά δεν μπορώ να συμφωνήσω, παρόλα αυτά στη συντριπτική πλειοψηφία τους χαρακτηρίστηκαν από προσπάθεια υπεράσπισης του Μαρξισμού-Λενινισμού, ορθολογισμό, νηφαλιότητα, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Και όλα αυτά έγιναν, καταρχήν, από απλά μέλη του Κόμματος, παρά και ενάντια στην εικόνα ομοφωνίας που χτίζουν οι τιμονιέρηδες και που τυπικά τουλάχιστον έχει εκφραστεί –τα τελευταία χρόνια– και με ομοφωνίες της ΚΕ ή άλλων σωμάτων. Όλη αυτή η κριτική έχει καταδείξει ότι Θέσεις–Σχέδια αποτελούν ένα διάτρητο συνονθύλευμα που έχει ήδη καταρρεύσει, αποτελούν ένα άταφο πτώμα.



Λοιπόν μας λέει ο Αλέκος το 35-45/100 από όσους βρήκαν το κουράγιο να τοποθετηθούν(οι άλλοι δεν τόλμησαν γιατί έχει γκούλαγκ μάλλον), διαφώνησαν μερικώς ή εντελώς με τις θέσεις του συνεδρίου. Για την ακρίβεια αυτού που διαφώνησαν εντελώς ήταν το 20-25/100 σύμφωνα με τα όσα γράφει. Προσωπικά, για να πω την αλήθεια, δεν έκατσα να μετρήσω πόσοι ήταν υπέρ και πόσοι κατά των θέσεων, αν και αυτό το 20-25 για ευθεία αντιπαράθεση σε αυτές μου μοιάζει τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά ακόμα και αν είναι έτσι ισχύουν τα παρακάτω.

- Τι σημασία έχει αν ένα 20-25 διαφωνεί με τις θέσεις, όταν το υπόλοιπο 75 χοντρικά συμφωνεί, δηλαδή τι έπρεπε να γίνει, να επικρατήσει ή άποψη του 25/100(που δεν είναι 25 φυσικά), τι δημοκρατικό υπάρχει σε αυτό;.

- Η παρέμβαση και η διαφωνία στα επί μέρους, συνιστά για τον Αλέκο αντίθεση στις θέσεις γενικά; Με αυτήν την λογική και εγώ είμαι ενάντια στις θέσεις γιατί είχα ορισμένες "ενστάσεις" στα επί μέρους.

- Τι είναι πιο λογικό, να γράψει επιστολή αυτός που διαφωνεί ή αυτός που συμφωνεί; Δηλαδή αυτός που συμφωνεί με όλα τι να γράψει, "οκ καλά τα λέτε", φυσικά υπάρχουνε και τέτοιοι όμως κυρίως έχει λόγο να συμμετέχει εκείνος που θέλει να εκφράσει αντίθεση σε κάποια σημεία βασικά ή δευτερεύοντα σχετικά με τις θέσεις και το καταστατικό. Άρα ακόμα και αν μετρήσουμε τις διάφορες αρνητικές τοποθετήσεις, αυτές που στην ουσία διαφωνούν με τη γραμμή, και τις βρούμε 10-15/100, δεν σημαίνει ότι αυτό το 10-15/100 ανταποκρίνεται και στο ποσοστό εκείνων που διαφωνούν συνολικά μέσα στο κόμμα.

- Επίσης, πολλές από τις απόψεις που εκφράστηκαν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, ο διάλογος δεν γίνεται για το θεαθήναι, εκτός και άμα διάλογος είναι μόνο το άσπρο μαύρο, δηλαδή Λ.Σ εναντίον ΑΑΔΜ, γιατί αν είναι έτσι δεν είναι διάλογος αλλά μονομαχία. Όσοι πάντως ήλπιζαν σε τέτοιου είδους γενικευμένη μονομαχία μόνο το καλό του κόμματος δεν ήθελαν και όσο και αν κρύβονται πίσω από τη δήθεν ανυσηχία τους, η ονείρωξη της διάσπασης αποτελούσε και αποτελεί τον πραγματικό τους πόθο.



Και παρακάτω λέει πάλι ο Αλέκος:


Είναι αστείες οι κατηγορίες οτι, δήθεν, τεκμηριώνεται φραξιονισμός όσων εκφράζουν διαφωνία με τις Θέσεις επειδή, λέει, «οι διαφωνούντες γράφουν τα ίδια, σαν από καρμπόν». Αν πεις σε δέκα αγνώστους ότι ένα μαύρο άλογο είναι καναρίνι, τι θα σου απαντήσουν; Δε θα σου απαντήσουν όλοι ότι: α) κάνεις πλάκα β) είναι άλογο γ) είναι μαύρο;


Πάντως όπως φαίνεται η μειοψηφία είναι που βρίσκει το άλογο μαύρο, οπότε Αλέκο εσένα τι σου δίνει την βεβαιότητα ότι το μαύρο άλογο που βλέπεις δεν αποτελεί αντικατοπτρισμό; Επειδή εσύ και μερικοί άλλοι βλέπετε το άλογο μαύρο δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας, εκτός και αν αγνοείς όλους εκείνους που λένε ότι το άλογο είναι άσπρο. Και δεν λέω ότι η πλειοψηφία έχει πάντα δίκιο, αλλά σίγουρα δεν βλέπουν το άλογο όλοι μαύρο όπως αφήνεις να εννοηθεί. Οπότε λογικό είναι κάποιος να υποθέσει ότι κάτι τρέχει με όσους έχουν ακριβώς την ίδια άποψη και την αναπαράγουν ως καρμπόν, δεν μπορεί να είναι μια random ομαδική παραίσθηση, από κάπου υπάρχει συντονισμός(ή μήπως και η ΚΟΒ ριζοσπάστη ανέπτυξε ανεξάρτητα και τυχαία κοινή γραμμή;).

