8 Απριλίου 2013

ΕΚ Ζακύνθου: Χτυπάμε τη μήτρα που γεννά τον φασισμό, τον καπιταλισμό

Με αφορμή τους τραμπουκισμούς φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος διαδηλωτών στη Ζάκυνθο το Σάββατο 6 Απρίλη, αλλά και μια παράξενη σπουδή διαφόρων «αντιφασιστών», που έσπευσαν να καταγγείλουν φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η επίθεση από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής ενάντια στο “Αντιφασιστικό Μέτωπο” το Σάββατο 6 Απρίλη, είναι καταδικαστέα από το ταξικό εργατικό κίνημα.
Σε αυτούς όμως που βιάστηκαν να κατηγορήσουν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι δεν στηρίζει το “Αντιφασιστικό Μέτωπο” απαντάμε:

Ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού δεν αντιμετωπίζεται με αντισυγκεντρώσεις και “Αντιφασιστικά Μέτωπα”. Ούτε με συμπλοκές με άτομα του υποκόσμου για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
Αντιμετωπίζεται με μαζικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα, στα σωματεία στους χώρους δουλειάς, από της λαϊκές επιτροπές στης γειτονιές και τα χωριά, που θα απομονώνουν τη δράση των φασιστών και θα στοχεύουν στην αιτία που τον γεννά.

Φασισμός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή και οι διάφορες εθνικιστικές οργάνωσεις. Είναι οι μισθοί των 300Ε, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ο εργάτης που χάνει τη δουλειά του, τα λουκέτα τον αυτοαπασχολούμενων, το ξεκλήρισμα τον αγροτών.
Ο φασισμός είναι παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τον ενισχύουν και τον τροφοδοτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όταν δυσκολεύονται να κυβερνήσουν όπως πριν.
Αλήθεια τη λένε όλοι αυτοί που κόπτονται για το φασισμό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια στα στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, επειδή υπερασπίστηκαν εργαζόμενους και άλλους ανθρώπους του μόχθου για διάφορες υποθέσεις;
Δεν έχουν βγάλει άχνα!! Δεν βγάζουν άχνα ακριβώς γιατί καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος να βρεθεί λύση.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς παντού.

Να μην παραπλανιούνται ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με αντισυγκεντρώσεις και ακτιβισμούς χωρίς να αντιπαλεύεις την μήτρα που τους γεννά, το καπιταλισμό».


902.gr

16 σχόλια:


  1. νομίζω ότι υπερβαλλετε λιγο. Αν δεν δειξουμε δυνατοί, οι ναζι θα πάρουν το πανω χερι. καλό θα ηταν να μπουν στον αγώνα ολοι και οχι μονο εμεις.

    ευχαριστω για τη φιλοξενια.
    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν στα χανια αυτοι οι αντιφασιστες ππριν μερικες μερες πεταγαν στη θαλασσα τους ΧΑ εσεις που ησασταν? κανατε πορεια! Ειναι δυνατον να επιτειθεστε και στα αντιφασιστηκα μετωπα τωρα!
    ΤΣΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος δεν έχει βγάλει συμπεράσματα, απο την αποτυχία των αντιφασιστικών μετώπων του 1940 και συνεχίζει να στηρίζει τις ελπίδες του στην γηπεδική (και κατα βάση, κωμική) αντιπαράθεση μερικών αυτοαποκαλούμενων αντιφασιστών με τους ξυρισμένους πορτιέρηδες, πραγματικά δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.

      Η αντιμετώπιση του φασισμού, δεν μπορεί να γίνει έξω απο τα οικονομικά και πολιτικά του πλαίσια. Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μια συνάρθροιση εγκληματικών στοιχείων που αποφάσισε να ιδρύσει κόμμα, αλλά ανάγκη του ελληνικού κεφαλαίου ώστε να υπερασπιστεί την εξουσία της σε περίοδο κρίσης. Πως λοιπόν θα την αντιμετωπίσεις εαν δεν βάλεις στο στόχαστρο, το ίδιο το σύστημα που την γεννά και την τροφοδοτεί ?

      Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι αντικαπιταλιστικά μέτωπα και όχι αντιφασιστικά. Διότι αυτά τα δοκιμάσαμε, είδαμε τα οικτρα αποτελέσματα και βάλαμε μυαλό. Εσείς πότε θα βάλετε ?