Αυτά προς το παρόν για τον Αλέκο...ακόμα έναν επίδοξο σωτήρα του κόμματος.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

58 σχόλια:

  1. Καιρο ειχαμε να ακουσουμε νεα απο αυτην την ψυχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε αμα δεν μιλαγε και τωρα ποτε θα μιλαγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία φορά που εκφράστηκε ήταν πριν 13,5 μήνες (βέβαια δεν είναι απολύτως ακριβής γιατί το 2012 ήταν δίσεκτο)...

      Άρα σε 13,5 μήνες πάλι θα μας πει και για τις μεθοδεύσεις που έγιναν στο διάλογο, όπως υπόσχεται στο φιλοθεάμον κοινό του.

      Διαγραφή
    2. Καλά δεν τον μαζεύει λίγο ο Σπύρος;; Κακομαθημένο τον έχει!

      Διαγραφή
    3. Νομίζω πριν 1,5-2 χρόνια. Σίγουρα πολύ πριν τις εκλογές. Και την θυμήθηκαν εντελώς τυχαία λίγο πριν τις εκλογές.

      Διαγραφή
  3. Διαβάζοντας το άρθρο σας να υποθέσω ότι οι συντροφοί σας που εξεφρασαν διαφορετική άποψη δε θα διαγραφούν; Γιατί αν δεν διαγραφούν τότε ο Μεντρέκας,ο Γόντικας, ο Μαρίνος, ο Μαίλης, κ.αλ.αλλά και η ίδια η Παπαρήγα πως κατηγορούν επωνύμως σαν φραξιονιστές,"αγράμματους", ψεύτες, τυχοδιώκτες κλπ συντρόφους τους;
    Δεν θεωρώ ότι είναι δυνατόν να αντιαπαρατεθεί κανείς με το μηχανισμό της ηγεσίας του ΚΚΕ. εχουν δεμένο τογαϊδαρό τους αυτοί. Δεν είμαι εκείνος που συμφωνώ με τις απόψεις των διαφωνούντων. Τους υπενθυμίζω απλά ότι πρώτη φορά ενοιωσαν στο πετσί τους αυτό το μηχανισμό.Τους λεω ότι το ΚΚΕ δεν αλλάζει από τα "μέσα". Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει μετά το συνέδριο.

    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηχανισμός ηγεσίας? Δεμένος γάιδαρος? Λάθος πόρτα χτύπησες μικρέ...
      Δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας, σας το έχουμε ξαναπεί αλλά ούτε αυτό θέλετε να καταλάβετε...

      Το α. από το ά-σχετος, το α-δαής, το α-νιστόρητος, το ά-κυρος ή το ά-στα να πάνε στο διάολο?

      Διαγραφή
    2. μαλλον δεν διαβασες καλα οτι σου εδωσαν να πεις γιατι θα ηξερες οτι κανεις δεν αποκαλεσε καπως κανεναν, απο την αλλη μερια ενα μελος της ΚΕ και πολυ περισσοτερο η ιδια η ΓΓ εχει καθε δικαιωμα να κρινει αλλων αποψεις εκτος αν για σας "ασπονδοι φιλοι" του ΚΚΕ το σωστο ειναι να κρινουν μονο οι "αλλοι" την ΚΕ η τα μελη της.Το εργο ειναι παλιο, το βλεπουμε απο το '30, και δεν μασαμε, στο ΚΚΕ ο καθενας μπορει να πει την αποψη του, αυτο που δεν καταλαβαινετε σκοπιμα ειναι οτι το ΚΚΕ λεσχη ατερμονων συζητησεων δεν θα γινει, ηταν, ειναι και θα μεινει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, η οργανωμενη συνειδητη πρωτοπρια της Εργατικης Ταξης, και εμεις η εργατια θα κοψουμε το χερι σε σας που εχετε βαλει σκοπο την συκοφαντηση του Κομματος που εχει αναδειξει τους πιο πολλους ηρωες στη συγχρονη ιστορια, καταλαβες?

      Διαγραφή
    3. @α.
      Μίλησε κάποιος για εσωκομματική δημοκρατία, ή μου φάνηκε;

      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=707525

      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=708182

      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/01/2013-lenin-reloaded.html

      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/01/blog-post_8961.html

      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/02/8.html

      http://www.marxismos.com/greece-menu/greece-politics-menu/greece-politics-syriza-menu/1747-i-politiki-apofasi-tis-ke-toy-syriza-kai-i-aristeri-kritiki.html

      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/02/lenin-reloaded.html

      http://www.xekinima.org/arthra/view/article/oi-protaseis-tis-aristeris-platformas-stin-ke-toy-syr/

      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/02/blog-post_7.html

      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/03/blog-post_9255.html

      http://www.marxismos.com/home-menu/who-we-are-menu/anoixto-kalesma-menu.html

      http://www.marxismos.com/greece-menu/greece-politics-menu/greece-politics-syriza-menu/1686-politika-symperasmata-apo-ti-syndiaskepsi-toy-syriza.html

      Όχι τίποτε άλλο, για να μην νομίζετε πως απευθήνεστε σε λωτοφάγους...

      Διαγραφή
    4. οποιος τηρει το καταστατικο και παλευει γαι την υλοποιηση των αποφασεων εχει θεση στο κκε...αν μετα το συνεδριο μερικοι θελουν να φυγουν ο δρομος ανοιχτος, αν παλι μερικοι μεινουν και θελουν να επιβαλουν την μειοψηφικη αποψη τους αντικαταστατικα θα διαγραφουν...πριν απο τα κειμενα μεντρεκα , αλεκας κλπ ειχαν βγει ενα σωρο κειμενα με φρασεις φραξιονιστικη ηγεσια, σεχταριστικη κ.ε., αριστεριστικη , νεοτροτσκιστες, καταστρατηγει η κ.ε. το καταστατικο, το προγραμμα κλπ και ολα αυτα ναι ειναι αντικομματικα γιατι μιλας για την εκλεγμενη κ.ε. απο το 18ο συνεδριο αρα η υβρυς παει προς την μεγαλη πλειοψηφια μελων και στελεχων...και απο ποτε ο χαρακτηρισμος και η κριτικη ειναι προνομιο της μειοψηφιας? δεν εχει δικαιομα η κ.ε. να απαντησει? καλα κανανε και αργησανε για μενα καθε κειμενο που διαστρεβλωνε και με ψεματα και χαρακτηρισμους χτυπουσε την κ.ε. επρεπε η κ.ε. να τα απανταει..

      Διαγραφή
  4. Γεια σου ρε α. Καλα σε ειχα καταλαβει εγω οτι ησουνα προβοκατορακι οταν ελεγες στο αρθρο που ξεφτυλιζα τον νευροσπαστη οτι δεν πρεπει να γραφουμε τετοια αρθρα γιατι τον προβαλουμε.

    Παλι καλα που δεν μπορειτε να κρυφτειτε και πιανεστε στο αγκιστρι τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μιλω για το αρθρο αυτο

    http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_9881.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερό άρθρο.Τετοια άρθρα χρειάζεται ο Ριζοσπάστης για ν΄αυξησει τη κυκλοφορία του, εμποτισμένα από τη βαθια θεωρητική γνώση.Απ' ότικατλάβες μόλις προσληφθηκες στο "Ρ".


      α.

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω! Ρωτησε τους ευρωβουλευτές σας.
      α.

      Διαγραφή
    2. Οι δικοι σου παιρνουν επιδοτηση απο ευρωπαικη ενωση γιατι εχουν υπογραψει το κειμενο υποταγης, σας εβαλαν χερι στο καταστατικο σας για λιγα ευρωπουλα και μετα βγαινετε στον κοσμο και λετε για δραχμη..α ρε συριζα ποσο πατο ακομα??

      Διαγραφή
    3. Φιλε νικνεημ στο τελος! Το κανουμε για να μειωθουν τα τρολ, σεβασου το και βοηθα μας να τα καταπολεμησουμε:)

      Διαγραφή
  7. Οσο για την απαντηση σε αυτο που ρωτας, στην εδωσε ο Μπογιοπουλος σημερα στην μαπα, ξεκινησε στραβα η μερα σου ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε τελείωσε το συνέδριο. Τοτε όταν ξαναμετρηθείτε,έλα να τα πούμε! Μάλλον σε σενα εδωσε απάντηση ο Μπογιόπουλος,αλλά που να το παρεις χαμπάρι.
      α.

      Διαγραφή
    2. Θα δουμε λοιπον, εγω δεν αποκλειω τιποτα
      Αυτο παντως που ειδαμε στα σιγουρα, ειναι ο ρολος που παιζεις εσυ και το ποσο υποκριτης εισαι.

      Διαγραφή
    3. Μόνο υποκριτής; Οπορτουνιστής, Ρεβιζιονιστής, αντικομμουνιστής, προβοκάτορας,πρακτορας της ασφάλειας, πληρωμένος.Μη τα ξεχνας αυτά! Είναι τίτλος τιμής όταν στα αποδίδουν ανθρωποι που δε γνωρίζουν αράδα από Μαρξισμό-Λενινισμό.

      α.

      Διαγραφή
    4. Μπράβο ρε α, Σήμερα το μεροκάματο το έβγαλες και με το παραπάνω...

      β.

      Διαγραφή
    5. @α.
      Α, εμείς γνωρίζουμε αράδα από μαρξισμό-λενινισμό. Για να το λες εσύ, έτσι θα είναι. Εσύ που μάλλον θα γνωρίζεις πάλι, τον έχεις απορρίψει εν πλήρη συνείδηση φαντάζομαι...