      Διαγραφή
    2. Σύντροφε έχεις απόλυτο δίκιο και για να ενισχύσω περισσότερο το επιχείρημα σου,φτάνει να δουμε την δεκαετία του 80 με 90 που έφτασε ενα τέτοιο αντιφασιστικό μέτωπο,στην Γαλλία που συγκροτήθηκε απο αναρχικούς κυρίως και απο την μια παίζανε μπάτσες με τους ναζί(κάτι σαν τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες ενα πράμα) και μόλις πλέον κατάφεραν και τους ''εξαφάνισαν'',μέτα οι ''αντιφασίστες'' έκαναν το προσωπικό ασφαλείας διάφορων συγκροτημάτων....όταν ολα αποκόπτονται απο την πολιτική και την ιδεολογία φτάνουν στο σημείο να ξεφτιλίζονται στο τέλος....εμείς στην διαδικασία της ξεφτίλας δεν θα μπούμε.....

      Διαγραφή
  3. "..Ο φασισμός είναι παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τον ενισχύουν και τον τροφοδοτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όταν δυσκολεύονται να κυβερνήσουν όπως πριν.
    Αλήθεια τη λένε όλοι αυτοί που κόπτονται για το φασισμό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια στα στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, επειδή υπερασπίστηκαν εργαζόμενους και άλλους ανθρώπους του μόχθου για διάφορες υποθέσεις;
    Δεν έχουν βγάλει άχνα!! Δεν βγάζουν άχνα ακριβώς γιατί καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος να βρεθεί λύση...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις ψευτομαγκιές και το ερειστικό ύφος,
    εκεί που σε παίρνει "φιλαράκο" με το ψευδώνυμο ΤΣΙΤΑ.

    Εδώ γίνεται συζήτηση, όχι ΣΧΗ - ΜΑ ... της ΑΡΑΣ.
    Κατάλαβες ?

    Ίσιωσε λοιπόν το τιμόνι, άσε τις υποδείξεις και τις βρωμιές διότι σε αυτό το μπλογκ άλλοι κρατούν το μαχαίρι και το πεπόνι. Πες αυτό που θες να πεις, χωρίς επιθέσεις σε σχολιαστές ή σε συντελεστές του μπλογκ, αλλιώς τα σχόλια σου θα πηγαίνουν στον κάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί σύντροφοι,

    Δεν απέτυχαν τα αντιφασιστικά μέτωπα γενικά. Τα λαϊκά μέτωπα απέτυχαν, που πάλευαν για αστική δημοκρατία και δεν το πήγαιναν παρακάτω. Tα μέτωπα με "δημοκρατικά" κομμάτια τής αστικής τάξης!

    Εδώ δε μιλάμε γι' αυτό. Μιλάμε για μέτωπα που έχουν συγκροτηθεί στη βάση, από απλό κόσμο που σιχαίνεται το φασισμό και παλεύει, με όλες του τις αυταπάτες. Να δεχτώ, για το καλό τής συζήτησης, όσα λέει το κείμενο για τα τωρινά αντιφασιστικά μέτωπα, ότι δε δείχνουν τον καπιταλισμό ως μπαμπά τού φασισμού - που δεν ισχύει πάντα. Ωραία. Πού είμαστε οι κομμουνιστές να τα τραβήξουμε προς τα εκεί; Πώς διάβολο θα καταλάβει ο κόσμος ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δε μπορεί να μην είναι και αντικαπιταλιστικός;

    Ο υποβιβασμός τής αντιφασιστικής βίας, δε, σε επίπεδο "γηπεδικών αντιπαραθέσεων" είναι επιεικώς αστείος. Αλήθεια, ποιο έστω και σχετικά μαζικό φασιστικό κίνημα αντιμετωπίστηκε χωρίς βία;

    «Αυτό που γεννάει το φασισμό είναι ο καπιταλισμός. Συνεπώς, για να τσακίσει κανείς το φασισμό, πρέπει να ανατρέψει τον καπιταλισμό, αφού χωρίς καπιταλισμό δεν υφίσταται φασισμός.» Σωστό είναι αυτό στρατηγικά. Είναι αλήθεια πως αν εξαφανιστεί ο καπιταλισμός θα εξαλειφθεί και ο φασισμός. Αν αυτό όμως δε μεταφραστεί σε γλώσσα τακτικής, στο τι πρέπει να γίνει σήμερα, μετατρέπεται στο πιο μεγάλο ψέμα. Μια καλή απάντηση που διάβασα για αυτό το συλλογισμό: «Είναι σαν να σε σημαδεύει κάποιος με το όπλο του και εσύ να καταγγέλλεις τις βιομηχανίες όπλων που το παράγουν και που χωρίς αυτές δεν θα σε σημάδευε ο υποψήφιος δολοφόνος. Επιπλέον, θα μπορούσες να σκεφτείς ότι οι βιομηχανίες όπλων είναι σύμφυτες με το καπιταλιστικό σύστημα, και επομένως για να αμυνθείς από το δολοφόνο που σε σημαδεύει με το πιστόλι του θα πρέπει πρώτα να ανατρέψεις τον καπιταλισμό. Με βάση αυτή τη λογική τής μοιρολατρικής παράλυσης η εργατική τάξη θα πρέπει να παραιτηθεί από την πάλη ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις, τη διάλυση τού ασφαλιστικού μέχρι να ανατρέψει πρώτα τον καπιταλισμό, εφόσον όλα αυτά τα κοινωνικά κακά είναι γέννημα τού καπιταλιστικού συστήματος.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την γνώμη του pap και έχω και γω την ίδια άποψη
      Καλη δυναμη σε όλους μας,στον ανικαπιταλιστικό-αντιφασισικό μας αγώνα(θα την χρειαστούμε)