      Διαγραφή
  8. Ο Αλεκος έχει μετατρεψεο τον μαρξισμο λενινισμο από καινοτομα και ανοιχτή επιστημονικη θεωρία σε κλειστο ακινητο δόγμα. Τετοιος μαρξισμος λενινισμος να μας λειπει

    Καμιλο Μπερνερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφε,νομίζω πως κάποιοι στον προσυνεδριακό ξέφυγαν πολύ,σαν να το έκαναν επίτηδες.Αυτό που πραγματικά με θλίβει,είναι που είδα κάποιους του Ριζοσπάστη και του 902 να κρατάνε μια τέτοια στάση.Τι έγινε τώρα που το κόμμα και οι ''επιχειρήσεις'' του, έχει οικονομικά προβλήματα,θυμήθηκαν ότι η ΚΕ πετάει το ΚΚΕ στα ''βράχια'';Τώρα με τις απολύσεις τους έπιασε ο πόνος;Γιατί εμένα μου λέει ότι αυτό είναι που πραγματικά τους ενοχλεί.Μην ανησυχούν,αν κάποια στιγμή απολυθούν απο τον Ριζοσπάστη η 902 ίσως η απόλυση τους αποδειχτεί χρυσός,μην σου πω ότι την επόμενη κιόλας θα έχουν βρεί δουλειά....τέτοιες ευκαιρίες το σύστημα δεν θα τις αφήσει να πάνε χαμένες....Αλοίμονο απο μας....Πάντως εγώ δεν ανησυχώ για το κόμμα,πολύ απλά αν ήμασταν σε πραγματικά λάθος δρόμο δεν θα υπήρχε λόγος συκοφαντίας του κόμματος απο τα αστικά μέσα ενημέρωσης,δεν θα δουλέυαν τόσα blogs στο πλαίσιο παρεμβολής στα εσσωκοματικά μας.Αλλωστε και γω πίστευα πως το ΑΑΔΜ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικής,αντιμονοπωλιακής κυβέρνησης, αν παρουσιαζόταν ποτέ τέτοια,εντάξει νομίζω η ιστορία το έχει απαντήσει αυτό και μάλιστα με μπόλικο αίμα...χώρια του ότι ο αντιμονοπωλιακός,αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της Λαϊκής Συμμαχίας είναι δεδομένος και αυτονόητος,δηλαδή τι θέλουν να μας πείσουν ότι τώρα που αντί για το ΑΑΔΜ επικεντρονώμαστε στην Λαϊκή Συμμαχία θα πάψουμε να οργανώνουμε τον λαό σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατέυθηνση;Ομως αλήθεια όταν το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση απο τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ,ΕΕ δεν κινείται σε καθαρά αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο;Όταν το ΚΚΕ μιλάει για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων δεν βαδίζει σε αντιμονοπωλιακή και ταυτόχρονα αντικαπιταλιστική κατέυθηνση;Μήπως τους ενοχλεί που πετάμε το περιτύλιγμα και κρατάμε την ουσία;Αλήθεια εγω για να είμαι ειλικρινής περίμενα,να επικεντρωθούνε στο ζωντανότατο ενδεχόμενο του πολέμου και της επαναστατικής κατάστασης.Τώρα το αν η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα η όχι ας μην το συζητήσουμε καλύτερα...περιττό νομίζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Αλέκος μπορεί πλέον να πάψει να αυτοπροσδιορίζεται σαν κομμουνιστής μετά από τόσο καιρό και να παψει να υποκρινεται πια ότι ενδιαφέρεται για το κόμμα . Για οσους τον συναναστρέφονταν από κοντά, κυρίως από το 2005 στην ΚΣ της κνε, θα είχαν παρατηρήσει τις κινήσεις του και τα λεγόμενα του που καλλιεργούσαν από τότε μια πορεία ιδεολογικής σύγκρουσης με την κεντρικη γραμμή και φλέρταρε κυριως με αναθεωρητικές θέσεις, για να μην πω...οπορτουνιστικές.
    Φαίνεται οι παρέες που συνήθιζε να κάνει του πήραν εντελώς τα μυαλά, γιατί. κατά τα αλλα, είχε όλα τα εφόδια να προοδεύσει στο κόμμα, ομως άλλαξε στρατόπεδο στα δύσκολα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση τις επόμενες αναρτήσεις του να τις βλέπετε αποκλειστικά στο indymedia και οποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α. Ασφαλως δεν περιμενεις να κανω σοβαρη συζητηση με εσενα ετσι; Να πας για καφε με τα υπολοιπα προβοκατορακια που κανεις παρεα να τα πειτε, να τα βρειτε κιολας μεταξυ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο γκουρού ξαναχτύπησε. Αλήθεια γιατι ασχολούμαστε με την αξιοθρήνητη παρουσία του ? Ο τύπος ειναι φαιδρός. Τόσο φαιδρός που δεν έχω όρεξη ουτε καν να τον γελοιοποιήσω.

    Εξάλλου το καταφέρνει και μόνος του μια χαρά.

    Ένα πράγμα θα του απευθύνω μόνο, ως απλός φίλος του κόμματος :

    Αλέκο, σε ξέρασε το κίνημα σαν μουχλιασμένο αυγό. Πάρτο χαμπάρι, σταμάτα το αυτοεξευτελισμό σου και ξεκίνα καριέρα ως σεναριογράφος ταινιών συνομωσίας. Βέβαια δεν θεωρώ πως είσαι και ιδιαίτερα ταλαντούχος, αλλά ξέρεις τώρα, το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο με τις συνθήκες που καθορίζουν την πολιτική επεξεργασία ενός επαναστατικού κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλέκο μου θυμήζεις κάτι ξεπεσμένα γκομενάκια που μόλις χωρίζουν με τον πρώην ασχολούνται αν τον είχε μικρό η μεγάλο και άλλα τέτοια κατινίστικα σενάρια.....Οσο για τον α. και κάποιους σαν αυτόν,θα δώσουμε απάντηση μετά το συνέδριο.....με η χωρίς τον Μπογιόπουλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετά το συνέδριο όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και το ΚΚΕ☭ πανίσχυρο ιδεολογικοπολιτικά απερίσπαστο θα παίξει τον ιστορικό του ρόλο.
    Αν ο Ι. Β. Στάλιν δεν είχε τσιμεντάρει το κόμμα πριν τον WW2, δεν θα πετύχαινε την περήφανη νίκη κατά του φασισμού.
    "Όσα κάνει η γίδα στο πουρνάρι, θα τα βρει στο τομάρι", έλεγε ο παππούς μου.
    Ζήτω ζήτω το 19ο
    Ζήτω το Κάπα Κάπα Έψιλον

    Υγ. Φρανκι, βγάλτε τον ανώνυμο σχολιασμό, προς το παρόν, φτάνει είναι πλέον γνωστοί οι α, β, γ και τα ρέστα, αν θέλουν να σχολιάζουν, ας σχολιάζουν εδώ τουλάχιστον επώνυμα.
    Αρκετά "κόλπα" τύπου goodmorninglenin.wordpress.com

    (υπάρχουν όλα) που το κατέβασαν αλλά φρόντισαν να βάλουν λινκ τα καλά παιδιά. Πατήστε. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Γκεκουδι, η αληθεια ειναι πως τα τρολ ειναι ικανα να χαλασουν μια αναρτηση. Στην συγκεκριμμενη ευτυχως ξεμπροστιαστηκε ο α. ο οποιος το επαιζε μεγαλος συντροφος σε παλιοτερο αρθρο οπως θα ειδες.

      Εγω ειμαι γενικα κατα του moderation, αν και μερικες φορες με κατι τετοιους λεω "βρε μπας και ειμαι λαθος και το μοντερεησον χρειαζεται;". Προσπαθω παντως να το αποφευγω και να ξεμπροστιαζω τα τρολακια μεχρι να αποκαλυφθουν, μετα απλα απαξιωση.

      Διαγραφή
  15. μιλαει και ο επαναστατης ποπουλαρος. ας μας πει τι κανει στην δουλια του και μετα συζηταμε και για την συμπεριφορα του απεναντι στο κομμα.
    ο ινστρουκτορας του τιποτα.
    αντε ρε παρε κανα καινουργιο τρεντι σανταλακι και ασε μας να κανουμε οτι καταλαβαινουμε, φανφαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρ Αλεκο - κυρ Αλεκο με το ροζουλι γιλεκο...εγω παντως προτιμω τον Αλεκο Τζανετακο ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από τον Ριζοσπάστη του Σαββάτου...

    " (...) Ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν επόμενο, αντικειμενικά, πιθανόν και προσχεδιασμένα, να επιταχύνει διεργασίες, στην κατεύθυνση των συγκλίσεων, και μεταξύ των διαφωνούντων με το κυρίαρχο μείγμα διαχείρισης. Η προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, «μοιραία», αναζητούσε πολιτικό αντίβαρο από ένα αντίστοιχο «μίνιμουμ πρόγραμμα» όσων αντιμάχονταν τα αντιλαϊκά μέτρα. (...)
    Σε συνέπεια της παραπάνω συλλογιστικής, αρχές Φεβρουαρίου 2012 εμφανίστηκε ο ιστότοπος με το όνομα «Εργατικός Αγώνας». Τον ίδιο μήνα (18/2), και ενώ στις 12/2 ψηφίστηκε το «Μνημόνιο 2», πρώην μέλος του Γραφείου ΚΣ της ΚΝΕ ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο μια «ολοκληρωμένη τοποθέτηση» αναφορικά με τις διαφωνίες που τον οδήγησαν εκτός Κόμματος δεκαεπτά (!) μήνες πρωτύτερα. (...)"