      Γιοζεφ Κ

      Διαγραφή
  6. μαλλον σας εχει επηρεασει πολυ το συνεδριο του ΚΚΕ ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!Δε πειταζει μεχρι το βραδυ θα γραψουν ολοι αυτοι οι τυχαρπαστοι που νομιζουν οτι κανουν καλο στο ΚΚΕ λεγοντας ποσο γαματη ειναι Η ΚΕ και το ΠΑΜΕ και θα εχετε ενα γονιμο διαλογο εδω μεσα !ψιτ μικρουλη να σβηνεις ποιο γρηγορα γιατι μερικοι μπορει να προλαβαινουν να τα διαβαζουν ολα αυτα! και μπορει να σου κοψει την επιχορηγηση η ΚΕ!
    ΤΣΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα που τα διαβάσαμε ξανά περι επιχορήγησης του μπλογκ μας απο την ΚΕ του ΚΚΕ ?? Α ναι, στον Εργατικό Αγώνα.

      Βλέπω δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το γεγονός, πως μια ομάδα φίλων του ΚΚΕ, ασχολείται ερασιτεχνικά και εθελοντικά στο διαδίκτυο, για την πρόωθηση των θέσεων του ΚΚΕ, μέσω αναδημοσιεύσεων και δικών της άρθρων. Κατ εσάς πρέπει οπωσδήποτε να πληρώνεται για αυτό.

      Τώρα φταίω εγώ να πω, πως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια ?

      Αλλά εαν θεωρείτε πραγματικά πως είμαστε τόσο σημαντικοί για την διαμόρφωση απόψεων στο κίνημα, τότε δεν είστε απλά αντικομμουνιστές, αλλά και ανισορροποι !

      Με τα παραπάνω δεν απευθύνομαι μόνο στην Τσίτα, αλλά και στους ιδεολογικούς της πατέρες.

      Το σχόλιο της Τσίτας, σε ένα θέμα που μιλά για τον φασισμό και την ανεπάρκεια των αντιφασιστικών μετώπων, θα παραμείνει ως δείγμα συναδέλφωσης, του ακροδεξιού και του αριστερού αντικομμουνισμού. Όσο και να προβάλλουν τις αντιθέσεις τους (?), τα κοινά τους σημεία δεν κρύβονται με τίποτα.

      Διαγραφή
  7. "Επίθεση" είναι κατα τον Τσίτα η διαφωνία; Ενδιαφέρουσα αντίληψη περι δημοκρατίας έχει.


    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς εκείνη την ώρα που επιτίθονταν οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες στους αντιφασίστες διαδηλωτές, οι συναγωνιστές του ΚΚΕ στη Ζακυνθο ήταν σε κάποιο δικαστήριο και υπερασπίζονταν διωκόμενους απεργούς του ΠΑΜΕ?
    Προφανώς επίσης στον χώρο και τον χρόνο της επίθεσης αυτής είχε σταματήσει να υπάρχει καπιταλισμός οπότε οι αντιφασίστες δεν πάλευαν ενάντια στον καπιταλισμό αλλά με εξωγήινους που έπεσαν απ' τον ουρανό και δεν τους γέννησε ο καπιταλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή πλακώσαν οι Ανώνυμοι ΚΑΤΑΡΧΗΝ το ΚΚΕ καταδίκασε την τραμπούκικη επίθεση των ΝΑΖΙΣΤΩΝ απερίφραστα! Δεύτερον αυτό που λέει και σε αυτή την περίπτωση και συνεχώς (και αν διαφωνείτε πείτε το, αντί να αραδιάζετε φουσκωμένα λόγια) είναι ότι η καταδίκη και η νίκη ΕΠΙ του ναζισμού θα έρθει από τις πλατιές λαϊκές μάζες και όχι από 10-20 κομάντο.... Εκεί δυστυχώς υπερτερούν οι ΝΑΖΙ..... Αν αντί για 20-30-50 αντιφασίστες ήταν 500 κάτοικοι της Ζακύνθου θα τολμούσαν να κάνουν επίθεση οι ΝΑΖΙ; Ούτε να ξεμυτήσουν τη γουρουνίσια μύτη τους δεν θα τολμούσαν. Αλλά κατά τ'άλλα το ΚΚΕ είναι σεχταριστικό και οι όποιοι αντιφασίστες που πάνε ΜΟΝΟΙ τους, (γιατί η τοπική κοινωνία με τους βερμπαλισμούς και τις φανφάρες τους δεν τους δίνει σημασία) δεν είναι...

    ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι αυτοι οι "αντιφασιστες", οταν τους λες οτι για να αντιμετωπιστει ο φασισμος χρειαζεται μαζικο εργατικο και λαικο κινημα, βγαζουν σπυρακια.. Τους φασιστες φυσικα και θα τους τσακισεις και ετσι πρεπει, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια. Το ερωτημα ειναι "με τι κινημα";. Το εργατικο λαικο κινημα συμπεριλαβμανει το αντιφασιστικο. Το αντιφασιστικο κινημα απο μονο του δεν καλλιεργει ταξικη συνειδηση. Και εκει ειναι το προβλημα. Αλλωστε το εργατικο κινημα δεν αντιμετωπιζει πρωτη φορα τους φασιστες τωρα που ειναι στην βουλη. Τους εχει αντιμετωπισει πολλα χρονια πριν ως μπραβους και ως απεργοσπαστες στα εργοστασια, στους χωρους δουλειας κτλ.
    Οσοι λοιπον "ανακαλυψαν την Αμερικη" τωρα, θα τους πουμε το εξης: Ενα ισχυρο κινημα με ταξικο προσημο δεν μπορει παρα να ειναι ΚΑΙ αντιφασιστικο. Η ταξικη συνειδηση και η οργανωμενη παλη ειναι οπλα πανισχυρα απενταντι στον καπιταλισμο αρα και εναντια στα τερατα που γενναει.

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ΄αρχήν ορισμένοι θα πρέπει να είναι ειλικρινείς, να μην κρύβονται πίσω από ταμπέλες "αντιφασιστικού μετώπου" ώστε να τις αξιοποιούν για να χτυπήσουν το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ. Γιατί αυτό που εμφανίζεται σαν αντιφασιστικό μέτωπο δεν είναι τίποτα άλλο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεπικορούμενοι από διάφορες όμαδες. Δηλαδή δεν έχουν καμιά σχέση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Λοιπόν, οι συκεκριμένοι ήθελαν να μπόυν καπέλο στο Εργατικό Κέντρο και στα Σωματεία, επειτα να έκαναν ότι ήθελαν με την κάλυψη των συνδικάτων. Μόνο που τέτοια στάση δεν έχουν οι αγωνιστές, αλλά προβοκάτορες και αντικομμουνιστές. Το ότι βγήκαν να καταγγείλουν το Εργατικό Κέντρο αποδεικνύει ότι ο πραγματικός στόχος τους είναι να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ!
    Αλλά ποιοί μιλούν για "αντιφασιστικά μέτωπα" και καταγγέλουν το Εργατικό Κέντρο;
    Είναι αυτοί:
    -Που από κοινού συνεργάζονταν με τους χρυσαυγίτες ναζί στους "αγανακτισμένους" και φώναζαν στις πλατείες "έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα".
    -Αυτοί που στα λόγια καταγγέλουν το φασισμό, αλλά οι καθηγητές μέλη τους στα σχολεία σκίζουν τις αφίσες της ΚΝΕ ενάντια στη Χ.Α., γιατί δήθεν δεν επιτρέπει ο νόμος την πολιτική στα σχολεία. Που μαζί με τους χρυσαυγίτες φωνάζουν στους κνίτες μαθητές ότι δεν έχουν καμιά δουλειά τα κόμματα στα σχολεία.
    -Είναι οι ίδιοι που διαδίδουν τις ίδιες αντικομμουνιστικές αθλιότητες που διαδίδουν και οι ναζί. Που διαδίδουν όλο τον οχετό για τον Στάλιν και την ΕΣΣΔ, που πρώτοι προπαγάνδιζαν οι χιτλερικοί.
    Τα "αντιφασιστικά μέτωπα" που υποτάσσονται στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ για να βγεί στην κυβέρνηση και έχουν στόχο την υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας, δεν αφορούν το λαό. Ίσα-ίσα, περιορίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αποπροσανατολίζουν και παίζουν τα παιχνίδια του συστήματος.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα συμφωνήσω 100% με τον ΚΚ και θα ηθελα να πω κατι παραπάνω, αλλά, ξερω θα το σβησετε και μενω στην υποστηριξη του ΚΚ αποπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.