    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7365580

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι το διαβασα, αλλα ωραιο σημειο ειναι στο τελος

      Στην πρόταση της ΚΕ για προγραμματική αντικατάσταση του «ΑΑΔΜ» από τη «Λαϊκή Συμμαχία», μέλη και φίλοι του ΚΚΕ (ανα)κάλυψαν την αιτία όλων των αντικειμενικών και υποκειμενικών αδυναμιών που παρουσιάζει το Κόμμα. Πολυσύνθετα ζητήματα όπως το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΚΝΕ, η κομματική οικοδόμηση, η κοινωνική σύνθεση του Κόμματος, ακόμη και η δουλειά στην εργατική τάξη υπεραπλουστεύονται και ανάγονται... εις την «ΑΑΔ». Ολα πάνε στραβά γιατί το ΚΚΕ δεν έβαλε μπροστά το «ΑΑΔΜ».
      Υποκρύπτουν, βέβαια, ότι η ουσιαστική διαφορά «ΑΑΔΜ» και «Λαϊκής Συμμαχίας» δε βρίσκεται στις τάξεις και τα στρώματα που απευθύνονται - εκφράζουν, αλλά στη δυνατότητα πολιτικών συμμαχιών και διακυβέρνησης. Επομένως, όλα πάνε στραβά γιατί το ΚΚΕ δε συνηγορεί στη διαχείριση του καπιταλισμού.

      Διαγραφή
  18. Σχολια χωρις ενα διακριτο ψευδωνυμο εστω και στο τελος τα τρωει το μαυρο φιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σεχτάρ ο Τρομερός3 Απριλίου 2013 στις 12:18 π.μ.

    "...Θέσεις–Σχέδια αποτελούν ..... ένα άταφο πτώμα."!
    Κρίμα.
    Μεγάλωσε δίπλα σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, και κατάντησε σαν...."άταφο πτώμα"!
    Είναι καταραμένη εποχή.
    Σέρνεται η πανούκλα, μπαίνει μέσα στα σπίτια μας, μολύνει ό,τι ακριβό έχουμε...
    Κουράγιο, γάτες τ' Αη Νικόλα. Αιώνες φαρμάκι, γενηές φαρμάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσπάθησα να διαβάσω το "άρθρο"...
    Ειλικρινά έγραψε ένα κατεβατό που προσωπικά δε κατάλαβα τι ήθλε να πει..
    Νομίζω σύντροφοι ότι του δίνουμε αξία και μόνο που το αναδημοσιεύουμε..
    Σύντροφοι ας μείνουμε ενωμένοι απέναντι σε όποιον έχει σκοπό να βλάψει το ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένα και μόνο πράγμα αρκεί για να καταλάβουμε όλοι τις προθέσεις του... 13,5 μήνες, το ομολογεί και ο ίδιος! Τι είναι αυτο που τον έκανε να εμφανιστεί ξανά τώρα? Μου θυμίζει σαλιγκάρια με την πρώτη βροχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γυμνοσαλιαγκες
      Αν και αυτοι ειναι ωφελιμοι

      να μου πεις και αυτος ειναι ωφελιμος σε καποιους...

      Διαγραφή
  22. ρε παιδια ασχοληθειτα με τιποτα αλλο.αν τον αλεκο τον συνοδευε αλλο επωνυμο κανεις σε θα ασχολιοταν μαζι του.σιγα τον αγωνιστη και τον υπερεπαναστατη τουwordpress.καλαματιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οποιος νοιαζεται για το Κομμα μενει σε αυτο, συμβαλει στις επεξεργασιες του και το βοηθα να γινει ακομη καλυτερο και πιο ισχυρο, οποιος εχει "κουραστει" την κοπανα και αρχιζει να μιλα για "καναρινια" και "πρασινα αλογα".Απλα λυπαμαι για την καταντια του γυου του Σπυρου τον οποιο γνωριζω προσωπικα, οι δυο τους απεχουν μερα με νυχτα και ακομη περισσοτερο...συμβαινουν αυτα...στο καλο Αλεκο και τι να σου πω ρε παιδι μου, τα περι καναρινιων και αλογων δεν σε κανουν περισσοτερο μαρξιστη.....με σταυλιτη θα μοιαζες ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευτυχώς,να λέμε που έγινε μια "στραβή", τον πήραν χαμπάρι και δεν βρίσκεται ακόμα στο κόμμα.Γιατί το άτομο φέρεται με εμπάθεια ,εγωιστικά και έχει πραξικοπηματικές τάσεις επιβολής της υπέρτατης αλήθειας(συνωμοσίας) του εαυτού του και της μικρής του παρέας...Ας το καταλάβει, τέτοιες θεωρίες έχουν θέση μόνο σε κόμματα τύπου ΟΑΚΚΕ ή Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που οι οπαδοί τους είναι εθισμένοι στην βλακεία, οι φίλοι-ες του Κ.Κ.Ε δεν τρώνε κουτόχορτο για να πιστέψουν κάθε αρρωστημένη σκέψη.Επειδή σέβομαι τον πατέρα του που είναι πραγματικός αγωνιστής σταματάω εδώ και δεν λέω περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΡΟΖ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ.ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ.
    ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Poe, σε αυτό το σημείο:

    ΄΄- Επίσης, πολλές από τις απόψεις που εκφράστηκαν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, ο διάλογος δεν γίνεται για το θεαθήναι, εκτός και άμα διάλογος είναι μόνο το άσπρο μαύρο, δηλαδή Λ.Σ εναντίον ΑΑΔΜ, γιατί αν είναι έτσι δεν είναι διάλογος αλλά μονομαχία.΄΄

    μπορεί κάποιος να νομίσει πως ΑΑΔΜΠάλης και ΛΣ είναι αντιπαραθετικά μεταξύ τους. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η ΛΣ είναι εξέλιξη του μετώπου. Αυτή ακριβώς την λαθροχειρία κάνουν όσοι δήθεν υπερασπίζονται το ΑΑΔΜ (χωρίς το Π της πάλης). Οδηγώντας μας να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ της ΛΣ, έχουν ήδη περάσει υπόγεια την άποψη πως ΛΣ και ΑΑΔΜΠ συγκρούονται και άρα το ΚΚΕ αυτοαναιρείται, οι ινστρούχτουρες του Περισσού σκίζουν το πρόγραμμα του 15ου, ξαναγράφουν την ιστορία του κόμματος, το ΚΚΕ περιχαρακώνεται, κ.λπ.
    Θέλει προσοχή, να μην αφίσουμε χώρο να κερδίσουν ούτε μισή συνείδηση με τις βρωμιές τους.

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή καλύτερα ''να μην αφήσουμε''

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    2. Σωστη η παρεμβαση σου
      Παρασυρθηκα και εγω απο το κλιμα:)

      Ευχαριστω για την επισημανση, θα βαλω το σχολιο σου και στο blog μου

      Διαγραφή
  27. ΓΙΑ ΟΣΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΙΚΝΕΗΜ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΙΚΝΕΗΜ
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΟΛ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ

    συγνωμη για τα κεφαλαια, το ξερω οτι ειναι σαν να φωναζεις, αλλα φωναζω:) Δεν ειναι δα και δυσκολο να μπει ενα νικνεημ στο τελος του σχολιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ασε ρε αλεκο νομιζες εσυ οτι εγινες λενιν...θυμομαστε και το προηγουμενο κειμενο σου που το εβγαλες 14 μηνες αφου ειχες φυγει σε συγκυρια ωστε να προκαλεσεις συζητησεις...αντε τραβα να παρεις το μισθο σου απο τις φυλλαδες του μπομπολα... με τα κειμενα σου απλα ξεπερνας σε πολιτικη κατινια τους αστους πολιτικους...ποτε καμια τεκμηριωμενη αποψη παρα χαρακτηρισμοι και αφηγησεις τυπου ''μια φορα ο μακης ο παπαδοπουλος μου ειπε....'' κανε μας τη χαρη και τραβα σε καμια πανια να ταιριαξεις..τετοια αντιπαραθεση ειναι ξενη προς τους κομμουνιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βγηκαν ξαφνικα σαν τα σαλιγκαρια ολοι αυτοι που θελουν να μεταλλαξουν το ΚΚΕ!!! τους ποναει που επεξεργαζεται και εμβαθυνει την επαναστατικη του στρατηγικη και θυμηθηκαν παραμονες 19ου συνεδριου να ξεκινησουν συζητηση για πραγματα που εχει ηδη απαντησει το 15ο (βλεπε καταργηση σταδιων). και ολα αυτα στο ονομα της εσωκομματικης δημοκρατιας... Εσωκομματικη δημοκρατια για ενα επαναστατικο κομμα δεν σημαινει ο καθενας να κανει οτι γουσταρει.ολοι ξερουμε οτι με αυτο το προσχημα, αλλοιωθηκαν ολοκληρα ΚΚ με τεραστια ιστορια (κατι που προσπαθησαν να κανουν και με το ΚΚΕ). ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕ το ΚΚΕ δεν το βαζετε στο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. βρε καλως τον.... για μια ακομα φορα πληρης διαστρεβλωση των παντων... παντως οσοι φωναζουν και φωναζουν για μη δημοκρατια η ιστορια εχει δειξει οτι ειναι οι χειροτεροι οπορτουνιστες η και φραξιονιστες κυριε αλεκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω παρακολουθήσει τις επιστολές του προσυνεδριακού.
    Συνήθως αυτοί που τοποθετούνται υπέρ των θέσεων δεν γράφουν. Συνολικά το 10-15% των άρθρων τάσσεται κατά στο καίριο((Λ.Σ.-Ιμπεριαλισμός). Αυτό συνέβαινε στην αρχή, και από αυτά τα αρκετά κατά ήταν από φίλους του κόμματος.
    Όσο παιρνούσε ο καιρός τόσο ποιο πολλοί εμφανιζόντουσαν υπέρ. Το αποκορύφωμα ήταν την τελευταία μέρα δημοσίευσης με ένα κατά(Ν.Μ.) στα 20-25. Με συντροφική εκτίμηση στο blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ.ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΥΝΗΓΗ ΕΙΧΑΜΕ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ.ΑΠΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΙΝΑΜΕ 2 ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΚΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΤΟΤΕΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ.ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΩΝ ΠΕΤΣΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΛΙΛΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ.......Ε. ΠΙΚΡΙΑ ΑΠΛΑ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

    εγω δεν γνωριζω πολλα απο μαρξισμο-λενινισμο,απλα τα βασικα.
    ειμαι εργατης και εχω μερικες διαφωνιες με το ΚΟΜΜΑ. αλλα ρε δικε μου,αλεκο, δεν θα βγω δημοσια να δωσω τροφη και στους αντιπαλους..

    αν παρουμε και απο τους ΗΡΩΕΣ μας , π.χ. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ θα καταλαβεις.

    Κ.Κ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  34. υποτίθεται ότι όλοι σας εκτός τον (α.) είστε υποστηρικτές των θέσεων που προτείνει η ΚΕ. Με δεδομένο ότι: 1) μπήκατε -οσοι ειστε μέλη - στο Κόμμα αποδεχόμενοι το υπάρχον πρόγραμμα - καταστατικό και οι υπόλοιποι που ειστε "φιλοι" αυτο υποστηριζατε και με βάση αυτο παλεύατε. ΕΡΩΤΗΣΗ: Α) ΓΙΑ ΤΑ ΜΈΛΗ. γιατι μπήκατε στο ΚΚΕ εφόσον διαφωνούσατε;. β) γιατι παραμενατε σε ενα κόμμα που το καταστατικό του "μπάζει τον οπορτουνισμό (στάδια) από το "παράθυρο";. γ)μέχρι στιγμής, ισχυει το πρόγραμμα του 15ου, γιατι: κατηγοράτε χαρακτηριζοντας τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ του ΗΔΗ υπάρχοντος προγράμματος ως οπορτουνιστες κλπ;. Αν κάποιοι είναι οπορτουνιστες ειναι αυτοί που διαφωνούν με το ισχυον πρόγραμμα, γιατι το προτεινόμενο δεν αποτελεί ντοκουμέντο του Κόμματος. Σύμφωνα με το καταστατικό, τα μέλη του Κόμματος ειναι: "Άρθρο 6. Όλα τα μέλη του Κόμματος έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο κομμουνιστής δεν μπορεί να έχει ο ίδιος ούτε να ανέχεται να υπάρχουν προνόμια από τη συμμετοχή του στο Κόμμα." κανενας δεν ειναι παραπανω απο κανεναν.
    η συμμετοχη στο διάλογο ορίζεται εδω: "Άρθρο 5. Το μέλος του Κόμματος έχει τα παρακάτω δικαιώματα:
    Να συμμετέχει στη συζήτηση για τη διαμόρφωση της πολιτικής του Κόμματος στις συνελεύσεις της ΚΟΒ και στα όργανα που είναι μέλος, στις συνδιασκέψεις και τα συνέδρια ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος. Να συμμετέχει στις συζητήσεις και το διάλογο που ορίζει η Κεντρική Επιτροπή μέσω του κομματικού τύπου."
    Τα μέλη του ΠΓ και η ΓΓ δεν έχουν κανενα ΠΡΟΝΟΜΙΟ να μιλούν έξω από το διάλογο εναντίον αυτων που εκφράζουν την παραμονη του υπάρχοντος καταστατικού. Άρθρο 9 : "Εσωκομματική Δημοκρατία σημαίνει: Ισότητα όλων των μελών του Κόμματος ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Διασφάλιση του δικαιώματος να εκφράζουν ελεύθερα και υπεύθυνα τη γνώμη τους σε όλα τα ζητήματα του Κόμματος, σύμφωνα με το Καταστατικό."
    Οι απειλές "όποιος διαφωνεί δεν μπορεί να παραμείνει" της Παπαρήγα νοιζω στην συνδιάσκεψη της Αττικής, καθως και οι χαρακτηρισμοί και οι προσβλητικές αναφορές σε δοκιμασμενα στελέχη με εξορίες και φυλακες, με αγώνες δεκαετιών, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω Αρθρα και την ισχυ (μέχρι τώρα)του Άρθρου 10, τα μέλη του ΠΓ και της ΚΕ, όπως και η ΓΓ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ το καταστατικό και πρέπει να παρθούν μέτρα:
    "Άρθρο 10.
    Ο έλεγχος, η κριτική και η αυτοκριτική είναι συστατικά στοιχεία της λειτουργίας του Κόμματος. Βοηθούν στην εφαρμογή των αποφάσεων και την ανάπτυξη της δράσης, στη γενίκευση της πείρας, στην αντιμετώπιση των αδυναμιών, στη διόρθωση λαθών, στη διαπαιδαγώγηση στελεχών και μελών, στο δυνάμωμα της συνειδητής κομματικής πειθαρχίας. Η κριτική όμως πρέπει να γίνεται μόνο μέσα στα αρμόδια όργανα και σώματα του Κόμματος. Στελέχη και μέλη που εμποδίζουν την κριτική φέρνουν σοβαρή ευθύνη και αντιμετωπίζουν κυρώσεις, μέχρι και διαγραφή από το Κόμμα."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπε κανείς οτι το ΑΑΔΜ μπάζει τα στάδια απο το παράθυρο. Είπαμε οτι έτσι όπως το μεταφράζετε στα μυαλά σας μπάζουν τα στάδια απο το παράθυρο.




      metalorixos

      Διαγραφή
  35. to 97% uperpsifise tis 8eseis ara o alekaraaaaas vlepei fantasmata!!!! ematha kai mastoreyo kai gamo ton mastora mou leo egv!!!! to zitima einai oti osi edo askoun kritiki sto kke(opos kai o alekos xalvatzis) den to kanoun gia kalo oyte tous epiase o ponos gia to sinedrio! na xtipisoun t kiros t kommatos 8eloun!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.